altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00 Sora reginei | Acum la TV
Această dramă prezintă viaţa prinţesei Margaret, rebela monarhiei britanice contemporane, caracterizată de strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală.
Prinţesa Margaret a fost rebela monarhiei britanice contemporane şi s-a definit prin strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală. Prima prinţesă a Marii Britanii care a îmbrăţişat stilul de viaţă al celebrităţilor, Margaret a ajuns, din model de comportament şi idol care dădea tonul în modă, ruda cu care tuturor le era ruşine. Această dramă pune sub microscop personalitatea colorată, complicată şi controversată a prinţesei, urmărindu-i relaţia mult discutată din anii 1950, viaţa rebelă şi boemă pe care a dus-o în „sălbaticii ani 60” şi încheind cu izolarea unei femei respinse de clasa ei socială.
 
13:00 Zece zile până la război
O pasionantă dramă cu Kenneth Branagh în rolul principal, care dezvăluie jocurile de putere şi poveştile de viaţă desfăşurate în spatele cortinei în ultimele zile de dinainte de războiul din Irak.
Pe 20 martie 2003, Marea Britanie şi SUA au pornit la război. Mii de irakieni au murit, milioane au trebuit să-şi părăsească locuinţele şi multe oraşe au fost, practic, distruse. Această pasionantă dramă pătrunde în culisele numărătoarei inverse din zilele de dinaintea războiului din Irak. De la Tony Blair care promova ideea războiului faţă de partidul lui sceptic şi publicul cinic, la marketingul american care îl prezenta pe Ahmed Chalabi drept „George Washington al Irakului” şi până la şocul primelor confruntări, această extraordinară dramă ne dezvăluie jocurile de putere şi poveştile de viaţă desfăşurate în spatele cortinei politice.
 
15:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Jason Donovan s-a născut în Australia şi a devenit celebru jucând în serialul „Vecinii”. Patru dintre cântecele sale au devenit nr 1 în topurile britanice, inclusiv un duet cu Kylie Minogue. Jason provine din părinţi artişti, care au divorţat când el avea cinci ani. Tatăl său, născut în Marea Britanie, a câştigat custodia asupra lui şi l-a crescut singur, dar linia maternă a familiei sale deţine cheia moştenirii australiene a lui Jason – care este acum un mister pentru el.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
16:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi încheie explorarea sculpturii printr-un voiaj prin America de Nord şi de Sud, pentru a urmări plasarea acestei forme de artă în peisajul local.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
17:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Semiluna Regală din Bath este una dintre cele mai frumoase structuri arhitectonice din Marea Britanie, dar acest lucru nu-i împiedică pe Tony Robinson, Mick Aston şi restul echipei s-o „sape”. În spate ar trebui să se afle un cimitir roman şi în faţă, celebrul drum roman Via Fossa. Neîncetata ploaie torenţială şi o neaşteptată pivniţă de biserică victoriană nu le uşurează munca, dar din a treia zi, echipa scoate la iveală schelete romane şi un drum roman... chiar dacă niciunul dintre acestea nu este chiar unde ar trebui să fie.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
18:00 Corabia pierdută a lui Barbă-neagră
Acest documentar explorează epava corăbiei „Răzbunarea reginei Anne”, un faimos vas de piraţi care s-a scufundat în împrejurări misterioase lângă coasta de est a Americii.
Barbă-neagră a fost, odată, cel mai temut şi mai de succes pirat de pe mări. Dar în culmea gloriei sale, nava sa amiral, „Răzbunarea reginei Anne”, s-a scufundat în împrejurări misterioase lângă coasta de est a Americii. O echipă de arheologi submarini se scufundă sub valuri pentru a explora epava şi a afla de ce s-a scufundat faimoasa corabie. A căzut oare victimă unei erori de navigaţie sau s-a scufundat din motive mai întunecate ?
 
19:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Tânărul Monet soseşte la Paris pentru a studia, dar curând se ceartă cu profesorul său. Inspiraţi de controversatul stil al lui Édouard Manet, Monet şi prietenii săi Renoir şi Bazille hotărăsc să sfideze convenţiile şi să picteze în aer liber. Deşi Manet este atacat de mulţime din cauza lucrărilor sale, Monet vinde tot şi expune un portret la Salon, expoziţia anuală de stat. Dar succesul său nu durează mult – risipeşte banii, îşi părăseşte iubita însărcinată şi încearcă să se sinucidă. Punctul de cotitură din viaţa sa vine atunci când îi cunoaşte pe Manet şi pe alţi tineri artişti care voiau să se rupă de curentele convenţionale. Se naşte o nouă mişcare artistică şi Bazille hotărăşte să organizeze o nouă expoziţie, ca alternativă la Salon. Dar înainte de a-şi putea pune planul în aplicare, izbucneşte războiul franco-prusac şi Bazille este ucis pe câmpul de luptă.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
20:00 ntâlniri misterioase în Siberia
O investigare a misterioasei explozii care a ras de pe faţa pământului pădurea dintr-o regiune izolată din Siberia în vara anului 1908.
n iunie 1908, o uriaşă explozie care a avut loc într-o regiune izolată din Siberia a ras de pe faţa pământului pădurea de acolo cu forţa a 1.000 de bombe atomice. Dar zona era atât de izolată şi vremurile atât de agitate, încât timp de 20 de ani nimeni nu a încercat să afle ce s-a întâmplat. Când primul explorator a ajuns la faţa locului, a crezut că va găsi un crater al unui meteorit, dar nu a găsit decât copaci puşi la pământ – şi un mister. De atunci, au fost concepute peste o sută de teorii care să explice evenimentul, inclusiv aceea – luată în serios de unii savanţi sovietici – că a avut loc o explozie nucleară cauzată de o navă spaţială extraterestră propulsată cu combustibil nuclear. Absenţa dovezilor a păstrat viu misterul. Călătorim către acest loc îndepărtat şi aflăm că evenimentele de aici au atras atât cercetări ştiinţifice serioase, cât şi câteva credinţe populare ciudate.
 
21:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Arthur Wellesley, duce de Wellington. Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, a fost cel mai mare general al Angliei. Fără el, istoria Europei ar fi fost foarte diferită. Nu era iubit, dar era respectat. Mai mult, era venerat. Totuşi, incompetenţa armatei britanice în războiul din Crimeea – câştigat doar pentru că duşmanul a fost şi mai incompetent – trebuie pusă în sarcina lui Wellington…
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
22:00 Fortul cruciaţilor
Arheologi şi antropologi de frunte spun povestea din spatele sângeroasei bătălii purtate în secolul XII între creştini şi musulmani la Vadul lui Iacob.
n 1178, creştinii şi musulmanii erau în pragul războiului total. Cucerirea înecată în sânge a Ierusalimului de către primii cruciaţi înfuriase Islamul şi pe sultanul kurd Saladin. Această ciocnire a titanilor este una dintre cele mai importante bătălii ale perioadei, în care atacatorii musulmani au asediat forţele numeric superioare ale creştinilor din fortul de la Vadul lui Iacob.
 
23:00 Falsificatorii lui Hitler
Povestea planului lui Hitler de a submina economia Marii Britanii prin introducerea în circulaţie a unor lire sterline false produse în lagărul de concentrare Ebensee din Austria.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler plănuia să introducă în circulaţie mari cantităţi de lire sterline false pentru a submina economia britanică. În acest scop au fost selectaţi dintre deţinuţii din lagărele de concentrare cei mai talentaţi tipografi, graficieni, gravori şi pictori, care urmau să producă bancnotele false. După ce au depăşit câteva dificultăţi majore, aceştia au tipărit aproximativ 140 de milioane de bancnote britanice perfect falsificate. Dar bancnotele nu au fost puse niciodată în circulaţie. Odată cu sosirea trupelor SUA şi cu capitularea Germaniei, banii falşi şi tiparniţele au fost distruse pentru a se acoperi orice urmă a operaţiunii. Acest documentar prezintă dezvoltarea şi implementarea îndrăzneţului plan.
 
00:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Acest episod examinează atitudinile prevalente privitoare la diferenţele dintre oameni din scrierile unora dintre cei mai importanţi filosofi şi istorici ai Iluminismului. Examinăm implicaţiile poveştilor din Vechiul Testament precum „blestemul lui Ham” în dezvoltarea ideii de rasă în Europa şi urmărim dezvoltarea rasismului ca răspuns la comerţul transatlantic cu sclavi şi la evenimentul care va influenţa ideile rasiale timp de secole: cucerirea Americilor de către spanioli şi distrugerea civilizaţiilor „Lumii Noi”. Acest episod arată cum sclavia şi înfiinţarea primelor colonii europene în cele două Americi a dus la dezumanizarea şi exploatarea africanilor – şi la exterminarea, de-a dreptul, a amerindienilor.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
01:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Semiluna Regală din Bath este una dintre cele mai frumoase structuri arhitectonice din Marea Britanie, dar acest lucru nu-i împiedică pe Tony Robinson, Mick Aston şi restul echipei s-o „sape”. În spate ar trebui să se afle un cimitir roman şi în faţă, celebrul drum roman Via Fossa. Neîncetata ploaie torenţială şi o neaşteptată pivniţă de biserică victoriană nu le uşurează munca, dar din a treia zi, echipa scoate la iveală schelete romane şi un drum roman... chiar dacă niciunul dintre acestea nu este chiar unde ar trebui să fie.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
02:00 Corabia pierdută a lui Barbă-neagră
Acest documentar explorează epava corăbiei „Răzbunarea reginei Anne”, un faimos vas de piraţi care s-a scufundat în împrejurări misterioase lângă coasta de est a Americii.
Barbă-neagră a fost, odată, cel mai temut şi mai de succes pirat de pe mări. Dar în culmea gloriei sale, nava sa amiral, „Răzbunarea reginei Anne”, s-a scufundat în împrejurări misterioase lângă coasta de est a Americii. O echipă de arheologi submarini se scufundă sub valuri pentru a explora epava şi a afla de ce s-a scufundat faimoasa corabie. A căzut oare victimă unei erori de navigaţie sau s-a scufundat din motive mai întunecate ?
 
03:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Tânărul Monet soseşte la Paris pentru a studia, dar curând se ceartă cu profesorul său. Inspiraţi de controversatul stil al lui Édouard Manet, Monet şi prietenii săi Renoir şi Bazille hotărăsc să sfideze convenţiile şi să picteze în aer liber. Deşi Manet este atacat de mulţime din cauza lucrărilor sale, Monet vinde tot şi expune un portret la Salon, expoziţia anuală de stat. Dar succesul său nu durează mult – risipeşte banii, îşi părăseşte iubita însărcinată şi încearcă să se sinucidă. Punctul de cotitură din viaţa sa vine atunci când îi cunoaşte pe Manet şi pe alţi tineri artişti care voiau să se rupă de curentele convenţionale. Se naşte o nouă mişcare artistică şi Bazille hotărăşte să organizeze o nouă expoziţie, ca alternativă la Salon. Dar înainte de a-şi putea pune planul în aplicare, izbucneşte războiul franco-prusac şi Bazille este ucis pe câmpul de luptă.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
04:00 ntâlniri misterioase în Siberia
O investigare a misterioasei explozii care a ras de pe faţa pământului pădurea dintr-o regiune izolată din Siberia în vara anului 1908.
n iunie 1908, o uriaşă explozie care a avut loc într-o regiune izolată din Siberia a ras de pe faţa pământului pădurea de acolo cu forţa a 1.000 de bombe atomice. Dar zona era atât de izolată şi vremurile atât de agitate, încât timp de 20 de ani nimeni nu a încercat să afle ce s-a întâmplat. Când primul explorator a ajuns la faţa locului, a crezut că va găsi un crater al unui meteorit, dar nu a găsit decât copaci puşi la pământ – şi un mister. De atunci, au fost concepute peste o sută de teorii care să explice evenimentul, inclusiv aceea – luată în serios de unii savanţi sovietici – că a avut loc o explozie nucleară cauzată de o navă spaţială extraterestră propulsată cu combustibil nuclear. Absenţa dovezilor a păstrat viu misterul. Călătorim către acest loc îndepărtat şi aflăm că evenimentele de aici au atras atât cercetări ştiinţifice serioase, cât şi câteva credinţe populare ciudate.
 
05:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Arthur Wellesley, duce de Wellington. Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, a fost cel mai mare general al Angliei. Fără el, istoria Europei ar fi fost foarte diferită. Nu era iubit, dar era respectat. Mai mult, era venerat. Totuşi, incompetenţa armatei britanice în războiul din Crimeea – câştigat doar pentru că duşmanul a fost şi mai incompetent – trebuie pusă în sarcina lui Wellington…
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
06:00 Fortul cruciaţilor
Arheologi şi antropologi de frunte spun povestea din spatele sângeroasei bătălii purtate în secolul XII între creştini şi musulmani la Vadul lui Iacob.
n 1178, creştinii şi musulmanii erau în pragul războiului total. Cucerirea înecată în sânge a Ierusalimului de către primii cruciaţi înfuriase Islamul şi pe sultanul kurd Saladin. Această ciocnire a titanilor este una dintre cele mai importante bătălii ale perioadei, în care atacatorii musulmani au asediat forţele numeric superioare ale creştinilor din fortul de la Vadul lui Iacob.

Vizualizări: 14

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor