altmarius

cultură şi spiritualitate

12:00 Ultimul an al Germaniei de Est | Acum la TV
Un serial care descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist şi aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
O singură marcă
Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989 a marcat începutul celei mai captivante perioade din istoria postbelică a Germaniei. A fost ca o nuntă dintre vestul democrat şi Estul socialist, cu un mire elegant, o mireasă voalată şi o dotă necunoscută. A avut loc „petrecerea de nuntă”, a apărut şi „mahmureala de după” şi, după ce a trecut „euforia lunii de miere”, s-a produs revelaţia că nu mai există cale de întoarcere. Acest documentar în serial descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist. Reconstituiri elaborate ale poveştilor personale ale unor oameni obişnuiţi din ambele Germanii, întrepătrunse cu uimitoare materiale de arhivă şi interviuri cu experţi, aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
 
13:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
n labirint.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
14:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
Fermierii victorieni” – Ruth Goodman, Alex Langlands şi Peter Ginn – se întorc la moşia Acton Scott din Shropshire pentru a sărbători un Crăciun tradiţional victorian. Sunt extrem de multe de făcut la fermă înainte de Sărbători, printre care recoltarea fânului, pentru a asigura hrana animalelor peste iarnă.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
15:00 Bun venit în anii '80
O fascinantă călătorie muzicală prin anii 1980, prezentând toate faţetele acestei incitante perioade.
Goth, Industrial & Black Metal.
n anii 1980, percepţia oamenilor era formată de liste cu ce este la modă şi ce nu, iar formatorii de opinie erau hotărâţi să bage la naftalină hainele largi şi tunsorile neîngrijite ale anilor 1970 şi să se lanseze într-o bătălie cu autenticitatea însăşi, pe muzica unor formaţii ca Talking Heads, ABC sau Yazoo. Filozofii pop post-modernişti vorbeau despre curente şi hipsteri, raliindu-se împotriva oricărui lucru care le amintea de era hippie, iar oamenii obişnuiţi dansau pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a lui Michael Jackson în discoteci uriaşe. Acasă, lumea începea să recicleze selectiv deşeurile şi să folosească detergenţi ecologici pentru a face rufele mai albe. De la influenţa curentului punk, a cărui opoziţie faţă de „hipioţi” a marcat un întreg deceniu, s-a ajuns la comercialismul total al muzicii pop. De la primii paşi nesiguri ai contraculturii negrilor, sub forma muzicii rap şi house, iniţial încă influenţate de „disco”, s-a ajuns la uriaşele evenimente rave care au anunţat anii 1990. De la primele experimente cu echipamente Casio sau C64, s-a ajuns la synthpopul care avea să definească soundul unui deceniu, în care tehnologia digitală şi samplingul au multiplicat exponenţial posibilităţile de producţie.
 
16:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
ntr-o noapte ceţoasă, într-un conac izolat aflat pe un deal înconjurat de orăşele industriale din Cheshire, un industriaş bogat şi-a găsit prematur sfârşitul în timp ce servitorii şi nepoata lui (împiedicată de rochia de seară) alergau prin întuneric după ajutor, iar soţia lui trăgea cu curaj clopotul de alarmă recent instalat. Julian Fellowes dezvăluie o poveste despre pasiune zădărnicită şi despre poverile bogăţiei şi paternalismului.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
17:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
Este una dintre cele mai cunoscute poveşti din Biblie, povestea a două oraşe pervertite: Sodoma şi Gomora, distruse de Dumnezeu ca pedeapsă pentru păcatele grave perpetuate acolo. Cu câteva secole mai târziu, Dumnezeu îl ajută pe Iosua să cucerească un alt oraş necuviincios: Ierihonul. Sunt aceste poveşti biblice evenimente reale sau fabule moralizatoare ? Experţii în religie şi oamenii de ştiinţă caută dovezi arheologice şi geologice pentru a elucida misterele Oraşelor pierdute.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
18:00 Primii oameni în Spaţiu
Un documentar despre doi piloţi din forţele aeriene ale SUA care s-au ridicat deasupra atmosferei terestre cu ani înainte ca astronauţii celebri să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor.
Un om în costum de cosmonaut stă la marginea unei nacele deschise. Pământul este la 30 de kilometri sub el. Se apleacă şi sare în gol, cazând timp de aproape cinci minute. Astăzi, acest săritor care a înfruntat pericolul morţii este cvasi-necunoscut. Şi totuşi, Joseph Kittinger Jr şi colegul său David Simons au fost primii oameni în spaţiul cosmic. La sfârşitul anilor 1950, ei au plutit timp de ore întregi deasupra atmosferei terestre, au văzut de sus curbura Pământului şi au plonjat cu viteze inimaginabile printre nori. Alţi astronauţi au devenit eroi ai călătoriilor în cosmos: Yuri Gagarin, Alan Shepard sau John Glenn. Dar cu ani înainte ca astronauţii să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor, Kittinger şi Simons au făcut primii paşi, care le-ar fi putut fi fatali. Vieţile lor au depins, literalmente, de o folie subţire de plastic – pentru că din asta erau făcute uriaşele baloane care i-au purtat la asemenea altitudini. Umplute cu heliu, mai uşor decât aerul, baloanele i-au dus pe cei doi la altitudini aventuroase într-o micuţă capsulă spaţială. Kittinger şi Simons au făcut parte din forţele aeriene ale SUA şi au condus un program de cercetare în condiţii deosebit de dificile la baza aeriană Holloman din New Mexico, stabilind şase recorduri între anii 1957 şi 1960 cu zborurile lor.
 
19:00 Hitler şi prinţul
Povestea nepotului favorit al reginei Victoria, prinţul Charles Edward, care a luptat pentru Germania împotriva ţării sale natale, a fost etichetat drept trădător şi s-a asociat cu regimul nazist.
Prinţul Charles Edward a fost nepotul favorit al reginei Victoria. În 1900, prinţul, în vârstă de 16 ani, era singurul moştenitor britanic viabil al bogatului ducat de Saxa Coburg & Gotha din Germania. La ordinul reginei Victoria, el a acceptat titlul şi a fost transformat din prinţ britanic în duce german – Herzog Carl Eduard. Când a izbucnit Primului Război Mondial, prinţul Charles Edward n-a avut de ales şi a trebuit să lupte pentru Germania, contra ţării sale natale. La sfârşitul războiului, a fost decăzut din toate titlurile sale britanice, iar Parlamentul l-a etichetat drept trădător. Deziluzionat şi deprimat, Charles Edward a devenit un suporter entuziast al Partidului Naţional Socialist al lui Adolf Hitler şi l-a ajutat să se ridice la putere. Numindu-l preşedinte al Asociaţiei Anglo-Germane, Hitler i-a oferit lui Charles Edward o cale de a se întoarce în Marea Britanie cu capul sus.
 
20:00 Primăvara de la Praga
Emoţionanta poveste a scurtei perioade de libertate politică a Cehoslovaciei sub Alexander Dubcek şi colapsului acesteia din 1968, bazată pe materiale de arhivă şi interviuri cu martori oculari.
Pe 21 august 1968, trupele Pactului de la Varşovia invadau Cehoslovacia cu 460.000 de soldaţi şi 7.000 de tancuri. Era cea mai amplă operaţiune militară de la Al Doilea Război Mondial şi a pus capăt în mod brutal scurtei perioade de reforme şi libertate politico-socială de care se bucurase Cehoslovacia. În ultimii ani, multe arhive de stat au fost deschise pentru istorici, punându-le la îndemână mult mai multe informaţii despre ocupaţie, climatul politic şi principalii participanţi la evenimente. Acest documentar se concentrează asupra evenimentelor politice care au avut loc între ianuarie şi august 1968, a conflictului din ce în ce mai acut dintre reformele promovate de liderul partidului comunist ceh, Alexander Dubcek, şi politica Kremlinului. O importanţă specială este dată rolului RDG ca agitator împotriva reformiştilor din Cehoslovacia, precum şi echilibrului fragil al puterii existent între SUA, URSS şi China. Documentarul conţine materiale de arhivă, reconstituiri şi interviuri cu martori oculari care povestesc cum au perceput Primăvara de la Praga şi colapsul acesteia.
 
22:00 Farmacia victoriană
ntr-un experiment unic, istoricul Ruth Goodman, profesorul Nick Barber şi doctorandul Tom Quick recreează o farmacie englezească din secolul XIX.
Echipa descoperă lumea farmaciilor de la începutul domniei reginei Victoria, în 1837 – o lume în care remediile tradiţionale precum lipitorilor, uleiul de râme şi poţiunile conţinând canabis şi opiu erau principalele leacuri. După ce se familiarizează cu metodele trecutului, echipa se aventurează în noi descoperiri, precum cura cu apă Malvern, „ceainicul bronşic” pentru vindecarea tusei şi invenţia apei tonice indiene.
Acest documentar relevă cum s-a născut sistemul farmaceutic din Anglia victoriană şi cum, în doar 50 de ani de la umilele sale începuturi, acesta s-a transformat într-o adevărată industrie. Farmaciile englezeşti din perioada victoriană vindeau o gamă extrem de largă de produse de folosinţă casnică, medicamente, poţiuni şi creme, echipamente optice şi electrice şi remedii fără reţetă, exact ca într-o farmacie de astăzi.
 
23:00 Bun venit în anii '80
O fascinantă călătorie muzicală prin anii 1980, prezentând toate faţetele acestei incitante perioade.
Muzica house & petrecerile rave.
n anii 1980, percepţia oamenilor era formată de liste cu ce este la modă şi ce nu, iar formatorii de opinie erau hotărâţi să bage la naftalină hainele largi şi tunsorile neîngrijite ale anilor 1970 şi să se lanseze într-o bătălie cu autenticitatea însăşi, pe muzica unor formaţii ca Talking Heads, ABC sau Yazoo. Filozofii pop post-modernişti vorbeau despre curente şi hipsteri, raliindu-se împotriva oricărui lucru care le amintea de era hippie, iar oamenii obişnuiţi dansau pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a lui Michael Jackson în discoteci uriaşe. Acasă, lumea începea să recicleze selectiv deşeurile şi să folosească detergenţi ecologici pentru a face rufele mai albe. De la influenţa curentului punk, a cărui opoziţie faţă de „hipioţi” a marcat un întreg deceniu, s-a ajuns la comercialismul total al muzicii pop. De la primii paşi nesiguri ai contraculturii negrilor, sub forma muzicii rap şi house, iniţial încă influenţate de „disco”, s-a ajuns la uriaşele evenimente rave care au anunţat anii 1990. De la primele experimente cu echipamente Casio sau C64, s-a ajuns la synthpopul care avea să definească soundul unui deceniu, în care tehnologia digitală şi samplingul au multiplicat exponenţial posibilităţile de producţie.
 
00:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
n timp ce al Doilea Război Mondial făcea ravagii în Occidentul european, în Kenya cei privilegiaţi petreceau din plin. Dar pentru Lordul Erroll, totul avea să se termine abrupt. Într-o seară, Erroll a fost împuşcat în cap de la mică distanţă la periferia oraşului Nairobi. Julian Fellowes merge în Kenya pentru a explora o crimă infamă petrecută în arşiţa Africii şi în atmosfera rarefiată a Clubului Colonial Muthaiga.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
01:00 Enigmele Bibliei
Alături de geologi, biologi, fizicieni şi alţi oameni de ştiinţă, experţii în religie încearcă să afle dacă poveştile din Biblie sunt bazate pe evenimente reale.
Este una dintre cele mai cunoscute poveşti din Biblie, povestea a două oraşe pervertite: Sodoma şi Gomora, distruse de Dumnezeu ca pedeapsă pentru păcatele grave perpetuate acolo. Cu câteva secole mai târziu, Dumnezeu îl ajută pe Iosua să cucerească un alt oraş necuviincios: Ierihonul. Sunt aceste poveşti biblice evenimente reale sau fabule moralizatoare ? Experţii în religie şi oamenii de ştiinţă caută dovezi arheologice şi geologice pentru a elucida misterele Oraşelor pierdute.
Alături de geologi, astronomi, paleo-entomologi, meteorologi, biologi, fizicieni, seismologi şi vulcanologi, arheologii biblici şi experţii în religie străbat Pământul pentru a atinge cel mai evaziv şi controversat scop al cercetărilor biblice: acela de a afla dacă poveştile din Biblie sunt sau nu bazate pe evenimente reale.
 
02:00 Primii oameni în Spaţiu
Un documentar despre doi piloţi din forţele aeriene ale SUA care s-au ridicat deasupra atmosferei terestre cu ani înainte ca astronauţii celebri să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor.
Un om în costum de cosmonaut stă la marginea unei nacele deschise. Pământul este la 30 de kilometri sub el. Se apleacă şi sare în gol, cazând timp de aproape cinci minute. Astăzi, acest săritor care a înfruntat pericolul morţii este cvasi-necunoscut. Şi totuşi, Joseph Kittinger Jr şi colegul său David Simons au fost primii oameni în spaţiul cosmic. La sfârşitul anilor 1950, ei au plutit timp de ore întregi deasupra atmosferei terestre, au văzut de sus curbura Pământului şi au plonjat cu viteze inimaginabile printre nori. Alţi astronauţi au devenit eroi ai călătoriilor în cosmos: Yuri Gagarin, Alan Shepard sau John Glenn. Dar cu ani înainte ca astronauţii să cucerească spaţiul cu ajutorul rachetelor, Kittinger şi Simons au făcut primii paşi, care le-ar fi putut fi fatali. Vieţile lor au depins, literalmente, de o folie subţire de plastic – pentru că din asta erau făcute uriaşele baloane care i-au purtat la asemenea altitudini. Umplute cu heliu, mai uşor decât aerul, baloanele i-au dus pe cei doi la altitudini aventuroase într-o micuţă capsulă spaţială. Kittinger şi Simons au făcut parte din forţele aeriene ale SUA şi au condus un program de cercetare în condiţii deosebit de dificile la baza aeriană Holloman din New Mexico, stabilind şase recorduri între anii 1957 şi 1960 cu zborurile lor.
 
03:00 Hitler şi prinţul
Povestea nepotului favorit al reginei Victoria, prinţul Charles Edward, care a luptat pentru Germania împotriva ţării sale natale, a fost etichetat drept trădător şi s-a asociat cu regimul nazist.
Prinţul Charles Edward a fost nepotul favorit al reginei Victoria. În 1900, prinţul, în vârstă de 16 ani, era singurul moştenitor britanic viabil al bogatului ducat de Saxa Coburg & Gotha din Germania. La ordinul reginei Victoria, el a acceptat titlul şi a fost transformat din prinţ britanic în duce german – Herzog Carl Eduard. Când a izbucnit Primului Război Mondial, prinţul Charles Edward n-a avut de ales şi a trebuit să lupte pentru Germania, contra ţării sale natale. La sfârşitul războiului, a fost decăzut din toate titlurile sale britanice, iar Parlamentul l-a etichetat drept trădător. Deziluzionat şi deprimat, Charles Edward a devenit un suporter entuziast al Partidului Naţional Socialist al lui Adolf Hitler şi l-a ajutat să se ridice la putere. Numindu-l preşedinte al Asociaţiei Anglo-Germane, Hitler i-a oferit lui Charles Edward o cale de a se întoarce în Marea Britanie cu capul sus.
 
04:00 Primăvara de la Praga
Emoţionanta poveste a scurtei perioade de libertate politică a Cehoslovaciei sub Alexander Dubcek şi colapsului acesteia din 1968, bazată pe materiale de arhivă şi interviuri cu martori oculari.
Pe 21 august 1968, trupele Pactului de la Varşovia invadau Cehoslovacia cu 460.000 de soldaţi şi 7.000 de tancuri. Era cea mai amplă operaţiune militară de la Al Doilea Război Mondial şi a pus capăt în mod brutal scurtei perioade de reforme şi libertate politico-socială de care se bucurase Cehoslovacia. În ultimii ani, multe arhive de stat au fost deschise pentru istorici, punându-le la îndemână mult mai multe informaţii despre ocupaţie, climatul politic şi principalii participanţi la evenimente. Acest documentar se concentrează asupra evenimentelor politice care au avut loc între ianuarie şi august 1968, a conflictului din ce în ce mai acut dintre reformele promovate de liderul partidului comunist ceh, Alexander Dubcek, şi politica Kremlinului. O importanţă specială este dată rolului RDG ca agitator împotriva reformiştilor din Cehoslovacia, precum şi echilibrului fragil al puterii existent între SUA, URSS şi China. Documentarul conţine materiale de arhivă, reconstituiri şi interviuri cu martori oculari care povestesc cum au perceput Primăvara de la Praga şi colapsul acesteia.
 
06:00 Farmacia victoriană
ntr-un experiment unic, istoricul Ruth Goodman, profesorul Nick Barber şi doctorandul Tom Quick recreează o farmacie englezească din secolul XIX.
Echipa descoperă lumea farmaciilor de la începutul domniei reginei Victoria, în 1837 – o lume în care remediile tradiţionale precum lipitorilor, uleiul de râme şi poţiunile conţinând canabis şi opiu erau principalele leacuri. După ce se familiarizează cu metodele trecutului, echipa se aventurează în noi descoperiri, precum cura cu apă Malvern, „ceainicul bronşic” pentru vindecarea tusei şi invenţia apei tonice indiene.
Acest documentar relevă cum s-a născut sistemul farmaceutic din Anglia victoriană şi cum, în doar 50 de ani de la umilele sale începuturi, acesta s-a transformat într-o adevărată industrie. Farmaciile englezeşti din perioada victoriană vindeau o gamă extrem de largă de produse de folosinţă casnică, medicamente, poţiuni şi creme, echipamente optice şi electrice şi remedii fără reţetă, exact ca într-o farmacie de astăzi.
 

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor