altmarius

cultură şi spiritualitate

09:30 Banii: Lumea Google | Acum la TV
Acest documentar explică fenomenul Google – una dintre cele mai de succes companii din lume.
Google s-a consacrat de mult ca regină a internetului. Dar nu este doar una dintre cele mai de succes companii de pe glob. Google este una dintre puţinele companii care se pot lăuda că au schimbat cu adevărat lumea. Discutăm cu câţiva dintre nenumăraţii oameni care spun că Google le-a schimbat viaţa, uneori în feluri neaşteptate.
 
10:00 Sporturile Chinei antice
Prin reconstituiri şi interviuri cu experţi, explorăm lumea sportivă a Chinei antice – de la primele meciuri de fotbal din lume la rolul ceremonial al tirului cu arcul şi până la artele marţiale.
Sporturile Chinei antice” ne poartă în centrul unei lumi sportive care prospera cu secole înainte de Jocurile Olimpice. De la primele meciuri de fotbal din lume la rolul ceremonial al tirului cu arcul şi până la artele marţiale, povestea noastră aduce la viaţă lumea unică a sportului din China antică. Prin reconstituiri dramatice şi interviuri cu experţi, explorăm această lume puţin cunoscută pentru a dezvălui o altă faţă a Chinei.
 
11:00 Vincent: Întreaga poveste
Un documentar în trei părţi despre unul dintre cei mai deosebiţi artişti ai lumii, Vincent van Gogh, care îi prezintă capodoperele, infamele luni de nebunie şi noi poveşti despre anii tinereţii sale.
Ultimul episod dezvăluie colaborarea dificilă a lui van Gogh cu Paul Gauguin la Arles, Franţa, celebrul incident când şi-a tăiat urechea şi ultimele sale zile în suburbia pariziană Auvers-sur-Oise.
Un documentar ambiţios în trei părţi, care comemorează viaţa şi moartea unui artist deosebit şi extrem de popular, Vincent van Gogh. Documentarul se concentrează nu doar pe infamele luni de nebunie ale lui van Gogh, perioadă în care a pictat cele mai cunoscute tablouri ale sale, ci şi pe poveştile necunoscute până acum despre anii săi ca profesor, lingvist, fanatic religios şi obsedat sexual.
 
12:00 Imperiul mărilor
Dezvăluim cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării.
n acest episod, folosim cariera plurivalentă a lui Horatio Nelson pentru a explora felul cum Marina a construit imperiul mondial al Marii Britanii, ridicând-o la rangul de putere mondială supremă în epoca descoperirilor şi a revoluţiei.
Timp de patru secole, Marina a făcut din Marea Britanie cea mai puternică naţiune de pe Pământ. Dar impactul ei trece dincolo de bătăliile de pe mări. Aceasta este povestea felului cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării. La apogeul său, ea devenise forţa motrice din spatele răspândirii unui sistem de comerţ şi de valori care va schimba lumea pentru totdeauna. Şi apoi, toate acestea s-au pierdut…Istoricul pasionat şi navigatorul Dan Snow ne spune povestea epică a istoriei Marii Britanii prin prisma celei mai măreţe instituţii a acesteia. Călătorind peste oceane şi în jurul lumii, el reinsuflă romantismul în trecutul marinăresc al Marii Britanii, descoperind fascinante viniete de curaj şi îndrăzneală şi poveşti umane ascunse în spatele dioramelor bătăliilor.
 
13:00 Misteriosul manuscris Voynich
Acest documentar urmăreşte o pistă nouă în vânătoarea pentru aflarea identităţii autorului Codului Voynich, cel mai misterios manuscris din lume, pe care nimeni nu a reuşit încă să îl decodifice.
Codul Voynich este cel mai misterios manuscris din lume. O carte scrisă de un autor necunoscut şi ilustrată cu imagini bizare şi misterioase, Codul este scris într-o limbă pe care nici cei mai buni paleografi din lume nu au reuşit să o decodifice. Nu e de mirare că aceasta este menţionată chiar şi în ultimul bestseller al lui Dan Brown, „Simbolul pierdut”. Manuscrisul Voynich i-a captivat pe savanţi şi pe ocultişti în egală măsură încă de la descoperirea sa, acum 100 de ani. Decodificatorii Codului Purpuriu japonez, fizicieni cu computere moderne de mare putere şi importanţi matematicieni, cu toţii şi-au încercat norocul. Dar până acum, nimeni nu a reuşit să descifreze conţinutul misterioasei cărţi. Acest documentar urmăreşte o pistă complet nouă în vânătoarea pentru aflarea identităţii autorului Codului Voynich.
 
14:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
n ianuarie 1945, Joachim Peiper şi banda lui de criminali SS au atras soldaţii batalionului 285 de artilerie al SUA pe un teren în apropiere de Malmedy, unde i-au împuşcat. Şi alte masacre ale soldaţilor americani au fost puse pe seama lui Peiper. Naziştii săi au fost judecaţi într-un mod brutal, anchetatorii fiind acuzaţi de agresarea inculpaţilor şi de smulgerea unor mărturii false. Deşi toţi au fost găsiţi vinovaţi, atât de ferm a fost în SUA protestul împotriva metodelor acuzării, încât niciunul n-a fost condamnat la moarte. În schimb, au fost condamnaţi la închisoare. Peiper şi-a ispăşit pedeapsa şi a părăsit închisoarea în 1956.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
15:00 Izbucnirea
Un documentar emoţionant care recreează izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în Marea Britanie, folosind filmări de arhivă şi mărturiile celor care au trăit acea zi fatidică.
Un documentar emoţionant care recreează izbucnirea celui de-al Doilea Război Mondial în Marea Britanie, folosind filmări de arhivă şi mărturiile celor care au trăit acea zi fatidică. Duminică, pe 3 septembrie 1939, prim-ministrul britanic Neville Chamberlain a dat un comunicat radio plin de emoţie, în care anunţa că Germania nu a răspuns unui ultimatum de a pune capăt invaziei Poloniei. Marea Britanie intrase în război. Descendenţii personajelor politice implicate citesc din memoriile acestora şi adaugă propriile lor amintiri, iar personalităţi şi civili din ţările implicate în război îşi amintesc ce au simţit în ziua când s-a declarat războiul.
 
16:00 Prinţesa-vampir
Acest documentar se concentrează asupra „isteriei vampirilor” care cuprinsese Europa centrală la mijlocul secolului XVIII.
O echipă de arheologi a găsit la Krumlov, un mic sat din Republica Cehă, scheletul unei femei îngropate conform ritualurilor referitoare la vampiri: capul fusese tăiat şi aşezat între picioare, iar toracele fusese străpuns cu o ţepuşă de lemn. Originea scheletului nu a fost identificată, dar se bănuieşte că este scheletul unei prinţese despre care în secolul XVIII se credea că se transformase în vampir. Cum a murit aceasta ? Se află oare povestea ei la originea miturilor noastre despre vampiri ?
 
17:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
napoi în viitor. Familiile se pregătesc pentru Adunarea Generală Anuală, care relevă care dintre familii au făcut datorii şi care au avut succes. Familia aborigenă îşi examinează viitorul. Unii dintre condamnaţi îşi primesc documentele de eliberare şi toate familiile îşi petrec ultimele zile împachetându-şi lucrurile “din secolul XIX” şi pregătindu-se pentru întoarcerea la civilizaţie. Unii sunt trişti, dar alţii abia aşteaptă să plece acasă. Ultima noapte le oferă participanţilor posibilitatea de a reflecta asupra experienţei prin care au trecut şi ce le-a dezvăluit aceasta despre Australia din trecut şi din prezent. În încheiere, familiile şi condamnaţii părăsesc ţinutul, unde nu se vor mai întoarce niciodată. Cu toţii călătoresc pe râu către Sydney, unde participanţii se scaldă în luxul unui hotel de cinci stele, bucurându-se chiar şi de cele mai mici plăceri de fiecare zi.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
18:00 Povestea agriculturii
Istoria agriculturii britanice din secolul XX, cu prezentarea schimbărilor survenite în felul în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, şi impactului supermarketurilor.
Acest episod urmăreşte povestea a două rase de bovine, Hereford şi Aberdeen Angus, care dominau peisajul zootehnic britanic şi datorită cărora Anglia era considerată „ograda lumii”. Ne arată, de asemenea, cum dimensiunea vitelor din ambele rase a fostă mărită, în decursul secolului XX, cam cu o treime.
Aceasta este povestea relaţiei omului cu pământul, o poveste care urmăreşte revoluţia survenită în producţia britanică de alimente în secolul XX şi examinează impactul acesteia asupra vieţii fermierilor şi consumatorilor. Episoadele se concentrează asupra laptelui, fructelor şi legumelor, grâului şi cărnii de vită. Pe lângă intime şi impresionante filme de amator înregistrate pe parcursul vremii, serialul ne oferă o cronică originală şi în mare parte necunoscută a unui secol revoluţionar pentru agricultură.
 
19:00 Florence Nightingale
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului şi creează un portret evocator al vremurilor sale.
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului. Membră a aristocraţiei engleze, Florence a renunţat la viaţa în opulentul său conac în favoarea sinistrelor spitale de campanie din Crimeea. Înfuriată de proasta îngrijire de care „beneficiau” răniţii de pe front, ea s-a întors acasă pentru a purta de una singură un război cu Parlamentul şi Coroana şi a asigura o îngrijire adecvată pentru soldaţii britanici. Victoria ei a rezonat dincolo de dispensarele militare şi a revoluţionat întreaga medicină occidentală. Cuprinzând reconstituiri de neuitat ale epicului „Atac al cavaleriei uşoare”, ale veselelor săli de muzică ale vremii şi frumuseţii pastorale a Angliei, acest documentar surprinde pe peliculă un simbol şi spiritul unei epoci.
 
20:00 Chirurgia plastică în Antichitate
Un studiu aprofundat despre cunoştinţele civilizaţiilor antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
Chirurgia plastică este considerată una dintre minunile ştiinţei moderne. Se admite în general că nevoia urgentă de chirurgie reparatorie după rănile suferite în al Doilea Război Mondial, precum şi progresele înregistrate în domeniul anesteziei şi al antibioticelor au dus la dezvoltări spectaculoase, chirurgia plastică devenind în prezent aproape o banalitate. Dar chirurgul plastic britanic Natasha Hidvegi a descoperit cu uluire că operaţia la care lucra, de refacere a nasului unui pacient bolnav de cancer, a fost elaborată acum 3.000 de ani, în India. Aşa începe călătoria ei în jurul lumii şi înapoi în timp, pentru a cerceta ce ştiau civilizaţiile antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
 
21:00 Legea lui Garrow
Plasat în Londra epocii georgiene, într-un mediu corupt şi dominat de injustiţie socială, acest serial este inspirat de viaţa avocatului William Garrow, un pionier în domeniul legislativ.
William Garrow continuă să-i apere pe cei nedreptăţiţi, câştigând cazul unei prostituate acuzate că şi-a ucis un client. Relaţia dintre Garrow şi Southouse rămâne încordată până când clienta Mary Hamer soseşte disperată în biroul lui Southouse, implorându-l pe Garrow să-l apere pe soţul ei. Joseph Hamer zace de multe luni după gratii la închisoarea Newgate fără să fi fost acuzat oficial, după ce a fost arestat sub suspiciunea de sediţiune. Cazul lui Joseph este urmărit îndeaproape de Secretarul de Stat Melville şi de sir Arthur Hill, care îi înscenează acuzaţii de înaltă trădare.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
22:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Franz Stangl a fost comandantul nazist al lagărelor morţii de la Treblinka şi Sobibor din Polonia. A fost răspunzător de exterminarea a aproximativ 900.000 de bărbaţi, femei şi copii. La sfârşitul războiului, a fugit în Italia, unde s-a alăturat unui grup de informatori organizat de oficiali ai Vaticanului. De acolo, a dispărut. Supravieţuitorul holocaustului Simon Wiesenthal a finanţat din propriii bani urmărirea lui Stangl. Wiesenthal i-a dat de urmă în Brazilia. Stangl a fost extrădat în Germania de Vest, unde a fost judecat pentru moartea a 900.000 de oameni. Fostul comandant nazist a recunoscut crimele, dar a susţinut că-şi făcea doar datoria.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
23:00 Călători în timp
Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, acest popular serial cu temă arheologică dezvăluie secretele lungii şi bogatei istorii britanice.
Călătorii în timp ajung în insulele Shetland pentru a dezvălui adevărul din spatele unui mit local, o movilă de pe vârful unei stânci numită „Mormântul Uriaşului”. Dar ce ascunde aceasta de fapt ? Şi ar putea fi ea legată de ceramica vikingă găsită într-o grădină din apropiere ? Luptând cu timpul şi cu vremea rea, echipa face câteva descoperiri rare şi extraordinare. Vor găsi ei oare indiciile de care au nevoie ?
Dintr-un subiect aparent banal, echipa de la „Călători în timp” face din arheologie un subiect popular datorită entuziasmului dovedit în dezgroparea secretelor lungii şi bogatei istorii britanice. Excavând situri din orice perioadă, din vremurile Paleoliticului şi până în trecutul recent, realizatorii acestui documentar vă vor distra şi, în acelaşi timp, vă vor îmbunătăţi cunoştinţele de istorie.
 
00:00 Handel: Viaţa unui idol
Povestea vieţii lui George Frideric Handel (1685-1759), primul muzician din lume care a atins statusul de idol de mase cu hituri precum „Aleluia”, celebre în întreaga lume.
George Frideric Handel (1685-1759) a fost primul muzician din lume care s-a transformat într-un idol pentru mase. Compoziţiile sale de succes, precum „Aleluia”, „Sarabanda”, sau Imnul Încoronării din opera „Preotul Zadok”, prelucrat ca temă în imnul Ligii Campionilor, sunt celebre în întreaga lume. Geniul său muzical a fost la fel de mare ca flerul său comercial, iar personalitatea sa a fost pe cât de excentrică, pe atât de misterioasă. Povestea vieţii sale abundă de anecdote – de altfel, Handel a fost primul compozitor din istorie a cărui biografie a fost pusă pe hârtie. Acest documentar ilustrează întâmplări hilare sau dramatice din viaţa lui Handel şi prezintă personalităţi istorice precum virtuozul italian al clavecinului Domenico Scarlatti, compozitorul german Johann Mattheson, marea cântăreaţă de operă Francesca Cuzzoni şi înfricoşătorul şarlatan John Taylor.
 
01:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
napoi în viitor. Familiile se pregătesc pentru Adunarea Generală Anuală, care relevă care dintre familii au făcut datorii şi care au avut succes. Familia aborigenă îşi examinează viitorul. Unii dintre condamnaţi îşi primesc documentele de eliberare şi toate familiile îşi petrec ultimele zile împachetându-şi lucrurile “din secolul XIX” şi pregătindu-se pentru întoarcerea la civilizaţie. Unii sunt trişti, dar alţii abia aşteaptă să plece acasă. Ultima noapte le oferă participanţilor posibilitatea de a reflecta asupra experienţei prin care au trecut şi ce le-a dezvăluit aceasta despre Australia din trecut şi din prezent. În încheiere, familiile şi condamnaţii părăsesc ţinutul, unde nu se vor mai întoarce niciodată. Cu toţii călătoresc pe râu către Sydney, unde participanţii se scaldă în luxul unui hotel de cinci stele, bucurându-se chiar şi de cele mai mici plăceri de fiecare zi.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
02:00 Povestea agriculturii
Istoria agriculturii britanice din secolul XX, cu prezentarea schimbărilor survenite în felul în care fructele şi legumele erau cultivate, recoltate şi vândute, şi impactului supermarketurilor.
Acest episod urmăreşte povestea a două rase de bovine, Hereford şi Aberdeen Angus, care dominau peisajul zootehnic britanic şi datorită cărora Anglia era considerată „ograda lumii”. Ne arată, de asemenea, cum dimensiunea vitelor din ambele rase a fostă mărită, în decursul secolului XX, cam cu o treime.
Aceasta este povestea relaţiei omului cu pământul, o poveste care urmăreşte revoluţia survenită în producţia britanică de alimente în secolul XX şi examinează impactul acesteia asupra vieţii fermierilor şi consumatorilor. Episoadele se concentrează asupra laptelui, fructelor şi legumelor, grâului şi cărnii de vită. Pe lângă intime şi impresionante filme de amator înregistrate pe parcursul vremii, serialul ne oferă o cronică originală şi în mare parte necunoscută a unui secol revoluţionar pentru agricultură.
 
03:00 Florence Nightingale
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului şi creează un portret evocator al vremurilor sale.
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului. Membră a aristocraţiei engleze, Florence a renunţat la viaţa în opulentul său conac în favoarea sinistrelor spitale de campanie din Crimeea. Înfuriată de proasta îngrijire de care „beneficiau” răniţii de pe front, ea s-a întors acasă pentru a purta de una singură un război cu Parlamentul şi Coroana şi a asigura o îngrijire adecvată pentru soldaţii britanici. Victoria ei a rezonat dincolo de dispensarele militare şi a revoluţionat întreaga medicină occidentală. Cuprinzând reconstituiri de neuitat ale epicului „Atac al cavaleriei uşoare”, ale veselelor săli de muzică ale vremii şi frumuseţii pastorale a Angliei, acest documentar surprinde pe peliculă un simbol şi spiritul unei epoci.
 
04:00 Chirurgia plastică în Antichitate
Un studiu aprofundat despre cunoştinţele civilizaţiilor antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
Chirurgia plastică este considerată una dintre minunile ştiinţei moderne. Se admite în general că nevoia urgentă de chirurgie reparatorie după rănile suferite în al Doilea Război Mondial, precum şi progresele înregistrate în domeniul anesteziei şi al antibioticelor au dus la dezvoltări spectaculoase, chirurgia plastică devenind în prezent aproape o banalitate. Dar chirurgul plastic britanic Natasha Hidvegi a descoperit cu uluire că operaţia la care lucra, de refacere a nasului unui pacient bolnav de cancer, a fost elaborată acum 3.000 de ani, în India. Aşa începe călătoria ei în jurul lumii şi înapoi în timp, pentru a cerceta ce ştiau civilizaţiile antice ale Egiptului, Indiei şi Romei despre chirurgia estetică şi plastică.
 
05:00 Legea lui Garrow
Plasat în Londra epocii georgiene, într-un mediu corupt şi dominat de injustiţie socială, acest serial este inspirat de viaţa avocatului William Garrow, un pionier în domeniul legislativ.
William Garrow continuă să-i apere pe cei nedreptăţiţi, câştigând cazul unei prostituate acuzate că şi-a ucis un client. Relaţia dintre Garrow şi Southouse rămâne încordată până când clienta Mary Hamer soseşte disperată în biroul lui Southouse, implorându-l pe Garrow să-l apere pe soţul ei. Joseph Hamer zace de multe luni după gratii la închisoarea Newgate fără să fi fost acuzat oficial, după ce a fost arestat sub suspiciunea de sediţiune. Cazul lui Joseph este urmărit îndeaproape de Secretarul de Stat Melville şi de sir Arthur Hill, care îi înscenează acuzaţii de înaltă trădare.
Această dramă, a cărei acţiune este plasată în epoca georgiană la tribunalul londonez Old Bailey, într-un mediu dominat de corupţie şi injustiţie socială, este bazată pe un şir de procese reale de la sfârşitul secolului XVIII. Fiecare episod începe cu investigarea unui caz extras din arhivele tribunalului vremii, de la viol şi crimă la înaltă trădare şi corupţie, şi îi urmăreşte pe William Garrow şi asociatul său John Southouse în timp ce încearcă să descopere adevărul sau să lupte pentru dreptate. Într-o epocă în care puţini oameni beneficiau de apărători, tânărul Garrow i-a apărat pe cei defavorizaţi şi a promovat interogatoriul încrucişat al martorilor acuzării, care face parte astăzi din sistemul nostru legislativ.
 
06:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Franz Stangl a fost comandantul nazist al lagărelor morţii de la Treblinka şi Sobibor din Polonia. A fost răspunzător de exterminarea a aproximativ 900.000 de bărbaţi, femei şi copii. La sfârşitul războiului, a fugit în Italia, unde s-a alăturat unui grup de informatori organizat de oficiali ai Vaticanului. De acolo, a dispărut. Supravieţuitorul holocaustului Simon Wiesenthal a finanţat din propriii bani urmărirea lui Stangl. Wiesenthal i-a dat de urmă în Brazilia. Stangl a fost extrădat în Germania de Vest, unde a fost judecat pentru moartea a 900.000 de oameni. Fostul comandant nazist a recunoscut crimele, dar a susţinut că-şi făcea doar datoria.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.

Vizualizări: 32

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor