altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00

Doctori din antichitate | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Acest documentar explorează medicina coreeană antică, practicată încă pe scară largă în Asia modernă.
Conform dovezilor arheologice, primii oameni s-au stabilit pe teritoriul Coreei de astăzi în jurul anului 10.000 î.Hr. Timp de secole, Coreea a trebuit să suporte războaie şi vrăjmăşii sângeroase, un sistem de conducere corupt şi polarizat, condiţii insalubre de trai şi boli incurabile. Totuşi, câţiva doctori imperiali şi gânditori coreeni şi-au lăsat o incontestabilă amprentă în istorie. Inspirându-se din medicina antică chineză, ei au dezvoltat şi cultivat o meserie care putea vindeca oamenii ce sufereau de diverse boli necunoscute. Multe dintre leacurile inventate de ei sunt folosite şi de coreenii din ziua de astăzi. Medicina coreeană are la bază concepte precum yin şi yang, meridiane energetice, acupunctură, teoria Sa-am, tipologia Sasang şi o serie de alte concepte orientale aparent neştiinţifice. Acest documentar explorează medicina coreeană antică, practicată încă pe scară largă în Asia modernă.
 
11:00 Hitler şi prinţul
Povestea nepotului favorit al reginei Victoria, prinţul Charles Edward, care a luptat pentru Germania împotriva ţării sale natale, a fost etichetat drept trădător şi s-a asociat cu regimul nazist.
Prinţul Charles Edward a fost nepotul favorit al reginei Victoria. În 1900, prinţul, în vârstă de 16 ani, era singurul moştenitor britanic viabil al bogatului ducat de Saxa Coburg & Gotha din Germania. La ordinul reginei Victoria, el a acceptat titlul şi a fost transformat din prinţ britanic în duce german – Herzog Carl Eduard. Când a izbucnit Primului Război Mondial, prinţul Charles Edward n-a avut de ales şi a trebuit să lupte pentru Germania, contra ţării sale natale. La sfârşitul războiului, a fost decăzut din toate titlurile sale britanice, iar Parlamentul l-a etichetat drept trădător. Deziluzionat şi deprimat, Charles Edward a devenit un suporter entuziast al Partidului Naţional Socialist al lui Adolf Hitler şi l-a ajutat să se ridice la putere. Numindu-l preşedinte al Asociaţiei Anglo-Germane, Hitler i-a oferit lui Charles Edward o cale de a se întoarce în Marea Britanie cu capul sus.
 
12:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Monarhia din Nepal a fost înlăturată de la putere şi dată afară din palate, iar ţara a intrat într-o nouă eră, cea a republicii. Căderea casei regale a fost o poveste a vărsării de sânge, trădării şi intrigilor. Colapsul brusc al monarhiei pe parcursul a doar câţiva ani, recunosc chiar şi foştii roialişti, nu este o victorie a comunismului, ci un eşec al regelui Gyanendra. Regele nu a reuşit să-şi câştige de partea sa supuşii, suspicioşi faţă de un monarh întronat după cel mai groaznic măcel regal din istoria ţării.
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
13:00 Stăpânul din Sipan
Acest documentar spune povestea culturii Moche, care a înflorit pe coasta nordică din Peru în primele şapte secole după Hristos şi a dispărut după ce a atins apogeul.
Acest documentar spune povestea culturii Moche, care a înflorit pe coasta nordică din Peru în primele şapte secole după Hristos. Este o cultură relativ necunoscută, care a dispărut chiar după ce a atins apogeul. Astăzi, mulţi au auzit despre Moche, mulţumită descoperirilor făcute în ultimele două decenii. Dar arheologii continuă să facă descoperiri şi splendoarea acestei civilizaţii unice încă uimeşte lumea.
 
14:00 O zi în bătaia puştii
Urmărim faptele unor soldaţi care se luptă să supravieţuiască o zi în cele mai aprige bătălii ale Americii.
Acest episod ne duce înapoi în timp, pe 6 şi 7 iulie 1944, în timpul uneia dintre cele mai sângeroase şi decisive bătălii duse în Pacific, pe insula Saipan. La sfârşitul bătăliei, când japonezii şi-au dat seama că vor fi învinşi, au lansat un atac sinucigaş asupra unui mic efectiv de soldaţi americani. Povestea este spusă prin prisma a patru americani care le-au ţinut piept şi au supravieţuit celui mai mare atac banzai din timpul războiului.
Acest serial surprinde drama unei singure zile din timpul celor mai aprige bătălii din istoria Americii. Întâmplările din fiecare zi sunt povestite prin intermediul relatărilor celor care au îndurat aceste confruntări intense şi au supravieţuit în ciuda sorţii. Concentrându-ne asupra experienţelor esenţiale a câtorva oameni într-o scurtă perioadă de timp, putem oferi detalii precise şi cutremurătoare pentru a da confruntării o neobişnuită perspectivă umană.
 
15:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Athelney este unul dintre cele mai importante situri istorice din Anglia, unde regele Alfred şi-a construit fortăreaţa şi de unde a organizat campania de recucerire a Angliei de la vikingi. Dar situl nu a fost niciodată excavat – cu câţiva ani în urmă, nici echipei noastre nu i s-a permis să sape aici. Dar de data aceasta, ei primesc autorizaţie pentru a investiga şi faimoasa mănăstire fortificată începe să-şi dezvăluie secretele, printre care şi o remarcabilă revelaţie despre originile sale.
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
16:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
O investigaţie ştiinţifică a celor zece plăgi ale Egiptului şi a despărţirii apelor Mării Roşii, care încearcă să determine dacă Exodul descris Biblie s-a produs cu adevărat.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
17:00 Prerafaeliţii: Revoluţionarii victorieni
Serialul examinează Frăţia Prerafaelită, gruparea care a adus notorietate artei britanice în secolul XIX.
Al doilea episod dezvăluie cum au transfigurat Prerafaeliţii peisagistica prin examinarea detaliată a naturii, cu zece ani înainte de Impresioniştii francezi.
Intrată sub lumina reflectoarelor în 1848, Frăţia Prerafaelită a şocat lumea printr-un nou tip de artă radicală. Acest serial explorează originile şi realizările grupului, examinează câteva dintre lucrările lor timpurii, critica ostilă cu care s-au confruntat şi secolele de dogme academice pe care picturile lor le-au răsturnat. Aflăm cum a revoluţionat Frăţia arta britanică, transfigurând peisagistica cu 10 ani înainte de Impresioniştii francezi şi cum au trecut de la avangardismul din primii lor ani la comercialism, creând tablouri menite să placă maselor. Astfel au câştigat bogăţie şi celebritate, devenind precursorii artiştilor comerciali moderni.
 
17:30 Prim-plan
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
Talentata cântăreaţă şi actriţă Charlotte Gainsbourg, de o eleganţă impecabilă, ne vorbeşte deschis despre viaţa şi cariera ei, de la colaborările din tinereţe cu tatăl ei, Serge Gainsbourg, până la cunoscutul rol din Antihristul lui Lars von Trier şi colaborarea muzicală cu starul rock Beck. Născută într-o familie căreia celebritatea nu-i era nicidecum străină, Charlotte Gainsbourg este o artistă cu picioarele pe pământ care adoptă succesul şi faima cu naturaleţe. Mereu căutând proiecte surprinzătoare şi fără să se teamă de controverse, Charlotte Gainsbourg este un talent îndrăzneţ şi reconfortant al vremurilor noastre.
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
 
18:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Pornim în căutarea primilor oameni şi încercăm să aflăm cum au reuşit să supravieţuiască în mediul periculos al Africii preistorice de acum aproximativ 200.000 de ani. Descoperim cum a avansat „tehnologia” oamenilor şi cum, în cele din urmă, un mic grup – poate chiar un singur trib – a părăsit Africa acum aproximativ 70.000 de ani.
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
19:00 Pocahontas şi John Smith
Acest documentar explorează adevărul din spatele uneia dintre cele mai durabile legende americane: povestea de dragoste dintre indianca Pocahontas şi căpitanul englez John Smith.
La începutul secolului XVII, o aşezare englezească permanentă este înfiinţată în Lumea Nouă sub comanda militară a căpitanului John Smith. Dar începuturile noii colonii nu sunt dintre cele mai bune. Coloniştii suferă de foame, mulţi se îmbolnăvesc şi mor. John Smith încearcă să iniţieze relaţii comerciale cu amerindienii care îl iau prizonier. Când viaţa sa este în pericol, o tânără indiancă îl imploră pe puternicul şef de trib Powhatan să îl cruţe. Ea este Pocahontas, fiica favorită a şefului Powhatan. Povestea romantică despre întâlnirea dintre indianca Pocahontas şi căpitanul englez John Smith este una dintre cele mai durabile legende americane. Dar a fost oare vorba chiar de o poveste de dragoste sau doar de produsul imaginaţiei bogate a cuiva ?
 
20:00 Toussaint Louverture şi revoluţia haitiană
Acest documentar prezintă Revoluţia Haitiană – singura revoluţie a sclavilor din istorie care a reuşit şi a avut drept rezultat crearea primei „republici negre” din lume.
A fost singura insurecţie reuşită a sclavilor din istorie. S-a bazat pe ideile revoluţionare franceze – libertate, egalitate, fraternitate – şi le-a folosit pentru crearea primei „republici negre” din lume. A schimbat traiectoria economiei coloniale... şi a condus la cumpărarea Louisianei de către SUA de la Franţa. Aceasta a fost Revoluţia Haitiană, o mişcare care a fost numită adevărata naştere a drepturilor universale ale omului. Puţini îşi mai amintesc de ea astăzi, dar Revoluţia Haitiană a măturat ca un uragan începutul de secol XIX, speriind proprietarii de plantaţii şi servind drept inspiraţie pentru sclavii şi aboliţioniştii din întreaga lume.
 
21:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
Insula frământărilor.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
22:00 Samuraii de la Soma Noma-Oi
O uimitoare călătorie către festivalul milenar Soma Noma Oi, ultimul bastion al autenticei culturi japoneze a samurailor, care se ţine la sfârşitul lui iulie în estul Japoniei.
O uimitoare călătorie către festivalul milenar Soma Noma Oi, ultimul bastion al autenticei culturi japoneze a samurailor. Acest festival este organizat la sfârşitul lunii iulie în estul Japoniei de către descendenţii uneia dintre cele mai vechi dinastii feudale a Japoniei, mândrii bărbaţi şi femei din Soma, şi include o probă unică şi dură creată pentru a testa măiestria ecvestră şi rezistenţa samuraiului călare şi a armăsarului său.
 
23:00 Bun venit în anii '80
O fascinantă călătorie muzicală prin anii 1980, prezentând toate faţetele acestei incitante perioade.
Topuri, clipuri şi comerţ.
n anii 1980, percepţia oamenilor era formată de liste cu ce este la modă şi ce nu, iar formatorii de opinie erau hotărâţi să bage la naftalină hainele largi şi tunsorile neîngrijite ale anilor 1970 şi să se lanseze într-o bătălie cu autenticitatea însăşi, pe muzica unor formaţii ca Talking Heads, ABC sau Yazoo. Filozofii pop post-modernişti vorbeau despre curente şi hipsteri, raliindu-se împotriva oricărui lucru care le amintea de era hippie, iar oamenii obişnuiţi dansau pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a lui Michael Jackson în discoteci uriaşe. Acasă, lumea începea să recicleze selectiv deşeurile şi să folosească detergenţi ecologici pentru a face rufele mai albe. De la influenţa curentului punk, a cărui opoziţie faţă de „hipioţi” a marcat un întreg deceniu, s-a ajuns la comercialismul total al muzicii pop. De la primii paşi nesiguri ai contraculturii negrilor, sub forma muzicii rap şi house, iniţial încă influenţate de „disco”, s-a ajuns la uriaşele evenimente rave care au anunţat anii 1990. De la primele experimente cu echipamente Casio sau C64, s-a ajuns la synthpopul care avea să definească soundul unui deceniu, în care tehnologia digitală şi samplingul au multiplicat exponenţial posibilităţile de producţie.
 
00:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
O investigaţie ştiinţifică a celor zece plăgi ale Egiptului şi a despărţirii apelor Mării Roşii, care încearcă să determine dacă Exodul descris Biblie s-a produs cu adevărat.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
01:00 Prerafaeliţii: Revoluţionarii victorieni
Serialul examinează Frăţia Prerafaelită, gruparea care a adus notorietate artei britanice în secolul XIX.
Al doilea episod dezvăluie cum au transfigurat Prerafaeliţii peisagistica prin examinarea detaliată a naturii, cu zece ani înainte de Impresioniştii francezi.
Intrată sub lumina reflectoarelor în 1848, Frăţia Prerafaelită a şocat lumea printr-un nou tip de artă radicală. Acest serial explorează originile şi realizările grupului, examinează câteva dintre lucrările lor timpurii, critica ostilă cu care s-au confruntat şi secolele de dogme academice pe care picturile lor le-au răsturnat. Aflăm cum a revoluţionat Frăţia arta britanică, transfigurând peisagistica cu 10 ani înainte de Impresioniştii francezi şi cum au trecut de la avangardismul din primii lor ani la comercialism, creând tablouri menite să placă maselor. Astfel au câştigat bogăţie şi celebritate, devenind precursorii artiştilor comerciali moderni.
 
01:30 Prim-plan
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
Talentata cântăreaţă şi actriţă Charlotte Gainsbourg, de o eleganţă impecabilă, ne vorbeşte deschis despre viaţa şi cariera ei, de la colaborările din tinereţe cu tatăl ei, Serge Gainsbourg, până la cunoscutul rol din Antihristul lui Lars von Trier şi colaborarea muzicală cu starul rock Beck. Născută într-o familie căreia celebritatea nu-i era nicidecum străină, Charlotte Gainsbourg este o artistă cu picioarele pe pământ care adoptă succesul şi faima cu naturaleţe. Mereu căutând proiecte surprinzătoare şi fără să se teamă de controverse, Charlotte Gainsbourg este un talent îndrăzneţ şi reconfortant al vremurilor noastre.
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
 
02:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Pornim în căutarea primilor oameni şi încercăm să aflăm cum au reuşit să supravieţuiască în mediul periculos al Africii preistorice de acum aproximativ 200.000 de ani. Descoperim cum a avansat „tehnologia” oamenilor şi cum, în cele din urmă, un mic grup – poate chiar un singur trib – a părăsit Africa acum aproximativ 70.000 de ani.
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
03:00 Pocahontas şi John Smith
Acest documentar explorează adevărul din spatele uneia dintre cele mai durabile legende americane: povestea de dragoste dintre indianca Pocahontas şi căpitanul englez John Smith.
La începutul secolului XVII, o aşezare englezească permanentă este înfiinţată în Lumea Nouă sub comanda militară a căpitanului John Smith. Dar începuturile noii colonii nu sunt dintre cele mai bune. Coloniştii suferă de foame, mulţi se îmbolnăvesc şi mor. John Smith încearcă să iniţieze relaţii comerciale cu amerindienii care îl iau prizonier. Când viaţa sa este în pericol, o tânără indiancă îl imploră pe puternicul şef de trib Powhatan să îl cruţe. Ea este Pocahontas, fiica favorită a şefului Powhatan. Povestea romantică despre întâlnirea dintre indianca Pocahontas şi căpitanul englez John Smith este una dintre cele mai durabile legende americane. Dar a fost oare vorba chiar de o poveste de dragoste sau doar de produsul imaginaţiei bogate a cuiva ?
 
04:00 Toussaint Louverture şi revoluţia haitiană
Acest documentar prezintă Revoluţia Haitiană – singura revoluţie a sclavilor din istorie care a reuşit şi a avut drept rezultat crearea primei „republici negre” din lume.
A fost singura insurecţie reuşită a sclavilor din istorie. S-a bazat pe ideile revoluţionare franceze – libertate, egalitate, fraternitate – şi le-a folosit pentru crearea primei „republici negre” din lume. A schimbat traiectoria economiei coloniale... şi a condus la cumpărarea Louisianei de către SUA de la Franţa. Aceasta a fost Revoluţia Haitiană, o mişcare care a fost numită adevărata naştere a drepturilor universale ale omului. Puţini îşi mai amintesc de ea astăzi, dar Revoluţia Haitiană a măturat ca un uragan începutul de secol XIX, speriind proprietarii de plantaţii şi servind drept inspiraţie pentru sclavii şi aboliţioniştii din întreaga lume.
 
05:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
Insula frământărilor.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
06:00 Samuraii de la Soma Noma-Oi
O uimitoare călătorie către festivalul milenar Soma Noma Oi, ultimul bastion al autenticei culturi japoneze a samurailor, care se ţine la sfârşitul lui iulie în estul Japoniei.
O uimitoare călătorie către festivalul milenar Soma Noma Oi, ultimul bastion al autenticei culturi japoneze a samurailor. Acest festival este organizat la sfârşitul lunii iulie în estul Japoniei de către descendenţii uneia dintre cele mai vechi dinastii feudale a Japoniei, mândrii bărbaţi şi femei din Soma, şi include o probă unică şi dură creată pentru a testa măiestria ecvestră şi rezistenţa samuraiului călare şi a armăsarului său

Vizualizări: 26

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor