altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00

Giganţii stilului gotic | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Veniţi cu noi într-o călătorie în timp până în vremea construcţiei câtorva dintre cele mai frumoase şi misterioase clădiri europene: catedralele gotice de la Sens, Canterbury, Chartres şi Köln.
Veniţi cu noi într-o călătorie în timp până în vremea construcţiei câtorva dintre cele mai frumoase şi misterioase clădiri europene: catedralele gotice de la Sens, Canterbury, Chartres şi Köln. Aceste „Piramide ale Occidentului” sau „Stâlpi ai Pământului” continuă să ne fascineze şi să ne inspire. Urmărim viaţa genialilor constructori ai acestor monumente şi le examinăm abilităţile şi cunoştinţele, atât de avansate faţă de contemporanii lor, încât aceştia i-au suspectat că au făcut pact cu diavolul. De asemenea, pe baza câtorva personaje istorice, spunem povestea meşterilor şi a zidarilor care au construit aceste capodopere riscându-şi vieţile pe şantiere foarte periculoase – în parte pentru a-şi câştiga traiul şi în parte pentru a-L sluji pe Dumnezeu.
 
10:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
Este una dintre cele mai cunoscute poveşti din Biblie, povestea a două oraşe pervertite: Sodoma şi Gomora, distruse de Dumnezeu ca pedeapsă pentru păcatele grave perpetuate acolo. Cu câteva secole mai târziu, Dumnezeu îl ajută pe Iosua să cucerească un alt oraş necuviincios: Ierihonul. Sunt aceste poveşti biblice evenimente reale sau fabule moralizatoare ? Experţii în religie şi oamenii de ştiinţă caută dovezi arheologice şi geologice pentru a elucida misterele Oraşelor pierdute.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
11:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
n 1892, Fridtjof Nansen şi-a anunţat un plan aparent suicidar: acela de a fi primul care ajunge la Polul Nord. Astăzi, el este considerat unul dintre părinţii explorării polare.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
12:00 Trumbo
Extraordinara poveste a legendarului scenarist hollywoodian Dalton Trumbo este readusă la viaţă după scrisorile sale de către actori renumiţi precum Michael Douglas, Liam Neeson şi Donald Sutherland.
Aflat în a cincea decadă a vieţii sale, Dalton Trumbo nu era nici pe departe un cetăţean american model. Dar indiferent de convingerile sale politice, ca soţ şi tată devotat şi scenarist respectat, el se bucura de o viaţă împlinită. Dar anii 1940 au fost o perioadă în care paranoia domnea în Statele Unite. Joseph McCarthy pornise o vânătoare de vrăjitoare împotriva „comuniştilor” şi în 1947, Trumbo a fost arestat şi condamnat la închisoare pentru sfidarea tribunalului, alături de nouă alţi scenarişti şi regizori, care au devenit cunoscuţi drept „Cei zece de la Hollywood”. Extraordinara poveste a legendarului scenarist hollywoodian este readusă la viaţă pe baza neobişnuitelor, pasionatelor şi pasionantelor scrisori ale lui Trumbo de către câţiva dintre cei mai mari actori de astăzi, printre care Michael Douglas, Liam Neeson şi Donald Sutherland.
 
13:30 Prim-plan
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
Unul dintre cele mai fierbinţi modele, devenită actriţă, Monica Bellucci îşi deschide sufletul şi mintea în faţa noastră. Aflăm despre cariera ei extraordinară de model care a început în Italia şi a adus-o la Paris şi pe copertele revistelor Vogue, Elle şi Vanity Fair. Aflăm cum a descoperit-o Coppola şi cum a ajuns astfel să joace în filme, cunoscându-l pe iubitul ei de-o viaţă, superstarul francez Vincent Cassel. Astăzi, ei formează unul dintre cele mai strălucitoare cupluri de pe covorul roşu. Şi fie că Monica apare ca model pentru Dior sau ca o seducătoare vrăjitoare în „Ucenicul vrăjitor”, vraja pe care o aruncă asupra noastră este una de netăgăduit.
O întâlnire intimă cu două dintre cele mai frumoase şi de succes actriţe din Franţa contemporană – Charlote Gainsbourg şi Monica Bellucci.
 
14:00 Noaptea de cristal
Documentarul explorează evenimentele ce au condus la „Kristallnacht”, un atac în masă asupra evreilor petrecut în 1938 în Germania nazistă, pe care mulţi istorici îl consideră începutul Holocaustului.
Povestea masivului atac coordonat al Reichului german asupra evreilor petrecut pe 9-10 noiembrie 1938 şi cunoscut drept „Noaptea de cristal” sau „Noaptea sticlei sparte”. Au fost incendiate sute de sinagogi, au fost distruse peste 7.000 de prăvălii evreieşti şi au fost ucişi 91 de evrei. Aproximativ 26.000 de bărbaţi evrei au fost duşi în lagăre de concentrare – pretextându-se că sunt închişi pentru a-i proteja – şi au fost bătuţi crunt. Ca replică la furtuna internaţională de proteste, naziştii au pretins că cetăţenii germani înfuriaţi au comis acele acte în mod spontan. Acest documentar explorează evenimentele ce au condus la „Kristallnacht” şi iluminează fundalul groaznicelor evenimente. Imagini şi filmări rare vor arăta cum s-a accentuat antisemitismul în Germania anilor 1930. Documente din arhiva Stürmer din Nürnberg dovedesc că majoritatea populaţiei a acceptat antisemitismul indus de stat şi, în unele cazuri, l-a sprijinit prin denunţuri.
 
15:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Buldozerul sovietic. În iulie 1943, proporţiile eşecului lui Hitler pe frontul de Est deveniseră evidente. După nereuşita ofensivelor de la Stalingrad şi Moscova, armata germană era acum la discreţia maşinăriei de război sovietice. Cu uriaşele sale resurse şi parcă nelimitatul efectiv, Armata Roşie i-a împins încet-încet pe germani către Ucraina, Polonia, Balcani şi Ungaria. A fost o confruntare de proporţii, în care s-au luptat armate de milioane de oameni. Dar a fost şi un război al micilor bande de partizani, oameni precum Tito în Yugoslavia, care duceau o luptă de gherilă contra forţelor naziste.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
16:00 Pe urmele lui Ceaikovski
Acest documentar explorează miturile care înconjoară viaţa celui mai cunoscut şi interpretat compozitor rus din lume – Piotr Ilici Ceaikovski.
Piotr Ilici Ceaikovski este cel mai cunoscut compozitor rus, ale cărui opere sunt interpretate în întreaga lume. În ţara sa natală, Ceaikovski este considerat însuşi simbolul muzicii clasice, iar melodiile sale sunt impregnate în conştiinţa rusă. S-au scris multe despre Ceaikovski, poate mai multe lucruri romantice decât critici. Dar ce este real şi ce este doar un mit ? Care a fost motorul geniului său creator ? Andre Lischke, muzicolog francez de origine rusă, renumit biograf şi specialist în Ceaikovski, ne serveşte drept ghid prin viaţa şi opera acestuia. La Sankt Petersburg şi Moscova vizităm locurile emblematice care au avut impact asupra carierei lui Ceaikovski. De asemenea, facem cunoştinţă cu o serie de oameni surprinzători şi interesanţi, cum ar fi tânărul Alex Prior, student al conservatorului din Sankt Petersburg, care, la vârsta de 14 ani, a dirijat Simfonia întâia de Ceaikovski, dând dovada unui enorm talent. Muzicieni, cântăreţi, balerini şi profesori ne vorbesc cu toţii despre relaţia lor artistică cu Ceaikovski şi ne permit astfel să învăţăm mai multe despre geniul său şi moştenirea pe care a lăsat-o în urmă.
 
17:00 Grădina Agathei Christie
O privire rară în grădina preferată a Agathei Christie de la casa ei de vacanţă din Devon.
Deşi era cea mai faimoasă scriitoare din lume, Agatha Christie se ferea de publicitate şi îşi ţinea viaţa particulară numai pentru ea – şi în special grădina ei secretă de la Greenway, din inima Devonului natal. Grădina conacului Greenway a fost una dintre marile iubiri ale vieţii ei şi i-a oferit un refugiu plin de linişte faţă de lumea exterioară. Acest fascinant documentar ne oferă o privire rară asupra grădinii, a modului cum a evoluat aceasta în decursul timpului petrecut de Agatha acolo şi a rolului major pe care l-a jucat în viaţa scriitoarei.
 
18:00 n căutarea lui Sherlock Holmes
Actorul scoţian David Hayman se transformă în detectiv pentru a examina adevărul din spatele poveştii lui Sherlock Holmes – unul dintre cele mai importante şi iubite personaje literare.
Este cel mai des portretizat personaj din toate timpurile. Mai mult de 70 de actori l-au jucat în peste 200 de filme. În acest documentar revelator, respectatul actor scoţian David Hayman îşi desfăşoară propria investigaţie a fenomenului Sherlock Holmes. În întâlnirile cu scriitori, istorici şi fani precum Stephen Fry şi Lynda LaPlante, David pune întrebarea: de ce este atât de iubit marele detectiv ?
 
19:00 Minunatul vrăjitor din Oz
Acest documentar evocă felul cum a ajuns Vrăjitorul din Oz să simbolizeze „visul american”.
Această celebră poveste americană a fost scrisă în 1900 de către L Frank Baum din Chicago – om de afaceri, jurnalist, crescător de pui, actor, patron de magazin, regizor şi iubitor al tuturor lucrurilor inovatoare şi al tehnologiei. Viaţa lui a acoperit o perioadă remarcabilă a istoriei americane, caracterizată prin multe invenţii şi realizări, şi multe dintre ele au alimentat imaginaţia acestui mare povestitor. Ambiţia sa a fost de a crea primul basm 100% american, iar povestea pe care a scris-o continuă să fascineze, să inspire şi să captiveze milioane de fani de toate vârstele şi din toată lumea. Acest documentar evocă felul cum a ajuns Vrăjitorul din Oz să simbolizeze „visul american” şi prezintă imagini în premieră din arhiva familiei, fotografii şi clipuri din primele filme cu Oz, precum şi interviuri cu membri ai familiei Baum, experţi literari şi istorici americani. Vă spunem povestea vieţii unui om, în paralel cu aceea a dezvoltării Americii moderne.
 
20:00 Wyatt Earp
Povestea adevărată a eroului Vestului Sălbatic, Wyatt Earp – un personaj simbol în istoria populară americană.
Wyatt Earp a fost portretizat în nenumărate filme şi seriale TV de către unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, printre care Henry Fonda, Jimmy Stewart şi Kevin Costner, dar aceste filme nu au reuşit să surprindă întru totul complexitatea şi defectele unui om a cărui viaţă este o reflecţie a politicii, justiţiei şi oportunităţilor economice din Vestul Sălbatic. În tinereţe, Earp era o caricatură a omului legii din Vest, petrecându-şi zilele bând prin baruri, jucând jocuri de noroc sau vizitând bordeluri. El a devenit un pistolar legendar odată cu confruntarea de la O.K. Corral din Tombstone, Arizona. Dar curând după moartea sa din 1929, americanii disperaţi din cauza Marii Crize l-au transformat de-a dreptul într-un erou popular, un personaj central al poveştii americane despre cucerirea Vestului Sălbatic, un om care şi-a luat destinul în propriile mâini.
 
21:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Rezultatele cântăririi produc zâmbete printre voluntari. Dar marea întrebare care se pune este care dietă funcţionează mai bine ? „Victorienii” sunt puşi să ţină o precursoare a dietei Atkins, care constă aproape 100% din carne. „Eduardienii” pot mânca ce vor, dar trebuie să mestece fiecare înghiţitură de 32 de ori. Iar voluntarii „1920” sunt puşi la prima dietă bazată pe numărarea strictă a caloriilor.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
22:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Măruntaiele sunt în meniu la micul dejun, prânz şi cină, însoţite de băi reci şi exerciţii fizice, în această a doua fază a experimentului istoric de slăbit al lui sir Roy Strong. Voluntarii gem de foame, dar sir Roy decide că este timpul să le pună la încercare stăpânirea de sine. Lumea suspină îngrozită când unul dintre voluntari cedează tentaţiei. Dieteticianul vine să demonstreze cum poate fi arsă o tabletă de ciocolată printr-o alergare de 8 km. Dar rezultatele cântăririi demonstrează că sir Roy are dreptate: pentru a slăbi şi a rămâne în formă, nimic nu egalează disciplina.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
23:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Operaţiunea Overlord. Astăzi ne este uşor să privim Ziua Z ca pe un eveniment inevitabil – o victorie clară asupra unei armate germane practic îngenuncheate. Episodul de faţă explorează acest mit. El relevă planificarea meticuloasă a campaniei, dezvoltarea echipamentelor specializate necesare unei debarcări amfibii, planul de dezinformare care l-a indus în eroare pe Hitler şi cum era să fie împiedicată debarcarea americanilor pe plaja Omaha. Dacă acest lucru s-ar fi întâmplat, întreaga operaţiune ar fi fost pusă în pericol. Episodul se încheie cu eliberarea Parisului, când forţele franceze în frunte cu Charles de Gaulle au mărşăluit triumfal pe străzile capitalei.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
00:00 Pe urmele lui Ceaikovski
Acest documentar explorează miturile care înconjoară viaţa celui mai cunoscut şi interpretat compozitor rus din lume – Piotr Ilici Ceaikovski.
Piotr Ilici Ceaikovski este cel mai cunoscut compozitor rus, ale cărui opere sunt interpretate în întreaga lume. În ţara sa natală, Ceaikovski este considerat însuşi simbolul muzicii clasice, iar melodiile sale sunt impregnate în conştiinţa rusă. S-au scris multe despre Ceaikovski, poate mai multe lucruri romantice decât critici. Dar ce este real şi ce este doar un mit ? Care a fost motorul geniului său creator ? Andre Lischke, muzicolog francez de origine rusă, renumit biograf şi specialist în Ceaikovski, ne serveşte drept ghid prin viaţa şi opera acestuia. La Sankt Petersburg şi Moscova vizităm locurile emblematice care au avut impact asupra carierei lui Ceaikovski. De asemenea, facem cunoştinţă cu o serie de oameni surprinzători şi interesanţi, cum ar fi tânărul Alex Prior, student al conservatorului din Sankt Petersburg, care, la vârsta de 14 ani, a dirijat Simfonia întâia de Ceaikovski, dând dovada unui enorm talent. Muzicieni, cântăreţi, balerini şi profesori ne vorbesc cu toţii despre relaţia lor artistică cu Ceaikovski şi ne permit astfel să învăţăm mai multe despre geniul său şi moştenirea pe care a lăsat-o în urmă.
 
01:00 Grădina Agathei Christie
O privire rară în grădina preferată a Agathei Christie de la casa ei de vacanţă din Devon.
Deşi era cea mai faimoasă scriitoare din lume, Agatha Christie se ferea de publicitate şi îşi ţinea viaţa particulară numai pentru ea – şi în special grădina ei secretă de la Greenway, din inima Devonului natal. Grădina conacului Greenway a fost una dintre marile iubiri ale vieţii ei şi i-a oferit un refugiu plin de linişte faţă de lumea exterioară. Acest fascinant documentar ne oferă o privire rară asupra grădinii, a modului cum a evoluat aceasta în decursul timpului petrecut de Agatha acolo şi a rolului major pe care l-a jucat în viaţa scriitoarei.
 
02:00 n căutarea lui Sherlock Holmes
Actorul scoţian David Hayman se transformă în detectiv pentru a examina adevărul din spatele poveştii lui Sherlock Holmes – unul dintre cele mai importante şi iubite personaje literare.
Este cel mai des portretizat personaj din toate timpurile. Mai mult de 70 de actori l-au jucat în peste 200 de filme. În acest documentar revelator, respectatul actor scoţian David Hayman îşi desfăşoară propria investigaţie a fenomenului Sherlock Holmes. În întâlnirile cu scriitori, istorici şi fani precum Stephen Fry şi Lynda LaPlante, David pune întrebarea: de ce este atât de iubit marele detectiv ?
 
03:00 Minunatul vrăjitor din Oz
Acest documentar evocă felul cum a ajuns Vrăjitorul din Oz să simbolizeze „visul american”.
Această celebră poveste americană a fost scrisă în 1900 de către L Frank Baum din Chicago – om de afaceri, jurnalist, crescător de pui, actor, patron de magazin, regizor şi iubitor al tuturor lucrurilor inovatoare şi al tehnologiei. Viaţa lui a acoperit o perioadă remarcabilă a istoriei americane, caracterizată prin multe invenţii şi realizări, şi multe dintre ele au alimentat imaginaţia acestui mare povestitor. Ambiţia sa a fost de a crea primul basm 100% american, iar povestea pe care a scris-o continuă să fascineze, să inspire şi să captiveze milioane de fani de toate vârstele şi din toată lumea. Acest documentar evocă felul cum a ajuns Vrăjitorul din Oz să simbolizeze „visul american” şi prezintă imagini în premieră din arhiva familiei, fotografii şi clipuri din primele filme cu Oz, precum şi interviuri cu membri ai familiei Baum, experţi literari şi istorici americani. Vă spunem povestea vieţii unui om, în paralel cu aceea a dezvoltării Americii moderne.
 
04:00 Wyatt Earp
Povestea adevărată a eroului Vestului Sălbatic, Wyatt Earp – un personaj simbol în istoria populară americană.
Wyatt Earp a fost portretizat în nenumărate filme şi seriale TV de către unii dintre cei mai mari actori de la Hollywood, printre care Henry Fonda, Jimmy Stewart şi Kevin Costner, dar aceste filme nu au reuşit să surprindă întru totul complexitatea şi defectele unui om a cărui viaţă este o reflecţie a politicii, justiţiei şi oportunităţilor economice din Vestul Sălbatic. În tinereţe, Earp era o caricatură a omului legii din Vest, petrecându-şi zilele bând prin baruri, jucând jocuri de noroc sau vizitând bordeluri. El a devenit un pistolar legendar odată cu confruntarea de la O.K. Corral din Tombstone, Arizona. Dar curând după moartea sa din 1929, americanii disperaţi din cauza Marii Crize l-au transformat de-a dreptul într-un erou popular, un personaj central al poveştii americane despre cucerirea Vestului Sălbatic, un om care şi-a luat destinul în propriile mâini.
 
05:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Rezultatele cântăririi produc zâmbete printre voluntari. Dar marea întrebare care se pune este care dietă funcţionează mai bine ? „Victorienii” sunt puşi să ţină o precursoare a dietei Atkins, care constă aproape 100% din carne. „Eduardienii” pot mânca ce vor, dar trebuie să mestece fiecare înghiţitură de 32 de ori. Iar voluntarii „1920” sunt puşi la prima dietă bazată pe numărarea strictă a caloriilor.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
06:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Măruntaiele sunt în meniu la micul dejun, prânz şi cină, însoţite de băi reci şi exerciţii fizice, în această a doua fază a experimentului istoric de slăbit al lui sir Roy Strong. Voluntarii gem de foame, dar sir Roy decide că este timpul să le pună la încercare stăpânirea de sine. Lumea suspină îngrozită când unul dintre voluntari cedează tentaţiei. Dieteticianul vine să demonstreze cum poate fi arsă o tabletă de ciocolată printr-o alergare de 8 km. Dar rezultatele cântăririi demonstrează că sir Roy are dreptate: pentru a slăbi şi a rămâne în formă, nimic nu egalează disciplina.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?

Vizualizări: 38

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor