altmarius

cultură şi spiritualitate

08:00 Enigmele Bibliei | Acum la TV
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
Este, poate, cea mai cunoscută poveste din Biblie: despre un om virtuos pe nume Noe, care a construit o arcă şi a supravieţuit unui potop. Dar ce i s-a întâmplat – sau nu i s-a întâmplat – lui Noe ridică întrebări în materie de geologie sau astronomie. Şi totul începe de la cea mai simplă întrebare dintre toate: oare s-a întâmplat cu adevărat ?
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
09:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
n al doilea episod, Tony Robinson şi echipa sa întâlnesc un fermier din Somerset care a descoperit pe neaşteptate un frumos mozaic sub cocinile sale de porci. Trebuie să fi fost o vilă romană pe undeva prin zonă, aşa că echipa călătorilor în timp îşi începe investigaţiile. Într-o extraordinară excavaţie de trei zile, ei găsesc nu unul, ci un întreg câmp din cele mai frumoase mozaicuri descoperite recent.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
10:00 Tunurile pierdute ale reginei Elisabeta
Scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile de pe o epavă veche de 400 de ani pentru a le repara şi a trage cu ele, demonstrând cum a facilitat Elisabeta I dominaţia navală britanică.
La doi kilometri de coasta insulei britanice Alderney zace o epavă care ar putea rescrie istoria navală a Marii Britanii. O echipă de scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile navei, vechi de 400 de ani. Reparându-le şi trăgând cu ele, ei speră să demonstreze cum a făcut regina Elisabeta I din Anglia stăpâna mărilor.
 
11:00 Dalai Lama
Acest documentar este o excepţională întâlnire cu Dalai Lama. Laureatul premiului Nobel pentru Pace vorbeşte despre viaţa sa personală şi dezvăluie cheile soluţionării situaţiei Tibetului din prezent.
Acest documentar este o excepţională întâlnire cu Dalai Lama. Laureat al premiului Nobel pentru Pace, conducător spiritual în exil al comunităţii tibetane, Dalai Lama vorbeşte despre viaţa sa personală şi dezvăluie cheile soluţionării situaţiei Tibetului din prezent, sufocat de ocupaţia chineză şi afectat de un genocid cultural şi demografic. Tinerii care au crescut în exil sunt astăzi sfâşiaţi între tradiţia nonviolenţei budiste şi militantismul pentru independenţa Tibetului, sentiment exprimat pregnant de poetul şi luptătorul pentru libertate Tenzin Tsundue. Dar Dalai Lama îşi urmează neobosit misiunea sa de reconciliere cu „fraţii şi surorile din China”.
 
12:00 Noi, europenii
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa luptă pentru libertate (secolul XVIII)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
 
13:00 Nefertiti şi dinastia pierdută
Acest documentar prezintă investigaţia realizată de o echipă internaţională, hotărâtă să elucideze soarta celebrei regine.
Cu peste 3.000 de ani în urmă, acest cuplu revoluţionar a zguduit din temelii Egiptul antic, încercând să reinventeze o civilizaţie. Nefertiti, frumuseţea legendară, femeia perfectă, şi Akhenaton, faraonul radical. Ei au renunţat la vechile forme de guvernământ, la vechea capitală şi au înlocuit chiar şi vechii zei. În mai puţin de 20 de ani, au întors Egiptul cu susul în jos şi apoi au dispărut din istorie. Ce s-a întâmplat cu ei ? Dezbaterea durează de decenii întregi. Acum, o nouă investigaţie este pe cale să înceapă. Pentru a doua oară, o echipă internaţională aduce tomografe performante în Valea Regilor, în căutarea acestei misterioase familii de faraoni… Familia care a devenit celebră în lumea de azi datorită băiatului considerat fiul lui Akhenaton – viitorul faraon Tutankhamon.
 
14:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Primul episod relevă detaliile duelului psihologic dintre Hitler şi Stalin, doi mari dictatori ai epocii moderne, duel purtat în timpul extraordinarei perioade când aceştia ar fi trebuit să fie de aceeaşi parte a baricadei. De asemenea, examinăm procesele exacte şi adesea foarte raţionale care i-au lăsat pe ambii lideri pradă unor uriaşe amăgiri.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
 
15:00 Astronomii preistorici
O investigaţie ştiinţifică ce pune sub semnul întrebării toate studiile precedente despre originile astronomiei şi afirmă că aceasta a fost inventată de omul preistoric.
Concepţia generală este aceea că acum 35.000 de ani, omul era o fiinţă primitivă, ale cărei principale activităţi erau împreunarea, vânătoarea şi culesul. Dar dacă omul preistoric era suficient de inteligent pentru a acumula cunoştinţe ştiinţifice detaliate? Oricât de neverosimil ar părea, noile date par să confirme că astronomia a fost inventată de omul preistoric ! Timp de 20 de ani, Chantal J?gues-Wolkiewiez, astronom şi etnolog independent, a condus o riguroasă investigaţie pentru a dovedi această teorie. Conform studiilor sale, oamenii preistorici îşi alegeau peşterile în funcţie de orientarea faţă de Soare, au inventat un calendar lunar, iar printre picturile lor murale s-au găsit şi primele hărţi ale cerului şi stelelor.
 
16:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
Este, poate, cea mai cunoscută poveste din Biblie: despre un om virtuos pe nume Noe, care a construit o arcă şi a supravieţuit unui potop. Dar ce i s-a întâmplat – sau nu i s-a întâmplat – lui Noe ridică întrebări în materie de geologie sau astronomie. Şi totul începe de la cea mai simplă întrebare dintre toate: oare s-a întâmplat cu adevărat ?
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
17:00 Anglia lui Dickens
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
 
18:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Aproape în fiecare zi, folosind ultimele tehnologii de scufundare şi investigaţie, scafandrii găsesc epave pe fundul mărilor – capsule ale timpului, păstrate perfect timp de sute sau chiar mii de ani. Comori sau artefacte ? Publice sau private ? Cu miliarde de dolari şi comori inestimabile în joc, chestiunea proprietăţii asupra acestor epave şi a soartei lor dă naştere unora dintre cele mai aprige dispute în tribunalele maritime internaţionale. Ţări precum Marea Britanie sau Spania au pierdut pe fundul mării comori uriaşe din trecutul lor maritim. Acest episod examinează diferitele abordări ale guvernelor, organizaţiilor şi indivizilor în ce priveşte explorarea şi exploatarea epavelor istorice.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
 
19:00 Femeile din viaţa lui JFK
Acest documentar exploziv se concentrează asupra relaţiilor preşedintelui John F Kennedy cu patru femei considerate de către FBI riscante pentru securitatea naţională.
Acest exploziv documentar ni-l dezvăluie pe adevăratul John Fitzgerald Kennedy – preşedintele american care era gata să-şi rişte cariera politică şi, în toiul Războiului Rece, securitatea naţională a ţării sale, pentru sex. Când presa americană se pregătea, în sfârşit, să-l demaşte, asasinul de la Dallas din 1963 i-a luat viaţa, dar i-a salvat reputaţia. Ne concentrăm asupra relaţiilor sale cu patru femei „periculoase”, în timpul mandatului său de preşedinte: Marilyn Monroe, Ellen Rometsch, Mariella Novotny şi Judith Campbell. Toate patru au fost considerate de către FBI riscante pentru securitatea naţională – trei din cauza pretinselor lor legături cu comuniştii şi una din cauza apropierii de şefii Mafiei.
 
20:00 Tienanmen
Povestind vieţile a cinci participanţi la protestele din Piaţa Tienanmen din 1989, acest documentar relevă impactul infamului masacru din piaţă asupra Chinei de astăzi şi a poporului chinez.
n noaptea de 4 iunie 1989, Armata Populară de Eliberare chineză a deschis focul asupra unei mulţimi de oameni fără apărare care demonstrau în Piaţa Tienanmen din Beijing. Nici astăzi nu se ştie cu siguranţă câţi oameni au fost ucişi. Cei mai mulţi dintre ei erau studenţi care militau pentru democratizarea Chinei. Douăzeci de ani mai târziu, China s-a schimbat substanţial, dar multe dintre problemele din 1989 nu au dispărut. Demonstranţii de atunci sunt încă defăimaţi, persecutaţi şi consideraţi contrarevoluţionari. Documentarul nostru începe în prezent, cu cinci protagonişti ale căror vieţi s-au schimbat radical de la masacru încoace. Pornind de la diferite situaţii din vieţile lor cotidiene – desfăşurate în exil sau în China – reconstituim evenimentele cu ajutorul interviurilor, filmărilor de arhivă, fotografiilor particulare şi imaginilor din Beijingul prezentului.
 
21:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
n timp ce al Doilea Război Mondial făcea ravagii în Occidentul european, în Kenya cei privilegiaţi petreceau din plin. Dar pentru Lordul Erroll, totul avea să se termine abrupt. Într-o seară, Erroll a fost împuşcat în cap de la mică distanţă la periferia oraşului Nairobi. Julian Fellowes merge în Kenya pentru a explora o crimă infamă petrecută în arşiţa Africii şi în atmosfera rarefiată a Clubului Colonial Muthaiga.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
22:00 Roma, ultima frontieră
Cu ajutorul ultimelor cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu uluitoare imagini create pe calculator, acest serial explorează invazia şi cucerirea Britaniei de către romani în anul 43 d.Hr.
Pentru Imperiul Roman, Britania era o sursă importantă de plumb, fier, grâne, lemn şi cărbune. Prin sistemul administraţiei locale şi prin construcţia unei reţele de transport care includea drumuri şi porturi, romanii au reuşit să profite de pe urma teritoriului ocupat şi să ţină sub control răscoalele populaţiei.
Folosind ultimele cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu reconstituiri de bătălii şi cu imagini generate pe calculator, acest serial ne spune povestea motivelor şi tacticilor din spatele invaziei romane a Britaniei şi a modalităţilor prin care Roma a stăpânit acest teritoriu timp de aproape 400 de ani. S-au scris multe despre moştenirea culturală a Romei, dar aceasta este o poveste despre puterea brută a Romei şi motivele pentru care a ales să şi-o exercite. Vom explora căile prin care şi-a urmărit şi spionat Imperiul Roman potenţiala victimă şi cum a fost îndeplinită invazia. Vom arăta cum au planificat şi realizat legiunile complexa infrastructură – drumurile, forturile, târgurile şi vilele – care a ajutat romanii să păstreze controlul asupra Britaniei. Şi investigăm cum au recrutat şi „civilizat” romanii populaţia băştinaşă şi cum au exploatat şi exportat bogăţiile minerale şi agricole ale ţării.
 
23:00 Soluţia scoţiană
O investigaţie în originile masoneriei, o asociaţie discretă şi misterioasă care a trezit curiozitate, fascinaţie şi suspiciune timp de peste 300 de ani.
Ramificată pe tot globul, masoneria a trezit curiozitate, fascinaţie şi suspiciune timp de aproape 300 de ani. Astăzi, această asociaţie discretă şi misterioasă reuneşte câteva milioane de membri din întreaga lume. Pe baza celor mai recente descoperiri, acest documentar investighează originile masoneriei. Care sunt legăturile acesteia cu cavalerii Templieri ? Sunt masonii descendenţi ai constructorilor din Evul Mediu ? Cum au apărut primele Loje masonice ?
 
00:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
O călătorie epică în jurul lumii, în căutarea adevărului din spatele unuia dintre cele mai râvnite artefacte din Biblie – Chivotul legământului.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
01:00 Anglia lui Dickens
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
 
02:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Aproape în fiecare zi, folosind ultimele tehnologii de scufundare şi investigaţie, scafandrii găsesc epave pe fundul mărilor – capsule ale timpului, păstrate perfect timp de sute sau chiar mii de ani. Comori sau artefacte ? Publice sau private ? Cu miliarde de dolari şi comori inestimabile în joc, chestiunea proprietăţii asupra acestor epave şi a soartei lor dă naştere unora dintre cele mai aprige dispute în tribunalele maritime internaţionale. Ţări precum Marea Britanie sau Spania au pierdut pe fundul mării comori uriaşe din trecutul lor maritim. Acest episod examinează diferitele abordări ale guvernelor, organizaţiilor şi indivizilor în ce priveşte explorarea şi exploatarea epavelor istorice.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
 
03:00 Femeile din viaţa lui JFK
Acest documentar exploziv se concentrează asupra relaţiilor preşedintelui John F Kennedy cu patru femei considerate de către FBI riscante pentru securitatea naţională.
Acest exploziv documentar ni-l dezvăluie pe adevăratul John Fitzgerald Kennedy – preşedintele american care era gata să-şi rişte cariera politică şi, în toiul Războiului Rece, securitatea naţională a ţării sale, pentru sex. Când presa americană se pregătea, în sfârşit, să-l demaşte, asasinul de la Dallas din 1963 i-a luat viaţa, dar i-a salvat reputaţia. Ne concentrăm asupra relaţiilor sale cu patru femei „periculoase”, în timpul mandatului său de preşedinte: Marilyn Monroe, Ellen Rometsch, Mariella Novotny şi Judith Campbell. Toate patru au fost considerate de către FBI riscante pentru securitatea naţională – trei din cauza pretinselor lor legături cu comuniştii şi una din cauza apropierii de şefii Mafiei.
 
04:00 Tienanmen
Povestind vieţile a cinci participanţi la protestele din Piaţa Tienanmen din 1989, acest documentar relevă impactul infamului masacru din piaţă asupra Chinei de astăzi şi a poporului chinez.
n noaptea de 4 iunie 1989, Armata Populară de Eliberare chineză a deschis focul asupra unei mulţimi de oameni fără apărare care demonstrau în Piaţa Tienanmen din Beijing. Nici astăzi nu se ştie cu siguranţă câţi oameni au fost ucişi. Cei mai mulţi dintre ei erau studenţi care militau pentru democratizarea Chinei. Douăzeci de ani mai târziu, China s-a schimbat substanţial, dar multe dintre problemele din 1989 nu au dispărut. Demonstranţii de atunci sunt încă defăimaţi, persecutaţi şi consideraţi contrarevoluţionari. Documentarul nostru începe în prezent, cu cinci protagonişti ale căror vieţi s-au schimbat radical de la masacru încoace. Pornind de la diferite situaţii din vieţile lor cotidiene – desfăşurate în exil sau în China – reconstituim evenimentele cu ajutorul interviurilor, filmărilor de arhivă, fotografiilor particulare şi imaginilor din Beijingul prezentului.
 
05:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
n timp ce al Doilea Război Mondial făcea ravagii în Occidentul european, în Kenya cei privilegiaţi petreceau din plin. Dar pentru Lordul Erroll, totul avea să se termine abrupt. Într-o seară, Erroll a fost împuşcat în cap de la mică distanţă la periferia oraşului Nairobi. Julian Fellowes merge în Kenya pentru a explora o crimă infamă petrecută în arşiţa Africii şi în atmosfera rarefiată a Clubului Colonial Muthaiga.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
06:00 Roma, ultima frontieră
Cu ajutorul ultimelor cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu uluitoare imagini create pe calculator, acest serial explorează invazia şi cucerirea Britaniei de către romani în anul 43 d.Hr.
Pentru Imperiul Roman, Britania era o sursă importantă de plumb, fier, grâne, lemn şi cărbune. Prin sistemul administraţiei locale şi prin construcţia unei reţele de transport care includea drumuri şi porturi, romanii au reuşit să profite de pe urma teritoriului ocupat şi să ţină sub control răscoalele populaţiei.
Folosind ultimele cercetări arheologice şi ştiinţifice, combinate cu reconstituiri de bătălii şi cu imagini generate pe calculator, acest serial ne spune povestea motivelor şi tacticilor din spatele invaziei romane a Britaniei şi a modalităţilor prin care Roma a stăpânit acest teritoriu timp de aproape 400 de ani. S-au scris multe despre moştenirea culturală a Romei, dar aceasta este o poveste despre puterea brută a Romei şi motivele pentru care a ales să şi-o exercite. Vom explora căile prin care şi-a urmărit şi spionat Imperiul Roman potenţiala victimă şi cum a fost îndeplinită invazia. Vom arăta cum au planificat şi realizat legiunile complexa infrastructură – drumurile, forturile, târgurile şi vilele – care a ajutat romanii să păstreze controlul asupra Britaniei. Şi investigăm cum au recrutat şi „civilizat” romanii populaţia băştinaşă şi cum au exploatat şi exportat bogăţiile minerale şi agricole ale

Vizualizări: 24

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor