altmarius

cultură şi spiritualitate

09:00 Eroi, culturi şi gastronomie | Acum la TV
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Insula prădată a Afroditei: Cipru – O mină a istoriei.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
10:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Ferdinand Magellan a pornit în căutarea unui drum vestic spre Insulele Mirodeniilor, dar echipajul său a ajuns să facă înconjurul lumii.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
11:00 Asasinarea lui Henric al IV-lea
O dramatizare a evenimentelor din 14 mai 1610, când regele Henric al IV-lea al Franţei a fost asasinat de fanaticul religios Ravaillac. Filmat la castelul Fontainebleau şi pe străzile din Chartres.
Paris, 14 mai 1610. La orele 14:15 după amiaza, regele Henric al IV-lea al Franţei a fost asasinat de un fanatic religios pe nume Francois Ravaillac. În acea zi fatidică, Henric se gândea la un singur lucru: să o găsească pe femeia pe care o iubea şi să n-o lase să plece. Hărţuit din toate părţile să rezolve problemele regatului, el a fugit pe străzile Parisului fără protecţie, în ciuda pericolelor care pândeau la fiecare colţ. Moartea sa, instigată de radicali pentru a intensifica ura religioasă, a dus, în ciuda tuturor aşteptărilor, la atenuarea conflictelor dintre catolici şi protestanţi.
 
12:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Generalul Douglas Haig a fost omul care a luat o mică armată britanică, a trebuit s-o extindă de cinci ori, s-o antreneze, s-o organizeze şi s-o trimită în luptă, până când a devenit singura armată aliată capabilă să-i înfrângă pe germani în 1918.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
13:00 Oraşele pierdute ale anticilor
O „poveste poliţistă” arheologică ce redescoperă comorile îngropate ale lumii antice. Cum arătau aceste locuri legendare, cine trăia în ele şi de ce au dispărut ?
A fost una dintre cele mai spectaculoase dispariţii din istorie. Piramesses, magnifica capitală a lui Ramses al II-lea, este descrisă în textele antice ca fiind cel mai grandios oraş din Egiptul antic. Oraşul a fost descoperit doar atunci când savanţii şi-au dat seama că cursul Nilului deviase dramatic în antichitate, lăsând oraşul înconjurat de deşert.
Unele dintre cele mai mari minuni ale lumii antice sunt încă îngropate, nevăzute şi neexplorate, sub picioarele noastre; locuri aproape legendare, care au dispărut cu mii de ani în urmă şi n-au mai fost văzute de atunci. Acest serial urmăreşte meticulos o serie de indicii arheologice şi istorice pentru a descoperi câteva dintre cele mai importante oraşe pierdute ale lumii antice. Prin reconstituiri dramatice, urmărim voiajele originale ale descoperirii şi cu ajutorul graficii pe calculator, aceste minuni pierdute sunt reconstruite şi readuse la splendoarea lor de altădată. Unele dintre aceste misterioase situri în ruine sunt atât de vaste, atât de magnifice, încât trebuie să fi fost de neconceput pentru locuitorii lor că aveau să dispară vreodată. Ar fi ca şi cum Manhattanul ar fi înghiţit de ape sau Parisul acoperit de ţărână. Dar după cum arată această serie, orice civilizaţie, oricât de magnifică, trebuie în cele din urmă să moară şi să devină o lume dispărută.
 
14:00 Războiul lui Hitler cu America
Povestea planului lui Hitler de a ataca SUA folosind avioane de vânătoare ca „bombe vii” care să se ciocnească de zgârie-norii din Manhattan.
Megalomania lui Adolf Hitler nu a cunoscut limite: încă de la izbucnirea războiului, strategii săi au conceput planuri de atac asupra SUA. Cele mai îndrăzneţe dintre aceste planuri implicau escadroane de avioane germane care urmau să se ciocnească de zgârie-norii din Manhattan, ca nişte „bombe vii”. Un proiect care va fi dus la îndeplinire în toată oroarea sa distructivă cu peste 50 de ani mai târziu, de către teroriştii din 11 septembrie. Hitler a înţeles uriaşa forţă simbolică a zgârie-norilor din Manhattan. El considera New Yorkul drept „centrul conspiraţiei iudaice capitaliste mondiale” şi urmărea să-l distrugă. Cu ajutorul martorilor oculari, materialelor de arhivă şi planurilor originale, arătăm cum această fantezie distructivă cu monstruosul ei produs, „Bombardierul Americii”, s-a transformat într-o sete colectivă şi nediscriminatorie de distrugere. În final, documentarul arată cum au aflat SUA de planul secret al lui Hitler şi care a fost reacţia.
 
15:00 Marele trişor
Nobilii şi interlopii Londrei se întâlnesc în această poveste despre unul dintre cei mai de succes escroci din Marea Britanie – excentricul multimilionar John Aspinall.
Când excentricul milionar, proprietar de zoo şi patron de cazinouri John Aspinall a murit în anul 2000, la vârsta de 74 de ani, cele mai multe necrologuri s-au concentrat asupra dragostei sale pentru animale, în special pentru faimoşii săi tigri. Dar Aspinall ducea cu sine în mormânt un secret întunecat – acela al felului cum şi-a câştigat uriaşa avere şi cum s-a ridicat de pe o poziţie socială inferioară până în înalta societate londoneză. Pentru că amicii săi din înalta societate nu ştiau că Aspinall s-a ridicat furându-i ca-n codru la masa de joc, cu ajutorul celebrului criminal Billy Hill... Şi că sumele furate erau de ordinul milioanelor.
 
16:00 Civilizaţii
Matthew Collings, artist şi critic, arată cum marile momente şi monumente artistice ale istoriei au transformat lumea şi ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor social-politice contemporane.
Nesiguranţa. În ultimul episod al călătoriei lui Matthew Collings prin istoria artei şi civilizaţiei, el aduce povestea de la naşterea artei moderne, pe cuspida secolului XX, până în prezent. Ce suntem acum ? În ce mai putem crede ? Ne apropiem oare de sfârşitul civilizaţiei ?
Acest serial în patru episoade îl urmăreşte pe artistul şi criticul de artă Matthew Collings în încercarea de a face o selecţie personală a celor mai mari momente şi monumente ale istoriei. Din Grecia antică până în timpurile moderne, Collings examinează cum acestea ne-au transformat lumea şi, în acelaşi timp, ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor sociale şi politice contemporane. Explorările lui Collings îl poartă într-o călătorie epică spre locaţii uimitoare din Europa, Egipt, China şi Statele Unite.
 
17:00 Anglia lui Dickens
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
 
18:00 Ultimul cuirasat al Împăratului
n iunie 1918, cuirasatul austro-ungar „Szent Istvan” s-a scufundat în timpul voiajului inaugural, lovit de torpile italiene. La bord se afla o echipă de filmare trimisă să filmeze prima sa misiune…
10 iunie 1918. Cel mai modern cuirasat austro-ungar se scufundă în timpul voiajului său inaugural, lovit de două torpile italiene. La bord se află şi o echipă de filmare, trimisă să filmeze prima misiune a impresionante nave de război... Secvenţele filmate pentru a sărbători evenimentul au devenit, în schimb, o cronică unică a unei teribile catastrofe. Folosind filmările originale, animaţie 3D şi informaţiile adunate de o expediţie de scufundare la epava lui „Szent Istvan”, aflată lângă coasta Croaţiei, acest documentar încearcă să elucideze ultimele mistere ale distrugerii navei.
 
19:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Povestea lui Henry John Heinz, unul dintre cei mai de succes fabricanţi de produse alimentare din lume.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
 
20:00 Silverado
Acest documentar explorează istoria oraşelor Schwaz şi Hall – două burguri medievale cu mine de argint din provincia austriacă Tirol.
Acest documentar explorează istoria oraşelor Schwaz şi Hall – două burguri medievale cu mine de argint din provincia austriacă Tirol. La apogeul lor, aceste două oraşe erau cele mai mari din Imperiul Habsburgic după Viena. Aici era extras 80% din argintul folosit în lume. Investigăm viaţa de zi cu zi a minerilor de aici şi-l cunoaştem pe legendarul medic renascentist Paracelsus, care i-a tratat pe mineri în 1533 şi a lucrat aici la cărţile sale despre răul de înălţime al acestora.
 
21:00 Imperiul roman
Acest documentar explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i istoria de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
Măreţie şi declin. Oraşul italian Pompeii a fost îngropat în cenuşă când vulcanul Vezuviu a erupt în anul 79 d.Hr., la apogeul prosperităţii Imperiului Roman. Acest oraş este o „capsulă a timpului” care ne oferă o imagine vie asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor din acele vremuri. Ultimul episod al serialului examinează atât latura pozitivă, cât şi pe cea întunecată a Imperiului. El ne prezintă magnificele fresce şi sculpturi excavate la Pompeii, precum şi o reconstrucţie pe computer a vieţii cetăţenilor săi de acum 2.000 de ani.
La 500 de ani după fondarea Romei, romanii dominau Marea Mediterană. Dar după ce cucerise ţările dimprejurul Mediteranei şi îşi asigurase o dominaţie socială şi economică fără precedent, Imperiul s-a prăbuşit ca un castel din cărţi de joc. Acest serial în trei episoade explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i ultimele patru secole de istorie, de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
 
22:00 Ferma eduardiană
Echipa de la „Ferma victoriană” – istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn – petrece un an învăţând să facă faţă provocărilor vieţii la o fermă din perioada eduardiană.
It’s January and the harshest winter in living memory forces to further explore the ways in which an Edwardian farmer would look to make a living away from the farm. Alex and Peter go down a copper mine, just a few hundred yards from their cottage, which was once the major source of Morwhellam Quay’s wealth. In the 19th century the largest deposit of copper in Europe was discovered in Devon. And the mining industry made Morwhellham the busiest inland port in Britain. In the latter half of the century rising costs and cheap foreign imports put the copper mining industry into decline. But resourceful Devon farmers found other ways to extract income from copper – such as fossicking (literally scavenging by breaking up rocks overground) and building precipitation tanks which extracted copper deposits from the water which flowed out of the mines. Meanwhile Ruth learns the art of lace-making, visiting the town of Honiton which became world famous for producing Honiton Lace, renowned for its beauty, delicacy and intricacy. Once half the inhabuitants of East Devon were lace-makers. The boys also go tin mining in Cornwall – an industry which survived until the end of the 20th century when the last mine closed in 1998. But it’s a grueling trade full of risks – as they drill blast holes by hand and get to grips with tools such as the grimly nick-named “the widow-maker”.
Creatorii serialului de succes „Ferma victoriană” se întorc pentru a dezvălui lumea dispărută a fermelor din perioada eduardiană, la o scară şi cu o profunzime nemaiîntâlnite până acum. Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn vor munci timp de un an pentru a readuce la viaţă ferma Morwellham. Reflectând spiritul întreprinzător al erei eduardiene, ei îşi extind orizonturile pentru a explora o comunitate diversă şi plină de viaţă în care agricultura, grădinăritul, mineritul şi pescuitul se îngemănau. Recreând viaţa tradiţională a fermierilor eduardieni şi explorând o serie întreagă de meşteşuguri ale acestora, acest fascinant serial ne oferă o privire unică asupra unei ere aflate în pragul unor mari transformări.
 
23:00 Cineaştii independenţi
O fascinantă explorare a istoriei cineaştilor independenţi, de la pionierii vremurilor de început ale Hollywoodului şi până la cei care lucrează în industria cinematografică din prezent.
O fascinantă explorare a istoriei cineaştilor independenţi, de la pionierii vremurilor de început ale Hollywoodului şi până la cei care lucrează în industria cinematografică din prezent. Pasiunile şi tehnicile acestor cineaşti sunt dezvăluite prin examinarea carierei unor regizori precum Stanley Kubrick, Orson Welles, Sam Peckinpah şi Samuel Fuller. Documentarul mai prezintă şi interviuri captivante cu Seymour Cassell, Martin Scorsese, Peter Falk, Spike Lee şi alţi cineaşti de renume. Printre multe secrete, ei dezvăluie de ce este atât de importantă păstrarea libertăţii de creaţie în producţia unui film.
 
00:00 Krakatoa, ultimele zile
Povestea dramatică a uneia dintre cele mai distrugătoare erupţii vulcanice din epoca modernă – erupţia vulcanului Krakatoa din 1883.
Erupţia vulcanului Krakatoa din 1883 a fost una dintre cele mai catastrofale din istorie. A fost şi una dintre cele mai bine documentate. Pe baza unei largi palete de mărturii oculare, fotografii şi articole de ziar şi a ultimelor cercetări ştiinţifice, această dramă ne oferă un portret devastator de autentic al evenimentelor care au precedat catastrofa, a erupţiei şi urmărilor acesteia. Povestea este spusă prin intermediul unor personaje-cheie: telegrafistul din Java care se străduia să păstreze deschisă comunicarea cu restul lumii, guvernatorul Sumatrei şi soţia lui, care şi-au pierdut copilul, şi căpitanul olandez care a fost cel mai apropiat supravieţuitor al dezastrului.
 
01:00 Anglia lui Dickens
Moştenirea lui Charles Dickens, explorată prin vizite în oraşele şi orăşelele englezeşti care au inspirat câteva dintre cele mai faimoase cărţi ale sale.
Acest documentar urmăreşte viaţa şi munca lui Charles Dickens printr-o incitantă călătorie care dezvăluie cele mai importante şi deosebite locuri, oraşe şi orăşele care au inspirat câteva dintre faimoasele sale romane. Vizităm peste 100 de locaţii din toată Anglia, dintre care multe nu sunt deschise pentru public şi au fost rareori filmate, inclusiv interiorul casei din Lincoln’s Inn Fields nr 58 şi birourile din Covent Garden unde Dickens a trăit şi a muncit. Printre alte locaţii esenţiale prezentate sunt biserica Cooling din Kent, folosită de autor în capitolul întâi din „Marile speranţe”, casa domnişoarei Havisham din Rochester şi aproape uitatele băi romane londoneze descrise în David Copperfield.
 
02:00 Ultimul cuirasat al Împăratului
n iunie 1918, cuirasatul austro-ungar „Szent Istvan” s-a scufundat în timpul voiajului inaugural, lovit de torpile italiene. La bord se afla o echipă de filmare trimisă să filmeze prima sa misiune…
10 iunie 1918. Cel mai modern cuirasat austro-ungar se scufundă în timpul voiajului său inaugural, lovit de două torpile italiene. La bord se află şi o echipă de filmare, trimisă să filmeze prima misiune a impresionante nave de război... Secvenţele filmate pentru a sărbători evenimentul au devenit, în schimb, o cronică unică a unei teribile catastrofe. Folosind filmările originale, animaţie 3D şi informaţiile adunate de o expediţie de scufundare la epava lui „Szent Istvan”, aflată lângă coasta Croaţiei, acest documentar încearcă să elucideze ultimele mistere ale distrugerii navei.
 
03:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Povestea lui Henry John Heinz, unul dintre cei mai de succes fabricanţi de produse alimentare din lume.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
 
04:00 Silverado
Acest documentar explorează istoria oraşelor Schwaz şi Hall – două burguri medievale cu mine de argint din provincia austriacă Tirol.
Acest documentar explorează istoria oraşelor Schwaz şi Hall – două burguri medievale cu mine de argint din provincia austriacă Tirol. La apogeul lor, aceste două oraşe erau cele mai mari din Imperiul Habsburgic după Viena. Aici era extras 80% din argintul folosit în lume. Investigăm viaţa de zi cu zi a minerilor de aici şi-l cunoaştem pe legendarul medic renascentist Paracelsus, care i-a tratat pe mineri în 1533 şi a lucrat aici la cărţile sale despre răul de înălţime al acestora.
 
05:00 Imperiul roman
Acest documentar explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i istoria de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
Măreţie şi declin. Oraşul italian Pompeii a fost îngropat în cenuşă când vulcanul Vezuviu a erupt în anul 79 d.Hr., la apogeul prosperităţii Imperiului Roman. Acest oraş este o „capsulă a timpului” care ne oferă o imagine vie asupra vieţii de zi cu zi a oamenilor din acele vremuri. Ultimul episod al serialului examinează atât latura pozitivă, cât şi pe cea întunecată a Imperiului. El ne prezintă magnificele fresce şi sculpturi excavate la Pompeii, precum şi o reconstrucţie pe computer a vieţii cetăţenilor săi de acum 2.000 de ani.
La 500 de ani după fondarea Romei, romanii dominau Marea Mediterană. Dar după ce cucerise ţările dimprejurul Mediteranei şi îşi asigurase o dominaţie socială şi economică fără precedent, Imperiul s-a prăbuşit ca un castel din cărţi de joc. Acest serial în trei episoade explorează motivele căderii Imperiului Roman, urmărindu-i ultimele patru secole de istorie, de la momentul de maximă expansiune şi până la primul val al invaziilor barbare.
 
06:00 Ferma eduardiană
Echipa de la „Ferma victoriană” – istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn – petrece un an învăţând să facă faţă provocărilor vieţii la o fermă din perioada eduardiană.
It’s January and the harshest winter in living memory forces to further explore the ways in which an Edwardian farmer would look to make a living away from the farm. Alex and Peter go down a copper mine, just a few hundred yards from their cottage, which was once the major source of Morwhellam Quay’s wealth. In the 19th century the largest deposit of copper in Europe was discovered in Devon. And the mining industry made Morwhellham the busiest inland port in Britain. In the latter half of the century rising costs and cheap foreign imports put the copper mining industry into decline. But resourceful Devon farmers found other ways to extract income from copper – such as fossicking (literally scavenging by breaking up rocks overground) and building precipitation tanks which extracted copper deposits from the water which flowed out of the mines. Meanwhile Ruth learns the art of lace-making, visiting the town of Honiton which became world famous for producing Honiton Lace, renowned for its beauty, delicacy and intricacy. Once half the inhabuitants of East Devon were lace-makers. The boys also go tin mining in Cornwall – an industry which survived until the end of the 20th century when the last mine closed in 1998. But it’s a grueling trade full of risks – as they drill blast holes by hand and get to grips with tools such as the grimly nick-named “the widow-maker”.
Creatorii serialului de succes „Ferma victoriană” se întorc pentru a dezvălui lumea dispărută a fermelor din perioada eduardiană, la o scară şi cu o profunzime nemaiîntâlnite până acum. Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn vor munci timp de un an pentru a readuce la viaţă ferma Morwellham. Reflectând spiritul întreprinzător al erei eduardiene, ei îşi extind orizonturile pentru a explora o comunitate diversă şi plină de viaţă în care agricultura, grădinăritul, mineritul şi pescuitul se îngemănau. Recreând viaţa tradiţională a fermierilor eduardieni şi explorând o serie întreagă de meşteşuguri ale acestora, acest fascinant serial ne oferă o privire unică asupra unei ere aflate în pragul unor mari transformări.

Vizualizări: 45

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor