altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00 Fotografia unei vieţi | Acum la TV
Povestea micuţei Kim Phuc, cunoscută ca subiect al unei fotografii câştigătoare a premiului Pulitzer, făcută la Trang Bang în timpul războiului din Vietnam.
n 1972, o fotografie făcea înconjurul lumii. Aceasta o înfăţişa pe micuţa Kim Phuc, de nouă ani, fugind pentru a-şi salva viaţa, cu faţa contorsionată de durere. Încercând să scape de bomba cu napalm care i-a distrus tot satul, Kim a suferit arsuri groaznice. Fotograful Nick Ut de la Associated Press a câştigat premiul Pulitzer pentru această imagine – şi clicul aparatului său i-a salvat viaţa lui Kim Phuc. El a dus-o la cel mai apropiat spital şi, mulţumită publicităţii câştigate, a fost apoi dusă la o clinică specială din Saigon. Acest documentar spune povestea acelei faimoase fotografii şi demonstrează cum o singură imagine poate schimba viaţa tuturor celor implicaţi.
 
12:00 Imperiul mărilor
Dezvăluim cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării.
n acest episod, folosim cariera plurivalentă a lui Horatio Nelson pentru a explora felul cum Marina a construit imperiul mondial al Marii Britanii, ridicând-o la rangul de putere mondială supremă în epoca descoperirilor şi a revoluţiei.
Timp de patru secole, Marina a făcut din Marea Britanie cea mai puternică naţiune de pe Pământ. Dar impactul ei trece dincolo de bătăliile de pe mări. Aceasta este povestea felului cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării. La apogeul său, ea devenise forţa motrice din spatele răspândirii unui sistem de comerţ şi de valori care va schimba lumea pentru totdeauna. Şi apoi, toate acestea s-au pierdut…Istoricul pasionat şi navigatorul Dan Snow ne spune povestea epică a istoriei Marii Britanii prin prisma celei mai măreţe instituţii a acesteia. Călătorind peste oceane şi în jurul lumii, el reinsuflă romantismul în trecutul marinăresc al Marii Britanii, descoperind fascinante viniete de curaj şi îndrăzneală şi poveşti umane ascunse în spatele dioramelor bătăliilor.
 
13:00 Povestea lui Ötzi
Acest documentar dezleagă misterul lui Ötzi, omul gheţurilor – cea mai veche mumie conservată din lume, a unui bărbat care a trăit cu 5.300 de ani în urmă.
ntr-o zi frumoasă de toamnă, pe 19 septembrie 1991, domnul şi doamna Simon au descoperit un cadavru pe gheţarul Similaun. Nu a fost un caz izolat în acel an. Furtunile aduseseră nisip din Sahara până în Alpi – şi acest lucru, combinat cu căldura Soarelui, a contribuit la o topire a gheţarilor. Numai în Tirol, topirea gheţii a scos la iveală şase cadavre, în principal ale unor turişti şi alpinişti dispăruţi aici. Cel de-al şaselea cadavru s-a dovedit a fi al lui Ötzi, care murise cu 5.300 de ani înainte, în perioada neoliticului, cunoscut şi sub numele de Epoca nouă a pietrei. Aceasta este cea mai veche mumie conservată din lume, mai veche chiar şi decât cele ale faraonilor egipteni. Descoperirea sa a deschis o nouă poartă către trecut. Ea a făcut senzaţie în lumea ştiinţifică şi reprezintă cel mai vechi caz de crimă din istorie – un caz încă nerezolvat.
 
14:00 Ferma eduardiană
Echipa de la „Ferma victoriană” – istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn – petrece un an învăţând să facă faţă provocărilor vieţii la o fermă din perioada eduardiană.
It’s June – and the team head up to Dartmoor to discover the ways in which Edwardian farmers took advantage of this unique and spectacular landscape to add to their income. The team follows a flock of sheep up onto Dartmoor, where it was traditional for many shepherd’s to take their flocks for summer grazing. Alex and Peter get to grips with shearing, while Ruth takes the fleeces off to a wool mill to find out how it was processed and manufactured. Dartmoor was already becoming a popular tourist attraction, popularized by Edwardian celebrities – such as Sir Arthur Conan Doyle who made it the setting for his classic Sherlock Holmes crime thriller The Hound of The Baskervilles. There’s a visit from Rupert Acton – the team’s land agent during their Victorian Farm adventure – who arrives with his family in a vintage Rolls Royce. The team have a picnic with them before exploring Dartmoor using historic maps that enable them to follow an authentic Edwardian hiking trail.
Creatorii serialului de succes „Ferma victoriană” se întorc pentru a dezvălui lumea dispărută a fermelor din perioada eduardiană, la o scară şi cu o profunzime nemaiîntâlnite până acum. Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn vor munci timp de un an pentru a readuce la viaţă ferma Morwellham. Reflectând spiritul întreprinzător al erei eduardiene, ei îşi extind orizonturile pentru a explora o comunitate diversă şi plină de viaţă în care agricultura, grădinăritul, mineritul şi pescuitul se îngemănau. Recreând viaţa tradiţională a fermierilor eduardieni şi explorând o serie întreagă de meşteşuguri ale acestora, acest fascinant serial ne oferă o privire unică asupra unei ere aflate în pragul unor mari transformări.
 
15:00 Ecranul oblic
Un documentar premiat care examinează portretizarea asiaticilor în filmele şi serialele TV hollywoodiene.
De la Sessue Hayakawa, vedetă a filmului mut, la „Harold şi Kumar merg la Whitecastle”, acest documentar examinează portretizarea asiaticilor în filmele şi serialele TV hollywoodiene, incluzând interviuri cu actorul Mako, nominalizat la Oscar, comicul Bobby Lee (MAD TV), actorul Jason Scott Lee („Viaţa lui Bruce Lee”), producătorul Terence Chang („Bătălia de la Stânca Roşie” regizat de John Woo) şi regizorul Justin Lin („Furios şi iute: Tokyo Drift”). Documentarul conţine peste 50 de clipuri înfăţişând personaje asiatice din filmele hollywoodiene, pe parcursul aproape unui secol.
 
16:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Ultimul episod relevă extraordinarul risc pe care şi l-a asumat Roosevelt când i-a oferit lui Stalin tot ce şi-a dorit acesta, în speranţa că liderul sovietic va colabora cu el pentru a crea o lume de naţiuni paşnice şi libere; o decizie cu consecinţe dezastruoase.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
 
17:00 Pe urmele lui Mahler
Biografia compozitorului şi dirijorului austriac de origine evreiască Gustav Mahler (1860 –1911), al cărui talent a fost recunoscut abia la sfârşitul secolului XX.
Compozitorul şi dirijorul austriac de origine evreiască Gustav Mahler (1860 –1911), născut în Cehia, a fost o victimă a vremurilor sale. Muzica sa era prea modernă ca să fie apreciată de critici şi rădăcinile sale evreieşti au fost principalul motiv pentru care a trebuit să părăsească Europa şi să emigreze în Statele Unite. Cariera lui Gustav Mahler reflectă ambivalenţa artistică a sfârşitului de secol XIX. Ca dirijor, el a dorit să continue tradiţia compozitorilor din trecut, dar în compoziţiile proprii a încorporat multe dintre noile idei ale modernismului şi a sprijinit muzica contemporanilor săi mai radicali. Muzica sa a fost reevaluată şi reînviată abia la sfârşitul secolului XX.
 
18:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Felul în care strămoşii noştri au ajuns din Africa tocmai până în Australia, traversând cel puţin un ocean, este o enigmă. Dar şi mai ciudat este faptul că au ajuns acolo cu mult înainte să atingă mult mai apropiata Europă. De ce, după ce au supravieţuit erupţiei unui super-vulcan şi s-au luptat cu specii umanoide ostile (aşa cum sugerează urmele găsite), au riscat totul într-o periculoasă traversare a oceanului ?
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
19:00 Iubirile lui Jane Austen
O investigaţie literară şi istorică urmăreşte transformarea lui Jane Austen într-una dintre cele mai cunoscute scriitoare din întreaga lume.
Renumele literar al lui Jane Austen nu a rivalizat întotdeauna cu cel ale lui Shakespeare sau Dickens. Faima ei nu a fost decât o licărire timp de aproape o sută de ani după moartea sa în 1817. Dar în secolul XX, operele ei au dat naştere unui cult. „Mândrie şi prejudecată” a fost unul dintre cele mai urmărite seriale de televiziune din toate timpurile, în ultimii zece ani s-au făcut 12 filme după cărţile sale sau inspirate de ele şi romanele ei apar în mod regulat în sondajele despre cele mai iubite cărţi. Societatea Austen este în plină înflorire, are liste lunare de lectură, organizează baluri-mascate anuale în Marea Britanie şi are cluburi afiliate în întreaga lume. Şi Jane Austen este scriitorul cel mai comentat de pe internet. O adevărată realizare pentru o romancieră care nu era considerată cea mai bună scriitoare nici măcar în propria familie. Incursiunea prof Amanda Vickery în cultul lui Jane Austen va atinge reperele principale care i-au definit acesteia reputaţia postumă. Este o traiectorie care începe cu imaginea de „scriitoare nemăritată” care nu mai era publicată la câţiva ani după moartea ei, continuă cu aceea a „dragii mătuşi Jane”, generată de o biografie publicată în 1870, urmăreşte naşterea fascinaţiei criticilor elitişti faţă de romanele ei la începutul secolului XX şi prezintă apoi cultul scriitoarei-idol, apărată cu înverşunare de cercurile academice de după Primul Război Mondial.
 
20:00 Asasinarea lui Henric al IV-lea
O dramatizare a evenimentelor din 14 mai 1610, când regele Henric al IV-lea al Franţei a fost asasinat de fanaticul religios Ravaillac. Filmat la castelul Fontainebleau şi pe străzile din Chartres.
Paris, 14 mai 1610. La orele 14:15 după amiaza, regele Henric al IV-lea al Franţei a fost asasinat de un fanatic religios pe nume Francois Ravaillac. În acea zi fatidică, Henric se gândea la un singur lucru: să o găsească pe femeia pe care o iubea şi să n-o lase să plece. Hărţuit din toate părţile să rezolve problemele regatului, el a fugit pe străzile Parisului fără protecţie, în ciuda pericolelor care pândeau la fiecare colţ. Moartea sa, instigată de radicali pentru a intensifica ura religioasă, a dus, în ciuda tuturor aşteptărilor, la atenuarea conflictelor dintre catolici şi protestanţi.
 
21:30 Dumnezeu la judecată
Dându-şi seama că exterminarea lor este iminentă, prizonierii evrei de la Auschwitz încearcă să-şi explice soarta „aducându-l pe Dumnezeu la judecată”.
n 1943, într-o sumbră baracă din lagărul Auschwitz, un grup de bărbaţi printre care un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de Drept şi cel puţin un criminal, se luptă cu disperare nu doar să supravieţuiască, ci şi să-şi explice propria soartă. Aşteptând să afle dacă vor fi sau nu trimişi la camera de gazare, aduşi la limita rezistenţei de cruzimea naziştilor, prizonierii caută răspuns la o întrebare dificilă: care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţă ?
 
23:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
n tinereţe, atletul Sebastian Coe era prea concentrat să alerge tot mai repede ca să mai asculte îndeaproape poveştile de familie. Dar acum, fostul campion olimpic încearcă să descopere dacă există vreun sâmbure de adevăr în poveştile bunicii sale cum că familia sa a avut origini înalte. Spre surpriza lui, se dovedeşte că bunica avea dreptate, dar nu în sensul în care credea ea...
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
00:00 Războinici
Povestea războiului psihologic dintre cei mai importanţi patru lideri militari ai secolului XX: Adolf Hitler, Iosif Stalin, Winston Churchill şi Franklin Roosevelt.
Ultimul episod relevă extraordinarul risc pe care şi l-a asumat Roosevelt când i-a oferit lui Stalin tot ce şi-a dorit acesta, în speranţa că liderul sovietic va colabora cu el pentru a crea o lume de naţiuni paşnice şi libere; o decizie cu consecinţe dezastruoase.
O poveste epică, nespusă până acum, a celui de-al Doilea Război Mondial, povestea din culise a războiului psihologic purtat între cei patru mari lideri militari ai secolului XX: Churchill, Hitler, Roosevelt şi Stalin – spusă cu propriile lor cuvinte şi cu cuvintele celor care i-au observat la vremea respectivă. În timp ce naţiunile lor purtau un război al armelor, liderii purtau un război al minţilor, în care complotau, minţeau, fermecau, flatau şi trişau pentru a câştiga. Aceste dueluri psihologice au decis strategia celor mai importante bătălii din istorie. Ele s-au aflat, de asemenea, la epicentrul unei transformări a balanţei puterii pe glob, trecerea de la era imperiilor europene la o eră definită de două superputeri cu ideologie opusă, cu consecinţe devastatoare pentru sute de milioane de oameni.
 
01:00 Pe urmele lui Mahler
Biografia compozitorului şi dirijorului austriac de origine evreiască Gustav Mahler (1860 –1911), al cărui talent a fost recunoscut abia la sfârşitul secolului XX.
Compozitorul şi dirijorul austriac de origine evreiască Gustav Mahler (1860 –1911), născut în Cehia, a fost o victimă a vremurilor sale. Muzica sa era prea modernă ca să fie apreciată de critici şi rădăcinile sale evreieşti au fost principalul motiv pentru care a trebuit să părăsească Europa şi să emigreze în Statele Unite. Cariera lui Gustav Mahler reflectă ambivalenţa artistică a sfârşitului de secol XIX. Ca dirijor, el a dorit să continue tradiţia compozitorilor din trecut, dar în compoziţiile proprii a încorporat multe dintre noile idei ale modernismului şi a sprijinit muzica contemporanilor săi mai radicali. Muzica sa a fost reevaluată şi reînviată abia la sfârşitul secolului XX.
 
02:00 Călătoria omului
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Felul în care strămoşii noştri au ajuns din Africa tocmai până în Australia, traversând cel puţin un ocean, este o enigmă. Dar şi mai ciudat este faptul că au ajuns acolo cu mult înainte să atingă mult mai apropiata Europă. De ce, după ce au supravieţuit erupţiei unui super-vulcan şi s-au luptat cu specii umanoide ostile (aşa cum sugerează urmele găsite), au riscat totul într-o periculoasă traversare a oceanului ?
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
03:00 Iubirile lui Jane Austen
O investigaţie literară şi istorică urmăreşte transformarea lui Jane Austen într-una dintre cele mai cunoscute scriitoare din întreaga lume.
Renumele literar al lui Jane Austen nu a rivalizat întotdeauna cu cel ale lui Shakespeare sau Dickens. Faima ei nu a fost decât o licărire timp de aproape o sută de ani după moartea sa în 1817. Dar în secolul XX, operele ei au dat naştere unui cult. „Mândrie şi prejudecată” a fost unul dintre cele mai urmărite seriale de televiziune din toate timpurile, în ultimii zece ani s-au făcut 12 filme după cărţile sale sau inspirate de ele şi romanele ei apar în mod regulat în sondajele despre cele mai iubite cărţi. Societatea Austen este în plină înflorire, are liste lunare de lectură, organizează baluri-mascate anuale în Marea Britanie şi are cluburi afiliate în întreaga lume. Şi Jane Austen este scriitorul cel mai comentat de pe internet. O adevărată realizare pentru o romancieră care nu era considerată cea mai bună scriitoare nici măcar în propria familie. Incursiunea prof Amanda Vickery în cultul lui Jane Austen va atinge reperele principale care i-au definit acesteia reputaţia postumă. Este o traiectorie care începe cu imaginea de „scriitoare nemăritată” care nu mai era publicată la câţiva ani după moartea ei, continuă cu aceea a „dragii mătuşi Jane”, generată de o biografie publicată în 1870, urmăreşte naşterea fascinaţiei criticilor elitişti faţă de romanele ei la începutul secolului XX şi prezintă apoi cultul scriitoarei-idol, apărată cu înverşunare de cercurile academice de după Primul Război Mondial.
 
04:00 Asasinarea lui Henric al IV-lea
O dramatizare a evenimentelor din 14 mai 1610, când regele Henric al IV-lea al Franţei a fost asasinat de fanaticul religios Ravaillac. Filmat la castelul Fontainebleau şi pe străzile din Chartres.
Paris, 14 mai 1610. La orele 14:15 după amiaza, regele Henric al IV-lea al Franţei a fost asasinat de un fanatic religios pe nume Francois Ravaillac. În acea zi fatidică, Henric se gândea la un singur lucru: să o găsească pe femeia pe care o iubea şi să n-o lase să plece. Hărţuit din toate părţile să rezolve problemele regatului, el a fugit pe străzile Parisului fără protecţie, în ciuda pericolelor care pândeau la fiecare colţ. Moartea sa, instigată de radicali pentru a intensifica ura religioasă, a dus, în ciuda tuturor aşteptărilor, la atenuarea conflictelor dintre catolici şi protestanţi.
 
05:30 Dumnezeu la judecată
Dându-şi seama că exterminarea lor este iminentă, prizonierii evrei de la Auschwitz încearcă să-şi explice soarta „aducându-l pe Dumnezeu la judecată”.
n 1943, într-o sumbră baracă din lagărul Auschwitz, un grup de bărbaţi printre care un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de Drept şi cel puţin un criminal, se luptă cu disperare nu doar să supravieţuiască, ci şi să-şi explice propria soartă. Aşteptând să afle dacă vor fi sau nu trimişi la camera de gazare, aduşi la limita rezistenţei de cruzimea naziştilor, prizonierii caută răspuns la o întrebare dificilă: care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţ

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor