altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Imperiul roman | Acum la TV
Acest documentar explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i istoria de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
Legiunile Romei. Pe dealurile verzi din nordul Angliei, marele Zid al lui Hadrian se întinde pe 120 de kilometri. Aceasta este cea mai nordică linie defensivă pe care Imperiul Roman a construit-o în anii 122-30 d.Hr., din ordinul înţeleptului împărat Hadrian. Cu descoperiri uimitoare, acest episod urmăreşte factorii şi procesele căderii Imperiului Roman, dezvăluind detalii despre încercarea nereuşită de reformă a lui Hadrian prin cele mai recente excavaţii de la Vindolanda, un fort auxiliar roman aflat la sud de Zidul lui Hadrian, pe teritoriul Marii Britanii de astăzi.
La 500 de ani după fondarea Romei, romanii dominau Marea Mediterană. Dar după ce cucerise ţările dimprejurul Mediteranei şi îşi asigurase o dominaţie socială şi economică fără precedent, Imperiul s-a prăbuşit ca un castel din cărţi de joc. Acest serial în trei episoade explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i ultimele patru secole de istorie, de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
 
11:00 Giganţii stilului gotic
Veniţi cu noi într-o călătorie în timp până în vremea construcţiei câtorva dintre cele mai frumoase şi misterioase clădiri europene: catedralele gotice de la Sens, Canterbury, Chartres şi Köln.
Veniţi cu noi într-o călătorie în timp până în vremea construcţiei câtorva dintre cele mai frumoase şi misterioase clădiri europene: catedralele gotice de la Sens, Canterbury, Chartres şi Köln. Aceste „Piramide ale Occidentului” sau „Stâlpi ai Pământului” continuă să ne fascineze şi să ne inspire. Urmărim viaţa genialilor constructori ai acestor monumente şi le examinăm abilităţile şi cunoştinţele, atât de avansate faţă de contemporanii lor, încât aceştia i-au suspectat că au făcut pact cu diavolul. De asemenea, pe baza câtorva personaje istorice, spunem povestea meşterilor şi a zidarilor care au construit aceste capodopere riscându-şi vieţile pe şantiere foarte periculoase – în parte pentru a-şi câştiga traiul şi în parte pentru a-L sluji pe Dumnezeu.
 
12:00 7 iulie: Atac asupra Londrei
7 iulie: Atac asupra Londrei” este primul documentar important care explorează evenimentele din 7 iulie 2005, când teroriştii sinucigaşi au atacat pentru prima oară Europa occidentală.
Documentarul „7 iulie: Atac asupra Londrei” descrie cum a fost paralizată Londra de un mic grup de fanatici musulmani veniţi din nordul Angliei. Euforia cauzată de anunţul că Londra va găzdui următoarele Jocuri Olimpice s-a transformat în disperare în dimineaţa de 7 iulie. O celulă de terorişti sinucigaşi a luat serviciile de informaţii şi poliţia prin surprindere, ucigând peste 50 de călători şi rănind sute. Folosind mărturii şi reconstituiri dramatice, îi urmărim pe terorişti în drumul lor către Londra, drum care a culminat cu sute de victime printre călătorii din metroul londonez.
 
13:30 Banii: Cola-Cola pe sponci ?
Acest documentar examinează publicitatea negativă care afectează faimoasa marcă internaţională Coca-Cola şi încercările companiei de a-şi păstra poziţia pe piaţă.
Marca Coca-Cola este în pericol. Băuturile lor cu zahăr au fost acuzate că provoacă obezitate şi acum unele şcoli refuză să le pună elevilor la dispoziţie Coca-Cola. În America, până şi guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, s-a exprimat împotriva prezenţei Coca-Cola în şcoli. Marca mai este atacată şi pentru că este simbolul celui mai rapace imperialism american. Acum, preţul acţiunilor Coca-Cola a înregistrat o scădere marcată. Urmărim încercările companiei de a răspunde atacurilor prin lansarea unor sucuri sănătoase de fructe, în timp ce luptă să recâştige o parte din teritoriul pierdut în faţa rivalilor de moarte, Pepsi. A apus oare vremea Coca-Cola ?
 
14:00 Războaiele secrete ale CIA
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1977-1989 Iluzii pierdute
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american.
 
15:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Kew Gardens este un loc faimos în toată lumea, dar oare câţi vizitatori ştiu că păşesc deasupra ruinelor unui palat regal pierdut ? Regele George al III-lea şi-a construit aici o frumoasă reşedinţă, din care astăzi mai rămâne, neobservată, într-un colţ, doar bucătăria. Tony Robinson şi echipa sa sapă imaculatele pajişti în căutarea evazivei fundaţii. Indiciile sunt uşor de găsit, dar pot ei oare să pună cap la cap întregul plan al palatului în doar trei zile ?
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
16:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Primul episod urmăreşte reprezentarea femeii în sculptură de-a lungul istoriei.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
17:00 n căutarea lui Beethoven
Acest documentar dă la o parte multiplele nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe unul dintre cei mai respectaţi şi influenţi compozitori din toate timpurile, Ludwig van Beethoven.
Niciun alt compozitor nu a fost atât de citat sau pictat, despre niciunul nu s-a scris atât de mult şi niciunul nu a fost folosit atât de mult pe post de emblemă a diverselor cauze politice şi revoluţionare. Dar cine a fost adevăratul Beethoven ? Cine a fost omul din spatele imaginii romantice a artistului chinuit cu părul vâlvoi, dezaxat şi încruntat ? Acest documentar explorează adevărul din spatele multiplelor nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe omul considerat nu doar primul compozitor independent din lume, ci şi cel mai important.
 
18:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
19:00 Oraşele secrete ale Amazonului
Acest documentar explorează noi teorii despre civilizaţiile dispărute care ar fi putut trăi în Amazon înainte de Columb.
De-a lungul vremii, zeci de exploratori au încercat să descopere civilizaţiile pierdute despre care se zvonea că se ascund în Amazon – şi au eşuat. Acum, o nouă generaţie de exploratori ştiinţifici revitalizează teoria ţinutului El Dorado. Ei au descoperit în desişurile Amazonului dovezile unor civilizaţii cu populaţii masive, în contrast radical cu ideile convenţionale despre aspectul Emisferei Vestice înainte de Columb. Savanţii din secolul XX credeau că nu este posibil ca oamenii să fi trăit aici în număr mare. Unul dinte argumentele-cheie era acela că solul amazonian acid nu conţine suficiente elemente nutritive pentru a permite cultivarea unor cantităţi mari de plante agricole. Este un argument convingător şi întăreşte credinţa generală că Amazonul este o pădure virgină, neatinsă de om. Dar astăzi, arheologii şi geografii au descoperit dovezi remarcabile care ar putea schimba complet felul cum privim Amazonul şi populaţiile indigene care au trăit aici timp de milenii.
 
20:00 Ultimul an al Germaniei de Est
Un serial care descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist şi aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
Uniţi pe vecie
Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989 a marcat începutul celei mai captivante perioade din istoria postbelică a Germaniei. A fost ca o nuntă dintre vestul democrat şi Estul socialist, cu un mire elegant, o mireasă voalată şi o dotă necunoscută. A avut loc „petrecerea de nuntă”, a apărut şi „mahmureala de după” şi, după ce a trecut „euforia lunii de miere”, s-a produs revelaţia că nu mai există cale de întoarcere. Acest documentar în serial descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist. Reconstituiri elaborate ale poveştilor personale ale unor oameni obişnuiţi din ambele Germanii, întrepătrunse cu uimitoare materiale de arhivă şi interviuri cu experţi, aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
 
21:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
Insula frământărilor.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
22:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
Echipa demarează cel mai ambiţios proiect de până acum: restaurarea forjeriei de la fierăria locală. Mai întâi, ei trebuie să facă cărămizi pentru a repara vatra – cinci zile şi nopţi de muncă în care fermierul nu apucă să se odihnească. Odată cu venirea iernii şi apropierea Crăciunului, ei trebuie să găsească un Buştean de Crăciun pe care să-l ardă în cele Douăsprezece Zile ale Crăciunului. Este şi o ocazie de a începe pregătirile pentru masa de Crăciun – şi în special pentru o invenţie foarte victoriană, pocnitorile de Crăciun.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
23:00 Ziua în care a murit James Dean
Adevărul din spatele infamului accident de maşină care l-a ucis pe legendarul actor hollywoodian James Dean.
James Dean e o legendă. La peste 50 de ani de la accidentul mortal care i-a răpit viaţa lângă un orăşel californian, imaginea sa este încă cea mai apreciată din lume. Aducem la viaţă incredibila poveste a maşinii lui James Dean şi examinăm impactul care l-a omorât pe unul dintre cei mai faimoşi tineri actori hollywoodieni pe 30 septembrie 1955. Familia şi prietenii săi aduc lumină asupra controversatei cariere de pilot de curse a lui Dean şi asupra dragostei sale pentru viteză, iar cu ajutorul ştiinţei de ultimă oră investigăm tragicul accident care a ucis un star, dar a dat naştere unei legende.
 
00:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi continuă explorarea sculpturii examinând modurile în care conducătorii au încercat să lase în urma lor o moştenire durabilă prin reprezentări cât mai impresionante ale propriei imagini.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
01:00 n căutarea lui Beethoven
Acest documentar dă la o parte multiplele nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe unul dintre cei mai respectaţi şi influenţi compozitori din toate timpurile, Ludwig van Beethoven.
Niciun alt compozitor nu a fost atât de citat sau pictat, despre niciunul nu s-a scris atât de mult şi niciunul nu a fost folosit atât de mult pe post de emblemă a diverselor cauze politice şi revoluţionare. Dar cine a fost adevăratul Beethoven ? Cine a fost omul din spatele imaginii romantice a artistului chinuit cu părul vâlvoi, dezaxat şi încruntat ? Acest documentar explorează adevărul din spatele multiplelor nivele de mit şi legendă care îl înconjoară pe omul considerat nu doar primul compozitor independent din lume, ci şi cel mai important.
 
02:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
03:00 Oraşele secrete ale Amazonului
Acest documentar explorează noi teorii despre civilizaţiile dispărute care ar fi putut trăi în Amazon înainte de Columb.
De-a lungul vremii, zeci de exploratori au încercat să descopere civilizaţiile pierdute despre care se zvonea că se ascund în Amazon – şi au eşuat. Acum, o nouă generaţie de exploratori ştiinţifici revitalizează teoria ţinutului El Dorado. Ei au descoperit în desişurile Amazonului dovezile unor civilizaţii cu populaţii masive, în contrast radical cu ideile convenţionale despre aspectul Emisferei Vestice înainte de Columb. Savanţii din secolul XX credeau că nu este posibil ca oamenii să fi trăit aici în număr mare. Unul dinte argumentele-cheie era acela că solul amazonian acid nu conţine suficiente elemente nutritive pentru a permite cultivarea unor cantităţi mari de plante agricole. Este un argument convingător şi întăreşte credinţa generală că Amazonul este o pădure virgină, neatinsă de om. Dar astăzi, arheologii şi geografii au descoperit dovezi remarcabile care ar putea schimba complet felul cum privim Amazonul şi populaţiile indigene care au trăit aici timp de milenii.
 
04:00 Ultimul an al Germaniei de Est
Un serial care descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist şi aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
Uniţi pe vecie
Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989 a marcat începutul celei mai captivante perioade din istoria postbelică a Germaniei. A fost ca o nuntă dintre vestul democrat şi Estul socialist, cu un mire elegant, o mireasă voalată şi o dotă necunoscută. A avut loc „petrecerea de nuntă”, a apărut şi „mahmureala de după” şi, după ce a trecut „euforia lunii de miere”, s-a produs revelaţia că nu mai există cale de întoarcere. Acest documentar în serial descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist. Reconstituiri elaborate ale poveştilor personale ale unor oameni obişnuiţi din ambele Germanii, întrepătrunse cu uimitoare materiale de arhivă şi interviuri cu experţi, aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
 
05:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
Insula frământărilor.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
06:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
Echipa demarează cel mai ambiţios proiect de până acum: restaurarea forjeriei de la fierăria locală. Mai întâi, ei trebuie să facă cărămizi pentru a repara vatra – cinci zile şi nopţi de muncă în care fermierul nu apucă să se odihnească. Odată cu venirea iernii şi apropierea Crăciunului, ei trebuie să găsească un Buştean de Crăciun pe care să-l ardă în cele Douăsprezece Zile ale Crăciunului. Este şi o ocazie de a începe pregătirile pentru masa de Crăciun – şi în special pentru o invenţie foarte victoriană, pocnitorile de Crăciun.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.

Vizualizări: 20

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor