altmarius

cultură şi spiritualitate

10:00 Sabia | Acum la TV
Din Epoca Bronzului şi până la Hollywood, acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva oprimării.
Povestea sabiei este o călătorie culturală plină de spirit, care durează din Epoca Bronzului şi până în prezent, în anii Hollywoodului. Acest documentar alert urmăreşte evoluţia sabiei ca armă şi simbol al luptei împotriva răului şi oprimării. Respectaţi şi consideraţi adevăraţi magicieni, săbierii produceau obiecte de artă care slujeau, în acelaşi timp, pentru protecţie şi supravieţuire. Urmărim turnarea săbiilor de bronz şi suntem martorii măiestriei săbierilor din Europa medievală, Japonia şi Orientul Îndepărtat.
 
11:00 Handel: Viaţa unui idol
Povestea vieţii lui George Frideric Handel (1685-1759), primul muzician din lume care a atins statusul de idol de mase cu hituri precum „Aleluia”, celebre în întreaga lume.
George Frideric Handel (1685-1759) a fost primul muzician din lume care s-a transformat într-un idol pentru mase. Compoziţiile sale de succes, precum „Aleluia”, „Sarabanda”, sau Imnul Încoronării din opera „Preotul Zadok”, prelucrat ca temă în imnul Ligii Campionilor, sunt celebre în întreaga lume. Geniul său muzical a fost la fel de mare ca flerul său comercial, iar personalitatea sa a fost pe cât de excentrică, pe atât de misterioasă. Povestea vieţii sale abundă de anecdote – de altfel, Handel a fost primul compozitor din istorie a cărui biografie a fost pusă pe hârtie. Acest documentar ilustrează întâmplări hilare sau dramatice din viaţa lui Handel şi prezintă personalităţi istorice precum virtuozul italian al clavecinului Domenico Scarlatti, compozitorul german Johann Mattheson, marea cântăreaţă de operă Francesca Cuzzoni şi înfricoşătorul şarlatan John Taylor.
 
12:00 Spărgătorii de coduri
Spărgătorii de coduri” spune povestea ştiinţei din spatele secretelor: care este mecanismul de funcţionare al codurilor, ce fac acestea şi de ce avem nevoie de ele.
n lumea actuală, codurile au devenit fundamentul vieţii pe întregul glob. Informaţii secrete sunt transferate în fiecare zi de la un continent la altul folosind coduri cunoscute numai expeditorului şi destinatarului. De fiecare dată când deschideţi computerul sau navigaţi pe paginile favorite de internet, când vă folosiţi telefonul sau conduceţi maşina, folosiţi ştiinţa codurilor secrete. Spargerea codurilor este domeniul în care ştiinţa întâlneşte aventura – crearea şi spargerea codurilor ne spun poveşti despre inteligenţă, eroism şi jocuri de-a şoarecele şi pisica, adesea cu mize extrem de mari.
 
13:00 Domnişoara Austen regretă
Apropiindu-se de patruzeci de ani, romanciera Jane Austen îşi ajută nepoata să-şi caute un soţ.
Bazată pe scrisorile şi jurnalele reale ale lui Jane Austen, această dramă dezvăluie secretele misterioasei romanciere. Jane se apropie de 40 de ani şi nu a fost căsătorită niciodată. Pentru nepoata ei, Fanny Knight, o tânără frumoasă care caută cu disperare să se îndrăgostească, Jane este mătuşa favorită care îi oferă înţelepciunea şi cunoştinţele ce o vor ajuta în încercarea de a-şi clădi un mariaj fericit. Dar femeia care ştie să scrie atât de bine despre dragoste trebuie s-o fi trăit ea însăşi, nu-i aşa ? Jane nu-i mărturiseşte prea multe nepoatei sale, dar secrete există, şi Jane este forţată să examineze din nou motivele pentru care nu s-a căsătorit niciodată.
 
14:30 Martorul: De la balconul camerei 306
Cu ajutorul reverendului Samuel Kyles, care a fost martor la asasinarea lui Martin Luther King Jr, acest documentar investighează unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.
Pe 4 aprilie 1968, reverendul Samuel “Billy” Kyles stătea alături de Dr Martin Luther King Jr pe balconul motelului Lorraine din Memphis, Tennessee, şi a fost martor al asasinării acestuia. Prin intermediul amintirilor reverendului Kyles despre acele momente şi despre zilele care le-au precedat, acest documentar ne ajută să ne amintim de ce a făcut Dr King acea călătorie fatală către Memphis şi face cronica ultimelor ore ale vieţii sale. Încărcat de mărturii emoţionante din partea unor personalităţi-cheie ale luptei pentru drepturile omului cum sunt Maxine Smith şi Dr Benjamin Hooks, precum şi din partea altor contemporani ai Dr King, acest documentar este o poveste cutremurătoare despre un moment de cotitură în mişcarea pentru drepturile civile şi un viu memento al impactului Dr King asupra mişcării pentru drepturi civile din SUA şi asupra ţării înseşi.
 
15:00 Filmele războiului
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Filmări remarcabile ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi.
Pentru prima oară în istorie, femeile din Marea Britanie şi Germania au participat masiv la război ca parte a forţei de muncă, ca mame şi combatante. Aceste experienţe au fost filmate, uneori, de către femei însele. În Germania, Elizabeth Wilms a filmat viaţa de zi cu zi a femeilor din oraşul ei şi cum această viaţă s-a schimbat pe parcursul războiului, inclusiv uluitoarea sărăcie cu care s-au confruntat femeile după atacul fulger asupra oraşului. În Marea Britanie, Rosie Newman făcea acelaşi lucru. Împreună cu alţi cineaşti amatori, ea ne-a oferit o privire rară în culisele unui război care a schimbat viaţa femeilor sub toate aspectele şi pentru totdeauna.
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Unii dintre aceşti cineaşti amatori au fost soldaţii care şi-au luat camerele pe front şi au filmat ostilităţile; alţii au fost oamenii rămaşi acasă, care au înregistrat aspecte din viaţa lor de zi cu zi. Aceste remarcabile filme de amator şi poveştile soldaţilor, femeilor şi copiilor din ele ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi şi ne arată cum au supravieţuit aceştia unor împrejurări extreme.
 
16:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
n regatul Aurului Verde. Călătoria în lumea ceaiului începe la cei şase legendari „munţi ai ceaiului”, în pădurile subtropicale din sud-estul Chinei. Aici, fiecare producător de ceai are propriile secrete profesionale, transmise din generaţie în generaţie.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
 
17:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca dinastiei Stuart.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
18:00 Povestea agriculturii
Istoria agriculturii britanice din secolul XX, cu prezentarea schimbărilor survenite în felul în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, şi impactului supermarketurilor.
Acest episod urmăreşte povestea a două rase de bovine, Hereford şi Aberdeen Angus, care dominau peisajul zootehnic britanic şi datorită cărora Anglia era considerată „ograda lumii”. Ne arată, de asemenea, cum dimensiunea vitelor din ambele rase a fostă mărită, în decursul secolului XX, cam cu o treime.
Aceasta este povestea relaţiei omului cu pământul, o poveste care urmăreşte revoluţia survenită în producţia britanică de alimente în secolul XX şi examinează impactul acesteia asupra vieţii fermierilor şi consumatorilor. Episoadele se concentrează asupra laptelui, fructelor şi legumelor, grâului şi cărnii de vită. Pe lângă intime şi impresionante filme de amator înregistrate pe parcursul vremii, serialul ne oferă o cronică originală şi în mare parte necunoscută a unui secol revoluţionar pentru agricultură.
 
19:00 Charlotte, ducesa războinică
Remarcabila poveste necunoscută a Marii Ducese Charlotte de Luxemburg, care, în anii întunecaţi ai ocupaţiei naziste, şi-a încurajat poporul prin discursurile sale radiofonice transmise din exil.
Aceasta este povestea adevărată a Marii Ducese Charlotte de Luxemburg şi a luptei guvernului acesteia pentru libertatea ţării sale, împotriva brutalei ocupaţii a celui de-al Treilea Reich. Această poveste ne dezvăluie un adevăr redutabil: acela că oamenii obişnuiţi vor îndura greutăţile, lipsirea de libertate şi chiar moartea dacă au în cine să creadă. Când armata lui Hitler a invadat Luxemburgul în 1940, Charlotte şi câţiva dintre miniştrii săi au fugit în Franţa, formând un guvern în exil. Luxemburghezii care au rămas în ţară au îndurat cinci ani de amară ocupaţie din partea celui de-al Treilea Reich. Luptând cu criticii care o acuzau că şi-a abandonat poporul, Charlotte a folosit undele radio pentru a transmite mesaje de propagandă – singura armă pe care o avea la dispoziţie.
 
21:00 Fiii lui Avraam
Acest serial porneşte în explorarea rădăcinilor comune şi inamiciţiilor dintre trei religii principale ale lumii – creştinismul, iudaismul şi Islamul – pentru a descoperi dacă au un viitor comun.
Profetul Avraam este o figură crucială pentru trei religii monoteiste – creştinismul, iudaismul şi Islamul. În ciuda originilor comune şi a promisiunii primite de Avraam cum că „toate triburile de pe Pământ vor fi binecuvântate de tine”, descendenţii săi seamănă mai degrabă cu o familie disfuncţională. Acest captivant serial în trei episoade încearcă să găsească răspunsuri la marile întrebări: de ce, dacă există un singur Dumnezeu, există trei aşa-zise credinţe monoteiste? Şi de ce unii oameni folosesc religia pentru a-şi demoniza duşmanii, în timp ce alţii o folosesc pentru a crea legături cu alţi oameni? Pornim într-o călătorie de descoperire prin Ţara Sfântă, Egipt, Turcia, Bosnia şi SUA, pentru a explora rădăcinile comune ale celor trei religii, dar şi inamiciţiile profunde dintre ele şi pentru a afla dacă există speranţa unui viitor comun.
 
22:00 Masacru pe plaja Omaha
Combinând ultimele cercetări arheologice şi strategii militare cu relatări ale martorilor oculari, veteranii americani, acest documentar spune povestea întâmplărilor din ziua Z de pe plaja Omaha.
Ziua Z” a fost cea mai amplă operaţiune militară amfibie organizată vreodată şi s-a dovedit a fi momentul de cotitură al celui de-al Doilea Război Mondial. Dar dacă totul mergea rău ? Şi pe una dintre plaje, nenorocirea era să se întâmple – şi i-ar fi costat pe Aliaţi victoria. Pe plaja Omaha, forţele americane au dus lupte mai intense decât pe oricare altă plajă şi au pierdut peste 2.000 de oameni. Dar pe plaja Utah, de alături, debarcarea a fost incomparabil mai uşoară. De ce ? Timp de peste 60 de ani, experţii au căutat răspunsuri la această enigmă – şi acum, în sfârşit, noile descoperiri fac ca ceaţa războiului să se risipească. Combinând ultimele cercetări arheologice şi strategii militare cu relatări ale martorilor oculari, veteranii americani, acest documentar spune povestea întâmplărilor de pe plaja Omaha.
 
23:00 Moartea neagră
O examinare fascinantă a uneia dintre cele mai violente pandemii din istoria omenirii, care a ucis peste o treime din populaţia Europei în secolul al XIV-lea.
Moartea neagră”, pandemie a secolului al XIV-lea, a fost un dezastru uman fără precedent, de proporţii înfricoşătoare. În trei ani îngrozitori, a pierit peste o treime din populaţia Europei. Toţi credeau că e semn al sfârşitului lumii. Pentru cronicarii de la Padova, ciuma a fost mai apocaliptică decât potopul lui Noe. Ciuma a zguduit din temelii societatea înstărită, încrezătoare, relativ bine populată a Europei de Vest de la mijlocul secolului al XIV-lea. Acest documentar urmăreşte răspândirea ciumei şi implicaţiile pe care le-a avut în Europa Evului Mediu. Luând în consideraţie aspecte ca medicina, religia, superstiţiile şi societatea şi folosind analiza specializată a unor istorici eminenţi, este o examinare fascinantă a uneia dintre cele mai înspăimântătoare şi cumplite perioade din existenţa omenirii.
 
00:00 Drumul ceaiului
Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
n inima ţinutului Shangri-La. Cărăuşii s-au adunat să-şi formeze caravanele. Cu Aurul Verde acum încărcat pe spinarea cailor, ei se vor îndrepta spre nord şi vor urca douăzeci de lanţuri muntoase, traversând patru mari fluvii, printre care Yangtze şi Mekong. Vor poposi în mici sate izolate, „suspendate” pe coastele munţilor în aceste părţi necunoscute ale Chinei.
Străbate acoperişul lumii, şerpuind pe mai mult de 4.000 de kilometri, peste 20 de lanţuri muntoase şi două platouri deşertice. Traversează patru mari fluvii şi teritoriile a 25 de grupuri etnice diferite. Acesta este anticul „Drum al ceaiului”, care porneşte din sud-estul Chinei către Tibet şi trece prin Nepal, India, Persia, Mongolia şi Rusia, ajungînd pînă în Europa. Legendarul „Drum al ceaiului”, străbătut de Marco Polo, dar folosit de nenumărate caravane cu mult înainte de el. Urmele acestora sunt întipărite adînc în stîncă şi, totuşi, această moştenire este pe cale să se piardă. Acest documentar în trei părţi porneşte pe urmele caravanelor care, timp de secole, au transportat ceaiul prin Asia, de unde a fost, apoi, trimis în toate colţurile lumii.
 
01:00 Cele mai urâte joburi din istorie
Actorul Tony Robinson ne prezintă cele mai urâte joburi pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei şi care au fost cruciale pentru societate, de la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană.
Epoca dinastiei Stuart.
Unele dintre joburile oribile pe care oamenii le-au avut de-a lungul istoriei au jucat un rol esenţial în societate. Acest serial dezvăluie cum existenţa unor evenimente, instituţii, embleme şi mecanisme economice a fost făcută posibilă de miile de bărbaţi şi femei care trudeau la munca de jos. De la invazia romană a Britaniei la epoca victoriană, actorul englez Tony Robinson caută cele mai urâte joburi din fiecare perioadă.
 
02:00 Povestea agriculturii
Istoria agriculturii britanice din secolul XX, cu prezentarea schimbărilor survenite în felul în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, şi impactului supermarketurilor.
Acest episod urmăreşte povestea a două rase de bovine, Hereford şi Aberdeen Angus, care dominau peisajul zootehnic britanic şi datorită cărora Anglia era considerată „ograda lumii”. Ne arată, de asemenea, cum dimensiunea vitelor din ambele rase a fostă mărită, în decursul secolului XX, cam cu o treime.
Aceasta este povestea relaţiei omului cu pământul, o poveste care urmăreşte revoluţia survenită în producţia britanică de alimente în secolul XX şi examinează impactul acesteia asupra vieţii fermierilor şi consumatorilor. Episoadele se concentrează asupra laptelui, fructelor şi legumelor, grâului şi cărnii de vită. Pe lângă intime şi impresionante filme de amator înregistrate pe parcursul vremii, serialul ne oferă o cronică originală şi în mare parte necunoscută a unui secol revoluţionar pentru agricultură.
 
03:00 Charlotte, ducesa războinică
Remarcabila poveste necunoscută a Marii Ducese Charlotte de Luxemburg, care, în anii întunecaţi ai ocupaţiei naziste, şi-a încurajat poporul prin discursurile sale radiofonice transmise din exil.
Aceasta este povestea adevărată a Marii Ducese Charlotte de Luxemburg şi a luptei guvernului acesteia pentru libertatea ţării sale, împotriva brutalei ocupaţii a celui de-al Treilea Reich. Această poveste ne dezvăluie un adevăr redutabil: acela că oamenii obişnuiţi vor îndura greutăţile, lipsirea de libertate şi chiar moartea dacă au în cine să creadă. Când armata lui Hitler a invadat Luxemburgul în 1940, Charlotte şi câţiva dintre miniştrii săi au fugit în Franţa, formând un guvern în exil. Luxemburghezii care au rămas în ţară au îndurat cinci ani de amară ocupaţie din partea celui de-al Treilea Reich. Luptând cu criticii care o acuzau că şi-a abandonat poporul, Charlotte a folosit undele radio pentru a transmite mesaje de propagandă – singura armă pe care o avea la dispoziţie.
 
05:00 Fiii lui Avraam
Acest serial porneşte în explorarea rădăcinilor comune şi inamiciţiilor dintre trei religii principale ale lumii – creştinismul, iudaismul şi Islamul – pentru a descoperi dacă au un viitor comun.
Profetul Avraam este o figură crucială pentru trei religii monoteiste – creştinismul, iudaismul şi Islamul. În ciuda originilor comune şi a promisiunii primite de Avraam cum că „toate triburile de pe Pământ vor fi binecuvântate de tine”, descendenţii săi seamănă mai degrabă cu o familie disfuncţională. Acest captivant serial în trei episoade încearcă să găsească răspunsuri la marile întrebări: de ce, dacă există un singur Dumnezeu, există trei aşa-zise credinţe monoteiste? Şi de ce unii oameni folosesc religia pentru a-şi demoniza duşmanii, în timp ce alţii o folosesc pentru a crea legături cu alţi oameni? Pornim într-o călătorie de descoperire prin Ţara Sfântă, Egipt, Turcia, Bosnia şi SUA, pentru a explora rădăcinile comune ale celor trei religii, dar şi inamiciţiile profunde dintre ele şi pentru a afla dacă există speranţa unui viitor comun.
 
06:00 Masacru pe plaja Omaha
Combinând ultimele cercetări arheologice şi strategii militare cu relatări ale martorilor oculari, veteranii americani, acest documentar spune povestea întâmplărilor din ziua Z de pe plaja Omaha.
Ziua Z” a fost cea mai amplă operaţiune militară amfibie organizată vreodată şi s-a dovedit a fi momentul de cotitură al celui de-al Doilea Război Mondial. Dar dacă totul mergea rău ? Şi pe una dintre plaje, nenorocirea era să se întâmple – şi i-ar fi costat pe Aliaţi victoria. Pe plaja Omaha, forţele americane au dus lupte mai intense decât pe oricare altă plajă şi au pierdut peste 2.000 de oameni. Dar pe plaja Utah, de alături, debarcarea a fost incomparabil mai uşoară. De ce ? Timp de peste 60 de ani, experţii au căutat răspunsuri la această enigmă – şi acum, în sfârşit, noile descoperiri fac ca ceaţa războiului să se risipească. Combinând ultimele cercetări arheologice şi strategii militare cu relatări ale martorilor oculari, veteranii americani, acest documentar spune povestea întâmplărilor de pe plaja Omaha.

Vizualizări: 18

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor