altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00 Ioana d’Arc | Acum la TV
Această dramă-documentar merge dincolo de imaginea legendarei eroine pentru a descoperi o tânără fascinantă care s-a străduit să-şi ducă la îndeplinire viziunea într-o lume brutală şi periculoasă.
O ţărancă analfabetă pe nume Jeanne d’Arc s-a desprins la 17 ani dintr-un colţ obscur al Franţei sfâşiate de război, a adunat în jurul ei o armată demoralizată şi a schimbat cursul istoriei. Inspirată de „vocile ei”, Ioana d’Arc i-a uluit pe invadatorii englezi, a făcut posibilă încoronarea Delfinului şi i-a uimit chiar şi pe torţionarii ei cu inteligenţa şi graţia de care a dat dovadă. Acum, vom trece dincolo de imaginea acestei legendare eroine pentru a descoperi o tânără fascinantă care s-a străduit să-şi ducă la îndeplinire propria viziune într-o lume brutală şi periculoasă.
 
12:00 Ultimul an al Germaniei de Est
Un serial care descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist şi aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
Uniţi pe vecie
Căderea Zidului Berlinului pe 9 noiembrie 1989 a marcat începutul celei mai captivante perioade din istoria postbelică a Germaniei. A fost ca o nuntă dintre vestul democrat şi Estul socialist, cu un mire elegant, o mireasă voalată şi o dotă necunoscută. A avut loc „petrecerea de nuntă”, a apărut şi „mahmureala de după” şi, după ce a trecut „euforia lunii de miere”, s-a produs revelaţia că nu mai există cale de întoarcere. Acest documentar în serial descrie ultimul an de existenţă al RDG sub regimul socialist. Reconstituiri elaborate ale poveştilor personale ale unor oameni obişnuiţi din ambele Germanii, întrepătrunse cu uimitoare materiale de arhivă şi interviuri cu experţi, aruncă lumină asupra procesului de reunificare a Germaniei după o divizare de 40 de ani.
 
13:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
n labirint.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
14:00 Colonia
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni sunt transportaţi în timp în Australia înaintaşilor. Ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din New South Wales, întocmai ca acum 200 de ani.
napoi în viitor. Familiile se pregătesc pentru Adunarea Generală Anuală, care relevă care dintre familii au făcut datorii şi care au avut succes. Familia aborigenă îşi examinează viitorul. Unii dintre condamnaţi îşi primesc documentele de eliberare şi toate familiile îşi petrec ultimele zile împachetându-şi lucrurile “din secolul XIX” şi pregătindu-se pentru întoarcerea la civilizaţie. Unii sunt trişti, dar alţii abia aşteaptă să plece acasă. Ultima noapte le oferă participanţilor posibilitatea de a reflecta asupra experienţei prin care au trecut şi ce le-a dezvăluit aceasta despre Australia din trecut şi din prezent. În încheiere, familiile şi condamnaţii părăsesc ţinutul, unde nu se vor mai întoarce niciodată. Cu toţii călătoresc pe râu către Sydney, unde participanţii se scaldă în luxul unui hotel de cinci stele, bucurându-se chiar şi de cele mai mici plăceri de fiecare zi.
Un grup de englezi, irlandezi şi australieni (atât aborigeni, cât şi de origine europeană) sunt transportaţi înapoi în timp, în Australia strămoşilor lor. Trăind la fel ca şi coloniştii, condamnaţii şi aborigenii de atunci, ei vor experimenta pe propria piele duritatea vieţii din colonia New South Wales, aşa cum se desfăşura ea acum 200 de ani. Primul serial istoric australian de tip reality-show este un amestec de calitate între descoperirea istorică, ameninţările sociale, provocările aventurii şi învăţarea prin experienţă. Răsfăţaţii “pionieri” ai secolului XXI încearcă să demonstreze că sunt suficient de puternici pentru a supravieţui acestei încercări “istorice”. Serialul explorează captivanta poveste a primelor colonii, pline de cruzime, vărsare de sânge şi conflicte inter rasiale (între aborigeni, irlandezi şi englezi), între clase (condamnaţi, coloniştii liberi şi soldaţi), între bărbaţi şi femei.
 
15:00 Cineaştii independenţi
O fascinantă explorare a istoriei cineaştilor independenţi, de la pionierii vremurilor de început ale Hollywoodului şi până la cei care lucrează în industria cinematografică din prezent.
O fascinantă explorare a istoriei cineaştilor independenţi, de la pionierii vremurilor de început ale Hollywoodului şi până la cei care lucrează în industria cinematografică din prezent. Pasiunile şi tehnicile acestor cineaşti sunt dezvăluite prin examinarea carierei unor regizori precum Stanley Kubrick, Orson Welles, Sam Peckinpah şi Samuel Fuller. Documentarul mai prezintă şi interviuri captivante cu Seymour Cassell, Martin Scorsese, Peter Falk, Spike Lee şi alţi cineaşti de renume. Printre multe secrete, ei dezvăluie de ce este atât de importantă păstrarea libertăţii de creaţie în producţia unui film.
 
16:00 Drumul spre Orient
Acest serial aruncă lumină asupra misterioasei dispariţii a expediţiei lui John Franklin din 1845 în căutarea Pasajului de Nord-Vest şi arată de ce norvegianul Roald Amundsen a reuşit să-l găsească.
Căutarea unei rute polare care să lege Europa de Asia – legendarul Pasaj de Nord-Vest – a fost una dintre cele mai dificile şi periculoase din istoria explorărilor. Expediţia originală din 1845, condusă de Sir John Franklin, a avut ca rezultat dispariţia a 128 de oameni. Soarta acestora este unul dintre cele mai perene mistere ale Oceanului Arctic… Abia în 1903, o expediţie condusă de norvegianul Roald Amundsen a găsit, în sfârşit, o cale de trecere. Acest serial din două părţi se concentrează asupra celor două faimoase expediţii şi spune povestea lor folosind reconstituiri şi imagini CGI. Noi informaţii ne arată ce s-a întâmplat cu expediţia lui Franklin şi arată cum Amundsen a reuşit acolo unde mulţi alţii dăduseră greş.
 
17:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Palestrina şi Papii. Următoarea oprire este Italia. Aici, Simon Russell Beale dezvăluie legăturile dintre intrigile papale din Roma Renaşterii şi muzica enigmaticului Palestrina, „Prinţul muzicii”. Mulţi consideră opera lui Palestrina drept inegalabilă în perfecţiunea sa spirituală, dar ea s-a născut pe fondul turbulent al Contrareformei, care avea să aibă un impact dramatic asupra vieţii şi muzicii compozitorului.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
 
18:00 Marea idee a lui Einstein
Acest documentar arată cum au creat predecesorii lui Einstein „instrumentele intelectuale” ale revoluţionarei teorii a relativităţii şi ne ajută să înţelegem celebra ecuaţie mai bine ca niciodată.
n 1905, Albert Einstein examina implicaţiile revoluţionarei sale teorii a relativităţii şi ajungea la o concluzie surprinzătoare: masa şi energia sunt legate între ele şi această relaţie este sintetizată în ecuaţia E=mc?. Deşi este doar una dintre extraordinarele descoperiri ale lui Einstein, aceasta a devenit de departe cea mai faimoasă idee a sa. Dar câţi oameni cunosc cu adevărat semnificaţia ei ? În acest documentar facem lumină asupra celebrei formule dezvăluind povestea genezei acesteia.
 
20:00 Comerţul cu sclavi
Serialul aruncă o privire asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
Dinastia zahărului. Povestea dinastiei Beckford, una dintre cele mai bogate dintre familiile care au condus prima afacere internaţională a Angliei – comerţul cu sclavi. Folosind un set unic de arhive ale familiei, documentarul arată cum îşi conduceau nemilos membrii familiei Beckford plantaţiile de trestie de zahăr, profitând copios de munca miilor de sclavi, cât de mult cheltuiau în Marea Britanie încercând să ajungă pe acelaşi picior cu aristocraţia şi cum s-au implicat în scandalurile sexuale şi financiare care le-au adus, în cele din urmă, ruina.
Sclavia a jucat un rol foarte important în ridicarea Marii Britanii la rang de putere industrială în era victoriană. Dar povestea din spatele „imperiului sclavagist” al Marii Britanii a fost ascunsă timp de aproape două secole. Acest documentar dezvăluie o nouă perspectivă asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea sa modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
 
21:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Aceasta este povestea felului cum un personaj extraordinar, Giovanni Belzoni, un circar italian naturalizat în Anglia, a ajuns în Egipt în 1814, în vremea când ţara începuse să se deschidă faţă de europeni, şi a devenit cel mai mare explorator al său.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
22:00 Farmacia victoriană
ntr-un experiment unic, istoricul Ruth Goodman, profesorul Nick Barber şi doctorandul Tom Quick recreează o farmacie englezească din secolul XIX.
n ultimul episod al serialului, Ruth, Tom şi Nick continuă să administreze farmacia Barber & Goodman până la „sfârşitul erei victoriene”. Tom se lansează şi în domeniul fotografiei şi stomatologiei, folosind ultimele tehnologii disponibile, precum freza dentară cu pedală. Ruth face prezervative din intestine de oaie, iar Nick învaţă să fabrice versiunea victoriană a aspirinei, obţinând pe parcurs şi un leac pentru negi şi bătături.
Acest documentar relevă cum s-a născut sistemul farmaceutic din Anglia victoriană şi cum, în doar 50 de ani de la umilele sale începuturi, acesta s-a transformat într-o adevărată industrie. Farmaciile englezeşti din perioada victoriană vindeau o gamă extrem de largă de produse de folosinţă casnică, medicamente, poţiuni şi creme, echipamente optice şi electrice şi remedii fără reţetă, exact ca într-o farmacie de astăzi.
 
23:00 Mari regizori
Acest documentar omagiază carierele a zece dintre cei mai aclamaţi, provocatori şi individualişti regizori în viaţă, printre care Bernardo Bertolucci şi David Lynch.
Acest documentar este un omagiu adus filmului şi cineaştilor şi se concentrează asupra a zece dintre cei mai aclamaţi, provocatori şi individualişti regizori în viaţă. Este o privire profund personală şi intimă asupra artei cinematografice şi a artiştilor săi creatori. Documentarul a fost prezentat în premieră mondială la Festivalul de la Veneţia din 2009 şi conţine interviuri originale şi detaliate cu cineaşti de talie mondială precum Bernardo Bertolucci, David Lynch, Stephen Frears, Agnes Varda, Ken Loach, Liliana Cavani, Todd Haynes, Catherine Breillat, Richard Linklater şi John Sayles. Presărat cu clipuri şi imagini din arhivele operei subiecţilor, el dezvăluie personalităţile deosebite care au creat imaginile fără vârstă ce ne-au inspirat în decursul vremurilor.
 
00:30 Mari comandanţi britanici
Un fascinant serial biografic istoric despre şase mari comandanţi militari britanici, prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan.
Arthur Wellesley, duce de Wellington. Arthur Wellesley, primul duce de Wellington, a fost cel mai mare general al Angliei. Fără el, istoria Europei ar fi fost foarte diferită. Nu era iubit, dar era respectat. Mai mult, era venerat. Totuşi, incompetenţa armatei britanice în războiul din Crimeea – câştigat doar pentru că duşmanul a fost şi mai incompetent – trebuie pusă în sarcina lui Wellington…
Un fascinant serial biografic istoric despre şase dintre cei mai mari comandanţi militari britanici. Personaje istorice cunoscute în toată lumea, ei au trăit în epoci diferite şi fiecare a avut o influenţă covârşitoare asupra istoriei Marii Britanii. Documentarul este prezentat de un entuziast şi fermecător expert militar, maiorul Gordon Corrigan, care se referă şi în termeni generali la calităţile unui mare comandant, permiţând trasarea de paralele moderne.
 
01:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Palestrina şi Papii. Următoarea oprire este Italia. Aici, Simon Russell Beale dezvăluie legăturile dintre intrigile papale din Roma Renaşterii şi muzica enigmaticului Palestrina, „Prinţul muzicii”. Mulţi consideră opera lui Palestrina drept inegalabilă în perfecţiunea sa spirituală, dar ea s-a născut pe fondul turbulent al Contrareformei, care avea să aibă un impact dramatic asupra vieţii şi muzicii compozitorului.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
 
02:00 Marea idee a lui Einstein
Acest documentar arată cum au creat predecesorii lui Einstein „instrumentele intelectuale” ale revoluţionarei teorii a relativităţii şi ne ajută să înţelegem celebra ecuaţie mai bine ca niciodată.
n 1905, Albert Einstein examina implicaţiile revoluţionarei sale teorii a relativităţii şi ajungea la o concluzie surprinzătoare: masa şi energia sunt legate între ele şi această relaţie este sintetizată în ecuaţia E=mc?. Deşi este doar una dintre extraordinarele descoperiri ale lui Einstein, aceasta a devenit de departe cea mai faimoasă idee a sa. Dar câţi oameni cunosc cu adevărat semnificaţia ei ? În acest documentar facem lumină asupra celebrei formule dezvăluind povestea genezei acesteia.
 
04:00 Comerţul cu sclavi
Serialul aruncă o privire asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
Dinastia zahărului. Povestea dinastiei Beckford, una dintre cele mai bogate dintre familiile care au condus prima afacere internaţională a Angliei – comerţul cu sclavi. Folosind un set unic de arhive ale familiei, documentarul arată cum îşi conduceau nemilos membrii familiei Beckford plantaţiile de trestie de zahăr, profitând copios de munca miilor de sclavi, cât de mult cheltuiau în Marea Britanie încercând să ajungă pe acelaşi picior cu aristocraţia şi cum s-au implicat în scandalurile sexuale şi financiare care le-au adus, în cele din urmă, ruina.
Sclavia a jucat un rol foarte important în ridicarea Marii Britanii la rang de putere industrială în era victoriană. Dar povestea din spatele „imperiului sclavagist” al Marii Britanii a fost ascunsă timp de aproape două secole. Acest documentar dezvăluie o nouă perspectivă asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea sa modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
 
05:00 Egipt
Documentarul se întoarce în timp pentru a releva adevărul din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie, concentrându-se asupra a trei descoperiri esenţiale ale Egiptului antic.
Aceasta este povestea felului cum un personaj extraordinar, Giovanni Belzoni, un circar italian naturalizat în Anglia, a ajuns în Egipt în 1814, în vremea când ţara începuse să se deschidă faţă de europeni, şi a devenit cel mai mare explorator al său.
Concentrându-se asupra a trei dintre cele mai importante descoperiri din lumea Egiptului antic, acest serial se întoarce în timp pentru a explora descoperirea mormântului lui Tutankhamon de către Howard Carter, descoperirile Marelui Belzoni datând din timpul domniei lui Ramses al II-lea şi descifrarea hieroglifelor de către Champollion. Însoţiţi-i pe cei trei mari exploratori care depăşesc obstacole uriaşe pentru a dezvălui secretele unei lumi încă nedescoperite. Descoperiţi secretele, miturile şi adevărurile din spatele uneia dintre cele mai măreţe civilizaţii din istorie – o lume antică aproape pierdută sub nisipuri.
 
06:00 Farmacia victoriană
ntr-un experiment unic, istoricul Ruth Goodman, profesorul Nick Barber şi doctorandul Tom Quick recreează o farmacie englezească din secolul XIX.
n ultimul episod al serialului, Ruth, Tom şi Nick continuă să administreze farmacia Barber & Goodman până la „sfârşitul erei victoriene”. Tom se lansează şi în domeniul fotografiei şi stomatologiei, folosind ultimele tehnologii disponibile, precum freza dentară cu pedală. Ruth face prezervative din intestine de oaie, iar Nick învaţă să fabrice versiunea victoriană a aspirinei, obţinând pe parcurs şi un leac pentru negi şi bătături.
Acest documentar relevă cum s-a născut sistemul farmaceutic din Anglia victoriană şi cum, în doar 50 de ani de la umilele sale începuturi, acesta s-a transformat într-o adevărată industrie. Farmaciile englezeşti din perioada victoriană vindeau o gamă extrem de largă de produse de folosinţă casnică, medicamente, poţiuni şi creme, echipamente optice şi electrice şi remedii fără reţetă, exact ca într-o farmacie de astăzi

Vizualizări: 41

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor