altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Zero absolut | Acum la TV
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
11:00 Handel: Viaţa unui idol
Povestea vieţii lui George Frideric Handel (1685-1759), primul muzician din lume care a atins statusul de idol de mase cu hituri precum „Aleluia”, celebre în întreaga lume.
George Frideric Handel (1685-1759) a fost primul muzician din lume care s-a transformat într-un idol pentru mase. Compoziţiile sale de succes, precum „Aleluia”, „Sarabanda”, sau Imnul Încoronării din opera „Preotul Zadok”, prelucrat ca temă în imnul Ligii Campionilor, sunt celebre în întreaga lume. Geniul său muzical a fost la fel de mare ca flerul său comercial, iar personalitatea sa a fost pe cât de excentrică, pe atât de misterioasă. Povestea vieţii sale abundă de anecdote – de altfel, Handel a fost primul compozitor din istorie a cărui biografie a fost pusă pe hârtie. Acest documentar ilustrează întâmplări hilare sau dramatice din viaţa lui Handel şi prezintă personalităţi istorice precum virtuozul italian al clavecinului Domenico Scarlatti, compozitorul german Johann Mattheson, marea cântăreaţă de operă Francesca Cuzzoni şi înfricoşătorul şarlatan John Taylor.
12:00 Guge, regatul pierdut din Tibet
O spectaculoasă călătorie în vestul Tibetului, unde odată a fiinţat regatul antic Guge, care a prosperat timp de şapte secole, dar a dispărut fără urmă în 1630.
n vestul arid al Tibetului zac ruinele unui regat misterios care le oferă arheologilor comori comparabile cu oraşul italian Pompeii. Odată, acest regat controla comerţul cu aur, mătase şi mirodenii dintre India şi China. Capitala sa era situată la 3.600 m deasupra nivelului mării, pe înălţimile platoului tibetan. Era un regat de o bogăţie fabuloasă şi de o mare importanţă religioasă. Timp de două secole, aici a fost leagănul budismului din Himalaya. Dar acest centru comercial şi spiritual care prospera de şapte secole a dispărut fără urmă în 1630. Până astăzi, misterul regatului tibetan Guge a rămas neelucidat.
13:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
Este una dintre cele mai cunoscute poveşti din Biblie, povestea a două oraşe pervertite: Sodoma şi Gomora, distruse de Dumnezeu ca pedeapsă pentru păcatele grave perpetuate acolo. Cu câteva secole mai târziu, Dumnezeu îl ajută pe Iosua să cucerească un alt oraş necuviincios: Ierihonul. Sunt aceste poveşti biblice evenimente reale sau fabule moralizatoare ? Experţii în religie şi oamenii de ştiinţă caută dovezi arheologice şi geologice pentru a elucida misterele Oraşelor pierdute.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
14:00 Izbucnirea
Un documentar emoţionant care recreează izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în Marea Britanie, folosind filmări de arhivă şi mărturiile celor care au trăit acea zi fatidică.
Un documentar emoţionant care recreează izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în Marea Britanie, folosind filmări de arhivă şi mărturiile celor care au trăit acea zi fatidică. Duminică, pe 3 septembrie 1939, prim-ministrul britanic Neville Chamberlain a dat un comunicat radio plin de emoţie, în care anunţa că Germania nu a răspuns unui ultimatum de a pune capăt invaziei Poloniei. Marea Britanie intrase în război. Descendenţii personajelor politice implicate citesc din memoriile acestora şi adaugă propriile lor amintiri, iar personalităţi şi civili din ţările implicate în război îşi amintesc ce au simţit în ziua când s-a declarat războiul.
15:00 Atena: Adevărul despre democraţie
O analiză a răspânditului stereotip potrivit căruia Atena a fost leagănul democraţiei.
Istoricul englez Bettany Hughes porneşte în căutarea adevărului privind Atena democratică, acum 2.500 de ani. Atena a fost slăvită ca leagănul filozofiei, al artei, al ştiinţei şi al celei mai măreţe idei politice a tuturor timpurilor: democraţia. A fost descrisă ca o epocă de aur, ce depăşea orice aşteptări, şi poate aşa a fost. Acum, Bettany Hughes respinge stereotipurile şi cercetează în profunzime pentru a afla ce însemna cu adevărat democraţia: de la deţinerea puterii de către popor, la tiranie, de la religii ciudate la ştiinţele experimentale, de la uciderea lui Socrate, la primul imperiu democratic din lume. Documentarul dezvăluie cum Atena s-a transformat dintr-o cetate grecească obişnuită într-o vastă putere imperială şi cum noul curent de gândire coexista cu superstiţiile antice, fapt care a dus la conflicte violente şi la o creativitate fără egal.
16:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
n ianuarie 1945, Joachim Peiper şi banda lui de criminali SS au atras soldaţii batalionului 285 de artilerie al SUA pe un teren în apropiere de Malmedy, unde i-au împuşcat. Şi alte masacre ale soldaţilor americani au fost puse pe seama lui Peiper. Naziştii săi au fost judecaţi într-un mod brutal, anchetatorii fiind acuzaţi de agresarea inculpaţilor şi de smulgerea unor mărturii false. Deşi toţi au fost găsiţi vinovaţi, atât de ferm a fost în SUA protestul împotriva metodelor acuzării, încât niciunul n-a fost condamnat la moarte. În schimb, au fost condamnaţi la închisoare. Peiper şi-a ispăşit pedeapsa şi a părăsit închisoarea în 1956.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
17:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi continuă explorarea sculpturii examinând modurile în care conducătorii au încercat să lase în urma lor o moştenire durabilă prin reprezentări cât mai impresionante ale propriei imagini.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
18:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Sexul. În acest episod, profesorul Robert Bartlett face dezvăluiri remarcabile despre pasiunile complexe care legau bărbaţii şi femeile în Evul Mediu. Biserica predica ura faţă de carnal, promova cultul virginităţii şi condamna femeile, considerându-le păcătoasele urmaşe ale Evei. Şi totuşi, aceasta a fost epoca în care s-a născut ideea dragostei romantice.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
19:00 Iisus: anii pierduţi
Acest documentar se concentrează asupra vieţii lui Iisus Hristos de la vârsta de 12 la 30 de ani, pentru a descoperi faptele care lipsesc din biografia sa.
Iisus Hristos este unul dintre cei mai importanţi oameni care au călcat vreodată pe Pământ – dar locurile unde a fost între 12 şi 30 de ani nu sunt cunoscute. Timp de 2.000 de ani, învăţaţii şi credincioşii au dezbătut de ce două decenii din viaţa lui Hristos sunt, pentru noi, pagini albe. Dar răspunsurile ar putea fi găsite într-o sursă evidentă: Biblia. În paginile Noului Testament există indicii care aruncă lumină asupra vieţii lui Iisus în „anii lipsă” – ce convingeri a avut, pe cine a cunoscut şi cum a trăit.
20:00 Ultimul an al Germaniei de Est
Un serial care descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist şi aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
Uniţi pe vecie
Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989 a marcat începutul celei mai captivante perioade din istoria postbelică a Germaniei. A fost ca o nuntă dintre vestul democrat şi Estul socialist, cu un mire elegant, o mireasă voalată şi o dotă necunoscută. A avut loc „petrecerea de nuntă”, a apărut şi „mahmureala de după” şi, după ce a trecut „euforia lunii de miere”, s-a produs revelaţia că nu mai există cale de întoarcere. Acest documentar în serial descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist. Reconstituiri elaborate ale poveştilor personale ale unor oameni obişnuiţi din ambele Germanii, întrepătrunse cu uimitoare materiale de arhivă şi interviuri cu experţi, aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
21:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Călătorii în timp ajung în Peak District pentru a dezvălui povestea din spatele unei descoperiri macabre. O misterioasă colecţie de oase umane – multe dintre ele aparţinând unor copii – îi conduce pe Tony Robinson şi echipa sa în adâncurile unei peşteri din Derbyshire. Accesul în peşteră este extrem de dificil şi periculos, dar arheologii nu se lasă descurajaţi. Şi ca şi cum toate acestea n-ar fi fost suficiente, o movilă din apropiere seamănă foarte mult cu un tumul preistoric. Să ascundă acesta indicii despre conţinutul peşterii ? Şi va reuşi echipa să elucideze descoperirile ?
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
22:00 Conac la ţară
Voluntari din epoca modernă vin să experimenteze viaţa dusă de cei bogaţi şi servitorii lor într-un conac de ţară autentic din Anglia, în zilele fericite de dinaintea Primului Război Mondial.
Căminul şi Imperiul. Imperiul este la apogeu şi în cinstea realizărilor de peste graniţe, familia va găzdui un bal somptuos. Acesta implică lecţii de dans, crearea de costume deosebite şi mai multă muncă decât de obicei la bucătărie...
n primii ani ai erei eduardiene, Marea Britanie îi găzduia pe unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Apetitul lui Edward al VII-lea pentru distracţii şi lux le-a permis şi comercianţilor şi industriaşilor să se împăuneze cu bogăţiile lor. Luând conacul „Manderston”, un palat al plăcerilor scoţian autentic din perioada eduardiană, o familie de cinci persoane şi un personal de 14 servitori, acest serial în şase episoade dă timpul înapoi pentru a recrea viaţa celor bogaţi şi a servitorilor lor în zilele fericite ale Angliei de dinaintea Primului Război Mondial. Totul este britanic prin excelenţă: un conac magnific cu un lac pe care te poţi plimba cu barca, fermă de lapte şi salon de ceai, teren de croquet şi tenis în grădină, un grajd plin de cai şi trăsuri – şi un grup de oameni separaţi total şi guvernaţi de sistemul claselor sociale.
23:00 Joe Strummer: Dincolo de Clash
Povestea lui Joe Strummer, liderul legendarei trupe a anilor '70 The Clash, îmbogăţită cu filmări din concert şi interviuri exclusive cu membrii trupei Clash şi cu prietenii apropiaţi ai artistului.
n decembrie 2002, moartea subită a lui Joe Strummer, liderul legendarei trupe a anilor '70 The Clash, a văduvit lumea muzicii de unul dintre talentele sale unice. Aceasta este povestea unuia dintre cele mai mari staruri rock din lume şi include filmări din concert, alături de interviuri revelatoare şi exclusive cu colegii săi de la Clash, Mick Jones şi Topper Headon, cu Tymon Dogg de la The Mescaleros şi cu Glen Matlock, fost membru al formaţiei Sex Pistols, precum şi cu prieteni apropiaţi ai lui Strummer, fani şi cei care au lucrat cu Clash în turneu. Încărcat de hituri ca London Calling, White Riot şi English Civil War, documentarul urmăreşte cariera lui Joe de la începuturi, când făcea parte din trupa londoneză 101ers, până în anii de glorie cu The Clash şi apoi anii de activitate cu trupa sa din anii '90, The Mescaleros.
00:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Franz Stangl a fost comandantul nazist al lagărelor morţii de la Treblinka şi Sobibor din Polonia. A fost răspunzător de exterminarea a aproximativ 900.000 de bărbaţi, femei şi copii. La sfârşitul războiului, a fugit în Italia, unde s-a alăturat unui grup de informatori organizat de oficiali ai Vaticanului. De acolo, a dispărut. Supravieţuitorul holocaustului Simon Wiesenthal a finanţat din propriii bani urmărirea lui Stangl. Wiesenthal i-a dat de urmă în Brazilia. Stangl a fost extrădat în Germania de Vest, unde a fost judecat pentru moartea a 900.000 de oameni. Fostul comandant nazist a recunoscut crimele, dar a susţinut că-şi făcea doar datoria.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
01:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi continuă explorarea sculpturii examinând modurile în care conducătorii au încercat să lase în urma lor o moştenire durabilă prin reprezentări cât mai impresionante ale propriei imagini.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
02:00 Gândirea Evului Mediu
Unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale.
Sexul. În acest episod, profesorul Robert Bartlett face dezvăluiri remarcabile despre pasiunile complexe care legau bărbaţii şi femeile în Evul Mediu. Biserica predica ura faţă de carnal, promova cultul virginităţii şi condamna femeile, considerându-le păcătoasele urmaşe ale Evei. Şi totuşi, aceasta a fost epoca în care s-a născut ideea dragostei romantice.
n acest serial, unul dintre cei mai importanţi experţi în Studii Medievale, profesorul Robert Bartlett de la Universitatea St Andrew's, investighează peisajul intelectual al lumii medievale. Încă din vremea Renaşterii ne-am dorit să înţelegem lumea pentru a o putea controla şi a o modela după placul nostru. Profesorul Bartlett consideră că lumea medievală nu putea fi atât stăpânită, cât contemplată.
03:00 Iisus: anii pierduţi
Acest documentar se concentrează asupra vieţii lui Iisus Hristos de la vârsta de 12 la 30 de ani, pentru a descoperi faptele care lipsesc din biografia sa.
Iisus Hristos este unul dintre cei mai importanţi oameni care au călcat vreodată pe Pământ – dar locurile unde a fost între 12 şi 30 de ani nu sunt cunoscute. Timp de 2.000 de ani, învăţaţii şi credincioşii au dezbătut de ce două decenii din viaţa lui Hristos sunt, pentru noi, pagini albe. Dar răspunsurile ar putea fi găsite într-o sursă evidentă: Biblia. În paginile Noului Testament există indicii care aruncă lumină asupra vieţii lui Iisus în „anii lipsă” – ce convingeri a avut, pe cine a cunoscut şi cum a trăit.
04:00 Ultimul an al Germaniei de Est
Un serial care descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist şi aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
Uniţi pe vecie
Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989 a marcat începutul celei mai captivante perioade din istoria postbelică a Germaniei. A fost ca o nuntă dintre vestul democrat şi Estul socialist, cu un mire elegant, o mireasă voalată şi o dotă necunoscută. A avut loc „petrecerea de nuntă”, a apărut şi „mahmureala de după” şi, după ce a trecut „euforia lunii de miere”, s-a produs revelaţia că nu mai există cale de întoarcere. Acest documentar în serial descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist. Reconstituiri elaborate ale poveştilor personale ale unor oameni obişnuiţi din ambele Germanii, întrepătrunse cu uimitoare materiale de arhivă şi interviuri cu experţi, aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
05:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Călătorii în timp ajung în Peak District pentru a dezvălui povestea din spatele unei descoperiri macabre. O misterioasă colecţie de oase umane – multe dintre ele aparţinând unor copii – îi conduce pe Tony Robinson şi echipa sa în adâncurile unei peşteri din Derbyshire. Accesul în peşteră este extrem de dificil şi periculos, dar arheologii nu se lasă descurajaţi. Şi ca şi cum toate acestea n-ar fi fost suficiente, o movilă din apropiere seamănă foarte mult cu un tumul preistoric. Să ascundă acesta indicii despre conţinutul peşterii ? Şi va reuşi echipa să elucideze descoperirile ?
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
06:00 Conac la ţară
Voluntari din epoca modernă vin să experimenteze viaţa dusă de cei bogaţi şi servitorii lor într-un conac de ţară autentic din Anglia, în zilele fericite de dinaintea Primului Război Mondial.
Căminul şi Imperiul. Imperiul este la apogeu şi în cinstea realizărilor de peste graniţe, familia va găzdui un bal somptuos. Acesta implică lecţii de dans, crearea de costume deosebite şi mai multă muncă decât de obicei la bucătărie...
n primii ani ai erei eduardiene, Marea Britanie îi găzduia pe unii dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Apetitul lui Edward al VII-lea pentru distracţii şi lux le-a permis şi comercianţilor şi industriaşilor să se împăuneze cu bogăţiile lor. Luând conacul „Manderston”, un palat al plăcerilor scoţian autentic din perioada eduardiană, o familie de cinci persoane şi un personal de 14 servitori, acest serial în şase episoade dă timpul înapoi pentru a recrea viaţa celor bogaţi şi a servitorilor lor în zilele fericite ale Angliei de dinaintea Primului Război Mondial. Totul este britanic prin excelenţă: un conac magnific cu un lac pe care te poţi plimba cu barca, fermă de lapte şi salon de ceai, teren de croquet şi tenis în grădină, un grajd plin de cai şi trăsuri – şi un grup de oameni separaţi total şi guvernaţi de sistemul claselor sociale

Vizualizări: 23

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor