altmarius

cultură şi spiritualitate

09:30 Misterele istoriei | Acum la TV
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Crimă la castelul Berkeley. Echipa trebuie să elucideze un mister vechi de peste 300 de ani şi să dezvăluie adevărul din spatele morţii ultimului măscărici de la castelul Berkeley, în 1725.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
10:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
n primul episod, constructorii se întâlnesc cu prof Dai Morgan Evans, arheologul care a proiectat vila romană pe care echipa va încerca s-o construiască folosind doar instrumente şi materiale de pe vremea romanilor. Acesta le ia majoritatea uneltelor moderne şi le arată cum să consulte augurii pentru a se asigura că zeii sunt de acord cu locul ales pentru construcţie.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
11:00 Orfanii lui Ochberg
Povestea lui Isaac Ochberg, un om de afaceri sud-african de origine rusă care a iniţiat o vastă campanie de strângere de fonduri pentru a salva măcar câţiva dintre orfanii evrei din estul Europei.
La mijlocul anului 1920, Isaac Ochberg, un om de afaceri sud-african de origine rusă, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru a salva măcar câţiva dintre orfanii evrei din estul Europei. La începutul anului 1921, el strânsese deja 10.000 de lire sterline (echivalentul de astăzi a două milioane de dolari) şi a plecat din Cape Town pentru a-şi îndeplini periculoasa misiune. Obiectivul său: acela de a salva cât de mulţi evrei putea din Polonia, Bielorusia şi Ucraina. Timp de două luni, el a călătorit cu căruţa, trenul, maşina şi pe jos în toată această regiune afectată de război, adunând copii. Deşi povestea centrală a documentarului este cea a salvării copiilor de către Ochberg, aflăm şi detalii despre istoria uitată a genocidurilor purtate împotriva evreilor în acele zone, cunoscute sub numele de „pogromuri”. În valul de antisemitism care a măturat Europa în acea vreme, aproximativ 150.000 de bărbaţi, femei şi copii de origine evreiască au fost ucişi de naţionaliştii ucraineni, polonezi sau germani, de cazaci, comunişti sau armata ţaristă. Aproximativ 50.000 de evreice au fost violate şi peste un milion de evrei au fost afectaţi, într-un fel sau altul, de pogromuri.
 
12:00 Fotografia unei vieţi
Povestea micuţei Kim Phuc, cunoscută ca subiect al unei fotografii câştigătoare a premiului Pulitzer, făcută la Trang Bang în timpul războiului din Vietnam.
n 1972, o fotografie făcea înconjurul lumii. Aceasta o înfăţişa pe micuţa Kim Phuc, de nouă ani, fugind pentru a-şi salva viaţa, cu faţa contorsionată de durere. Încercând să scape de bomba cu napalm care i-a distrus tot satul, Kim a suferit arsuri groaznice. Fotograful Nick Ut de la Associated Press a câştigat premiul Pulitzer pentru această imagine – şi clicul aparatului său i-a salvat viaţa lui Kim Phuc. El a dus-o la cel mai apropiat spital şi, mulţumită publicităţii câştigate, a fost apoi dusă la o clinică specială din Saigon. Acest documentar spune povestea acelei faimoase fotografii şi demonstrează cum o singură imagine poate schimba viaţa tuturor celor implicaţi.
 
13:00 Arta Rusiei
Istoricul de artă Andrew Graham-Dixon călătoreşte prin timp pentru a dezvălui lumea artei ruseşti – de la măreaţa eră a icoanelor până în prezent.
Spargerea tiparelor.
Istoricul de artă Andrew Graham Dixon dezvăluie misterul, diversitatea şi istoria artei unice a Rusiei în acest captivant serial. Începe cu prezentarea măreţei ere a icoanelor, când Rusia a fost cea mai intensă şi introspectivă. Andrew descoperă apoi revoluţia artistică a lui Petru cel Mare, retrăieşte epoca de glorie a barocului rusesc şi evaluează influenţa Rătăcitorilor – un extraordinar grup de artişti comparabil cu Impresioniştii. Serialul se încheie cu o privire asupra tumultosului secol XX în Rusia, de la Revoluţia din 1917 şi până azi.
 
14:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Războiul din insule. Din decembrie 1941, în Pacific se purta un război intens împotriva Japoniei. Japonezii erau împinşi înapoi peste ocean insulă cu insulă, în sălbatice confruntări corp la corp. Dominaţia americană pe mare a fost, în sfârşit, consacrată prin „Vânătoarea de curcani din Mariane”, când radarul a avertizat Marina SUA în legătură cu un uriaş atac japonez şi ultimele vestigii ale puterii aeriene navale japoneze au fost nimicite. Dar acest episod examinează şi războiul din junglă, din locuri ca Birmania, unde noi unităţi de luptă specializate au împins încet-încet japonezii înapoi în ciuda condiţiilor de luptă îngrozitoare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
15:00 Giulgiul din Torino: Noile dovezi
Acest documentar analizează noile dovezi ştiinţifice privitoare la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de mulţi ca giulgiu de îngropăciune al lui Iisus Hristos.
Giulgiul din Torino, o faimoasă pânză purtând urmele unui bărbat rănit, este şi astăzi subiectul unor dezbateri intense între oamenii de ştiinţă, credincioşi şi istorici. Păstrat în catedrala Sf Ioan Botezătorul din Torino, Italia, el este considerat de mulţi giulgiul de îngropăciune al lui Iisus Hristos. Acum 20 de ani, testele de datare C-14 realizate pe Giulgiul din Torino păreau să demonstreze că pânza sacră a fost, de fapt, ţesută la peste 1.200 de ani după moartea lui Iisus, distrugând orice pretenţie ştiinţifică de autenticitate a Giulgiului. Dar acum avem acces exclusiv la noi cercetări care dovedesc că acele concluzii au fost viciate. Aceste noi cercetări prezintă dovezi convingătoare că Giulgiul din Torino ar putea, totuşi, să poarte imaginea lui Hristos.
 
16:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
ntr-o noapte ceţoasă, într-un conac izolat aflat pe un deal înconjurat de orăşele industriale din Cheshire, un industriaş bogat şi-a găsit prematur sfârşitul în timp ce servitorii şi nepoata lui (împiedicată de rochia de seară) alergau prin întuneric după ajutor, iar soţia lui trăgea cu curaj clopotul de alarmă recent instalat. Julian Fellowes dezvăluie o poveste despre pasiune zădărnicită şi despre poverile bogăţiei şi paternalismului.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
17:00 Duelul portretelor
Acest documentar spune incitanta poveste a portretului Sanders, o pictură cu controversata reputaţie de a fi singura imagine autentică a lui Shakespeare.
Aceasta este o poveste a obsesiei şi intrigilor în lumea artei. Lloyd Sullivan crede că deţine singurul portret autentic al lui Shakespeare, realizat în 1603 de către un strămoş al său care a fost actor în trupa lui Shakespeare. Treisprezece teste ştiinţifice dovedesc că portretul Sanders este o pictură autentică de la începutul secolului al XVII-lea. Dar îl reprezintă oare pe Shakespeare? Lloyd Sullivan e dispus să-şi rişte întreaga avere pentru a dovedi că da. Călătorim de la laboratoarele hi-tec din SUA la galeriile de artă de la Londra şi apoi la castelele bătute de vânturi din centrul Angliei pentru a dezlega misterul din spatele unui tablou care a zguduit lumea artei.
 
18:00 Secretele Partenonului
Cum au construit atenienii din antichitate acest simbol aproape perfect al epocii de aur a Greciei ?
Timp de 25 de secole, Partenonul a fost împuşcat, incendiat, zguduit de cutremure, jefuit pentru sculpturile sale, aproape distrus de o explozie şi desfigurat de o renovare făcută cu intenţii bune. A fost transformat din templu în biserică, moschee şi depozit de muniţie. Ce urmează oare ? Ce spuneţi despre o cercetare a secretelor incomparabilei sale frumuseţi şi uimitor de rapidei sale construcţii ? Cu ajutorul unui acces fără precedent, vom dezlega misterele arhitecturale şi inginereşti ale acestui faimos templu antic.
 
19:00 Wyatt Earp
Povestea adevărată a eroului Vestului Sălbatic, Wyatt Earp – un personaj simbol în istoria populară americană.
Wyatt Earp a fost portretizat în nenumărate filme şi seriale TV de către unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, printre care Henry Fonda, Jimmy Stewart şi Kevin Costner, dar aceste filme nu au reuşit să surprindă întru totul complexitatea şi defectele unui om a cărui viaţă este o reflecţie a politicii, justiţiei şi oportunităţilor economice din Vestul Sălbatic. În tinereţe, Earp era o caricatură a omului legii din Vest, petrecându-şi zilele bând prin baruri, jucând jocuri de noroc sau vizitând bordeluri. El a devenit un pistolar legendar odată cu confruntarea de la O.K. Corral din Tombstone, Arizona. Dar curând după moartea sa din 1929, americanii disperaţi din cauza Marii Crize l-au transformat de-a dreptul într-un erou popular, un personaj central al poveştii americane despre cucerirea Vestului Sălbatic, un om care şi-a luat destinul în propriile mâini.
 
20:00 O noapte la Torino
Incredibila poveste a reuşitelor echipei Angliei la Campionatul Mondial din 1990, care au schimbat istoria fotbalului britanic.
nainte de înfiinţarea Premier League şi de salariile de milioane de lire sterline, în Anglia fotbalul nu era bine privit. Acest sport căzuse în dizgraţie şi huliganii rămăseseră cei mai cunoscuţi fani. Şi apoi a venit Campionatul Mondial din Italia, din 1990 – o şansă de reabilitare. Dar aceasta nu era un Campionat Mondial obişnuit şi nu era un moment obişnuit. Managerul echipei, Sir Bobby Robson, era sub lupa mass-media, iar echipa sa era descrisă drept una de „măgari”. Şi totuşi, în decursul a doar şase săptămâni, prin extraordinarele lor realizări, aceştia au reunit o naţiune, ajungând la un pas de finala Campionatului.
 
21:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Henric al V-lea. Cheia succesului lui Henric ca şi comandant militar – care i-a învins pe galezi şi apoi pe francezi, deşi armata sa era inferioară numeric – a fost „profesionalizarea” armatei engleze. El a fost primul monarh britanic care a înţeles cu adevărat funcţionarea unei armate.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
22:00 Lezaky, 1942
Povestea tragică a satului Lezaky din Cehoslovacia, care a fost făcut una cu pământul în 1942 de către nazişti şi nu a mai fost reconstruit după război.
Anglia, 1941. Un grup de tineri soldaţi cehoslovaci se pregătesc să-l asasineze pe cel mai important oficial nazist, Reinhard Heydrich, în patria lor aflată sub ocupaţie. La vremea aceea, niciunul dintre ei nu putea anticipa consecinţele istorice ale acţiunilor lor pentru soarta satului Lezaky. Acest documentar surprinde povestea oamenilor care trăiau în acest mic sat în 1942 şi care au hotărât să se opună maşinăriei de război naziste în acele vremuri extrem de grele. Ce decizii cruciale au trebuit să ia aceştia şi a avut succes mişcarea lor de rezistenţă ?
 
23:30 Mari savanţi
Dr Allan Chapman, profesor la universitatea Oxford, prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
Aristotel. Considerat părintele ştiinţei, elev la Academia lui Platon, Aristotel a schimbat părerile general acceptate – şi incorecte – asupra lumii. Allan Chapman călătoreşte din sala sa de curs de la Oxford până pe plajele însorite ale Greciei, pentru a ne povesti despre omul care a descoperit cele patru elemente fundamentale – pământul, aerul, vântul şi focul – şi care a avansat pentru prima oară ideea că există o explicaţie logică pentru orice.
Un serial umoristic şi distractiv, care descrie viaţa şi vremurile câtorva dintre cei mai influenţi savanţi ai lumii, prezentat de dr Allan Chapman, profesor la Universitatea Oxford şi istoric al ştiinţelor. Folosind o combinaţie de filmări de arhivă, animaţii şi reconstituiri comice, dr Chapman prezintă într-un mod captivant şi accesibil complexele teorii şi idei ale lui Aristotel, Galileo, Newton, Darwin şi Einstein.
 
00:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
ntr-o noapte ceţoasă, într-un conac izolat aflat pe un deal înconjurat de orăşele industriale din Cheshire, un industriaş bogat şi-a găsit prematur sfârşitul în timp ce servitorii şi nepoata lui (împiedicată de rochia de seară) alergau prin întuneric după ajutor, iar soţia lui trăgea cu curaj clopotul de alarmă recent instalat. Julian Fellowes dezvăluie o poveste despre pasiune zădărnicită şi despre poverile bogăţiei şi paternalismului.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
01:00 Duelul portretelor
Acest documentar spune incitanta poveste a portretului Sanders, o pictură cu controversata reputaţie de a fi singura imagine autentică a lui Shakespeare.
Aceasta este o poveste a obsesiei şi intrigilor în lumea artei. Lloyd Sullivan crede că deţine singurul portret autentic al lui Shakespeare, realizat în 1603 de către un strămoş al său care a fost actor în trupa lui Shakespeare. Treisprezece teste ştiinţifice dovedesc că portretul Sanders este o pictură autentică de la începutul secolului al XVII-lea. Dar îl reprezintă oare pe Shakespeare? Lloyd Sullivan e dispus să-şi rişte întreaga avere pentru a dovedi că da. Călătorim de la laboratoarele hi-tec din SUA la galeriile de artă de la Londra şi apoi la castelele bătute de vânturi din centrul Angliei pentru a dezlega misterul din spatele unui tablou care a zguduit lumea artei.
 
02:00 Secretele Partenonului
Cum au construit atenienii din antichitate acest simbol aproape perfect al epocii de aur a Greciei ?
Timp de 25 de secole, Partenonul a fost împuşcat, incendiat, zguduit de cutremure, jefuit pentru sculpturile sale, aproape distrus de o explozie şi desfigurat de o renovare făcută cu intenţii bune. A fost transformat din templu în biserică, moschee şi depozit de muniţie. Ce urmează oare ? Ce spuneţi despre o cercetare a secretelor incomparabilei sale frumuseţi şi uimitor de rapidei sale construcţii ? Cu ajutorul unui acces fără precedent, vom dezlega misterele arhitecturale şi inginereşti ale acestui faimos templu antic.
 
03:00 Wyatt Earp
Povestea adevărată a eroului Vestului Sălbatic, Wyatt Earp – un personaj simbol în istoria populară americană.
Wyatt Earp a fost portretizat în nenumărate filme şi seriale TV de către unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, printre care Henry Fonda, Jimmy Stewart şi Kevin Costner, dar aceste filme nu au reuşit să surprindă întru totul complexitatea şi defectele unui om a cărui viaţă este o reflecţie a politicii, justiţiei şi oportunităţilor economice din Vestul Sălbatic. În tinereţe, Earp era o caricatură a omului legii din Vest, petrecându-şi zilele bând prin baruri, jucând jocuri de noroc sau vizitând bordeluri. El a devenit un pistolar legendar odată cu confruntarea de la O.K. Corral din Tombstone, Arizona. Dar curând după moartea sa din 1929, americanii disperaţi din cauza Marii Crize l-au transformat de-a dreptul într-un erou popular, un personaj central al poveştii americane despre cucerirea Vestului Sălbatic, un om care şi-a luat destinul în propriile mâini.
 
04:00 O noapte la Torino
Incredibila poveste a reuşitelor echipei Angliei la Campionatul Mondial din 1990, care au schimbat istoria fotbalului britanic.
nainte de înfiinţarea Premier League şi de salariile de milioane de lire sterline, în Anglia fotbalul nu era bine privit. Acest sport căzuse în dizgraţie şi huliganii rămăseseră cei mai cunoscuţi fani. Şi apoi a venit Campionatul Mondial din Italia, din 1990 – o şansă de reabilitare. Dar aceasta nu era un Campionat Mondial obişnuit şi nu era un moment obişnuit. Managerul echipei, Sir Bobby Robson, era sub lupa mass-media, iar echipa sa era descrisă drept una de „măgari”. Şi totuşi, în decursul a doar şase săptămâni, prin extraordinarele lor realizări, aceştia au reunit o naţiune, ajungând la un pas de finala Campionatului.
 
05:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Henric al V-lea. Cheia succesului lui Henric ca şi comandant militar – care i-a învins pe galezi şi apoi pe francezi, deşi armata sa era inferioară numeric – a fost „profesionalizarea” armatei engleze. El a fost primul monarh britanic care a înţeles cu adevărat funcţionarea unei armate.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
06:00 Lezaky, 1942
Povestea tragică a satului Lezaky din Cehoslovacia, care a fost făcut una cu pământul în 1942 de către nazişti şi nu a mai fost reconstruit după război.
Anglia, 1941. Un grup de tineri soldaţi cehoslovaci se pregătesc să-l asasineze pe cel mai important oficial nazist, Reinhard Heydrich, în patria lor aflată sub ocupaţie. La vremea aceea, niciunul dintre ei nu putea anticipa consecinţele istorice ale acţiunilor lor pentru soarta satului Lezaky. Acest documentar surprinde povestea oamenilor care trăiau în acest mic sat în 1942 şi care au hotărât să se opună maşinăriei de război naziste în acele vremuri extrem de grele. Ce decizii cruciale au trebuit să ia aceştia şi a avut succes mişcarea lor de rezistenţă ?
 

Vizualizări: 20

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor