altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00

Toussaint Louverture şi revoluţia haitiană | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Acest documentar prezintă Revoluţia Haitiană – singura revoluţie a sclavilor din istorie care a reuşit şi a avut drept rezultat crearea primei „republici negre” din lume.
A fost singura insurecţie reuşită a sclavilor din istorie. S-a bazat pe ideile revoluţionare franceze – libertate, egalitate, fraternitate – şi le-a folosit pentru crearea primei „republici negre” din lume. A schimbat traiectoria economiei coloniale... şi a condus la cumpărarea Louisianei de către SUA de la Franţa. Aceasta a fost Revoluţia Haitiană, o mişcare care a fost numită adevărata naştere a drepturilor universale ale omului. Puţini îşi mai amintesc de ea astăzi, dar Revoluţia Haitiană a măturat ca un uragan începutul de secol XIX, speriind proprietarii de plantaţii şi servind drept inspiraţie pentru sclavii şi aboliţioniştii din întreaga lume.
 
11:00 Viziunea lui Wangari Maathai
Povestea activistei politice şi pentru protecţia mediului Wangari Maathai, prima femeie africană căreia i s-a acordat premiul Nobel pentru pace.
Povestea mişcării „Centura verde” din Kenya şi a fondatoarei acesteia, Wangari Maathai, prima luptătoare africană pentru protecţia mediului căreia i s-a acordat premiul Nobel pentru pace. Ca soluţie la problemele femeilor din zonele rurale, generate de mediul înconjurător aflat în degradare, Maathai le-a sugerat acestora să planteze copaci. Începând cu acest act simplu, ele au luptat succesiv împotriva despăduririlor, sărăciei şi oprimării politice, până când au devenit o forţă politică ce a ajutat la dărâmarea dictaturii care sufoca Kenya de 24 de ani. Urmărim curajosul drum de 30 de ani al lui Maathai pentru protecţia mediului, pentru apărarea democraţiei şi a păcii.
 
12:00 Luise a Prusiei: Regina inimilor
Povestea Luisei de Mecklenburg-Strelitz, regina Prusiei, celebră pentru că a încercat să-şi salveze ţara implorând mila lui Napoleon.
A fost regina Prusiei, o aprigă duşmană a lui Napoleon Bonaparte şi o femeie în centrul politicii Europene. A fost iubită de supuşii săi şi moartea sa timpurie a făcut din ea simbolul sfidării ţării sale contra împăratului francez. Un poet german a numit-o pe Luise „Regina inimilor” cu mult înainte ca acest titlu să-i fie conferit prinţesei Diana. Dar cine a fost cu adevărat această femeie ? Ce influenţă a avut asupra politicii vremii sale ? Cum a devenit simbolul luptei împotriva lui Napoleon ? Şi cum a imortalizat-o dispariţia prematură prin cultul care i-a urmat ?
 
13:00 Magnificul Tati
Acest documentar urmăreşte ascensiunea lui Jacques Tati de la scena pariziană de music-hall până la filmele sale premiate cu Oscar din anii 1950.
Acest documentar apreciat la nivel internaţional explorează viaţa şi munca faimosului comic şi regizor francez Jacques Tati. El povesteşte ridicarea şi căderea lui Tati în lumea cinematografică, de la originile sale de mim pe scena pariziană de music-hall până la filmul „Unchiul meu”, premiat cu Oscar. Este un documentar esenţial pentru fanii lui Tati şi o excelentă prezentarea a operei acestuia pentru cei care nu i-au cunoscut încă geniul.
 
14:00 Cum s-au născut The Monkees
Povestea ridicării şi decăderii primei trupe pop „fabricate” din lume.
n 1967, patru actori necunoscuţi dintr-o emisiune pentru copii au devenit cea mai faimoasă trupă pop din lume. În America, ei au vândut mai multe discuri decât Elvis şi Beatles la un loc. Aceştia au fost „The Monkees”. Prin emisiunea lor plină de energie şi melodiile contagioase, The Monkees au atras un curent de fani care dăinuie până astăzi. Nu erau o trupă obişnuită: The Monkees au fost prima „trupă pop fabricată” din lume. Dar în spatele zâmbetelor simpatice şi melodiilor vesele se ascundea o afacere nemiloasă, alimentată de bani, orgolii şi de ambiţia unora dintre cele mai mari nume de la Hollywood. Şi care avea să se încheie tragic.
 
15:00 Jocul umbrelor
Povestea primului film artistic regizat de renumitul fotograf olandez Anton Corbijn – biografia trupei rock Joy Division, intitulată „Control”.
Fotograful olandez Anton Corbijn şi-a transformat subiecţii – de la David Bowie la Nirvana şi Nicolas Cage – în simboluri, captându-le şi mărindu-le faima. Unul dintre cei mai importanţi artişti vizuali ai secolului trecut, Corbijn şi-a expus lucrările atât în muzeele de artă, cât şi pe coperta revistei Rolling Stone. Ce l-a făcut pe maestru să treacă de la fotografie la film ? Înaintea lansării debutului său regizoral, „Control”, povestea trupei rock Joy Division, Corbijn a păşit pe teritoriul neconfortabil al aspiranţilor la celebritatea hollywoodiană, riscând totul pentru a surprinde pe peliculă o nouă viziune.
 
16:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Tony Robinson se îndreaptă către vechiul oraş-târg Appleby din regiunea Cumbria şi este pus faţă în faţă cu realităţile dure ale închisorilor britanice de pe vremuri. O secţie de poliţie a fost construită pe locul a nu mai puţin de trei vechi puşcării, acum îngropate sub parcarea secţiei. În timp ce caută vechile celule sub asfalt, echipa călătorilor în timp caută şi dovezile unei evadări legendare din secolul al XVIII-lea şi descoperă infama „sală de spânzurătoare”.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
17:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Ultimul episod dezvăluie colaborarea dificilă a lui van Gogh cu Paul Gauguin la Arles, Franţa, celebrul incident când şi-a tăiat urechea şi ultimele sale zile în suburbia pariziană Auvers-sur-Oise.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
18:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
La începutul secolului trecut, într-o comunitate izolată din Suffolk, în timpul uneia dintre cele mai violente furtuni înregistrate vreodată, o tânără şi frumoasă servitoare pe nume Rose Harsent a avut parte de o moarte violentă. Rose nu era căsătorită, dar era însărcinată în câteva luni. Julian Fellowes investighează o poveste în care o comunitate profund religioasă este dezbinată de violenţă, patimă şi scandal.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
19:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
n timp ce al Doilea Război Mondial făcea ravagii în Occidentul european, în Kenya cei privilegiaţi petreceau din plin. Dar pentru Lordul Erroll, totul avea să se termine abrupt. Într-o seară, Erroll a fost împuşcat în cap de la mică distanţă la periferia oraşului Nairobi. Julian Fellowes merge în Kenya pentru a explora o crimă infamă petrecută în arşiţa Africii şi în atmosfera rarefiată a Clubului Colonial Muthaiga.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
20:00 Primul război aerian
Acest documentar urmăreşte doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii, care pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în Primul Război Mondial.
Doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii (acum piloţi civili în echipa de acrobaţii aeriene The Blades) pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în timpul Primului Război Mondial. Ei descoperă cum, în doar patru ani, avioanele s-au transformat din delicate maşini zburătoare în aeronavele de război pe care le cunoaştem azi şi află că toate aspectele războiului aerian modern – de la spionaj la bombardamente de la mare altitudine – au fost deja rafinate de pionierii zborului care au trăit cu aproape o sută de ani în urmă. Cei doi pilotează avioane de epocă şi replici ale acestora şi se confruntă cu provocări similare celor întâlnite de piloţii din Primul Război Mondial. Ei pornesc în misiuni simulate de recunoaştere, misiuni de testare a distanţelor de tragere şi misiuni de bombardament, culminând cu o luptă aeriană unu la unu în avioane de epocă echipate cu camere video.
 
21:30 Salvarea Titanicului
Pe baza mărturiilor supravieţuitorilor, acest documentar povesteşte încercările unei echipe de constructori de nave şi ingineri de a salva Titanicul care se scufunda.
Titanicul era mândria imperiului britanic, un exemplu de căpătâi al ingineriei de vârf, într-o vreme a descoperirilor ştiinţifice şi inovaţiilor tehnologice extraordinare la nivel global. Şi totuşi, s-a scufundat în mai puţin de trei ore după ce s-a ciocnit cu un aisberg pe 14 aprilie 1912. Cu toţii am auzit despre numeroşii oameni care au murit în apele îngheţate, despre soarta celor bogaţi şi celebri aflaţi pe vapor cu ocazia voiajului său inaugural şi despre dramele care au avut loc în ultimele ore ale Titanicului. Dar mai puţin cunoscute sunt eforturile unei echipe de constructori de nave şi ingineri de a salva Titanicul care se scufunda. Nouă dintre aceşti oameni – printre care şi inginerul electrician din Belfast Albert Ervine, de 18 ani, şi inginerul-şef Joseph Bell – sunt eroii acestui documentar epic bazat pe relatările martorilor oculari. Ei s-au luptat cu mult curaj pentru a ţine piept forţei oceanului şi a menţine sistemele electrice ale navei în funcţiune. Deşi cei mai mulţi dintre aceşti oameni au murit, curajul lor a salvat numeroase vieţi.
 
23:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Jason Donovan s-a născut în Australia şi a devenit celebru jucând în serialul „Vecinii”. Patru dintre cântecele sale au devenit nr 1 în topurile britanice, inclusiv un duet cu Kylie Minogue. Jason provine din părinţi artişti, care au divorţat când el avea cinci ani. Tatăl său, născut în Marea Britanie, a câştigat custodia asupra lui şi l-a crescut singur, dar linia maternă a familiei sale deţine cheia moştenirii australiene a lui Jason – care este acum un mister pentru el.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
00:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Tony Robinson se îndreaptă către vechiul oraş-târg Appleby din regiunea Cumbria şi este pus faţă în faţă cu realităţile dure ale închisorilor britanice de pe vremuri. O secţie de poliţie a fost construită pe locul a nu mai puţin de trei vechi puşcării, acum îngropate sub parcarea secţiei. În timp ce caută vechile celule sub asfalt, echipa călătorilor în timp caută şi dovezile unei evadări legendare din secolul al XVIII-lea şi descoperă infama „sală de spânzurătoare”.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
01:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Ultimul episod dezvăluie colaborarea dificilă a lui van Gogh cu Paul Gauguin la Arles, Franţa, celebrul incident când şi-a tăiat urechea şi ultimele sale zile în suburbia pariziană Auvers-sur-Oise.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
02:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
La începutul secolului trecut, într-o comunitate izolată din Suffolk, în timpul uneia dintre cele mai violente furtuni înregistrate vreodată, o tânără şi frumoasă servitoare pe nume Rose Harsent a avut parte de o moarte violentă. Rose nu era căsătorită, dar era însărcinată în câteva luni. Julian Fellowes investighează o poveste în care o comunitate profund religioasă este dezbinată de violenţă, patimă şi scandal.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
03:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
n timp ce al Doilea Război Mondial făcea ravagii în Occidentul european, în Kenya cei privilegiaţi petreceau din plin. Dar pentru Lordul Erroll, totul avea să se termine abrupt. Într-o seară, Erroll a fost împuşcat în cap de la mică distanţă la periferia oraşului Nairobi. Julian Fellowes merge în Kenya pentru a explora o crimă infamă petrecută în arşiţa Africii şi în atmosfera rarefiată a Clubului Colonial Muthaiga.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
04:00 Primul război aerian
Acest documentar urmăreşte doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii, care pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în Primul Război Mondial.
Doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii (acum piloţi civili în echipa de acrobaţii aeriene The Blades) pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în timpul Primului Război Mondial. Ei descoperă cum, în doar patru ani, avioanele s-au transformat din delicate maşini zburătoare în aeronavele de război pe care le cunoaştem azi şi află că toate aspectele războiului aerian modern – de la spionaj la bombardamente de la mare altitudine – au fost deja rafinate de pionierii zborului care au trăit cu aproape o sută de ani în urmă. Cei doi pilotează avioane de epocă şi replici ale acestora şi se confruntă cu provocări similare celor întâlnite de piloţii din Primul Război Mondial. Ei pornesc în misiuni simulate de recunoaştere, misiuni de testare a distanţelor de tragere şi misiuni de bombardament, culminând cu o luptă aeriană unu la unu în avioane de epocă echipate cu camere video.
 
05:30 Salvarea Titanicului
Pe baza mărturiilor supravieţuitorilor, acest documentar povesteşte încercările unei echipe de constructori de nave şi ingineri de a salva Titanicul care se scufunda.
Titanicul era mândria imperiului britanic, un exemplu de căpătâi al ingineriei de vârf, într-o vreme a descoperirilor ştiinţifice şi inovaţiilor tehnologice extraordinare la nivel global. Şi totuşi, s-a scufundat în mai puţin de trei ore după ce s-a ciocnit cu un aisberg pe 14 aprilie 1912. Cu toţii am auzit despre numeroşii oameni care au murit în apele îngheţate, despre soarta celor bogaţi şi celebri aflaţi pe vapor cu ocazia voiajului său inaugural şi despre dramele care au avut loc în ultimele ore ale Titanicului. Dar mai puţin cunoscute sunt eforturile unei echipe de constructori de nave şi ingineri de a salva Titanicul care se scufunda. Nouă dintre aceşti oameni – printre care şi inginerul electrician din Belfast Albert Ervine, de 18 ani, şi inginerul-şef Joseph Bell – sunt eroii acestui documentar epic bazat pe relatările martorilor oculari. Ei s-au luptat cu mult curaj pentru a ţine piept forţei oceanului şi a menţine sistemele electrice ale navei în funcţiune. Deşi cei mai mulţi dintre aceşti oameni au murit, curajul lor a salvat numeroase vieţi.

Vizualizări: 17

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor