altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00 Iubita secretă a lui Dickens | Acum la TV
Povestea aventurii secrete dintre Charles Dickens şi o actriţă de 18 ani. Actorul englez Charles Dance vizitează locurile unde s-a desfăşurat acest capitol din viaţa lui Dickens şi discută cu experţi.
n 1857, anul în care începe acţiunea documentarului nostru, Dickens era, probabil, cel mai faimos englez în viaţă. Nu numai că Dickens a fost cel mai de succes autor englez şi un reformator al societăţii, dar a creionat şi idealul victorian al familiei fericite. Cu toate acestea, scriitorul şi-a părăsit soţia şi a început o toridă aventură, ţinută în cel mai mare secret, cu Nelly Ternan, o actriţă de 18 ani, suficient de tânără încât să-i fi putut fi fiică. Actorul englez Charles Dance face pe detectivul în acest documentar, vizitând locurile unde s-a desfăşurat acest capitol din viaţa lui Dickens şi discutând cu cinci experţi în opera acestuia. Discuţiile sunt întreţesute cu reconstituiri ale momentelor-cheie din viaţa marelui scriitor.
 
12:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Hoţi, ucigaşi, corupători de copii – O nouă privire asupra Panteonului antic.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
13:00 Oraşele secrete ale Amazonului
Acest documentar explorează noi teorii despre civilizaţiile dispărute care ar fi putut trăi în Amazon înainte de Columb.
De-a lungul vremii, zeci de exploratori au încercat să descopere civilizaţiile pierdute despre care se zvonea că se ascund în Amazon – şi au eşuat. Acum, o nouă generaţie de exploratori ştiinţifici revitalizează teoria ţinutului El Dorado. Ei au descoperit în desişurile Amazonului dovezile unor civilizaţii cu populaţii masive, în contrast radical cu ideile convenţionale despre aspectul Emisferei Vestice înainte de Columb. Savanţii din secolul XX credeau că nu este posibil ca oamenii să fi trăit aici în număr mare. Unul dinte argumentele-cheie era acela că solul amazonian acid nu conţine suficiente elemente nutritive pentru a permite cultivarea unor cantităţi mari de plante agricole. Este un argument convingător şi întăreşte credinţa generală că Amazonul este o pădure virgină, neatinsă de om. Dar astăzi, arheologii şi geografii au descoperit dovezi remarcabile care ar putea schimba complet felul cum privim Amazonul şi populaţiile indigene care au trăit aici timp de milenii.
 
14:00 Tunurile pierdute ale reginei Elisabeta
Scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile de pe o epavă veche de 400 de ani pentru a le repara şi a trage cu ele, demonstrând cum a facilitat Elisabeta I dominaţia navală britanică.
La doi kilometri de coasta insulei britanice Alderney zace o epavă care ar putea rescrie istoria navală a Marii Britanii. O echipă de scafandri şi experţi încearcă să aducă la suprafaţă tunurile navei, vechi de 400 de ani. Reparându-le şi trăgând cu ele, ei speră să demonstreze cum a făcut regina Elisabeta I din Anglia stăpâna mărilor.
 
15:00 Povestea lui John Woo
Povestea unică a lui John Woo, considerat cel mai de succes regizor asiatic de la Hollywood.
John Woo este considerat cel mai de succes regizor asiatic de la Hollywood. Renumite pentru coregrafia incredibilă a scenelor de luptă, cu mişcări demne de un balet şi sângele ţâşnind cu încetinitorul din răni, filmele lui Woo sunt adesea tragice şi sentimentale, tratând teme precum loialitatea, onoarea şi locul eroului singuratic într-o lume plină de corupţie şi violenţă. Aceasta este povestea unică a lui John Woo, a vieţii şi vremurilor sale, spusă cu participarea fără precedent a regizorului însuşi (în SUA şi la Hong Kong), precum şi a mentorilor şi prietenilor săi, care ne vor ajuta să desluşim secretele ascensiunii unuia dintre cei mai merituoşi regizori de filme de acţiune de la Hollywood.
 
16:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
David Suchet. Actorul cunoscut în principal pentru întruchiparea celebrului detectiv al Agathei Christie, Hercule Poirot, îşi pune în acţiune „micile celule cenuşii” pentru a rezolva un mister care-i este mai apropiat – istoria propriei sale familii. Multe întrebări au rămas fără răspuns – când şi de ce şi-a schimbat familia sa numele din Suchedowitz în Suchet ? Şi unde în Europa se găsesc rădăcinile sale ? Mai întâi, David explorează linia englezească a bunicii sale materne. Apoi se îndreaptă spre Paris, în căutarea studioului fotografic „Eiffel” pe care bunicul său spunea că l-a deţinut în stilata capitală franceză. Destinaţia finală a lui David este Lituania, unde apelează la un genealogist reputat şi călătoreşte apoi către Triskiai, oraşul de origine al familiei sale.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
17:00 Vera Brittain, o femeie îndrăgostită
O reconstituire a vieţii Verei Brittain, o tânără care a trăit în timpul Primului Război Mondial, prezentată de actriţa britanică Jo Brand.
n 1914, Vera Brittain era tânără, îndrăgostită şi se pregătea să studieze la Oxford. Patru ani mai târziu, viaţa ei şi a întregii ei generaţii suferise schimbări de neînchipuit. Prietenii săi au murit în război. Ca soră medicală voluntară, la Londra şi pe front, Vera a fost martora unor orori care i-au sfărâmat ideile naive despre un „război drept”. Folosind scrisorile Verei, memoriile sale şi faimoasa autobiografie „Testamentul tinereţii”, actriţa britanică Jo Brand spune povestea Primului Război Mondial privit prin ochii unei femei.
 
18:00 Imperiul roman
Acest documentar explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i istoria de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
Măreţie şi declin. Oraşul italian Pompeii a fost îngropat în cenuşă când vulcanul Vezuviu a erupt în anul 79 d.Hr., la apogeul prosperităţii Imperiului Roman. Acest oraş este o „capsulă a timpului” care ne oferă o imagine vie asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor din acele vremuri. Ultimul episod al serialului examinează atât latura pozitivă, cât şi pe cea întunecată a Imperiului. El ne prezintă magnificele fresce şi sculpturi excavate la Pompeii, precum şi o reconstrucţie pe computer a vieţii cetăţenilor săi de acum 2.000 de ani.
La 500 de ani după fondarea Romei, romanii dominau Marea Mediterană. Dar după ce cucerise ţările dimprejurul Mediteranei şi îşi asigurase o dominaţie socială şi economică fără precedent, Imperiul s-a prăbuşit ca un castel din cărţi de joc. Acest serial în trei episoade explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i ultimele patru secole de istorie, de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
 
19:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Când submarinul USS Squalus s-a scufundat în Oceanul Atlantic în 1939, invenţia inginerului Charles Momsen, fost comandant de submarin, a salvat echipajul.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
20:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Marţipan şi anateme – Influenţa mâncării asupra istoriei.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
21:00 Elena din Troia
Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
Povestea Elenei şi a iubirii dintre ea şi Paris, care a culminat cu sângerosul şi dezastruosul conflict cunoscut sub numele de Războiul Troian, a fost spusă şi răs-spusă în decursul istoriei. Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
 
22:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Povestim cum operaţiile sub anestezie de astăzi au devenit posibile datorită experimentelor realizate pe sine de Humphrey Davy sau Sigmund Freud. Jurnalistul medical şi prezentatorul dr Michael Mosley află pe propria piele prin ce au trecut aceştia şi urmăreşte un experimentator modern în acţiune.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.
 
23:00 Operaţiunea Hollywood
Un interesant documentar despre legăturile oficiale şi legăturile secrete dintre doi stâlpi ai puterii americane: Hollywoodul şi Pentagonul.
Hollywoodul şi Pentagonul sunt două mari puteri în SUA şi când aceste puteri se aliază, se nasc multe întrebări. Ştiaţi că Ministerul Apărării are legături foarte strânse cu producătorii de la Hollywood ? De aproape un secol ? Acest documentar va afla câte – şi care – filme au beneficiat de sprijin din partea Pentagonului.
 
00:00 Inundaţiile uitate
O investigaţie asupra revărsării Canalului Mânecii în 1607 – unul dintre cele mai devastatoare dezastre naturale care au lovit Marea Britanie, considerat de unii savanţi drept tsunami.
Tsunami sunt printre cele mai distrugătoare forţe cunoscute de om, dar cei mai mulţi locuitori ai Marii Britanii cred că nu au de ce să-şi facă griji din pricina lor. Profesorii Simon Haslett şi Ted Bryant contrazic însă această părere, considerând că revărsarea Canalului Mânecii din 1607 – unul dintre cele mai devastatoare dezastre naturale din Marea Britanie – a fost cauzată, de fapt, de un tsunami. Dar povestea nu se opreşte aici. În acest documentar, Simon şi Ted investighează dovezi pentru ceea ce ei consideră că au fost cel puţin patru alte tsunami „britanice”.
 
01:00 Vera Brittain, o femeie îndrăgostită
O reconstituire a vieţii Verei Brittain, o tânără care a trăit în timpul Primului Război Mondial, prezentată de actriţa britanică Jo Brand.
n 1914, Vera Brittain era tânără, îndrăgostită şi se pregătea să studieze la Oxford. Patru ani mai târziu, viaţa ei şi a întregii ei generaţii suferise schimbări de neînchipuit. Prietenii săi au murit în război. Ca soră medicală voluntară, la Londra şi pe front, Vera a fost martora unor orori care i-au sfărâmat ideile naive despre un „război drept”. Folosind scrisorile Verei, memoriile sale şi faimoasa autobiografie „Testamentul tinereţii”, actriţa britanică Jo Brand spune povestea Primului Război Mondial privit prin ochii unei femei.
 
02:00 Imperiul roman
Acest documentar explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i istoria de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
Măreţie şi declin. Oraşul italian Pompeii a fost îngropat în cenuşă când vulcanul Vezuviu a erupt în anul 79 d.Hr., la apogeul prosperităţii Imperiului Roman. Acest oraş este o „capsulă a timpului” care ne oferă o imagine vie asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor din acele vremuri. Ultimul episod al serialului examinează atât latura pozitivă, cât şi pe cea întunecată a Imperiului. El ne prezintă magnificele fresce şi sculpturi excavate la Pompeii, precum şi o reconstrucţie pe computer a vieţii cetăţenilor săi de acum 2.000 de ani.
La 500 de ani după fondarea Romei, romanii dominau Marea Mediterană. Dar după ce cucerise ţările dimprejurul Mediteranei şi îşi asigurase o dominaţie socială şi economică fără precedent, Imperiul s-a prăbuşit ca un castel din cărţi de joc. Acest serial în trei episoade explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i ultimele patru secole de istorie, de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
 
03:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Când submarinul USS Squalus s-a scufundat în Oceanul Atlantic în 1939, invenţia inginerului Charles Momsen, fost comandant de submarin, a salvat echipajul.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
04:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Marţipan şi anateme – Influenţa mâncării asupra istoriei.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
05:00 Elena din Troia
Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
Povestea Elenei şi a iubirii dintre ea şi Paris, care a culminat cu sângerosul şi dezastruosul conflict cunoscut sub numele de Războiul Troian, a fost spusă şi răs-spusă în decursul istoriei. Bettany Hughes porneşte într-o călătorie epică la est de Marea Mediterană, pentru a afla adevărul despre Elena din Troia şi a discerne realitatea de mit.
 
06:00 Temerarii medicinei
Poveştile unor oameni de ştiinţă care au transformat medicina folosindu-se pe sine drept cobai şi experimentând cu anestezice, boli infecţioase şi vaccinuri.
Povestim cum operaţiile sub anestezie de astăzi au devenit posibile datorită experimentelor realizate pe sine de Humphrey Davy sau Sigmund Freud. Jurnalistul medical şi prezentatorul dr Michael Mosley află pe propria piele prin ce au trecut aceştia şi urmăreşte un experimentator modern în acţiune.
n ultimii 100 de ani, medicina a avansat mai repede decât oricând în istorie. Şi pentru acest progres sunt responsabili, în mare parte, câţiva curajoşi cercetători care s-au folosit pe sine drept cobai; eroii improbabili care au decis că singura cale etică era să experimenteze întâi pe ei înşişi. Incitant şi înfiorător, cu dezvăluiri surprinzătoare, acest serial povesteşte cum auto-experimentarea a contribuit la cele mai mari descoperiri ale medicinei. Poveştile includ istoria anestezicelor, experimente cu boli infecţioase, măsurile uneori disperate luate în căutarea unor vaccinuri şi descoperirea legăturilor intrinseci dintre hrană şi sănătate.

Vizualizări: 47

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor