altmarius

cultură şi spiritualitate

12:00 Egipt | Acum la TV
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Povestea rezultatelor – ce au întrecut orice imaginaţie – ale descoperirii pentru care Howard Carter a muncit toată viaţa lui.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
13:00 Primul război aerian
Acest documentar urmăreşte doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii, care pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în Primul Război Mondial.
Doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii (acum piloţi civili în echipa de acrobaţii aeriene The Blades) pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în timpul Primului Război Mondial. Ei descoperă cum, în doar patru ani, avioanele s-au transformat din delicate maşini zburătoare în aeronavele de război pe care le cunoaştem azi şi află că toate aspectele războiului aerian modern – de la spionaj la bombardamente de la mare altitudine – au fost deja rafinate de pionierii zborului care au trăit cu aproape o sută de ani în urmă. Cei doi pilotează avioane de epocă şi replici ale acestora şi se confruntă cu provocări similare celor întâlnite de piloţii din Primul Război Mondial. Ei pornesc în misiuni simulate de recunoaştere, misiuni de testare a distanţelor de tragere şi misiuni de bombardament, culminând cu o luptă aeriană unu la unu în avioane de epocă echipate cu camere video.
 
14:30 Martorul: De la balconul camerei 306
Cu ajutorul reverendului Samuel Kyles, care a fost martor la asasinarea lui Martin Luther King Jr, acest documentar investighează unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.
Pe 4 aprilie 1968, reverendul Samuel “Billy” Kyles stătea alături de Dr Martin Luther King Jr pe balconul motelului Lorraine din Memphis, Tennessee, şi a fost martor al asasinării acestuia. Prin intermediul amintirilor reverendului Kyles despre acele momente şi despre zilele care le-au precedat, acest documentar ne ajută să ne amintim de ce a făcut Dr King acea călătorie fatală către Memphis şi face cronica ultimelor ore ale vieţii sale. Încărcat de mărturii emoţionante din partea unor personalităţi-cheie ale luptei pentru drepturile omului cum sunt Maxine Smith şi Dr Benjamin Hooks, precum şi din partea altor contemporani ai Dr King, acest documentar este o poveste cutremurătoare despre un moment de cotitură în mişcarea pentru drepturile civile şi un viu memento al impactului Dr King asupra mişcării pentru drepturi civile din SUA şi asupra ţării înseşi.
 
15:00 Mumiile Siciliei
Omul de ştiinţă italian Dario Piombino-Mascali investighează misterele mumiilor găsite în număr mare pe insula Sicilia.
n catacombele capucine ale oraşului Palermo există peste 2.000 de mumii cunoscute, datând din anii 1600 până în 1930. Dar vânătorul de mumii Dario Piombino-Mascali ştie că acesta este doar vârful aisbergului. Există mumii răspândite în toată Sicilia – îngropate sub biserici sau în spatele uşilor ferecate. Dario şi-a asumat misiunea de a le găsi, de a investiga viaţa şi moartea lor şi apoi de a elucida un mister şi mai adânc: de ce îşi mumificau, totuşi, sicilienii morţii ? De ce încălcau ei strictele reguli funerare catolice ? Şi ce tehnică de mumificare se folosea ? Beneficiind de autorizarea exclusivă a Vaticanului, Dario va căuta mumii în toată Sicilia. Va dărâma pereţii criptelor, va săpa podelele şi va dezgropa mumii care nu au văzut lumina zilei de sute de ani. Le va analiza ADNul, le va examina cu raze X şi va începe să dezvăluie misterele mumificării lor.
 
16:00 Civilizaţii
Matthew Collings, artist şi critic, arată cum marile momente şi monumente artistice ale istoriei au transformat lumea şi ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor social-politice contemporane.
Salvaţi-ne sufletele. Progresul societăţii industriale în secolul XIX a condus la o criză de încredere în însăşi ideea de civilizaţie – o criză care continuă să ne chinuiască şi astăzi. În acest episod, Matthew Collings merge pe urmele unei personalităţi victoriene care a diagnosticat problemele vremii sale şi considera că arta ar putea aduce soluţia: vizionarul critic de artă britanic John Ruskin.
Acest serial în patru episoade îl urmăreşte pe artistul şi criticul de artă Matthew Collings în încercarea de a face o selecţie personală a celor mai mari momente şi monumente ale istoriei. Din Grecia antică până în timpurile moderne, Collings examinează cum acestea ne-au transformat lumea şi, în acelaşi timp, ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor sociale şi politice contemporane. Explorările lui Collings îl poartă într-o călătorie epică spre locaţii uimitoare din Europa, Egipt, China şi Statele Unite.
 
17:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Insula prădată a Afroditei: Cipru – O mină a istoriei.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
18:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Ferdinand Magellan a pornit în căutarea unui drum vestic spre Insulele Mirodeniilor, dar echipajul său a ajuns să facă înconjurul lumii.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
19:00 Asasinarea lui Henric al IV-lea
O dramatizare a evenimentelor din 14 mai 1610, când regele Henric al IV-lea al Franţei a fost asasinat de fanaticul religios Ravaillac. Filmat la castelul Fontainebleau şi pe străzile din Chartres.
Paris, 14 mai 1610. La orele 14:15 după amiaza, regele Henric al IV-lea al Franţei a fost asasinat de un fanatic religios pe nume Francois Ravaillac. În acea zi fatidică, Henric se gândea la un singur lucru: să o găsească pe femeia pe care o iubea şi să n-o lase să plece. Hărţuit din toate părţile să rezolve problemele regatului, el a fugit pe străzile Parisului fără protecţie, în ciuda pericolelor care pândeau la fiecare colţ. Moartea sa, instigată de radicali pentru a intensifica ura religioasă, a dus, în ciuda tuturor aşteptărilor, la atenuarea conflictelor dintre catolici şi protestanţi.
 
20:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Generalul Douglas Haig a fost omul care a luat o mică armată britanică, a trebuit s-o extindă de cinci ori, s-o antreneze, s-o organizeze şi s-o trimită în luptă, până când a devenit singura armată aliată capabilă să-i înfrângă pe germani în 1918.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
21:00 Oraşele pierdute ale anticilor
O „poveste poliţistă” arheologică ce redescoperă comorile îngropate ale lumii antice. Cum arătau aceste locuri legendare, cine trăia în ele şi de ce au dispărut ?
A fost una dintre cele mai spectaculoase dispariţii din istorie. Piramesses, magnifica capitală a lui Ramses al II-lea, este descrisă în textele antice ca fiind cel mai grandios oraş din Egiptul antic. Oraşul a fost descoperit doar atunci când savanţii şi-au dat seama că cursul Nilului deviase dramatic în antichitate, lăsând oraşul înconjurat de deşert.
Unele dintre cele mai mari minuni ale lumii antice sunt încă îngropate, nevăzute şi neexplorate, sub picioarele noastre; locuri aproape legendare, care au dispărut cu mii de ani în urmă şi n-au mai fost văzute de atunci. Acest serial urmăreşte meticulos o serie de indicii arheologice şi istorice pentru a descoperi câteva dintre cele mai importante oraşe pierdute ale lumii antice. Prin reconstituiri dramatice, urmărim voiajele originale ale descoperirii şi cu ajutorul graficii pe calculator, aceste minuni pierdute sunt reconstruite şi readuse la splendoarea lor de altădată. Unele dintre aceste misterioase situri în ruine sunt atât de vaste, atât de magnifice, încât trebuie să fi fost de neconceput pentru locuitorii lor că aveau să dispară vreodată. Ar fi ca şi cum Manhattanul ar fi înghiţit de ape sau Parisul acoperit de ţărână. Dar după cum arată această serie, orice civilizaţie, oricât de magnifică, trebuie în cele din urmă să moară şi să devină o lume dispărută.
 
22:00 Războiul lui Hitler cu America
Povestea planului lui Hitler de a ataca SUA folosind avioane de vânătoare ca „bombe vii” care să se ciocnească de zgârie-norii din Manhattan.
Megalomania lui Adolf Hitler nu a cunoscut limite: încă de la izbucnirea războiului, strategii săi au conceput planuri de atac asupra SUA. Cele mai îndrăzneţe dintre aceste planuri implicau escadroane de avioane germane care urmau să se ciocnească de zgârie-norii din Manhattan, ca nişte „bombe vii”. Un proiect care va fi dus la îndeplinire în toată oroarea sa distructivă cu peste 50 de ani mai târziu, de către teroriştii din 11 septembrie. Hitler a înţeles uriaşa forţă simbolică a zgârie-norilor din Manhattan. El considera New Yorkul drept „centrul conspiraţiei iudaice capitaliste mondiale” şi urmărea să-l distrugă. Cu ajutorul martorilor oculari, materialelor de arhivă şi planurilor originale, arătăm cum această fantezie distructivă cu monstruosul ei produs, „Bombardierul Americii”, s-a transformat într-o sete colectivă şi nediscriminatorie de distrugere. În final, documentarul arată cum au aflat SUA de planul secret al lui Hitler şi care a fost reacţia.
 
23:00 Jekyll şi Hyde: Adevărata poveste
Adevărata poveste a afaceristului scoţian William Brodie (1741-1788), al cărui caz de dublă personalitate l-a inspirat pe Robert Louis Stevenson să scrie celebrul roman despre dr Jekyll şi dl Hyde.
Ziua, William Brodie era un om de afaceri prosper, soţ fidel, tată iubitor, cetăţean respectat al Edinburgh-ului şi şef de biserică. Dar nimeni n-a ştiut, până la procesul său public şi ciudata spânzurare, că, noaptea, William Brodie se transforma în jucător de jocuri de noroc, proxenet, agresor sexual şi lider mascat al uneia dintre cele mai notorii bande din Edinburgh. Brodie l-a fascinat pe Robert Louis Stevenson toată viaţa, aşa că, în 1886, când i s-a cerut un “roman senzaţional ieftin”, a profitat de ocazie. Incredibila poveste adevărată a lui Brodie şi modelarea ficţională a acesteia de către Stevenson ne poartă într-o dezbatere ştiinţifică despre personalitatea dublă sau multiplă.
 
00:00 Civilizaţii
Matthew Collings, artist şi critic, arată cum marile momente şi monumente artistice ale istoriei au transformat lumea şi ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor social-politice contemporane.
Nesiguranţa. În ultimul episod al călătoriei lui Matthew Collings prin istoria artei şi civilizaţiei, el aduce povestea de la naşterea artei moderne, pe cuspida secolului XX, până în prezent. Ce suntem acum ? În ce mai putem crede ? Ne apropiem oare de sfârşitul civilizaţiei ?
Acest serial în patru episoade îl urmăreşte pe artistul şi criticul de artă Matthew Collings în încercarea de a face o selecţie personală a celor mai mari momente şi monumente ale istoriei. Din Grecia antică până în timpurile moderne, Collings examinează cum acestea ne-au transformat lumea şi, în acelaşi timp, ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor sociale şi politice contemporane. Explorările lui Collings îl poartă într-o călătorie epică spre locaţii uimitoare din Europa, Egipt, China şi Statele Unite.
 
01:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Insula prădată a Afroditei: Cipru – O mină a istoriei.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
02:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
Ferdinand Magellan a pornit în căutarea unui drum vestic spre Insulele Mirodeniilor, dar echipajul său a ajuns să facă înconjurul lumii.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
03:00 Asasinarea lui Henric al IV-lea
O dramatizare a evenimentelor din 14 mai 1610, când regele Henric al IV-lea al Franţei a fost asasinat de fanaticul religios Ravaillac. Filmat la castelul Fontainebleau şi pe străzile din Chartres.
Paris, 14 mai 1610. La orele 14:15 după amiaza, regele Henric al IV-lea al Franţei a fost asasinat de un fanatic religios pe nume Francois Ravaillac. În acea zi fatidică, Henric se gândea la un singur lucru: să o găsească pe femeia pe care o iubea şi să n-o lase să plece. Hărţuit din toate părţile să rezolve problemele regatului, el a fugit pe străzile Parisului fără protecţie, în ciuda pericolelor care pândeau la fiecare colţ. Moartea sa, instigată de radicali pentru a intensifica ura religioasă, a dus, în ciuda tuturor aşteptărilor, la atenuarea conflictelor dintre catolici şi protestanţi.
 
04:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Generalul Douglas Haig a fost omul care a luat o mică armată britanică, a trebuit s-o extindă de cinci ori, s-o antreneze, s-o organizeze şi s-o trimită în luptă, până când a devenit singura armată aliată capabilă să-i înfrângă pe germani în 1918.
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
05:00 Oraşele pierdute ale anticilor
O „poveste poliţistă” arheologică ce redescoperă comorile îngropate ale lumii antice. Cum arătau aceste locuri legendare, cine trăia în ele şi de ce au dispărut ?
A fost una dintre cele mai spectaculoase dispariţii din istorie. Piramesses, magnifica capitală a lui Ramses al II-lea, este descrisă în textele antice ca fiind cel mai grandios oraş din Egiptul antic. Oraşul a fost descoperit doar atunci când savanţii şi-au dat seama că cursul Nilului deviase dramatic în antichitate, lăsând oraşul înconjurat de deşert.
Unele dintre cele mai mari minuni ale lumii antice sunt încă îngropate, nevăzute şi neexplorate, sub picioarele noastre; locuri aproape legendare, care au dispărut cu mii de ani în urmă şi n-au mai fost văzute de atunci. Acest serial urmăreşte meticulos o serie de indicii arheologice şi istorice pentru a descoperi câteva dintre cele mai importante oraşe pierdute ale lumii antice. Prin reconstituiri dramatice, urmărim voiajele originale ale descoperirii şi cu ajutorul graficii pe calculator, aceste minuni pierdute sunt reconstruite şi readuse la splendoarea lor de altădată. Unele dintre aceste misterioase situri în ruine sunt atât de vaste, atât de magnifice, încât trebuie să fi fost de neconceput pentru locuitorii lor că aveau să dispară vreodată. Ar fi ca şi cum Manhattanul ar fi înghiţit de ape sau Parisul acoperit de ţărână. Dar după cum arată această serie, orice civilizaţie, oricât de magnifică, trebuie în cele din urmă să moară şi să devină o lume dispărută.
 
06:00 Războiul lui Hitler cu America
Povestea planului lui Hitler de a ataca SUA folosind avioane de vânătoare ca „bombe vii” care să se ciocnească de zgârie-norii din Manhattan.
Megalomania lui Adolf Hitler nu a cunoscut limite: încă de la izbucnirea războiului, strategii săi au conceput planuri de atac asupra SUA. Cele mai îndrăzneţe dintre aceste planuri implicau escadroane de avioane germane care urmau să se ciocnească de zgârie-norii din Manhattan, ca nişte „bombe vii”. Un proiect care va fi dus la îndeplinire în toată oroarea sa distructivă cu peste 50 de ani mai târziu, de către teroriştii din 11 septembrie. Hitler a înţeles uriaşa forţă simbolică a zgârie-norilor din Manhattan. El considera New Yorkul drept „centrul conspiraţiei iudaice capitaliste mondiale” şi urmărea să-l distrugă. Cu ajutorul martorilor oculari, materialelor de arhivă şi planurilor originale, arătăm cum această fantezie distructivă cu monstruosul ei produs, „Bombardierul Americii”, s-a transformat într-o sete colectivă şi nediscriminatorie de distrugere. În final, documentarul arată cum au aflat SUA de planul secret al lui Hitler şi care a fost reacţia.

Vizualizări: 20

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor