altmarius

cultură şi spiritualitate

09:30 Mari comandanţi britanici | Acum la TV
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Henric al V-lea. Cheia succesului lui Henric ca şi comandant militar – care i-a învins pe galezi şi apoi pe francezi, deşi armata sa era inferioară numeric – a fost „profesionalizarea” armatei engleze. El a fost primul monarh britanic care a înţeles cu adevărat funcţionarea unei armate.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
10:00 Pe aripile nebuniei
O emoţionantă poveste despre Alberto Santos-Dumont, părintele spiritual al aviaţiei, care s-a sinucis, adus la disperare de faptul că invenţia sa, avionul, devenise o armă distrugătoare.
Acest documentar spune emoţionanta poveste a lui Alberto Santos-Dumont, de origine braziliană, unui dintre cei mai mari inventatori ai lumii şi părintele spiritual al aviaţiei, care a făcut îndrăzneţe demonstraţii cu maşinăriile sale zburătoare la Paris, Londra, New York şi St Louis. Spectaculoasele sale realizări au zăcut, până acum, pierdute în coşul de gunoi al istoriei. Santos-Dumont a înnebunit la 30 de ani după zborul său istoric în jurul Turnului Eiffel. S-a sinucis, adus la disperare de faptul că invenţia sa, avionul, devenise nu un purtător al păcii, ci o armă distrugătoare. Această poveste este o bogată combinaţie de imagini de arhivă şi reconstituiri istorice şi trezeşte la viaţă frumuseţea şi grandoarea zorilor epocii zborului – de la baloanele staţionare la dirijabile şi avioane.
 
11:00 Blair
Acest documentar oferă o privire unică asupra celor 10 ani ai lui Tony Blair ca prim ministru al Marii Britanii. Pentru prima oară, el vorbeşte deschis şi în detaliu despre mandatul său.
Blair la putere. Acest episod spune povestea transformării treptate a lui Blair dintr-un politician al consensului, care împăca mai multe curente ale opiniei publice, într-un lider care a divizat Marea Britanie şi, în multe privinţe, a fost izolat de partidul şi de ţara sa. Acest episod dezvăluie şi adâncimea depresiei în care s-a scufundat Blair în 2004 şi cum l-a ajutat credinţa să depăşească aceste momente.
Acest documentar oferă o privire unică asupra celor 10 ani ai lui Tony Blair ca prim ministru al Marii Britanii. Pentru prima oară, Blair vorbeşte deschis şi în detaliu despre binefacerile şi necazurile mandatul său. Blair dezvăluie presiunile exercitate de funcţie asupra lui personal, asupra familiei şi prietenilor şi vorbeşte despre importanţa pe care o acordă credinţei sale religioase. Colegi, adversari politici şi lideri mondiali precum preşedintele George W Bush discută despre Blair ca politician şi om şi reflectează asupra deceniului petrecut de acesta la putere.
 
12:00 Krakatoa, ultimele zile
Povestea dramatică a uneia dintre cele mai distrugătoare erupţii vulcanice din epoca modernă – erupţia vulcanului Krakatoa din 1883.
Erupţia vulcanului Krakatoa din 1883 a fost una dintre cele mai catastrofale din istorie. A fost şi una dintre cele mai bine documentate. Pe baza unei largi palete de mărturii oculare, fotografii şi articole de ziar şi a ultimelor cercetări ştiinţifice, această dramă ne oferă un portret devastator de autentic al evenimentelor care au precedat catastrofa, a erupţiei şi urmărilor acesteia. Povestea este spusă prin intermediul unor personaje-cheie: telegrafistul din Java care se străduia să păstreze deschisă comunicarea cu restul lumii, guvernatorul Sumatrei şi soţia lui, care şi-au pierdut copilul, şi căpitanul olandez care a fost cel mai apropiat supravieţuitor al dezastrului.
 
13:00 Misterul celor trei Magi
Identitatea celor trei Magi a înflăcărat mereu imaginaţia populară. Acest documentar investighează fascinantul mister al unuia dintre cele mai faimoase evenimente din istoria creştinătăţii.
Identitatea celor trei Magi a înflăcărat mereu imaginaţia populară. Dezvăluim locurile, oamenii, sărbătorile şi faptele din spatele legendei. Folosind uimitoare filmări din locurile sfinte, reconstituiri atente şi interviuri cu renumiţi experţi biblici, aflăm mai multe despre fascinantul mister al unuia dintre cele mai faimoase evenimente din istoria creştinătăţii.
 
14:00 O zi în bătaia puştii
Urmărim faptele unor soldaţi care se luptă să supravieţuiască o zi în cele mai aprige bătălii ale Americii.
Ulysses S. Grant şi Robert E. Lee s-au întâlnit pe câmpul de luptă pentru prima dată pe 5 mai 1864, într-o pădure din Virginia, cunoscută drept Sălbăticia. Aproximativ 60.000 de soldaţi confederaţi şi aproape de două ori mai mulţi soldaţi unionişti. Povestea primelor 24 de ore ale bătăliei este povestită prin prisma a patru soldaţi unionişti.
Acest serial surprinde drama unei singure zile din timpul celor mai aprige bătălii din istoria Americii. Întâmplările din fiecare zi sunt povestite prin intermediul relatărilor celor care au îndurat aceste confruntări intense şi au supravieţuit în ciuda sorţii. Concentrându-ne asupra experienţelor esenţiale a câtorva oameni într-o scurtă perioadă de timp, putem oferi detalii precise şi cutremurătoare pentru a da confruntării o neobişnuită perspectivă umană.
 
15:00 Rechizitoriul lui Rembrandt
Rechizitoriul lui Rembrandt” e un documentar eseistic în care critica lui Peter Greenaway la adresa analfabetismului vizual de azi e susţinută printr-o analiză a „Rondului de noapte” de Rembrandt.
n tabloul „Rondul de noapte” este prezentată o conspiraţie. Noul documentar al lui Peter Greenaway explică totul – întâmplările, motivul, conspiratorii, criminalii, numeroasele indicii şi deznodământul. Şi toate dovezile sunt conţinute în acest rechizitoriu pe pânză, pictat de Rembrandt. Cele mai multe „acuzaţii artistice” sunt cuprinse în texte scrise, precum celebrul „J’accuse”, publicat de Zola în 1898. Aici, însă, avem pe pânză un adevărat episod CSI, cu Rembrandt în rol de detectiv, procuror şi judecător. Regizorul Peter Greenaway examinează cele 50 de indicii din tablou şi dezvăluie crima care i-a încurcat pe istoricii artei din 1642, când a pictat-o Rembrandt. Greenaway mai dezvăluie şi de ce bogatul şi elegantul Rembrandt şi-a pierdut averea şi faima în numai 15 ani şi a ajuns sărac, singur şi discreditat. Dar Rembrandt ar fi fericit să constate că marele său portret de grup a fost recunoscut în acest documentar al lui Greenaway drept rechizitoriul intenţionat de artist.
 
17:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Tallis, Byrd şi Tudorii. În episodul 3, Beale dezvăluie efectul schismei dintre Biserica lui Henric al VIII-lea şi Papalitate şi povestea tumultuoasă a înfiinţării Bisericii Anglicane, prin carierele a doi muzicieni religioşi care au fost şi remarcabili compozitori de muzică de cor.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
 
18:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Cheryl Ward este un arheolog renumit în întreaga lume şi expertul de frunte în construcţiile navale ale egiptenilor. Ea porneşte într-o călătorie de-a lungul coastei Mării Roşii pentru a investiga tehnicile pierdute ale egiptenilor antici şi pentru a explora evoluţia construcţiilor navale. Harry Tzalas este expert în navigaţia antică. Folosind tehnici antice de construcţie, el încearcă să construiască o corabie din tulpini de trestie, pentru a descoperi cum au făcut anticii primele corăbii. Arheologul naval Pearce Paul Creasman crede că este aproape de o uimitoare descoperire: o corabie antică îngropată sub umbra vechilor piramide.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
 
19:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Timp de secole, bărbaţii au urcat pe tronul Japoniei, una dintre cele mai vechi monarhii ereditare din lume. Opt femei au domnit ca împărătese, dar nu au născut moştenitori, aşa că Tronul Crizantemei s-a întors mereu la o dinastie masculină neîntreruptă. Deşi rolul monarhiei nu este, în prezent, ameninţat, problema succesiunii la tron a condus la o introspecţie a japonezilor în ce priveşte rolul esenţial al unei monarhii pur ceremoniale într-o naţiune foarte modernă. Relaţia dintre popor şi monarhie s-a schimbat irevocabil după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când monarhia a fost văduvită de natura sa „divină”. Dar ce rămâne oare dacă fiecare tradiţie este considerată schimbătoare ?
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
20:00 1929: Marele Crah
Cea mai mare catastrofă financiară din istorie – Marele Crah de pe Wall Street din 1929 – povestită de oameni care au trăit-o pe viu.
n 1919, Statele Unite ieşiseră victorioase din Primul Război Mondial. Marea Britanie şi aliatele sale europene erau epuizate financiar după război. Prin contrast, economia SUA era înfloritoare şi întreaga lume dansa după cum cânta America. Creditele uşor de obţinut şi producţia de masă au transformat sălbaticii ani '20 într-o eră a consumului de o amploare nemaivăzută până atunci. Bursa a crescut şi investitorii s-au înmulţit, împrumutând bani pentru a profita de expansiune. În 1928, piaţa a crescut cu 50% în doar 12 luni. Dar după aceea s-a produs dezastrul. În octombrie 1929, acţiunile de la Bursa newyorkeză au scăzut cu o treime. Investitorii au pierdut peste 25 de milioane de dolari. Mai apoi, trei mii de bănci au dat faliment, scufundând economiile oamenilor odată cu ele. Crahul a fost urmat de o criză mondială devastatoare care a durat până la al Doilea Război Mondial. Acţiunile nu au revenit la valoarea de dinainte de crah până în 1954. Aceasta este povestea unui dezastru financiar care speram să nu se repete niciodată...
 
21:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
Insula frământărilor.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
22:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Povestim cum operaţiile sub anestezie de astăzi au devenit posibile datorită experimentelor realizate pe sine de Humphrey Davy sau Sigmund Freud. Jurnalistul medical şi prezentatorul dr Michael Mosley află pe propria piele prin ce au trecut aceştia şi urmăreşte un experimentator modern în acţiune.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
 
23:00 Viaţa lui Bob Marley
O remarcabilă privire în viaţa şi dezvoltarea muzicală a legendarului cântăreţ Bob Marley, cu muzica sa, imagini exclusive de arhivă şi interviuri cu prietenii şi familia muzicianului.
Bob Marley a crescut sub influenţa culturii Rude Boy din ghetourile din Kingston, dar în timpul scurtei sale vieţi a dobândit un statut aproape sacrosanct prin intermediul muzicii sale şi mesajului spiritual despre dragoste şi pace mondială. În acest documentar, ilustrat cu muzica lui Marley şi conţinând imagini inedite şi interviuri exclusive, încercăm să examinăm motivaţiile sale personale, să oferim o privire asupra relaţiilor sale şi asupra dezvoltării sale muzicale, cu ajutorul oamenilor care l-au cunoscut şi care au lucrat cu el.
 
00:00 Povestea cartofului
Acest documentar explorează felul cum a devenit cartoful una dintre cele mai importante surse de hrană din lume.
Frumos, dar otrăvitor la suprafaţa pământului şi urât, dar hrănitor sub pământ. Pe parcursul istoriei, nicio altă legumă nu a fost victima atâtor neînţelegeri şi interpretări greşite precum cartoful. Acest documentar porneşte în căutarea originilor cartofului şi explorează felul cum a devenit acesta una dintre cele mai importante surse de hrană din lume. Călătoria noastră începe pe o mică insulă din Pacific, la sud de Chile, şi continuă peste crestele Anzilor peruvieni până în Germania, Irlanda şi apoi Austria, însoţită de uimitoare şi tragice poveşti despre cartof.
 
01:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Tallis, Byrd şi Tudorii. În episodul 3, Beale dezvăluie efectul schismei dintre Biserica lui Henric al VIII-lea şi Papalitate şi povestea tumultuoasă a înfiinţării Bisericii Anglicane, prin carierele a doi muzicieni religioşi care au fost şi remarcabili compozitori de muzică de cor.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
 
02:00 Secrete din adâncuri
De la investigarea cunoştinţelor navale ale egiptenilor antici până la căutarea avioanelor pierdute în al Doilea Război Mondial, aruncăm o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor de pe mări.
Cheryl Ward este un arheolog renumit în întreaga lume şi expertul de frunte în construcţiile navale ale egiptenilor. Ea porneşte într-o călătorie de-a lungul coastei Mării Roşii pentru a investiga tehnicile pierdute ale egiptenilor antici şi pentru a explora evoluţia construcţiilor navale. Harry Tzalas este expert în navigaţia antică. Folosind tehnici antice de construcţie, el încearcă să construiască o corabie din tulpini de trestie, pentru a descoperi cum au făcut anticii primele corăbii. Arheologul naval Pearce Paul Creasman crede că este aproape de o uimitoare descoperire: o corabie antică îngropată sub umbra vechilor piramide.
Filmat exclusiv în HD, acest serial aruncă o privire asupra descoperirilor şi evenimentelor istorice petrecute pe mări. Echipe de istorici pasionaţi, oameni de ştiinţă renumiţi şi căutători de comori redescoperă corăbiile egiptenilor antici, găsesc avioane pierdute în al Doilea Război Mondial şi caută comori scufundate pe epave.
 
03:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Timp de secole, bărbaţii au urcat pe tronul Japoniei, una dintre cele mai vechi monarhii ereditare din lume. Opt femei au domnit ca împărătese, dar nu au născut moştenitori, aşa că Tronul Crizantemei s-a întors mereu la o dinastie masculină neîntreruptă. Deşi rolul monarhiei nu este, în prezent, ameninţat, problema succesiunii la tron a condus la o introspecţie a japonezilor în ce priveşte rolul esenţial al unei monarhii pur ceremoniale într-o naţiune foarte modernă. Relaţia dintre popor şi monarhie s-a schimbat irevocabil după sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial, când monarhia a fost văduvită de natura sa „divină”. Dar ce rămâne oare dacă fiecare tradiţie este considerată schimbătoare ?
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
04:00 1929: Marele Crah
Cea mai mare catastrofă financiară din istorie – Marele Crah de pe Wall Street din 1929 – povestită de oameni care au trăit-o pe viu.
n 1919, Statele Unite ieşiseră victorioase din Primul Război Mondial. Marea Britanie şi aliatele sale europene erau epuizate financiar după război. Prin contrast, economia SUA era înfloritoare şi întreaga lume dansa după cum cânta America. Creditele uşor de obţinut şi producţia de masă au transformat sălbaticii ani '20 într-o eră a consumului de o amploare nemaivăzută până atunci. Bursa a crescut şi investitorii s-au înmulţit, împrumutând bani pentru a profita de expansiune. În 1928, piaţa a crescut cu 50% în doar 12 luni. Dar după aceea s-a produs dezastrul. În octombrie 1929, acţiunile de la Bursa newyorkeză au scăzut cu o treime. Investitorii au pierdut peste 25 de milioane de dolari. Mai apoi, trei mii de bănci au dat faliment, scufundând economiile oamenilor odată cu ele. Crahul a fost urmat de o criză mondială devastatoare care a durat până la al Doilea Război Mondial. Acţiunile nu au revenit la valoarea de dinainte de crah până în 1954. Aceasta este povestea unui dezastru financiar care speram să nu se repete niciodată...
 
05:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
Insula frământărilor.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
06:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Povestim cum operaţiile sub anestezie de astăzi au devenit posibile datorită experimentelor realizate pe sine de Humphrey Davy sau Sigmund Freud. Jurnalistul medical şi prezentatorul dr Michael Mosley află pe propria piele prin ce au trecut aceştia şi urmăreşte un experimentator modern în acţiune.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.

Vizualizări: 19

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor