altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00 Nelson Mandela, un om al păcii | Acum la TV
Documentarul explorează un fenomen modern de PR – promovarea lui Nelson Mandela, fostul preşedinte al Africii de Sud care a făcut 27 de ani de închisoare şi a primit Premiul Nobel pentru Pace în 1993.
Născut în familia regală a tribului Xhosa din Africa de Sud, dar fără şanse de a ajunge conducătorul tribului, tânărul Nelson Mandela a hotărât să-şi caute norocul la Johannesburg. Într-o vreme în care segregarea rasială devenea din ce în ce mai inflexibilă, Mandela s-a alăturat rezistenţei şi în 1964 a fost judecat şi condamnat la închisoare pe viaţă. Jefuit de identitatea sa şi redus la un simplu număr, Mandela şi-a petrecut următorii 27 de ani în închisoare şi a fost, în final, eliberat în februarie 1990. De aici, el şi-a început întoarcerea triumfală, întoarcere care a culminat cu acordarea Premiului Nobel pentru Pace în 1993 şi, un an mai târziu, cu ridicarea la preşedinţia Africii de Sud. Acest documentar ne oferă portretul unui om care, mai mult decât oricare altul, a devenit o lumină călăuzitoare pe Continentul Negru şi un fenomen modern de relaţii publice. Naraţiunea documentarului baleiază între noua Africă de Sud şi episoade istorice din lungul drum al ţării către abolirea apartheidului, prezentând, pe parcurs, momentele definitorii şi pe cele controversate ale vieţii lui Nelson Mandela.
 
12:00 Faraonii care au construit Egiptul
Captivanta poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia uluitoarelor temple, piramide, baraje şi garnizoane din Egiptul antic.
Egiptul antic a fost cel mai măreţ imperiu de pe Pământ, un super-stat condus de puternici faraoni. Dar moştenirea sa durabilă este reprezentată de masivele monumente care au rezistat timp de trei milenii. Pentru aceste reuşite inginereşti, egiptenii antici nu au re-scris manualele de ştiinţe... ci le-au inventat ! Aceasta este uimitoarea poveste a avansurilor tehnologice care au făcut posibilă construcţia unor uluitoare temple, piramide, baraje şi garnizoane. Cu ajutorul graficii pe computer, documentarul demontează, literalmente, imperiul, bucată cu bucată, pentru a descoperi cum a fost construit.
 
13:00 Comerţul cu sclavi
Serialul aruncă o privire asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
Ruperea lanţurilor. Abolire... cu şpil. Legea abolirii sclaviei nu a însemnat libertatea pentru cei care erau deja „proprietatea” cuiva. William Wilberforce, omul care a pus capăt comerţului cu sclavi, este considerat astăzi un erou, dar mai există o poveste a sa, ascunsă timp de 200 de ani. Deşi se opunea comerţului cu sclavi, Wilberforce credea că cei 800.000 de sclavi deţinuţi de britanici trebuie să rămână înrobiţi. Îi considera nedemni de a fi liberi. Urmăriţi povestea nespusă despre felul cum şi-au câştigat până la urmă libertatea sclavii din Caraibe.
Sclavia a jucat un rol foarte important în ridicarea Marii Britanii la rang de putere industrială în era victoriană. Dar povestea din spatele „imperiului sclavagist” al Marii Britanii a fost ascunsă timp de aproape două secole. Acest documentar dezvăluie o nouă perspectivă asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea sa modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
 
14:00 O zi în bătaia puştii
Urmărim faptele unor soldaţi care se luptă să supravieţuiască o zi în cele mai aprige bătălii ale Americii.
Ulysses S. Grant şi Robert E. Lee s-au întâlnit pe câmpul de luptă pentru prima dată pe 5 mai 1864, într-o pădure din Virginia, cunoscută drept Sălbăticia. Aproximativ 60.000 de soldaţi confederaţi şi aproape de două ori mai mulţi soldaţi unionişti. Povestea primelor 24 de ore ale bătăliei este povestită prin prisma a patru soldaţi unionişti.
Acest serial surprinde drama unei singure zile din timpul celor mai aprige bătălii din istoria Americii. Întâmplările din fiecare zi sunt povestite prin intermediul relatărilor celor care au îndurat aceste confruntări intense şi au supravieţuit în ciuda sorţii. Concentrându-ne asupra experienţelor esenţiale a câtorva oameni într-o scurtă perioadă de timp, putem oferi detalii precise şi cutremurătoare pentru a da confruntării o neobişnuită perspectivă umană.
 
15:00 Micile mumii
Examinarea a trei mumii perfect conservate aparţinând unor copii incaşi, găsite acum zece ani în Peru. Documentarul dezvăluie motivele din spatele sacrificării copiilor în această societate antică.
Acum 10 ani, arheologul american Johan Reinhard, însoţit de colegii săi argentinieni şi peruvieni, a descoperit un sit sacru aflat la 6.700 m altitudine pe muntele Llullaillaco din Peru. Sub un strat de rocă şi gheaţă, arheologii au descoperit trei mumii ale unor copii incaşi, perfect conservate. Acum, după mai bine de cinci secole de la moartea lor, cu ajutorul revelaţiilor ştiinţei şi tehnologiei, le putem spune, în sfârşit, povestea. Antropologul criminalist newyorkez Angelique Corthals investighează corpurile mumificate pentru a elucida moartea lor neobişnuită. De ce au călătorit aproape 1.600 km, supravieţuind condiţiilor extreme din deşert, vânturilor de pe Altiplano şi ameninţării animalelor sălbatice, doar pentru a fi ucişi când au ajuns la destinaţie ? Cine erau ei şi de ce au fost aleşi ?
 
16:00 Civilizaţii
Matthew Collings, artist şi critic, arată cum marile momente şi monumente artistice ale istoriei au transformat lumea şi ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor social-politice contemporane.
Sentimentele. Ideea de a pune omul în centrul preocupărilor artistice, în locul „celor sfinte”, a fost, la vremea ei, o revoluţionară desprindere de arta predominant religioasă a trecutului. Acest episod se concentrează asupra a doi mari artişti ai secolului XVIII care au exprimat în arta lor, în moduri diametral opuse, acest nou sentiment al potenţialului uman – pictorul francez Jacques-Louis David şi pictorul spaniol Francisco Goya. De asemenea, călătorim înapoi în timp pentru a descoperi primele ilustrări ale „artei sentimentelor umane” în perioada Renaşterii italiene.
Acest serial în patru episoade îl urmăreşte pe artistul şi criticul de artă Matthew Collings în încercarea de a face o selecţie personală a celor mai mari momente şi monumente ale istoriei. Din Grecia antică până în timpurile moderne, Collings examinează cum acestea ne-au transformat lumea şi, în acelaşi timp, ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor sociale şi politice contemporane. Explorările lui Collings îl poartă într-o călătorie epică spre locaţii uimitoare din Europa, Egipt, China şi Statele Unite.
 
17:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Răsuflarea lui Pan – Senzualitatea bucătăriei simple.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
18:00 Vânaţi crucişătoarele Kaiserului !
Povestea răzbunării Marii Britanii asupra crucişătoarelor Kaiserului german, răspunzătoare de înfrângerea-şoc a Marii Britanii în bătălia navală de la Coronel, din Primul Război Mondial.
Caravana marinarilor.
n primii ani ai secolului XX, Kaiserul german a sfidat puterea navală a Marii Britanii cu o nouă şi puternică flotă militară. După înfrângerea-şoc suferită de britanici în bătălia de la Coronel, o bătălie în care 1.700 de marinari şi-au pierdut viaţa, Winston Churchill a cerut o răzbunare nemiloasă. Întreaga flotă germană de peste hotare, cu un echipaj de 2.200 de marinari, a fost scufundată. Numai două crucişătoare au scăpat de la distrugere, „Dresden” şi „Emden”. Churchill a pus un preţ „pe capul” acestora, transformându-le în cele mai vânate nave de pe oceanele lumii. În fiordurile îngheţate ale Patagoniei şi pe mările calde de la Tropice, „Dresden” şi „Emden” s-au luptat, literalmente, pentru supravieţuire. Nou-descoperite materiale de arhivă despre bătălii navale decisive, rapoarte navale şi jurnale particulare permit o reconstituire precisă a evenimentelor. Pentru prima dată, interviuri cu descendenţi ai participanţilor la evenimente şi cu istorici militari, imagini originale din timpul bătăliilor şi reconstituiri ne permit să povestim cum se cuvine aceste incitante evenimente.
 
19:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Regele Sihanouk s-a „retras” în 2004, lăsându-l la conducere pe fiul său, Sihamoni, de profesie balerin. Spre deosebire de multe monarhii, cea cambodgiană nu este ereditară. Succesorul la tron este ales de către Adunarea Naţională dintr-o serie de candidaţi. Ce fel de monarh sperau cambodgienii să încoroneze când l-au ales pe Sihamoni ?
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
20:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Povestea rezultatelor – ce au întrecut orice imaginaţie – ale descoperirii pentru care Howard Carter a muncit toată viaţa lui.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
21:00 Primul război aerian
Acest documentar urmăreşte doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii, care pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în Primul Război Mondial.
Doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii (acum piloţi civili în echipa de acrobaţii aeriene The Blades) pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în timpul Primului Război Mondial. Ei descoperă cum, în doar patru ani, avioanele s-au transformat din delicate maşini zburătoare în aeronavele de război pe care le cunoaştem azi şi află că toate aspectele războiului aerian modern – de la spionaj la bombardamente de la mare altitudine – au fost deja rafinate de pionierii zborului care au trăit cu aproape o sută de ani în urmă. Cei doi pilotează avioane de epocă şi replici ale acestora şi se confruntă cu provocări similare celor întâlnite de piloţii din Primul Război Mondial. Ei pornesc în misiuni simulate de recunoaştere, misiuni de testare a distanţelor de tragere şi misiuni de bombardament, culminând cu o luptă aeriană unu la unu în avioane de epocă echipate cu camere video.
 
22:30 Martorul: De la balconul camerei 306
Cu ajutorul reverendului Samuel Kyles, care a fost martor la asasinarea lui Martin Luther King Jr, acest documentar investighează unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.
Pe 4 aprilie 1968, reverendul Samuel “Billy” Kyles stătea alături de Dr Martin Luther King Jr pe balconul motelului Lorraine din Memphis, Tennessee, şi a fost martor al asasinării acestuia. Prin intermediul amintirilor reverendului Kyles despre acele momente şi despre zilele care le-au precedat, acest documentar ne ajută să ne amintim de ce a făcut Dr King acea călătorie fatală către Memphis şi face cronica ultimelor ore ale vieţii sale. Încărcat de mărturii emoţionante din partea unor personalităţi-cheie ale luptei pentru drepturile omului cum sunt Maxine Smith şi Dr Benjamin Hooks, precum şi din partea altor contemporani ai Dr King, acest documentar este o poveste cutremurătoare despre un moment de cotitură în mişcarea pentru drepturile civile şi un viu memento al impactului Dr King asupra mişcării pentru drepturi civile din SUA şi asupra ţării înseşi.
 
23:00 Mumiile Siciliei
Omul de ştiinţă italian Dario Piombino-Mascali investighează misterele mumiilor găsite în număr mare pe insula Sicilia.
n catacombele capucine ale oraşului Palermo există peste 2.000 de mumii cunoscute, datând din anii 1600 până în 1930. Dar vânătorul de mumii Dario Piombino-Mascali ştie că acesta este doar vârful aisbergului. Există mumii răspândite în toată Sicilia – îngropate sub biserici sau în spatele uşilor ferecate. Dario şi-a asumat misiunea de a le găsi, de a investiga viaţa şi moartea lor şi apoi de a elucida un mister şi mai adânc: de ce îşi mumificau, totuşi, sicilienii morţii ? De ce încălcau ei strictele reguli funerare catolice ? Şi ce tehnică de mumificare se folosea ? Beneficiind de autorizarea exclusivă a Vaticanului, Dario va căuta mumii în toată Sicilia. Va dărâma pereţii criptelor, va săpa podelele şi va dezgropa mumii care nu au văzut lumina zilei de sute de ani. Le va analiza ADNul, le va examina cu raze X şi va începe să dezvăluie misterele mumificării lor.
 
00:00 Civilizaţii
Matthew Collings, artist şi critic, arată cum marile momente şi monumente artistice ale istoriei au transformat lumea şi ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor social-politice contemporane.
Salvaţi-ne sufletele. Progresul societăţii industriale în secolul XIX a condus la o criză de încredere în însăşi ideea de civilizaţie – o criză care continuă să ne chinuiască şi astăzi. În acest episod, Matthew Collings merge pe urmele unei personalităţi victoriene care a diagnosticat problemele vremii sale şi considera că arta ar putea aduce soluţia: vizionarul critic de artă britanic John Ruskin.
Acest serial în patru episoade îl urmăreşte pe artistul şi criticul de artă Matthew Collings în încercarea de a face o selecţie personală a celor mai mari momente şi monumente ale istoriei. Din Grecia antică până în timpurile moderne, Collings examinează cum acestea ne-au transformat lumea şi, în acelaşi timp, ne oferă o perspectivă unică asupra problemelor sociale şi politice contemporane. Explorările lui Collings îl poartă într-o călătorie epică spre locaţii uimitoare din Europa, Egipt, China şi Statele Unite.
 
01:00 Eroi, culturi şi gastronomie
O călătorie culinară în zona mediteraneeană, din Antichitate până în prezent, ce explorează legătura dintre faptele eroilor şi mâncărurile naţionale‚ un mozaic al gastronomiei, zvonurilor şi istoriei.
Răsuflarea lui Pan – Senzualitatea bucătăriei simple.
Din vremuri străvechi, mâncarea şi modurile de preparare au fost strâns legate de fapte istorice, mituri şi aventuri. Acest serial documentar poartă telespectatorii într-o călătorie culinară din Antichitate până în prezent şi îmbină cu dibăcie atât isprăvile şi greşelile războinicilor şi eroilor, cât şi miracolele de zi cu zi, într-un mozaic de mâncăruri, zvonuri şi istorie. De la faraonii Egiptului antic la fenicieni şi romani, cruciaţi şi veneţieni. De la spanioli la turci şi de la aventurierii solitari ai Antichităţii la reţelele internaţionale de hoţi de artă de azi. Nenumărate şi variate peisaje, precum şi redarea fidelă a locuitorilor lor, a bucătăriei şi mentalităţii lor, aduc la viaţă misterioasa istorie a regiunii mediteraneene în imagini spectaculoase.
 
02:00 Vânaţi crucişătoarele Kaiserului !
Povestea răzbunării Marii Britanii asupra crucişătoarelor Kaiserului german, răspunzătoare de înfrângerea-şoc a Marii Britanii în bătălia navală de la Coronel, din Primul Război Mondial.
Caravana marinarilor.
n primii ani ai secolului XX, Kaiserul german a sfidat puterea navală a Marii Britanii cu o nouă şi puternică flotă militară. După înfrângerea-şoc suferită de britanici în bătălia de la Coronel, o bătălie în care 1.700 de marinari şi-au pierdut viaţa, Winston Churchill a cerut o răzbunare nemiloasă. Întreaga flotă germană de peste hotare, cu un echipaj de 2.200 de marinari, a fost scufundată. Numai două crucişătoare au scăpat de la distrugere, „Dresden” şi „Emden”. Churchill a pus un preţ „pe capul” acestora, transformându-le în cele mai vânate nave de pe oceanele lumii. În fiordurile îngheţate ale Patagoniei şi pe mările calde de la Tropice, „Dresden” şi „Emden” s-au luptat, literalmente, pentru supravieţuire. Nou-descoperite materiale de arhivă despre bătălii navale decisive, rapoarte navale şi jurnale particulare permit o reconstituire precisă a evenimentelor. Pentru prima dată, interviuri cu descendenţi ai participanţilor la evenimente şi cu istorici militari, imagini originale din timpul bătăliilor şi reconstituiri ne permit să povestim cum se cuvine aceste incitante evenimente.
 
03:00 Monarhiile Asiei
Asia este în prezent regiunea globului cu cea mai rapidă dezvoltare economică. Vor reuşi monarhiile Asiei să ţină pasul cu celelalte ţări ?
Regele Sihanouk s-a „retras” în 2004, lăsându-l la conducere pe fiul său, Sihamoni, de profesie balerin. Spre deosebire de multe monarhii, cea cambodgiană nu este ereditară. Succesorul la tron este ales de către Adunarea Naţională dintr-o serie de candidaţi. Ce fel de monarh sperau cambodgienii să încoroneze când l-au ales pe Sihamoni ?
Fiecare dintre monarhiile Asiei este unică în felul său, dar toate au un lucru în comun: se găsesc într-un punct fascinant al istoriei lor naţionale. Călătorim către inima acestor frumoase ţinuturi pentru a înţelege relaţia dintre oameni şi monarhii lor. Pentru mulţi, monarhia este un anacronism, o instituţie care stă în calea progresului. Pentru alţii, însă, ea este sufletul naţiunii lor, o parte a istoriei comune şi o pavăză împotriva pericolelor modernismului. Pentru a explora aceste variate puncte de vedere, vom începe prin a examina poziţia fiecăreia dintre monarhii în lumea contemporană, felul cum definesc acestea politica naţională şi relaţia pe care o au cu propriul popor şi cu lumea în ansamblu.
 
04:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Povestea rezultatelor – ce au întrecut orice imaginaţie – ale descoperirii pentru care Howard Carter a muncit toată viaţa lui.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
05:00 Primul război aerian
Acest documentar urmăreşte doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii, care pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în Primul Război Mondial.
Doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii (acum piloţi civili în echipa de acrobaţii aeriene The Blades) pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în timpul Primului Război Mondial. Ei descoperă cum, în doar patru ani, avioanele s-au transformat din delicate maşini zburătoare în aeronavele de război pe care le cunoaştem azi şi află că toate aspectele războiului aerian modern – de la spionaj la bombardamente de la mare altitudine – au fost deja rafinate de pionierii zborului care au trăit cu aproape o sută de ani în urmă. Cei doi pilotează avioane de epocă şi replici ale acestora şi se confruntă cu provocări similare celor întâlnite de piloţii din Primul Război Mondial. Ei pornesc în misiuni simulate de recunoaştere, misiuni de testare a distanţelor de tragere şi misiuni de bombardament, culminând cu o luptă aeriană unu la unu în avioane de epocă echipate cu camere video.
 
06:30 Martorul: De la balconul camerei 306
Cu ajutorul reverendului Samuel Kyles, care a fost martor la asasinarea lui Martin Luther King Jr, acest documentar investighează unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.
Pe 4 aprilie 1968, reverendul Samuel “Billy” Kyles stătea alături de Dr Martin Luther King Jr pe balconul motelului Lorraine din Memphis, Tennessee, şi a fost martor al asasinării acestuia. Prin intermediul amintirilor reverendului Kyles despre acele momente şi despre zilele care le-au precedat, acest documentar ne ajută să ne amintim de ce a făcut Dr King acea călătorie fatală către Memphis şi face cronica ultimelor ore ale vieţii sale. Încărcat de mărturii emoţionante din partea unor personalităţi-cheie ale luptei pentru drepturile omului cum sunt Maxine Smith şi Dr Benjamin Hooks, precum şi din partea altor contemporani ai Dr King, acest documentar este o poveste cutremurătoare despre un moment de cotitură în mişcarea pentru drepturile civile şi un viu memento al impactului Dr King asupra mişcării pentru drepturi civile din SUA şi asupra ţării înseşi.

Vizualizări: 15

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor