altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00 Războinici | Acum la TV
De la Spartacus la Napoleon, combinăm reconstituirile cu grafica pe computer pentru a descoperi punctele tari şi slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
A fost Spartacus luptătorul pentru libertate cu gropiţă în bărbie înfăţişat în celebrul film al lui Kubrick ? Acest episod îl relevă pe adevăratul Spartacus, genialul lider al unei trupe de gherilă, dar un om imperfect şi indecis.
Episoadele dramatice şi pline de acţiune ale acestui serial sunt bazate pe vieţile a şase bărbaţi care au transformat lumea din jurul lor, fie prin puterea voinţei, fie prin geniul, curajul sau chiar lăcomia lor. Personalităţi magnetice şi pline de forţă care şi-au câştigat locul în imaginaţia colectivă, pregătiţi să moară pentru convingerile lor – fie că era vorba de Dumnezeu sau de aur, putere şi glorie sau un ideal magnific. De la Spartacus, gladiatorul care a îngenuncheat Roma, până la îndrăzneţul geniu militar Napoleon, acest serial combină reconstituirile dramatice cu grafica pe calculator pentru a descoperi motivele, punctele tari şi chiar slăbiciunile ce i-au condus pe războinicii legendari către realizări neatinse de alţii.
 
12:00 Bătălia poloneză a Angliei
O poveste reală şi emoţionantă despre Escadronul Polonez de Vânătoare format în Marea Britanie în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Acest impresionant documentar îşi poartă telespectatorii într-o călătorie reală şi emoţionantă, pentru a descoperi povestea piloţilor polonezi care au luptat în escadronul 303 al RAF în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Vă prezentăm cu vii detalii felul cum au ajuns în Marea Britanie aceşti piloţi căliţi în luptă şi cum au fost trataţi ca inferiori faţă de colegii lor britanici, trebuind să suporte umilinţa de a învăţa „stilul britanic” de pilotaj şi de luptă. Documentarul ilustrează lupta lor pentru a fi acceptaţi şi pentru a-şi avea propriile escadroane şi uriaşele succese pe care le-au obţinut, spre uimirea comandanţilor lor britanici. În sfârşit, documentarul prezintă trădarea finală a polonezilor de către britanici, care au încheiat un acord secret cu Rusia la sfârşitul războiului ce a permis Rusiei să preia controlul asupra Poloniei.
 
13:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Continuăm călătoria în Asia, cel mai întins continent de pe Pământ. Cum au reuşit primii vânători-culegători să supravieţuiască în câteva din cele mai neospitaliere locuri de pe Pământ şi de ce au adoptat acest traseu ? Un indiciu s-ar putea găsi în stilul de viaţă al tribului Evenki din nordul Siberiei, a cărui viaţă este strâns legată de reni (atât domestici, cât şi sălbatici) şi ale cărui tehnici de supravieţuire par să fi fost transmise din generaţie în generaţie.
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
14:00 Izbucnirea
Un documentar emoţionant care recreează izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în Marea Britanie, folosind filmări de arhivă şi mărturiile celor care au trăit acea zi fatidică.
Un documentar emoţionant care recreează izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în Marea Britanie, folosind filmări de arhivă şi mărturiile celor care au trăit acea zi fatidică. Duminică, pe 3 septembrie 1939, prim-ministrul britanic Neville Chamberlain a dat un comunicat radio plin de emoţie, în care anunţa că Germania nu a răspuns unui ultimatum de a pune capăt invaziei Poloniei. Marea Britanie intrase în război. Descendenţii personajelor politice implicate citesc din memoriile acestora şi adaugă propriile lor amintiri, iar personalităţi şi civili din ţările implicate în război îşi amintesc ce au simţit în ziua când s-a declarat războiul.
 
15:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
La începutul secolului trecut, într-o comunitate izolată din Suffolk, în timpul uneia dintre cele mai violente furtuni înregistrate vreodată, o tânără şi frumoasă servitoare pe nume Rose Harsent a avut parte de o moarte violentă. Rose nu era căsătorită, dar era însărcinată în câteva luni. Julian Fellowes investighează o poveste în care o comunitate profund religioasă este dezbinată de violenţă, patimă şi scandal.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
16:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Actriţa irlandeză Dervla Kirwan nu a vorbit niciodată despre fratele străbunicii sale, generalul Michael Collins, erou naţional care a schimbat istoria Irlandei şi a luptat pentru independenţa acesteia. Acum, Dervla vrea să afle cum a călcat bunicul ei Finian, nepotul lui Michael, pe urmele faimosului său unchi.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
17:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Primul episod urmăreşte reprezentarea femeii în sculptură de-a lungul istoriei.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
18:00 De ce s-a scufundat Mary Rose
Acest documentar încearcă să elucideze unul dintre cele mai mari mistere din istoria navală britanică: scufundarea celei mai puternice nave de război a lui Henric al VIII-lea, „Mary Rose”, în 1545.
Timp de secole, istoricii au considerat drept un tragic accident scufundarea lui „Mary Rose”, cea mai puternică navă de război a lui Henric al VIII-lea, la doar câţiva kilometri de duşmanii francezi în bătălia de la Solent, în 1545. Dar noi dovezi arată că Mary Rose a fost în bătaia focului înainte de a se scufunda şi fusese deja avariată în timp ce încerca să se apere. Echipa documentarului nostru s-a bucurat de un acces fără precedent la epava lui „Mary Rose” şi la artefactele de pe aceasta, precum şi la filmări neprezentate până acum ale recuperării câtorva dintre comorile de pe epavă.
 
19:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Acum unul dintre artiştii preferaţi ai lumii, care ne suscită curiozitatea mai mult ca oricând, povestea lui Vincent van Gogh începe în oraşul său natal, Zundert, din Olanda. Acest episod relatează copilăria lui van Gogh, dragostea lui pentru o verişoară văduvă şi încercările sale zadarnice de a se înscrie la Universitatea din Amsterdam.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
20:00 Salutul
Documentarul prezintă aşa-numitul protest al „puterii negre” care a avut loc la ceremonia de premiere a cursei de 200 m bărbaţi, la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968.
Salutul” este o călătorie înapoi în timp, în anii 1960, pentru a examina unul dintre cele mai celebre momente olimpice din istorie – salutul „puterii negre” de la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968. Pe podiumul învingătorilor din cursa de 200 m bărbaţi, medaliatul cu aur, Tommie Smith, şi medaliatul cu bronz, John Carlos, au făcut un gest simplu, menit să-i unească pe afro-americani în dorinţa lor de egalitate. Protestul lor a fost susţinut de alergătorul australian medaliat cu argint, Peter Norman, care a purtat o insignă cu drepturile omului. Ce preţ au plătit aceşti atleţi pentru că şi-au susţinut convingerile?
 
21:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Horatio, Amiral Lord Nelson a fost un maestru al relaţiilor publice. Victoriile sale au fost importante, dar el le-a făcut să pară şi mai importante. A fost erou naţional când Marea Britanie avea mare nevoie de un erou. Totuşi, unii istorici italieni îl consideră criminal de război...
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
22:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
napoi în viitor. Familiile se pregătesc pentru Adunarea Generală Anuală, care relevă care dintre familii au făcut datorii şi care au avut succes. Familia aborigenă îşi examinează viitorul. Unii dintre condamnaţi îşi primesc documentele de eliberare şi toate familiile îşi petrec ultimele zile împachetându-şi lucrurile “din secolul XIX” şi pregătindu-se pentru întoarcerea la civilizaţie. Unii sunt trişti, dar alţii abia aşteaptă să plece acasă. Ultima noapte le oferă participanţilor posibilitatea de a reflecta asupra experienţei prin care au trecut şi ce le-a dezvăluit aceasta despre Australia din trecut şi din prezent. În încheiere, familiile şi condamnaţii părăsesc ţinutul, unde nu se vor mai întoarce niciodată. Cu toţii călătoresc pe râu către Sydney, unde participanţii se scaldă în luxul unui hotel de cinci stele, bucurându-se chiar şi de cele mai mici plăceri de fiecare zi.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
23:00 n căutarea lui Truffaut
Un studiu asupra vieţii şi carierei lui Francois Truffaut (1932-1984), regizor legendar şi unul dintre fondatorii Noului Val francez.
Francois Truffaut a fost unul dintre cei mai respectaţi regizori din istoria cinematografului. Interzis la festivalul de la Cannes în 1958 din cauza criticii dure pe care a adus-o industriei franceze de film, a câştigat premiul pentru cel mai bun regizor în anul următor cu pelicula sa de debut, „Cele patru sute de lovituri”. Viaţa şi cariera lui Truffaut s-au dovedit a fi de neobişnuite ca şi filmele pe care le-a făcut.
 
23:30 Filmul şi Godard
Acest documentar examinează cariera faimosului regizor francez Jean-Luc Godard – cel mai experimental regizor al vremii sale şi unul dintre fondatorii mişcării Nouvelle Vague.
Acest documentar face portretul unei legende contemporane – regizorul francez Jean-Luc Godard, unul dintre fondatorii mişcării Nouvelle Vague, considerat a fi cel mai experimental regizor al vremii sale. Filmele sale exprimă adesea propria sa ideologie politică şi au fost de multe ori prilej de controverse. Mereu pregătit să-şi afirme convingerile, Godard a declarat odată: „Dacă vrei să faci un film, n-ai nevoie decât de o fată şi de o armă”.
 
00:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Faimosul actor şi star de pe Broadway Alan Cumming a devenit celebru jucând în filme precum Goldeneye şi X-Men. Dar şi-a trăit copilăria departe de strălucirea Manhattanului, unde locuieşte acum. Crescut într-un orăşel din Scoţia, Alan ştie foarte puţine despre istoria familiei sale. Acum ambii săi părinţi au trecut de 70 de ani şi Alan simte că a venit vremea să încerce să elucideze o importantă enigmă din trecutul familiei sale.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
01:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Primul episod urmăreşte reprezentarea femeii în sculptură de-a lungul istoriei.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
02:00 De ce s-a scufundat Mary Rose
Acest documentar încearcă să elucideze unul dintre cele mai mari mistere din istoria navală britanică: scufundarea celei mai puternice nave de război a lui Henric al VIII-lea, „Mary Rose”, în 1545.
Timp de secole, istoricii au considerat drept un tragic accident scufundarea lui „Mary Rose”, cea mai puternică navă de război a lui Henric al VIII-lea, la doar câţiva kilometri de duşmanii francezi în bătălia de la Solent, în 1545. Dar noi dovezi arată că Mary Rose a fost în bătaia focului înainte de a se scufunda şi fusese deja avariată în timp ce încerca să se apere. Echipa documentarului nostru s-a bucurat de un acces fără precedent la epava lui „Mary Rose” şi la artefactele de pe aceasta, precum şi la filmări neprezentate până acum ale recuperării câtorva dintre comorile de pe epavă.
 
03:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Acum unul dintre artiştii preferaţi ai lumii, care ne suscită curiozitatea mai mult ca oricând, povestea lui Vincent van Gogh începe în oraşul său natal, Zundert, din Olanda. Acest episod relatează copilăria lui van Gogh, dragostea lui pentru o verişoară văduvă şi încercările sale zadarnice de a se înscrie la Universitatea din Amsterdam.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
04:00 Salutul
Documentarul prezintă aşa-numitul protest al „puterii negre” care a avut loc la ceremonia de premiere a cursei de 200 m bărbaţi, la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968.
Salutul” este o călătorie înapoi în timp, în anii 1960, pentru a examina unul dintre cele mai celebre momente olimpice din istorie – salutul „puterii negre” de la Jocurile Olimpice din Mexic, în 1968. Pe podiumul învingătorilor din cursa de 200 m bărbaţi, medaliatul cu aur, Tommie Smith, şi medaliatul cu bronz, John Carlos, au făcut un gest simplu, menit să-i unească pe afro-americani în dorinţa lor de egalitate. Protestul lor a fost susţinut de alergătorul australian medaliat cu argint, Peter Norman, care a purtat o insignă cu drepturile omului. Ce preţ au plătit aceşti atleţi pentru că şi-au susţinut convingerile?
 
05:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Horatio, Amiral Lord Nelson a fost un maestru al relaţiilor publice. Victoriile sale au fost importante, dar el le-a făcut să pară şi mai importante. A fost erou naţional când Marea Britanie avea mare nevoie de un erou. Totuşi, unii istorici italieni îl consideră criminal de război...
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
06:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
napoi în viitor. Familiile se pregătesc pentru Adunarea Generală Anuală, care relevă care dintre familii au făcut datorii şi care au avut succes. Familia aborigenă îşi examinează viitorul. Unii dintre condamnaţi îşi primesc documentele de eliberare şi toate familiile îşi petrec ultimele zile împachetându-şi lucrurile “din secolul XIX” şi pregătindu-se pentru întoarcerea la civilizaţie. Unii sunt trişti, dar alţii abia aşteaptă să plece acasă. Ultima noapte le oferă participanţilor posibilitatea de a reflecta asupra experienţei prin care au trecut şi ce le-a dezvăluit aceasta despre Australia din trecut şi din prezent. În încheiere, familiile şi condamnaţii părăsesc ţinutul, unde nu se vor mai întoarce niciodată. Cu toţii călătoresc pe râu către Sydney, unde participanţii se scaldă în luxul unui hotel de cinci stele, bucurându-se chiar şi de cele mai mici plăceri de fiecare zi.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor