altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Temerarii medicinei | Acum la TV
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Povestim cum operaţiile sub anestezie de astăzi au devenit posibile datorită experimentelor realizate pe sine de Humphrey Davy sau Sigmund Freud. Jurnalistul medical şi prezentatorul dr Michael Mosley află pe propria piele prin ce au trecut aceştia şi urmăreşte un experimentator modern în acţiune.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
 
11:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Al doilea episod relatează povestea din spatele capodoperei lui van Gogh, “Mâncătorii de cartofi”, lupta sa pentru a câştiga bani, certurile cu fratele său, Theo, şi decizia de a părăsi Olanda pentru totdeauna.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
12:00 Aşii căzuţi
Povestea a doi aşi ai zborului din Primul Război Mondial, decoraţi cu Crucea Victoria pentru actele lor de bravură.
Aceasta este povestea a doi aşi ai zborului din Primul Război Mondial, decoraţi cu Crucea Victoria. James McCudden şi Edward Mannock au zburat într-o vreme când pierderile din Aviaţia britanică erau cele mai grele. În 1917, speranţa de viaţă a unui pilot începător era de 11 zile. Pentru că piloţii nu aveau paraşute, mulţi purtau pistoale ca să se poată sinucide dacă avionul lua foc. Aceşti doi piloţi, însă, au supravieţuit suficient încât să devină experţi în tactica de zbor; au înfruntat frigul aspru şi au zburat razant deasupra inamicului, unde mitralierele lor îşi atingeau întotdeauna ţinta. Amândoi au murit în împrejurări tragice şi absurde: McCudden când motorul avionului i s-a defectat, iar Mannock când a făcut greşeala ridicolă pe care n-ar fi tolerat-o niciodată la alţii.
 
13:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
O călătorie epică în jurul lumii, în căutarea adevărului din spatele unuia dintre cele mai râvnite artefacte din Biblie – Chivotul legământului.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
14:00 Farmacia victoriană
ntr-un experiment unic, istoricul Ruth Goodman, profesorul Nick Barber şi doctorandul Tom Quick recreează o farmacie englezească din secolul XIX.
n 1868, activitatea farmaciilor a fost pentru prima dată reglementată prin lege. Ruth, Tom şi Nick simt pe pielea lor duritatea examenelor prin care trebuiau să treacă farmaciştii pentru a se califica. De asemenea, echipa explorează lumea otrăvurilor şi substanţelor periculoase, care nu fuseseră deloc reglementate până atunci, de la arsenic şi opiu la explozibili. Dar lipsa restricţiilor le permisese „chimiştilor experimentali” să inventeze produse care mergeau de la chibrituri la artificii, cremă de ouă sau jeleu.
Acest documentar relevă cum s-a născut sistemul farmaceutic din Anglia victoriană şi cum, în doar 50 de ani de la umilele sale începuturi, acesta s-a transformat într-o adevărată industrie. Farmaciile englezeşti din perioada victoriană vindeau o gamă extrem de largă de produse de folosinţă casnică, medicamente, poţiuni şi creme, echipamente optice şi electrice şi remedii fără reţetă, exact ca într-o farmacie de astăzi.
 
15:00 Operaţiunea Hollywood
Un interesant documentar despre legăturile oficiale şi legăturile secrete dintre doi stâlpi ai puterii americane: Hollywoodul şi Pentagonul.
Hollywoodul şi Pentagonul sunt două mari puteri în SUA şi când aceste puteri se aliază, se nasc multe întrebări. Ştiaţi că Ministerul Apărării are legături foarte strânse cu producătorii de la Hollywood ? De aproape un secol ? Acest documentar va afla câte – şi care – filme au beneficiat de sprijin din partea Pentagonului.
 
16:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Jason Donovan s-a născut în Australia şi a devenit celebru jucând în serialul „Vecinii”. Patru dintre cântecele sale au devenit nr 1 în topurile britanice, inclusiv un duet cu Kylie Minogue. Jason provine din părinţi artişti, care au divorţat când el avea cinci ani. Tatăl său, născut în Marea Britanie, a câştigat custodia asupra lui şi l-a crescut singur, dar linia maternă a familiei sale deţine cheia moştenirii australiene a lui Jason – care este acum un mister pentru el.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
17:00 Pe urmele lui Vivaldi
Pornim pe urmele lui Antonio Lucio Vivaldi, preot veneţian şi compozitor baroc, care a fost, de asemenea, şi un virtuoz al viorii.
Toată lumea a auzit de „Cele patru anotimpuri” ale lui Vivaldi – o piesă interpretată atât de des, încât am încetat să ne mai gândim la originile sale. Dar muzica şi compozitorul ei au o istorie plină de pasiune. Antonio Vivaldi a fost un compozitor şi dirijor plurivalent, impresar şi director de teatru, dar şi un preot care a dus o viaţă scandaloasă şi controversată, având relaţii cu cel puţin una dintre elevele sale, pe nume Ana Giro. Acest documentar face cronica vieţii şi muzicii lui Vivaldi, supranumit „Preotul roşu” datorită culorii părului său, cu ajutorul documentelor istorice şi al manuscriselor sale, pe fondul strălucitoarei vieţi artistice a Veneţiei secolului XVIII. Vivaldi simbolizează această fascinantă lume muzicală a barocului italian, dominată de castraţi şi dive şi condusă de o oligarhie veneţiană în care Biserica avea un rol central. Vivaldi a părăsit Italia în 1740, plecând la Viena din motive care nu au fost niciodată clarificate şi a murit la Viena un an mai târziu, sărac. Astăzi, doar o placă simplă îi marchează mormântul. Dar de atunci au existat muzicieni care şi-au dedicat întreaga carieră înţelegerii şi interpretării muzicii sale.
 
18:00 Exploratorii lui Hitler
Acest documentar investighează de ce aventurieri de renume mondial precum Heinrich Harrer şi László Almásy s-au asociat cu naziştii în anii celui de-al Doilea Război Mondial.
Alpinişti, exploratori ai junglei şi „vulpi ale deşertului” – mulţi au fost atraşi în ghearele partidului Naţional-socialist, SS-ului sau Wehrmacht-ului, din cauza meseriei lor, curiozităţii ştiinţifice sau dragostei de călătorii. Au fost oare aceşti aventurieri conştienţi de consecinţele acestei asocieri sau îşi urmăreau pur şi simplu interesele, indiferent de costuri ? Aceasta este întrebarea la care documentarul nostru caută răspuns, spunând poveştile unor exploratori precum Heinrich Harrer („Şapte ani în Tibet”) sau László Almásy („Pacientul englez”), cu ajutorul unor imagini şi filmări spectaculoase din India, Egipt sau Peru.
 
19:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Ultimul episod dezvăluie colaborarea dificilă a lui van Gogh cu Paul Gauguin la Arles, Franţa, celebrul incident când şi-a tăiat urechea şi ultimele sale zile în suburbia pariziană Auvers-sur-Oise.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
20:00 Indestructibilul Titanic
n 1912, scufundarea Titanicului a făcut 1.517 victime. Acest fascinant documentar demontează multe mituri care înconjoară soarta faimosului vapor.
Toată lumea ştie că un aisberg a scufundat indestructibilul Titanic, ducând la moartea a peste 1.500 de oameni, într-unul dintre cele mai mari dezastre maritime din istorie. Dar acest fascinant nou documentar arată că a fost vorba, de fapt, de un lung şir de erori de judecată, erori de acţiune şi ghinioane, care au pecetluit soarta celui mai mare vas de linie al vremii sale, a pasagerilor şi echipajului său. Dacă din acest lanţ al nenorocirilor ar fi lipsit măcar o za, dezastrul ar fi putut fi evitat. Documentarul se bazează pe ultimele cercetări şi pe mărturiile martorilor oculari pentru a reconstitui povestea din punctul de vedere al celor implicaţi şi a demonta multe dintre miturile care înconjoară soarta Titanicului.
 
21:00 Beau Brummell – acest bărbat fermecător
Petrecută în Londra secolului XIX, drama urmăreşte ascensiunea şi căderea primei celebrităţi a Angliei, Beau Brummell, care a creat dandismul, moda de a purta costume şi de a duce o viaţă frivolă.
Petrecută în Londra secolului XIX, drama urmăreşte ascensiunea şi căderea primei celebrităţi a Angliei, Beau Brummell, care a creat dandismul, moda de a purta costume şi de a duce o viaţă frivolă, şi a cărui celebritate era celebră. Beau s-a instalat rapid ca cea mai adorată celebritate londoneză. Norocul său la jocuri era legendar, la fel ca dorinţa lui nestăvilită de amor. Dar Londra din perioada Regenţei era un loc întunecat şi periculos, iar faima lui Brummell a atras curând duşmani. Convins că poziţia sa în societate era invulnerabilă şi că legăturile sale cu familia regală îl vor ajuta să-şi plătească datoriile tot mai mari, a făcut cea mai mare greşeală a vieţii lui umilindu-l în public pe binefăcătorul său, prinţul regent. Brummell avea să-şi petreacă restul vieţii în exil, fugind de creditori şi visând la zilele când era Prinţul din Piccadilly şi Savile Row.
 
22:30 Banii: Profiturile recesiunii
Acest documentar explorează multiplele feluri în care se pot face bani în timpul unei recesiuni.
Acest documentar ne arată cum pot face oamenii bani de pe urma crizelor economice. Adesea, să faci bani în perioadele de recesiune înseamnă să profiţi de nenorocirea altuia – cum fac, de exemplu, casele de amanet sau lichidatorii. Cei care pot furniza variante mai ieftine ale bunurilor şi serviciilor de bază se pot descurca bine şi ei.
 
23:00 Filmele războiului
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Filmări remarcabile ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi.
Pentru prima oară în istorie, femeile din Marea Britanie şi Germania au participat masiv la război ca parte a forţei de muncă, ca mame şi combatante. Aceste experienţe au fost filmate, uneori, de către femei însele. În Germania, Elizabeth Wilms a filmat viaţa de zi cu zi a femeilor din oraşul ei şi cum această viaţă s-a schimbat pe parcursul războiului, inclusiv uluitoarea sărăcie cu care s-au confruntat femeile după atacul fulger asupra oraşului. În Marea Britanie, Rosie Newman făcea acelaşi lucru. Împreună cu alţi cineaşti amatori, ea ne-a oferit o privire rară în culisele unui război care a schimbat viaţa femeilor sub toate aspectele şi pentru totdeauna.
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Unii dintre aceşti cineaşti amatori au fost soldaţii care şi-au luat camerele pe front şi au filmat ostilităţile; alţii au fost oamenii rămaşi acasă, care au înregistrat aspecte din viaţa lor de zi cu zi. Aceste remarcabile filme de amator şi poveştile soldaţilor, femeilor şi copiilor din ele ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi şi ne arată cum au supravieţuit aceştia unor împrejurări extreme.
 
00:00 Vera Brittain, o femeie îndrăgostită
O reconstituire a vieţii Verei Brittain, o tânără care a trăit în timpul Primului Război Mondial, prezentată de actriţa britanică Jo Brand.
n 1914, Vera Brittain era tânără, îndrăgostită şi se pregătea să studieze la Oxford. Patru ani mai târziu, viaţa ei şi a întregii ei generaţii suferise schimbări de neînchipuit. Prietenii săi au murit în război. Ca soră medicală voluntară, la Londra şi pe front, Vera a fost martora unor orori care i-au sfărâmat ideile naive despre un „război drept”. Folosind scrisorile Verei, memoriile sale şi faimoasa autobiografie „Testamentul tinereţii”, actriţa britanică Jo Brand spune povestea Primului Război Mondial privit prin ochii unei femei.
 
01:00 Pe urmele lui Vivaldi
Pornim pe urmele lui Antonio Lucio Vivaldi, preot veneţian şi compozitor baroc, care a fost, de asemenea, şi un virtuoz al viorii.
Toată lumea a auzit de „Cele patru anotimpuri” ale lui Vivaldi – o piesă interpretată atât de des, încât am încetat să ne mai gândim la originile sale. Dar muzica şi compozitorul ei au o istorie plină de pasiune. Antonio Vivaldi a fost un compozitor şi dirijor plurivalent, impresar şi director de teatru, dar şi un preot care a dus o viaţă scandaloasă şi controversată, având relaţii cu cel puţin una dintre elevele sale, pe nume Ana Giro. Acest documentar face cronica vieţii şi muzicii lui Vivaldi, supranumit „Preotul roşu” datorită culorii părului său, cu ajutorul documentelor istorice şi al manuscriselor sale, pe fondul strălucitoarei vieţi artistice a Veneţiei secolului XVIII. Vivaldi simbolizează această fascinantă lume muzicală a barocului italian, dominată de castraţi şi dive şi condusă de o oligarhie veneţiană în care Biserica avea un rol central. Vivaldi a părăsit Italia în 1740, plecând la Viena din motive care nu au fost niciodată clarificate şi a murit la Viena un an mai târziu, sărac. Astăzi, doar o placă simplă îi marchează mormântul. Dar de atunci au existat muzicieni care şi-au dedicat întreaga carieră înţelegerii şi interpretării muzicii sale.
 
02:00 Exploratorii lui Hitler
Acest documentar investighează de ce aventurieri de renume mondial precum Heinrich Harrer şi László Almásy s-au asociat cu naziştii în anii celui de-al Doilea Război Mondial.
Alpinişti, exploratori ai junglei şi „vulpi ale deşertului” – mulţi au fost atraşi în ghearele partidului Naţional-socialist, SS-ului sau Wehrmacht-ului, din cauza meseriei lor, curiozităţii ştiinţifice sau dragostei de călătorii. Au fost oare aceşti aventurieri conştienţi de consecinţele acestei asocieri sau îşi urmăreau pur şi simplu interesele, indiferent de costuri ? Aceasta este întrebarea la care documentarul nostru caută răspuns, spunând poveştile unor exploratori precum Heinrich Harrer („Şapte ani în Tibet”) sau László Almásy („Pacientul englez”), cu ajutorul unor imagini şi filmări spectaculoase din India, Egipt sau Peru.
 
03:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Ultimul episod dezvăluie colaborarea dificilă a lui van Gogh cu Paul Gauguin la Arles, Franţa, celebrul incident când şi-a tăiat urechea şi ultimele sale zile în suburbia pariziană Auvers-sur-Oise.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
04:00 Indestructibilul Titanic
n 1912, scufundarea Titanicului a făcut 1.517 victime. Acest fascinant documentar demontează multe mituri care înconjoară soarta faimosului vapor.
Toată lumea ştie că un aisberg a scufundat indestructibilul Titanic, ducând la moartea a peste 1.500 de oameni, într-unul dintre cele mai mari dezastre maritime din istorie. Dar acest fascinant nou documentar arată că a fost vorba, de fapt, de un lung şir de erori de judecată, erori de acţiune şi ghinioane, care au pecetluit soarta celui mai mare vas de linie al vremii sale, a pasagerilor şi echipajului său. Dacă din acest lanţ al nenorocirilor ar fi lipsit măcar o za, dezastrul ar fi putut fi evitat. Documentarul se bazează pe ultimele cercetări şi pe mărturiile martorilor oculari pentru a reconstitui povestea din punctul de vedere al celor implicaţi şi a demonta multe dintre miturile care înconjoară soarta Titanicului.
 
05:00 Beau Brummell – acest bărbat fermecător
Petrecută în Londra secolului XIX, drama urmăreşte ascensiunea şi căderea primei celebrităţi a Angliei, Beau Brummell, care a creat dandismul, moda de a purta costume şi de a duce o viaţă frivolă.
Petrecută în Londra secolului XIX, drama urmăreşte ascensiunea şi căderea primei celebrităţi a Angliei, Beau Brummell, care a creat dandismul, moda de a purta costume şi de a duce o viaţă frivolă, şi a cărui celebritate era celebră. Beau s-a instalat rapid ca cea mai adorată celebritate londoneză. Norocul său la jocuri era legendar, la fel ca dorinţa lui nestăvilită de amor. Dar Londra din perioada Regenţei era un loc întunecat şi periculos, iar faima lui Brummell a atras curând duşmani. Convins că poziţia sa în societate era invulnerabilă şi că legăturile sale cu familia regală îl vor ajuta să-şi plătească datoriile tot mai mari, a făcut cea mai mare greşeală a vieţii lui umilindu-l în public pe binefăcătorul său, prinţul regent. Brummell avea să-şi petreacă restul vieţii în exil, fugind de creditori şi visând la zilele când era Prinţul din Piccadilly şi Savile Row.
 
06:30 Banii: Profiturile recesiunii
Acest documentar explorează multiplele feluri în care se pot face bani în timpul unei recesiuni.
Acest documentar ne arată cum pot face oamenii bani de pe urma crizelor economice. Adesea, să faci bani în perioadele de recesiune înseamnă să profiţi de nenorocirea altuia – cum fac, de exemplu, casele de amanet sau lichidatorii. Cei care pot furniza variante mai ieftine ale bunurilor şi serviciilor de bază se pot descurca bine şi ei.

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor