altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00 Anglia lui Dickens | Acum la TV
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
10:00 Chirurgia plastică în Antichitate
Un studiu aprofundat despre cunoştinţele civilizaţiilor antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
Chirurgia plastică este considerată una dintre minunile ştiinţei moderne. Se admite în general că nevoia urgentă de chirurgie reparatorie după rănile suferite în al Doilea Război Mondial, precum şi progresele înregistrate în domeniul anesteziei şi al antibioticelor au dus la dezvoltări spectaculoase, chirurgia plastică devenind în prezent aproape o banalitate. Dar chirurgul plastic britanic Natasha Hidvegi a descoperit cu uluire că operaţia la care lucra, de refacere a nasului unui pacient bolnav de cancer, a fost elaborată acum 3.000 de ani, în India. Aşa începe călătoria ei în jurul lumii şi înapoi în timp, pentru a cerceta ce ştiau civilizaţiile antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
11:00 Maica Tereza – Sfânta Întunericului
Bazat pe scrisorile şi notele Maicii Tereza recent publicate, acest program explorează profunda sa criză spirituală scoţând la iveală partea necunoscută a acestui simbol al pietăţii.
Pentru ce trudesc? Dacă nu există Dumnezeu, atunci nu există nici suflet. Dacă nu există suflet, atunci tu nu eşti real, Iisuse!”, scria Maica Tereza în jurnalul său. Scrisorile şi notele publicate recent scot la iveală profunda criză spirituală a Maicii Tereza şi zdruncină din temelii imaginea de „călugăriţă pioasă”. Cum se potrivesc asemenea fraze cu imaginea misionarei devotate, care credea că munca sa este o poruncă de la Dumnezeu? Sunt acestea strigătele de ajutor ale unei femei istovite fizic şi spiritual, care spera să-şi ascundă starea de ochii lumii în acest fel, sau sunt genul de experienţe pe care doar „creştinii mistici” le trăiesc?
12:00 Pol Pot şi câmpiile morţii
O privire asupra vieţii lui Pol Pot, liderul khmerilor roşii, care a condus Cambodgia între 1975 şi 1979 şi a fost responsabil pentru exterminarea a peste un milion de cambodgieni.
n secolul care a trecut au trăit mulţi dictatori nemiloşi, care au ucis milioane de oameni pentru a-şi câştiga sau păstra puterea. Dar puţini au reuşit să facă atât de mult rău unei ţări atât de mici. În timpul celor patru ani cât a condus Cambodgia, Pol Pot şi-a exterminat aproape o treime dintre compatrioţi. Între un milion şi trei milioane de cambodgieni au murit în aceşti trei ani, opt luni şi 20 de zile de regim totalitar.
13:00 Trăiască Pakistanul !
Folosind filmări de arhivă şi interviuri necunoscute până acum, acest documentar oferă cheia înţelegerii prezentului Pakistanului prin intermediul istoriei sale politice.
ncă de la crearea sa în 1947, Pakistanul pare să fi fost prizonier al unei moşteniri geopolitice încărcate de conflicte care impietează asupra dezvoltării sale politice şi economice. Folosind filmări de arhivă şi interviuri, acest documentar prezintă personajele-cheie care au influenţat istoria ţării: Mohamed Ali Jinnah, fondatorul Pakistanului, Zulfikar Ali Bhutto, generalul Zia ul-Haq, Nawaz Sharif, Benazir Bhutto şi preşedintele actual, generalul Pervez Musharraf. Divizarea politică are cauze multiple, precum antagonismul faţă de India, relaţiile cu vecinul Afganistan, strategia alianţelor schimbătoare cu marile puteri ale lumii, precum şi steagul Islamului, care, în loc să unească sub el diferitele grupuri etnice, a exacerbat uneori conflictele dintre musulmanii din această ţară cu 150 de milioane de locuitori care joacă – şi va continua să joace mult timp de acum înainte – un rol important în strategiile şi politica internaţională.
14:00 Primul război aerian
Acest documentar urmăreşte doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii, care pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în Primul Război Mondial.
Doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii (acum piloţi civili în echipa de acrobaţii aeriene The Blades) pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în timpul Primului Război Mondial. Ei descoperă cum, în doar patru ani, avioanele s-au transformat din delicate maşini zburătoare în aeronavele de război pe care le cunoaştem azi şi află că toate aspectele războiului aerian modern – de la spionaj la bombardamente de la mare altitudine – au fost deja rafinate de pionierii zborului care au trăit cu aproape o sută de ani în urmă. Cei doi pilotează avioane de epocă şi replici ale acestora şi se confruntă cu provocări similare celor întâlnite de piloţii din Primul Război Mondial. Ei pornesc în misiuni simulate de recunoaştere, misiuni de testare a distanţelor de tragere şi misiuni de bombardament, culminând cu o luptă aeriană unu la unu în avioane de epocă echipate cu camere video.
15:30 Misterele mumiilor
Acest incitant serial examinează un număr de mistere ale istoriei antice, inclusiv mumiile găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa.
Câmpul oaselor. Lângă un sătuc din nordul Franţei, săpături arheologice de rutină la un sit din Epoca Fierului generează o descoperire macabră – mii de oase omeneşti. Mai şocant este faptul că aceste schelete nu au capete. Au fost oare aceşti oameni ucişi în cadrul unui ritual sau într-o bătălie de proporţii?
Acest incitant serial examinează circumstanţele în care s-au produs morţi suspecte din antichitate, inclusiv cazul mumiilor găsite în mlaştinile irlandeze şi rămăşiţele a 1.000 de războinici celtici găsiţi decapitaţi în Franţa. Folosind tehnici ştiinţifice de ultimă oră, fiecare episod urmăreşte un arheolog în misiunea sa de a afla exact cum şi de ce şi-au aflat victimele înfiorătorul sfârşit.
16:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi continuă explorarea sculpturii examinând modurile în care conducătorii au încercat să lase în urma lor o moştenire durabilă prin reprezentări cât mai impresionante ale propriei imagini.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
17:00 Maria Callas, artă şi dragoste
Povestea extraordinară a legendei operei Maria Callas, prezentată prin pelicule şi fotograme rare, de arhivă, prin documente şi contribuţii aduse de Franco Zeffirelli, Tito Gobbi şi Placido Domingo.
Când Callas a cântat „Tosca” la Covent Garden în 1964, nu avea de unde să ştie cât de important va fi acest spectacol pentru cariera şi viaţa ei. A fost ultimul ei rol pe scenă: un succes răsunător şi un punct culminant în opera secolului XX, dar a marcat începutul sfârşitului pentru divă. Aveau să urmeze pierderea curajului, a vocii şi a dragostei. Acest documentar prezintă legendarul spectacol „Tosca” al lui Franco Zeffirelli şi rezonanţa acestuia cu povestea extraordinară a Mariei Callas, folosind pelicule rare, de arhivă, precum şi numeroase documente şi fotograme. La realizarea documentarului au contribuit Zeffirelli, Tito Gobbi (în rolul lui Scarpia) şi Placido Domingo.
18:00 Portavionul zburător
Povestea nespusă până acum a unuia dintre cele mai mari portavioane construite vreodată: USS Macon, prăbuşit în împrejurări dramatice în anul 1935.
USS Macon – unul dintre cele mai mari dirijabile construite vreodată – a fost finalizat în 1933 şi în acelaşi an a făcut primele sale zboruri de încercare. În 1935, la numai doi ani după voiajul inaugural, USS Macon s-a prăbuşit lângă coasta Californiei în împrejurări dramatice, în timpul unei furtuni. În 1991, Chris Grech, directorul adjunct al MBARI, găseşte epava la aproximativ 450 m sub nivelul mării, cu ajutorul Marinei SUA. În 2006, Grech se întoarce aici însoţit de un grup de oameni de ştiinţă. Peste 40 de ore de filmări subacvatice HD documentează moştenirea pierdută a dirijabilului, prezentându-ne părţi din scheletul aeronavei, bine conservatele avioane Sparrowhawk şi uriaşele motoare Maybach care zac pe fundul oceanului. Acest documentar conţine interviuri cu oameni de ştiinţă, istorici şi cu ultimul supravieţuitor de pe Macon, filmări rare de arhivă din timpul construcţiei acestuia şi uluitoare filmări aeriene ale avioanelor Sparrowhawk care decolau de pe dirijabil. Împreună cu filmările subacvatice HD şi reconstituirile deosebite, documentarul spune povestea portavionului de mult uitat şi a curajoşilor pionieri ai aviaţiei din anii 1930.
19:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Povestea lui Henry John Heinz, unul dintre cei mai de succes fabricanţi de produse alimentare din lume.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
20:00 Soluţia daneză
Povestea nespusă a eforturilor fără precedent făcute de danezi pentru a salva populaţia evreiască din Danemarca în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Când Hitler i-a ameninţat pe evreii din Danemarca în toamna anului 1943, comunitatea daneză s-a mobilizat peste noapte pentru a-i salva. Danezii din toate păturile sociale au ţinut piept armatei germane într-o perioadă când cea mai mare parte a Europei se făcea că nu observă „soluţia finală”. Împreună, ei au ascuns peste 7.000 de oameni şi i-au dus pe mare în Suedia neutră. După război, peste 95% dintre evrei s-au întors în Danemarca, unde şi-au găsit proprietăţile neatinse.
21:00 Faraonii care au construit Egiptul
Captivanta poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia uluitoarelor temple, piramide, baraje şi garnizoane din Egiptul antic.
Egiptul antic a fost cel mai măreţ imperiu de pe Pământ, un super-stat condus de puternici faraoni. Dar moştenirea sa durabilă este reprezentată de masivele monumente care au rezistat timp de trei milenii. Pentru aceste reuşite inginereşti, egiptenii antici nu au re-scris manualele de ştiinţe... ci le-au inventat ! Aceasta este uimitoarea poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia unor uluitoare temple, piramide, baraje şi garnizoane. Cu ajutorul graficii pe computer, documentarul demontează, literalmente, imperiul, bucată cu bucată, pentru a descoperi cum a fost construit.
22:00 Războaiele secrete ale CIA
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1947-1977 Operaţiuni sub acoperire
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american.
23:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Povestea felului cum Giovanni Belzoni a făcut câteva dintre cele mai mari descoperiri ale sale – printre care mormântul faraonului Seti I şi intrarea în misteriosul templu acoperit de nisipuri al lui Ramses de la Abu Simbel.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
00:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi încheie explorarea sculpturii printr-un voiaj prin America de Nord şi de Sud, pentru a urmări plasarea acestei forme de artă în peisajul local.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
01:00 Maria Callas, artă şi dragoste
Povestea extraordinară a legendei operei Maria Callas, prezentată prin pelicule şi fotograme rare, de arhivă, prin documente şi contribuţii aduse de Franco Zeffirelli, Tito Gobbi şi Placido Domingo.
Când Callas a cântat „Tosca” la Covent Garden în 1964, nu avea de unde să ştie cât de important va fi acest spectacol pentru cariera şi viaţa ei. A fost ultimul ei rol pe scenă: un succes răsunător şi un punct culminant în opera secolului XX, dar a marcat începutul sfârşitului pentru divă. Aveau să urmeze pierderea curajului, a vocii şi a dragostei. Acest documentar prezintă legendarul spectacol „Tosca” al lui Franco Zeffirelli şi rezonanţa acestuia cu povestea extraordinară a Mariei Callas, folosind pelicule rare, de arhivă, precum şi numeroase documente şi fotograme. La realizarea documentarului au contribuit Zeffirelli, Tito Gobbi (în rolul lui Scarpia) şi Placido Domingo.
02:00 Portavionul zburător
Povestea nespusă până acum a unuia dintre cele mai mari portavioane construite vreodată: USS Macon, prăbuşit în împrejurări dramatice în anul 1935.
USS Macon – unul dintre cele mai mari dirijabile construite vreodată – a fost finalizat în 1933 şi în acelaşi an a făcut primele sale zboruri de încercare. În 1935, la numai doi ani după voiajul inaugural, USS Macon s-a prăbuşit lângă coasta Californiei în împrejurări dramatice, în timpul unei furtuni. În 1991, Chris Grech, directorul adjunct al MBARI, găseşte epava la aproximativ 450 m sub nivelul mării, cu ajutorul Marinei SUA. În 2006, Grech se întoarce aici însoţit de un grup de oameni de ştiinţă. Peste 40 de ore de filmări subacvatice HD documentează moştenirea pierdută a dirijabilului, prezentându-ne părţi din scheletul aeronavei, bine conservatele avioane Sparrowhawk şi uriaşele motoare Maybach care zac pe fundul oceanului. Acest documentar conţine interviuri cu oameni de ştiinţă, istorici şi cu ultimul supravieţuitor de pe Macon, filmări rare de arhivă din timpul construcţiei acestuia şi uluitoare filmări aeriene ale avioanelor Sparrowhawk care decolau de pe dirijabil. Împreună cu filmările subacvatice HD şi reconstituirile deosebite, documentarul spune povestea portavionului de mult uitat şi a curajoşilor pionieri ai aviaţiei din anii 1930.
03:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Povestea lui Henry John Heinz, unul dintre cei mai de succes fabricanţi de produse alimentare din lume.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
04:00 Soluţia daneză
Povestea nespusă a eforturilor fără precedent făcute de danezi pentru a salva populaţia evreiască din Danemarca în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.
Când Hitler i-a ameninţat pe evreii din Danemarca în toamna anului 1943, comunitatea daneză s-a mobilizat peste noapte pentru a-i salva. Danezii din toate păturile sociale au ţinut piept armatei germane într-o perioadă când cea mai mare parte a Europei se făcea că nu observă „soluţia finală”. Împreună, ei au ascuns peste 7.000 de oameni şi i-au dus pe mare în Suedia neutră. După război, peste 95% dintre evrei s-au întors în Danemarca, unde şi-au găsit proprietăţile neatinse.
05:00 Faraonii care au construit Egiptul
Captivanta poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia uluitoarelor temple, piramide, baraje şi garnizoane din Egiptul antic.
Egiptul antic a fost cel mai măreţ imperiu de pe Pământ, un super-stat condus de puternici faraoni. Dar moştenirea sa durabilă este reprezentată de masivele monumente care au rezistat timp de trei milenii. Pentru aceste reuşite inginereşti, egiptenii antici nu au re-scris manualele de ştiinţe... ci le-au inventat ! Aceasta este uimitoarea poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia unor uluitoare temple, piramide, baraje şi garnizoane. Cu ajutorul graficii pe computer, documentarul demontează, literalmente, imperiul, bucată cu bucată, pentru a descoperi cum a fost construit.
06:00 Războaiele secrete ale CIA
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1947-1977 Operaţiuni sub acoperire
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american

Vizualizări: 32

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor