altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00

Minunatul vrăjitor din Oz | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Acest documentar evocă felul cum a ajuns Vrăjitorul din Oz să simbolizeze „visul american”.
Această celebră poveste americană a fost scrisă în 1900 de către L Frank Baum din Chicago – om de afaceri, jurnalist, crescător de pui, actor, patron de magazin, regizor şi iubitor al tuturor lucrurilor inovatoare şi al tehnologiei. Viaţa lui a acoperit o perioadă remarcabilă a istoriei americane, caracterizată prin multe invenţii şi realizări, şi multe dintre ele au alimentat imaginaţia acestui mare povestitor. Ambiţia sa a fost de a crea primul basm 100% american, iar povestea pe care a scris-o continuă să fascineze, să inspire şi să captiveze milioane de fani de toate vârstele şi din toată lumea. Acest documentar evocă felul cum a ajuns Vrăjitorul din Oz să simbolizeze „visul american” şi prezintă imagini în premieră din arhiva familiei, fotografii şi clipuri din primele filme cu Oz, precum şi interviuri cu membri ai familiei Baum, experţi literari şi istorici americani. Vă spunem povestea vieţii unui om, în paralel cu aceea a dezvoltării Americii moderne.
 
12:00 Wyatt Earp
Povestea adevărată a eroului Vestului Sălbatic, Wyatt Earp – un personaj simbol în istoria populară americană.
Wyatt Earp a fost portretizat în nenumărate filme şi seriale TV de către unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, printre care Henry Fonda, Jimmy Stewart şi Kevin Costner, dar aceste filme nu au reuşit să surprindă întru totul complexitatea şi defectele unui om a cărui viaţă este o reflecţie a politicii, justiţiei şi oportunităţilor economice din Vestul Sălbatic. În tinereţe, Earp era o caricatură a omului legii din Vest, petrecându-şi zilele bând prin baruri, jucând jocuri de noroc sau vizitând bordeluri. El a devenit un pistolar legendar odată cu confruntarea de la O.K. Corral din Tombstone, Arizona. Dar curând după moartea sa din 1929, americanii disperaţi din cauza Marii Crize l-au transformat de-a dreptul într-un erou popular, un personaj central al poveştii americane despre cucerirea Vestului Sălbatic, un om care şi-a luat destinul în propriile mâini.
 
13:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Rezultatele cântăririi produc zâmbete printre voluntari. Dar marea întrebare care se pune este care dietă funcţionează mai bine ? „Victorienii” sunt puşi să ţină o precursoare a dietei Atkins, care constă aproape 100% din carne. „Eduardienii” pot mânca ce vor, dar trebuie să mestece fiecare înghiţitură de 32 de ori. Iar voluntarii „1920” sunt puşi la prima dietă bazată pe numărarea strictă a caloriilor.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
14:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Măruntaiele sunt în meniu la micul dejun, prânz şi cină, însoţite de băi reci şi exerciţii fizice, în această a doua fază a experimentului istoric de slăbit al lui sir Roy Strong. Voluntarii gem de foame, dar sir Roy decide că este timpul să le pună la încercare stăpânirea de sine. Lumea suspină îngrozită când unul dintre voluntari cedează tentaţiei. Dieteticianul vine să demonstreze cum poate fi arsă o tabletă de ciocolată printr-o alergare de 8 km. Dar rezultatele cântăririi demonstrează că sir Roy are dreptate: pentru a slăbi şi a rămâne în formă, nimic nu egalează disciplina.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
15:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Operaţiunea Overlord. Astăzi ne este uşor să privim Ziua Z ca pe un eveniment inevitabil – o victorie clară asupra unei armate germane practic îngenuncheate. Episodul de faţă explorează acest mit. El relevă planificarea meticuloasă a campaniei, dezvoltarea echipamentelor specializate necesare unei debarcări amfibii, planul de dezinformare care l-a indus în eroare pe Hitler şi cum era să fie împiedicată debarcarea americanilor pe plaja Omaha. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, întreaga operaţiune ar fi fost pusă în pericol. Episodul se încheie cu eliberarea Parisului, când forţele franceze în frunte cu Charles de Gaulle au mărşăluit triumfal pe străzile capitalei.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
16:00 Iubirile lui Jane Austen
O investigaţie literară şi istorică urmăreşte transformarea lui Jane Austen într-una dintre cele mai cunoscute scriitoare din întreaga lume.
Renumele literar al lui Jane Austen nu a rivalizat întotdeauna cu cel ale lui Shakespeare sau Dickens. Faima ei nu a fost decât o licărire timp de aproape o sută de ani după moartea sa în 1817. Dar în secolul XX, operele ei au dat naştere unui cult. „Mândrie şi prejudecată” a fost unul dintre cele mai urmărite seriale de televiziune din toate timpurile, în ultimii zece ani s-au făcut 12 filme după cărţile sale sau inspirate de ele şi romanele ei apar în mod regulat în sondajele despre cele mai iubite cărţi. Societatea Austen este în plină înflorire, are liste lunare de lectură, organizează baluri-mascate anuale în Marea Britanie şi are cluburi afiliate în întreaga lume. Şi Jane Austen este scriitorul cel mai comentat de pe internet. O adevărată realizare pentru o romancieră care nu era considerată cea mai bună scriitoare nici măcar în propria familie. Incursiunea prof Amanda Vickery în cultul lui Jane Austen va atinge reperele principale care i-au definit acesteia reputaţia postumă. Este o traiectorie care începe cu imaginea de „scriitoare nemăritată” care nu mai era publicată la câţiva ani după moartea ei, continuă cu aceea a „dragii mătuşi Jane”, generată de o biografie publicată în 1870, urmăreşte naşterea fascinaţiei criticilor elitişti faţă de romanele ei la începutul secolului XX şi prezintă apoi cultul scriitoarei-idol, apărată cu înverşunare de cercurile academice de după Primul Război Mondial.
 
17:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Acum unul dintre artiştii preferaţi ai lumii, care ne suscită curiozitatea mai mult ca oricând, povestea lui Vincent van Gogh începe în oraşul său natal, Zundert, din Olanda. Acest episod relatează copilăria lui van Gogh, dragostea lui pentru o verişoară văduvă şi încercările sale zadarnice de a se înscrie la Universitatea din Amsterdam.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
18:00 Istoria telescopului
O uimitoare cronică a istoriei telescopului şi a profundului impact al acestui instrument asupra astronomiei şi umanităţii în general.
Cu ajutorul unor imagini spectaculoase filmate la rezoluţie cinematografică 4K, acest documentar reprezintă o uimitoare cronică a istoriei telescopului din vremurile lui Galileo şi până astăzi şi al impactului profund al acestui instrument asupra ştiinţei astronomiei şi asupra felului cum ne privim pe noi înşine în mijlocul unui univers infinit. Câţiva dintre cei mai renumiţi astronomi de astăzi, aleşi cu grijă de autorii documentarului, ne explică o serie de concepte, începând cu dezvăluirea universului de către Galileo prin telescop către întreaga umanitate, punând la îndoială concepţiile religioase ale vremii, şi până la ultimele descoperiri din spaţiul cosmic, inclusiv uimitoare noi idei despre viaţa pe alte planete şi despre energia întunecată – o misterioasă energie din vid care accelerează expansiunea universului. De asemenea, aflăm mai multe despre o serie de noi telescoape de dimensiunile unui stadion de fotbal. Cu o rezoluţie şi o putere fără precedent, aceste uriaşe noi instrumente vor analiza în retrospectivă momentele iniţiale ale Big Bang-ului şi – precum primele observaţii cu telescopul făcute de Galileo – vor redefini felul în care privim universul.
 
19:00 Ir?ne şi Frederic Joliot-Curie
Un documentar despre fiziciana şi chimista Ir?ne Joliot-Curie, fiica cea mare a lui Pierre şi Marie Curie, care a descoperit radioactivitatea artificială. Narat de Julianne Moore.
Acest documentar se concentrează asupra fizicienei şi chimistei Ir?ne Joliot-Curie, fiica cea mare a lui Pierre şi Marie Curie. Alături de soţul ei, Frederic Joliot, Ir?ne a demonstrat că este posibilă crearea de izotopi radioactivi ai unor elemente care nu sunt în mod natural radioactive. Descoperirea, pentru care ea a câştigat premiul Nobel (călcând astfel pe urmele părinţilor săi), a deschis un nou domeniu de cercetare a radioactivităţii esenţial pentru o întreagă serie de aplicaţii în domeniul chimiei, biologiei şi medicinei. Radioactivitatea artificială a făcut posibile avansuri cruciale în terapia anticanceroasă. Dar ea a reprezentat şi un pas important către descoperirea în 1938 a fisiunii nucleare şi crearea bombei atomice în 1944. Acest documentar explorează realizările şi provocările profesionale întâmpinate de Ir?ne Joliot-Curie.
 
20:00 Mao: O poveste chinezească
Captivanta poveste a preşedintelui Mao, de la rădăcinile sale rurale la rolul său de părinte al comunismului chinez.
1893-1945: Lupta pentru China
Preşedintele Mao, părintele comunismului chinez, este unul dintre giganţii istoriei mondiale – strateg militar, om de stat, vizionar, filosof, poet, revoluţionar şi politician. Pentru realizarea acestui serial în patru părţi, autorităţile chineze şi-au deschis pentru prima oară arhivele pentru a spune pentru prima oară întreaga poveste a vieţii liderului comunist. Acest documentar prezintă istoria Chinei de la vremurile ultimului ei împărat, când era degradată şi controlată de puterile occidentale în urma Războaielor Opiului şi până la China semi-capitalistă de astăzi. El spune povestea lui Mao Zedong, născut într-o familie de ţărani şi crescut printre ţărani, care a devenit un cărturar eminent, membru al Congresului Partidului Comunist Chinez şi, în cele din urmă, preşedintele partidului.
 
21:00 Mao: O poveste chinezească
Captivanta poveste a preşedintelui Mao, de la rădăcinile sale rurale la rolul său de părinte al comunismului chinez.
1945-1959: Mao la putere
Preşedintele Mao, părintele comunismului chinez, este unul dintre giganţii istoriei mondiale – strateg militar, om de stat, vizionar, filosof, poet, revoluţionar şi politician. Pentru realizarea acestui serial în patru părţi, autorităţile chineze şi-au deschis pentru prima oară arhivele pentru a spune pentru prima oară întreaga poveste a vieţii liderului comunist. Acest documentar prezintă istoria Chinei de la vremurile ultimului ei împărat, când era degradată şi controlată de puterile occidentale în urma Războaielor Opiului şi până la China semi-capitalistă de astăzi. El spune povestea lui Mao Zedong, născut într-o familie de ţărani şi crescut printre ţărani, care a devenit un cărturar eminent, membru al Congresului Partidului Comunist Chinez şi, în cele din urmă, preşedintele partidului.
 
22:00 Ecranul oblic
Un documentar premiat care examinează portretizarea asiaticilor în filmele şi serialele TV hollywoodiene.
De la Sessue Hayakawa, vedetă a filmului mut, la „Harold şi Kumar merg la Whitecastle”, acest documentar examinează portretizarea asiaticilor în filmele şi serialele TV hollywoodiene, incluzând interviuri cu actorul Mako, nominalizat la Oscar, comicul Bobby Lee (MAD TV), actorul Jason Scott Lee („Viaţa lui Bruce Lee”), producătorul Terence Chang („Bătălia de la Stânca Roşie” regizat de John Woo) şi regizorul Justin Lin („Furios şi iute: Tokyo Drift”). Documentarul conţine peste 50 de clipuri înfăţişând personaje asiatice din filmele hollywoodiene, pe parcursul aproape unui secol.
 
23:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Se închide cercul. În 1944, America şi Anglia în Vest, respectiv Rusia în Est începuseră să strângă rândurile în jurul Germaniei. Acest episod explorează dezastrul Aliat de la Arnhem şi tragedia răscoalei de la Varşovia, când luptătorii polonezi pentru libertate au fost abandonaţi de Stalin. Spunem şocanta poveste a eliberării lagărelor de concentrare, când amploarea Holocaustului a devenit clară pentru prima dată.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
00:00 Iubirile lui Jane Austen
O investigaţie literară şi istorică urmăreşte transformarea lui Jane Austen într-una dintre cele mai cunoscute scriitoare din întreaga lume.
Renumele literar al lui Jane Austen nu a rivalizat întotdeauna cu cel ale lui Shakespeare sau Dickens. Faima ei nu a fost decât o licărire timp de aproape o sută de ani după moartea sa în 1817. Dar în secolul XX, operele ei au dat naştere unui cult. „Mândrie şi prejudecată” a fost unul dintre cele mai urmărite seriale de televiziune din toate timpurile, în ultimii zece ani s-au făcut 12 filme după cărţile sale sau inspirate de ele şi romanele ei apar în mod regulat în sondajele despre cele mai iubite cărţi. Societatea Austen este în plină înflorire, are liste lunare de lectură, organizează baluri-mascate anuale în Marea Britanie şi are cluburi afiliate în întreaga lume. Şi Jane Austen este scriitorul cel mai comentat de pe internet. O adevărată realizare pentru o romancieră care nu era considerată cea mai bună scriitoare nici măcar în propria familie. Incursiunea prof Amanda Vickery în cultul lui Jane Austen va atinge reperele principale care i-au definit acesteia reputaţia postumă. Este o traiectorie care începe cu imaginea de „scriitoare nemăritată” care nu mai era publicată la câţiva ani după moartea ei, continuă cu aceea a „dragii mătuşi Jane”, generată de o biografie publicată în 1870, urmăreşte naşterea fascinaţiei criticilor elitişti faţă de romanele ei la începutul secolului XX şi prezintă apoi cultul scriitoarei-idol, apărată cu înverşunare de cercurile academice de după Primul Război Mondial.
 
01:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Acum unul dintre artiştii preferaţi ai lumii, care ne suscită curiozitatea mai mult ca oricând, povestea lui Vincent van Gogh începe în oraşul său natal, Zundert, din Olanda. Acest episod relatează copilăria lui van Gogh, dragostea lui pentru o verişoară văduvă şi încercările sale zadarnice de a se înscrie la Universitatea din Amsterdam.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
02:00 Istoria telescopului
O uimitoare cronică a istoriei telescopului şi a profundului impact al acestui instrument asupra astronomiei şi umanităţii în general.
Cu ajutorul unor imagini spectaculoase filmate la rezoluţie cinematografică 4K, acest documentar reprezintă o uimitoare cronică a istoriei telescopului din vremurile lui Galileo şi până astăzi şi al impactului profund al acestui instrument asupra ştiinţei astronomiei şi asupra felului cum ne privim pe noi înşine în mijlocul unui univers infinit. Câţiva dintre cei mai renumiţi astronomi de astăzi, aleşi cu grijă de autorii documentarului, ne explică o serie de concepte, începând cu dezvăluirea universului de către Galileo prin telescop către întreaga umanitate, punând la îndoială concepţiile religioase ale vremii, şi până la ultimele descoperiri din spaţiul cosmic, inclusiv uimitoare noi idei despre viaţa pe alte planete şi despre energia întunecată – o misterioasă energie din vid care accelerează expansiunea universului. De asemenea, aflăm mai multe despre o serie de noi telescoape de dimensiunile unui stadion de fotbal. Cu o rezoluţie şi o putere fără precedent, aceste uriaşe noi instrumente vor analiza în retrospectivă momentele iniţiale ale Big Bang-ului şi – precum primele observaţii cu telescopul făcute de Galileo – vor redefini felul în care privim universul.
 
03:00 Ir?ne şi Frederic Joliot-Curie
Un documentar despre fiziciana şi chimista Ir?ne Joliot-Curie, fiica cea mare a lui Pierre şi Marie Curie, care a descoperit radioactivitatea artificială. Narat de Julianne Moore.
Acest documentar se concentrează asupra fizicienei şi chimistei Ir?ne Joliot-Curie, fiica cea mare a lui Pierre şi Marie Curie. Alături de soţul ei, Frederic Joliot, Ir?ne a demonstrat că este posibilă crearea de izotopi radioactivi ai unor elemente care nu sunt în mod natural radioactive. Descoperirea, pentru care ea a câştigat premiul Nobel (călcând astfel pe urmele părinţilor săi), a deschis un nou domeniu de cercetare a radioactivităţii esenţial pentru o întreagă serie de aplicaţii în domeniul chimiei, biologiei şi medicinei. Radioactivitatea artificială a făcut posibile avansuri cruciale în terapia anticanceroasă. Dar ea a reprezentat şi un pas important către descoperirea în 1938 a fisiunii nucleare şi crearea bombei atomice în 1944. Acest documentar explorează realizările şi provocările profesionale întâmpinate de Ir?ne Joliot-Curie.
 
04:00 Mao: O poveste chinezească
Captivanta poveste a preşedintelui Mao, de la rădăcinile sale rurale la rolul său de părinte al comunismului chinez.
1893-1945: Lupta pentru China
Preşedintele Mao, părintele comunismului chinez, este unul dintre giganţii istoriei mondiale – strateg militar, om de stat, vizionar, filosof, poet, revoluţionar şi politician. Pentru realizarea acestui serial în patru părţi, autorităţile chineze şi-au deschis pentru prima oară arhivele pentru a spune pentru prima oară întreaga poveste a vieţii liderului comunist. Acest documentar prezintă istoria Chinei de la vremurile ultimului ei împărat, când era degradată şi controlată de puterile occidentale în urma Războaielor Opiului şi până la China semi-capitalistă de astăzi. El spune povestea lui Mao Zedong, născut într-o familie de ţărani şi crescut printre ţărani, care a devenit un cărturar eminent, membru al Congresului Partidului Comunist Chinez şi, în cele din urmă, preşedintele partidului.
 
05:00 Mao: O poveste chinezească
Captivanta poveste a preşedintelui Mao, de la rădăcinile sale rurale la rolul său de părinte al comunismului chinez.
1945-1959: Mao la putere
Preşedintele Mao, părintele comunismului chinez, este unul dintre giganţii istoriei mondiale – strateg militar, om de stat, vizionar, filosof, poet, revoluţionar şi politician. Pentru realizarea acestui serial în patru părţi, autorităţile chineze şi-au deschis pentru prima oară arhivele pentru a spune pentru prima oară întreaga poveste a vieţii liderului comunist. Acest documentar prezintă istoria Chinei de la vremurile ultimului ei împărat, când era degradată şi controlată de puterile occidentale în urma Războaielor Opiului şi până la China semi-capitalistă de astăzi. El spune povestea lui Mao Zedong, născut într-o familie de ţărani şi crescut printre ţărani, care a devenit un cărturar eminent, membru al Congresului Partidului Comunist Chinez şi, în cele din urmă, preşedintele partidului.
 
06:00 Ecranul oblic
Un documentar premiat care examinează portretizarea asiaticilor în filmele şi serialele TV hollywoodiene.
De la Sessue Hayakawa, vedetă a filmului mut, la „Harold şi Kumar merg la Whitecastle”, acest documentar examinează portretizarea asiaticilor în filmele şi serialele TV hollywoodiene, incluzând interviuri cu actorul Mako, nominalizat la Oscar, comicul Bobby Lee (MAD TV), actorul Jason Scott Lee („Viaţa lui Bruce Lee”), producătorul Terence Chang („Bătălia de la Stânca Roşie” regizat de John Woo) şi regizorul Justin Lin („Furios şi iute: Tokyo Drift”). Documentarul conţine peste 50 de clipuri înfăţişând personaje asiatice din filmele hollywoodiene, pe parcursul aproape unui secol.

Vizualizări: 13

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor