altmarius

cultură şi spiritualitate

12:00 Noi, europenii | Acum la TV
Pe baza ultimelor cercetări şi unor expediţii în numeroase locaţii geografice, acest serial explorează bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei.
Europa descoperă capitalismul (secolul XVI)
Cine suntem ? Ce ne defineşte ca europeni ? În acest serial explorăm bazele culturale, politice, economice şi sociale ale lungii istorii a Europei. În centrul fiecărui episod stă câte o idee definitorie pentru era căreia i-a aparţinut – de la individualismul secolului XV până la conceptul naţiunilor din secolul XIX. Bazat pe ultimele cercetări şi pe expediţii în diverse locaţii originale, acest incitant şi cuprinzător serial va fi interesant pentru telespectatorii aparţinând tuturor generaţiilor.
 
13:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
n labirint.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
14:00 Ferma eduardiană
Echipa de la „Ferma victoriană” – istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn – petrece un an învăţând să facă faţă provocărilor vieţii la o fermă din perioada eduardiană.
It’s June – and the team head up to Dartmoor to discover the ways in which Edwardian farmers took advantage of this unique and spectacular landscape to add to their income. The team follows a flock of sheep up onto Dartmoor, where it was traditional for many shepherd’s to take their flocks for summer grazing. Alex and Peter get to grips with shearing, while Ruth takes the fleeces off to a wool mill to find out how it was processed and manufactured. Dartmoor was already becoming a popular tourist attraction, popularized by Edwardian celebrities – such as Sir Arthur Conan Doyle who made it the setting for his classic Sherlock Holmes crime thriller The Hound of The Baskervilles. There’s a visit from Rupert Acton – the team’s land agent during their Victorian Farm adventure – who arrives with his family in a vintage Rolls Royce. The team have a picnic with them before exploring Dartmoor using historic maps that enable them to follow an authentic Edwardian hiking trail.
Creatorii serialului de succes „Ferma victoriană” se întorc pentru a dezvălui lumea dispărută a fermelor din perioada eduardiană, la o scară şi cu o profunzime nemaiîntâlnite până acum. Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn vor munci timp de un an pentru a readuce la viaţă ferma Morwellham. Reflectând spiritul întreprinzător al erei eduardiene, ei îşi extind orizonturile pentru a explora o comunitate diversă şi plină de viaţă în care agricultura, grădinăritul, mineritul şi pescuitul se îngemănau. Recreând viaţa tradiţională a fermierilor eduardieni şi explorând o serie întreagă de meşteşuguri ale acestora, acest fascinant serial ne oferă o privire unică asupra unei ere aflate în pragul unor mari transformări.
 
15:00 Revoluţia marelui ecran
Povestea felului cum Scorsese, Coppola, Spielberg şi alţi regizori şi actori acum celebri au câştigat influenţă la Hollywood şi au creat pelicule clasice precum Naşul, Şoferul de taxi sau Fălci.
Aceasta este povestea felului cum o mână de cineaşti tineri şi entuziaşti au luat cu asalt citadela industriei americane de film şi au creat un nou cinema. A fost o vreme când tineri talentaţi ca Scorsese, Coppola şi Spielberg, alături de un nou val de actori ca De Niro, Pacino şi Nicholson, au câştigat influenţă la Hollywood şi au dat naştere unor pelicule clasice precum Naşul, Cartierul chinezesc, Şoferul de taxi sau Fălci.
 
16:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
Adolf Eichmann a fost ofiţerul SS însărcinat cu transportarea evreilor în lagărele germane de exterminare. S-a achitat de această sarcină cu zel şi eficienţă. În august 1944, Eichmann i-a raportat lui Hitler că patru milioane de evrei au fost anihilaţi în lagărele naziste ale morţii şi că alţi două milioane au fost împuşcaţi sau ucişi în camere de gazare mobile. În 1945, Eichmann a fost arestat de către Aliaţi, dar în anul următor – fără să-i fie recunoscută identitatea – a scăpat şi a dispărut. Motivele şi mecanismele prin care a reuşit să scape formează obiectul unei controverse. Agenţii Mossad au urmărit cu scrupulozitate orice indiciu până când, la sfârşitul lui 1959, au descoperit că Eichmann locuia la Buenos Aires şi că îşi schimbase numele în Ricardo Klement. Vânarea lui Eichmann a iscat o controversă imensă, pentru că întreaga operaţiune a fost ilegală. În 1961, Eichmann a fost judecat în Israel într-un proces televizat în lumea întreagă, a fost găsit vinovat de crime împotriva umanităţii şi a fost spânzurat.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
17:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Bach şi moştenirea luterană. Călătoria lui Simon se încheie în Germania, unde Reforma Protestantă a lui Luther a condus la o revoluţie muzicală şi a culminat cu magistralele creaţii ale lui Johann Sebastian Bach. În ultimul episod, descoperim cum Martin Luther, el însuşi compozitor, a avut un efect profund asupra evoluţiei muzicii sacre, redefinind rolul cântecului bisericesc şi folosirea orgii în timpul slujbelor, precum şi tradiţia extrem de importantă a cântecului sacru în limba maternă.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
 
18:00 Minuni create de om: Buddha uriaş
Povestea lui Buddha uriaş din Leshan – cel mai mare Buddha sculptat în piatră din lume.
n inima Chinei, Leshan-ul găzduieşte cea mai mare reprezentare în piatră a lui Buddha din lume. Piesa centrală este statuia veche de 1.200 de ani a lui Buddha, sub forma lui Maitreya, Buddha reîncarnat. Cu picioarele la confluenţa a trei râuri, legenda spune că Buddha cel uriaş a fost construit pentru a proteja bărcile care dădeau adesea de necaz în apele învolburate. Construcţia statuii, sculptată din versantul dealului Lingyun în secolul VIII, în timpul dinastiei Tang, a necesitat 90 de ani. Astăzi, Buddha uriaş de la Leshan este restaurat pe o scară mai largă decât orice restaurare încercată vreodată. Dar acest colos de 71 de metri creat de om se confruntă cu o dublă ameninţare: din partea eroziunii cauzate de atacul lent al timpului şi de roiurile de turişti şi din partea Indiei, care promovează un proiect ambiţios de construcţie a unui Buddha şi mai mare, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie care, se spune, îl va face să reziste peste 1.000 de ani. Studiem istoria şi semnificaţia acestui monument, precum şi eforturile şi provocările pe care le presupune conservarea sa.
 
19:00 Moştenirea lui Julius Kambarage Nyerere
Acest documentar celebrează viaţa şi munca lui Julius Kambarage Nyerere, primul preşedinte al Tanzaniei, de la fondarea ţării în 1961 şi până la retragerea sa din activitate în 1985.
Poreclit cu afecţiune Mwalimu (Învăţătorul) în ţara sa natală, Julius Kambarage Nyerere (1922-1999) mai este considerat, cu la fel de multă afecţiune, „Părintele naţiunii”. Arhitectul obţinerii independenţei Tanzaniei în 1961, Nyerere a fost un lider cu viziune panafricană. El a legiferat educaţia gratuită, a fost un promotor al egalităţii dintre femei şi bărbaţi şi a stabilit principii de guvernare care puneau accentul pe cinste şi lipsa corupţiei.
 
20:00 Comerţul cu sclavi
Serialul aruncă o privire asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
Ruperea lanţurilor. Abolire... cu şpil. Legea abolirii sclaviei nu a însemnat libertatea pentru cei care erau deja „proprietatea” cuiva. William Wilberforce, omul care a pus capăt comerţului cu sclavi, este considerat astăzi un erou, dar mai există o poveste a sa, ascunsă timp de 200 de ani. Deşi se opunea comerţului cu sclavi, Wilberforce credea că cei 800.000 de sclavi deţinuţi de britanici trebuie să rămână înrobiţi. Îi considera nedemni de a fi liberi. Urmăriţi povestea nespusă despre felul cum şi-au câştigat până la urmă libertatea sclavii din Caraibe.
Sclavia a jucat un rol foarte important în ridicarea Marii Britanii la rang de putere industrială în era victoriană. Dar povestea din spatele „imperiului sclavagist” al Marii Britanii a fost ascunsă timp de aproape două secole. Acest documentar dezvăluie o nouă perspectivă asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea sa modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
 
21:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Monet şi prietenii săi descoperă că Franţa postbelică este extrem de opresivă faţă de tinerii artişti vizionari. Acum, Salonul este şi mai conservator decât înainte, iar tradiţionaliştii sunt hotărâţi să-i distrugă pe rebeli, care îşi dezvoltă fiecare stilul său individual. Prima expoziţie impresionistă se deschide la Paris în 1874, dar este un dezastru – respinsă de public şi denigrată de critici. Monet se împrieteneşte cu soţia protectorului său, o prietenie care-i va marca întreaga viaţă. Când Ernest Hochede este ameninţat de ruină, Monet îi invită pe soţia acestuia, Alice, şi pe cei şase copii ai ei să se mute cu el şi cu soţia lui bolnavă, Camille. Alice o îngrijeşte pe Camille, care moare după o lungă suferinţă. Manet, grav bolnav de sifilis, îşi pictează ultima capodoperă, „Barul de la Folies Bergere”. Monet şi Renoir se separă de ceilalţi Impresionişti, hotărând să expună la Salonul din 1880 în loc de expoziţia de grup.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
22:00 11 septembrie: Turnurile gemene
Folosind reconstituiri şi imagini generate pe computer, acest documentar recreează, minut cu minut, ce s-a întâmplat în interiorul Turnurilor Gemene ale World Trade Center pe 11 septembrie 2001.
11 septembrie este o zi obişnuită de lucru la World Trade Centre din New York. Dar la orele 08:46:40, zborul 11 al American Airlines intră în partea superioară a turnului nordic, distrugând de la etajul 93 până la 99. Şi coşmarul începe…
Combinând reconstituiri dramatice realizate pe baza raportului Comisiei 11 Septembrie cu relatări ale martorilor oculari, acest documentar spune povestea evenimentelor din 11 septembrie 2001, când Turnurile Gemene ale World Trade Centre din New York au fost distruse. Privită prin ochii membrilor serviciilor de urgenţă, ai autorităţii aviatice federale, guvernului SUA şi ai supravieţuitorilor şi folosind mărturia lui Khalid Sheikh Mohammed, colaboratorul lui Osama Bin Laden care a orchestrat atacurile şi care a fost capturat în 2003, fiecare poveste este spusă în aşa fel încât să transmită corect semnificaţia evenimentelor din toate punctele de vedere.
 
23:00 11 septembrie: Turnurile gemene
Folosind reconstituiri şi imagini generate pe computer, acest documentar recreează, minut cu minut, ce s-a întâmplat în interiorul Turnurilor Gemene ale World Trade Center pe 11 septembrie 2001.
Serviciile de urgenţă continuă să muncească contra-cronometru pentru a salva cât de mulţi oameni posibil, dar încercările disperate ale celor rămaşi prizonieri în Turnurile Gemene de a scăpa sunt zădărnicite de coridoarele pline de fum şi ieşirile de incendiu blocate.
Combinând reconstituiri dramatice realizate pe baza raportului Comisiei 11 Septembrie cu relatări ale martorilor oculari, acest documentar spune povestea evenimentelor din 11 septembrie 2001, când Turnurile Gemene ale World Trade Centre din New York au fost distruse. Privită prin ochii membrilor serviciilor de urgenţă, ai autorităţii aviatice federale, guvernului SUA şi ai supravieţuitorilor şi folosind mărturia lui Khalid Sheikh Mohammed, colaboratorul lui Osama Bin Laden care a orchestrat atacurile şi care a fost capturat în 2003, fiecare poveste este spusă în aşa fel încât să transmită corect semnificaţia evenimentelor din toate punctele de vedere.
 
00:00 Vânătorii de nazişti
Poveştile organizaţiilor, grupărilor şi indivizilor care i-au vânat pe criminalii de război nazişti, a hăituirii acestora şi a luptei pentru echilibrarea balanţei justiţiei.
inta nr. 1: Klaus Barbie, care a fost şeful Gestapoului din Lyon, Franţa, în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Sarcina lui era să zdrobească rezistenţa franceză, iar cruzimea de care a dat dovadă i-a adus porecla Măcelarul din Lyon. Ţinta nr. 2: Ivan Marchenko, cunoscut şi ca Ivan cel Groaznic. A fost un gardian ucrainean îngrozitor de brutal de la lagărul morţii de la Treblinka. Lucru curios, ambii criminali au fost vânaţi de oameni care nu au participat direct la război. Monstrul şi Măcelarul au fost judecaţi în acelaşi timp şi cazurile lor au ridicat multe probleme similare.
Vânătorii de nazişti i-au hăituit pe unii dintre cei mai detestaţi oameni de pe pământ, criminalii de război nazişti. Uneori au făcut-o cu cele mai nobile scopuri, alteori în feluri care, dezvăluite, i-ar oripila chiar şi pe propriii lor susţinători. Crimele celor urmăriţi fuseseră oribile şi, pentru ele, aceştia trebuiau să plătească. Mulţi erau pregătiţi să-i urmărească pe făptaşi până când se va fi făcut dreptate – de la Churchill la SAS, de la strategii care au plănuit debarcarea din Normandia până la Mossad. Aceste poveşti despre hăituire şi despre lupta pentru echilibrarea balanţei justiţiei sunt pline de dramă şi tragedie.
 
01:00 Muzica sacră
Faimosul actor şi corist Simon Russell Beale explorează frumuseţea muzicii sacre a Occidentului.
Bach şi moştenirea luterană. Călătoria lui Simon se încheie în Germania, unde Reforma Protestantă a lui Luther a condus la o revoluţie muzicală şi a culminat cu magistralele creaţii ale lui Johann Sebastian Bach. În ultimul episod, descoperim cum Martin Luther, el însuşi compozitor, a avut un efect profund asupra evoluţiei muzicii sacre, redefinind rolul cântecului bisericesc şi folosirea orgii în timpul slujbelor, precum şi tradiţia extrem de importantă a cântecului sacru în limba maternă.
Purtând telespectatorul într-un pelerinaj pe parcursul a şase secole, renumitul actor şi fost corist Simon Russell Beale ne prezintă un amestec bogat de poveşti personale, politice şi muzicale. Fiecare episod prezintă câteva dintre cele mai frumoase piese scrise vreodată, interpretate de corul „The Sixteen” condus de Harry Christophers, pe un fundal arhitectural adecvat episodului.
 
02:00 Minuni create de om: Buddha uriaş
Povestea lui Buddha uriaş din Leshan – cel mai mare Buddha sculptat în piatră din lume.
n inima Chinei, Leshan-ul găzduieşte cea mai mare reprezentare în piatră a lui Buddha din lume. Piesa centrală este statuia veche de 1.200 de ani a lui Buddha, sub forma lui Maitreya, Buddha reîncarnat. Cu picioarele la confluenţa a trei râuri, legenda spune că Buddha cel uriaş a fost construit pentru a proteja bărcile care dădeau adesea de necaz în apele învolburate. Construcţia statuii, sculptată din versantul dealului Lingyun în secolul VIII, în timpul dinastiei Tang, a necesitat 90 de ani. Astăzi, Buddha uriaş de la Leshan este restaurat pe o scară mai largă decât orice restaurare încercată vreodată. Dar acest colos de 71 de metri creat de om se confruntă cu o dublă ameninţare: din partea eroziunii cauzate de atacul lent al timpului şi de roiurile de turişti şi din partea Indiei, care promovează un proiect ambiţios de construcţie a unui Buddha şi mai mare, cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie care, se spune, îl va face să reziste peste 1.000 de ani. Studiem istoria şi semnificaţia acestui monument, precum şi eforturile şi provocările pe care le presupune conservarea sa.
 
03:00 Moştenirea lui Julius Kambarage Nyerere
Acest documentar celebrează viaţa şi munca lui Julius Kambarage Nyerere, primul preşedinte al Tanzaniei, de la fondarea ţării în 1961 şi până la retragerea sa din activitate în 1985.
Poreclit cu afecţiune Mwalimu (Învăţătorul) în ţara sa natală, Julius Kambarage Nyerere (1922-1999) mai este considerat, cu la fel de multă afecţiune, „Părintele naţiunii”. Arhitectul obţinerii independenţei Tanzaniei în 1961, Nyerere a fost un lider cu viziune panafricană. El a legiferat educaţia gratuită, a fost un promotor al egalităţii dintre femei şi bărbaţi şi a stabilit principii de guvernare care puneau accentul pe cinste şi lipsa corupţiei.
 
04:00 Comerţul cu sclavi
Serialul aruncă o privire asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
Ruperea lanţurilor. Abolire... cu şpil. Legea abolirii sclaviei nu a însemnat libertatea pentru cei care erau deja „proprietatea” cuiva. William Wilberforce, omul care a pus capăt comerţului cu sclavi, este considerat astăzi un erou, dar mai există o poveste a sa, ascunsă timp de 200 de ani. Deşi se opunea comerţului cu sclavi, Wilberforce credea că cei 800.000 de sclavi deţinuţi de britanici trebuie să rămână înrobiţi. Îi considera nedemni de a fi liberi. Urmăriţi povestea nespusă despre felul cum şi-au câştigat până la urmă libertatea sclavii din Caraibe.
Sclavia a jucat un rol foarte important în ridicarea Marii Britanii la rang de putere industrială în era victoriană. Dar povestea din spatele „imperiului sclavagist” al Marii Britanii a fost ascunsă timp de aproape două secole. Acest documentar dezvăluie o nouă perspectivă asupra comerţului cu sclavi, de la costul uman la moştenirea sa modernă. Care au fost consecinţele înrobirii oamenilor şi cum amintesc numele de familie de ecourile sclaviei?
 
05:00 Impresioniştii
La 80 de ani, Claude Monet îşi rememorează viaţa, spunându-i unui ziarist povestea Impresioniştilor şi a revoluţiei iscate de aceştia în lumea artei.
Monet şi prietenii săi descoperă că Franţa postbelică este extrem de opresivă faţă de tinerii artişti vizionari. Acum, Salonul este şi mai conservator decât înainte, iar tradiţionaliştii sunt hotărâţi să-i distrugă pe rebeli, care îşi dezvoltă fiecare stilul său individual. Prima expoziţie impresionistă se deschide la Paris în 1874, dar este un dezastru – respinsă de public şi denigrată de critici. Monet se împrieteneşte cu soţia protectorului său, o prietenie care-i va marca întreaga viaţă. Când Ernest Hochede este ameninţat de ruină, Monet îi invită pe soţia acestuia, Alice, şi pe cei şase copii ai ei să se mute cu el şi cu soţia lui bolnavă, Camille. Alice o îngrijeşte pe Camille, care moare după o lungă suferinţă. Manet, grav bolnav de sifilis, îşi pictează ultima capodoperă, „Barul de la Folies Bergere”. Monet şi Renoir se separă de ceilalţi Impresionişti, hotărând să expună la Salonul din 1880 în loc de expoziţia de grup.
O uimitoare dramă care aduce la viaţă lupta Impresioniştilor francezi pentru recunoaştere în faţa ostilităţii puternice a lumii artistice a secolului XIX. Nuanţele delicate ale nuferilor lui Monet şi splendidele balerine ale lui Degas contrastează puternic cu povestea uriaşelor controverse, scandaluri şi rivalităţi care transpar din această somptuoasă dramă bazată pe scrisori de arhivă şi alte probe documentare.
 
06:00 11 septembrie: Turnurile gemene
Folosind reconstituiri şi imagini generate pe computer, acest documentar recreează, minut cu minut, ce s-a întâmplat în interiorul Turnurilor Gemene ale World Trade Center pe 11 septembrie 2001.
11 septembrie este o zi obişnuită de lucru la World Trade Centre din New York. Dar la orele 08:46:40, zborul 11 al American Airlines intră în partea superioară a turnului nordic, distrugând de la etajul 93 până la 99. Şi coşmarul începe…
Combinând reconstituiri dramatice realizate pe baza raportului Comisiei 11 Septembrie cu relatări ale martorilor oculari, acest documentar spune povestea evenimentelor din 11 septembrie 2001, când Turnurile Gemene ale World Trade Centre din New York au fost distruse. Privită prin ochii membrilor serviciilor de urgenţă, ai autorităţii aviatice federale, guvernului SUA şi ai supravieţuitorilor şi folosind mărturia lui Khalid Sheikh Mohammed, colaboratorul lui Osama Bin Laden care a orchestrat atacurile şi care a fost capturat în 2003, fiecare poveste este spusă în aşa fel încât să transmită corect semnificaţia evenimentelor din toate punctele de vedere.

Vizualizări: 24

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor