altmarius

cultură şi spiritualitate

08:00 Războaiele secrete ale CIA | Acum la TV
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1990-2001 Războiul naşte război
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american.
 
09:00 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Calea ferată pierdută. Barrie Lamb, din Darlington, ne-a cerut ajutorul pentru a afla dacă este rudă cu John Lamb, un mecanic de tren din secolul XIX comemorat printr-un monument din oraş.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
09:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Omul cu două morminte. Matthew Silverman, un şcolar de 16 ani din Bristol, vrea să afle de ce un om pe nume William Canynges are două morminte în biserica din partea locului.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
10:00 Zero absolut
Examinăm munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme şi dând naştere „tehnologiilor frigului”.
Zero absolut” examinează munca de patru secole a filosofilor, oamenilor de ştiinţă şi inginerilor ce au încercat să înţeleagă natura frigului, explorând limitele sale extreme, dând naştere „tehnologiilor frigului” care ne-au transformat societatea şi căutând să înţeleagă mai bine conceptul însuşi. Zero absolut a devenit Sfântul Potir al fizicienilor frigului, care căutau să vadă ce se întâmplă pe măsură ce temperaturile scad sub limitele restului lumii fizice. Aproape de zero absolut, ei au pătruns într-o lume cuantică ciudată în care electricitatea circulă liber, fără a întâmpina rezistenţă, iar fluidele sfidează gravitaţia.
 
11:00 Pilat din Pont: Omul care l-a ucis pe Hristos
O biografie detaliată a lui Pilat din Pont, care oferă o imagine inegalabilă a Iudeei din secolul întâi: realpolitikul guvernării romane şi facţiunile din societatea ebraică.
Cine a fost Pilat din Pont? Dacă dăm la o parte mitologia creştină, iese la iveală un portret însufleţit al unui roman în carne şi oase: un roman care avea dificila sarcină de a menţine ordinea în imperiu. A ţinut sub control timp de zece ani poporul gata să izbucnească oricând, înăbuşind răscoale şi răzmeriţe. Dar relatarea istorică a lungii cariere a lui Pilat a fost eclipsată de un singur eveniment: judecarea şi răstignirea lui Iisus Hristos. În centrul acestui documentar se află povestea judecării şi răstignirii lui Iisus Hristos, imaginată din punctul de vedere al lui Pilat. Prefectul roman n-a găsit un motiv real de a-l condamna pe Hristos la moarte şi nici motive temeinice de a periclita pacea, împotrivindu-se condamnării lui.
 
12:00 Imperiul mărilor
Dezvăluim cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării.
Acest episod cartografiază rolul definitoriu jucat de Marină în naşterea şi apărarea libertăţilor democraţiei emergente a Angliei.
Timp de patru secole, Marina a făcut din Marea Britanie cea mai puternică naţiune de pe Pământ. Dar impactul ei trece dincolo de bătăliile de pe mări. Aceasta este povestea felului cum a transformat Marina Regală politica, cultura şi economia Marii Britanii, lăsându-şi amprenta asupra peisajului, democraţiei şi chiar identităţii ţării. La apogeul său, ea devenise forţa motrice din spatele răspândirii unui sistem de comerţ şi de valori care va schimba lumea pentru totdeauna. Şi apoi, toate acestea s-au pierdut…Istoricul pasionat şi navigatorul Dan Snow ne spune povestea epică a istoriei Marii Britanii prin prisma celei mai măreţe instituţii a acesteia. Călătorind peste oceane şi în jurul lumii, el reinsuflă romantismul în trecutul marinăresc al Marii Britanii, descoperind fascinante viniete de curaj şi îndrăzneală şi poveşti umane ascunse în spatele dioramelor bătăliilor.
 
13:00 Insula Minotaurului
Explorând peisajul încântător al insulei Creta alături de importantele situri arheologice de aici, acest documentar spune povestea civilizaţiei minoice.
Insula frământărilor.
Misterioasa insulă Creta ne-a înflăcărat întotdeauna imaginaţia. Este legendarul loc de naştere al lui Zeus şi tărâmul crudului tiran Minos, a cărui frumoasă fiică l-a condus pe Tezeu prin labirintul subteran al înfricoşătorului om-bestie, „Minotaurul”. Istoricul Bettany Hughes explorează peisajul încântător al Cretei şi siturile sale arheologice majore pentru a pune cap la cap povestea civilizaţiei minoice. Cântărind teorii arheologice rivale din trecut şi prezent, ea îşi prezintă propriile concluzii asupra unei civilizaţii antice coborâte în mitologie.
 
14:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Mediterana şi Africa de Nord. Ambiţia lui Mussolini a fost dintotdeauna aceea de a recrea Imperiul Roman. Problema era că Mussolini a fost un strateg militar dezastruos. După ofensive eşuate în Africa de Nord şi Grecia, armatele sale au fost puse pe fugă. Acum, Hitler avea de făcut o alegere dificilă. Să-şi mobilizeze trupele de care avea nevoie pe alte fronturi pentru a-şi ajuta aliatul sau să-l lase pe Mussolini să cadă ? Hitler a ales să-l sprijine – o decizie care se va dovedi dezastruoasă pentru amândoi. Hitler va pierde sute de mii de soldaţi, iar Mussolini îşi va pierde viaţa. Acest episod spune extraordinara poveste a războiului din Africa de Nord şi a eroismului micii insule Malta care a rezistat la valuri după valuri de atacuri naziste.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
15:00 Mumiile Siciliei
Omul de ştiinţă italian Dario Piombino-Mascali investighează misterele mumiilor găsite în număr mare pe insula Sicilia.
n catacombele capucine ale oraşului Palermo există peste 2.000 de mumii cunoscute, datând din anii 1600 până în 1930. Dar vânătorul de mumii Dario Piombino-Mascali ştie că acesta este doar vârful aisbergului. Există mumii răspândite în toată Sicilia – îngropate sub biserici sau în spatele uşilor ferecate. Dario şi-a asumat misiunea de a le găsi, de a investiga viaţa şi moartea lor şi apoi de a elucida un mister şi mai adânc: de ce îşi mumificau, totuşi, sicilienii morţii ? De ce încălcau ei strictele reguli funerare catolice ? Şi ce tehnică de mumificare se folosea ? Beneficiind de autorizarea exclusivă a Vaticanului, Dario va căuta mumii în toată Sicilia. Va dărâma pereţii criptelor, va săpa podelele şi va dezgropa mumii care nu au văzut lumina zilei de sute de ani. Le va analiza ADNul, le va examina cu raze X şi va începe să dezvăluie misterele mumificării lor.
 
16:00 Războaiele secrete ale CIA
Descoperiţi secretele CIA prin interviuri cu cei mai sus-puşi şefi ai acesteia. Ei vorbesc despre dominaţia de 60 de ani a CIA asupra planetei, din vremurile lui Harry Truman până la George W Bush.
1990-2001 Războiul naşte război
Acest serial în trei părţi aruncă o privire în profunzime asupra anatomiei şi funcţionării CIA, eşecurilor sale (Golful Porcilor, scandalul Watergate) şi „miopiei” cronice a agenţiei (incapacitatea de a prevedea ascensiunea fundamentalismului islamic şi a terorismului, căderea URSS-ului sau atacurile din 11 septembrie). Identificăm şi disecăm adevărata bază a puterii CIA şi aruncăm o privire din culise asupra mecanismelor interne ale agenţiei de spionaj şi a guvernului american.
 
17:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Iată ce nu se predă la şcolile de arte: când naţiunile pornesc la război, designerii sunt în linia întâi, folosindu-şi talentul pentru a inventa moduri mai eficiente de a ucide. Examinăm al Doilea Război Mondial prin prisma maşinăriilor rivale de război proiectate şi construite în Germania, Marea Britanie, SUA şi URSS. Fiecare aruncă o lumină fascinantă asupra priorităţilor ideologice ale naţiunilor şi regimurilor care le-au produs. De la improvizaţia puştii semiautomate Sten, produsă în cantităţi uriaşe de fabricanţii britanici de jucării, până la eleganţa mortală a bombardierului din lemn Mosquito, descris drept "cea mai frumoasă mobilă făcută vreodată" - poveştile din spatele acestor produse relevă cum se modifică dramatic definiţiile "proiectării eficiente" când miza este supravieţuirea unei naţiuni.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
18:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
n 1892, Fridtjof Nansen şi-a anunţat un plan aparent suicidar: acela de a fi primul care ajunge la Polul Nord. Astăzi, el este considerat unul dintre părinţii explorării polare.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
19:00 Florence Nightingale
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului şi creează un portret evocator al vremurilor sale.
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului. Membră a aristocraţiei engleze, Florence a renunţat la viaţa în opulentul său conac în favoarea sinistrelor spitale de campanie din Crimeea. Înfuriată de proasta îngrijire de care „beneficiau” răniţii de pe front, ea s-a întors acasă pentru a purta de una singură un război cu Parlamentul şi Coroana şi a asigura o îngrijire adecvată pentru soldaţii britanici. Victoria ei a rezonat dincolo de dispensarele militare şi a revoluţionat întreaga medicină occidentală. Cuprinzând reconstituiri de neuitat ale epicului „Atac al cavaleriei uşoare”, ale veselelor săli de muzică ale vremii şi frumuseţii pastorale a Angliei, acest documentar surprinde pe peliculă un simbol şi spiritul unei epoci.
 
20:00 Odiseea inuită: Cucerirea Lumii Noi
O uimitoare călătorie prin nordul lumii, în urmă cu o mie de ani, pentru a descoperi originile inuiţilor moderni într-o extraordinară odisee arctică din Siberia până în Groenlanda.
Antropologul arctic Niobe Thompson face o călătorie prin nordul lumii şi se întoarce înapoi cu o mie de ani, urmărind originile inuiţilor moderni într-o extraordinară odisee arctică din Siberia până în Groenlanda. Descoperirile sale demontează stereotipul „eschimosului paşnic” şi aruncă o nouă lumină asupra primei întâlniri dintre coloniştii asiatici şi europeni în Lumea Nouă.
 
21:00 Aliaţii în Germania postbelică
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică.
Foame şi speranţă
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică de la ocupaţia Aliată din 1945 şi până la apariţia celor două Germanii în 1949, perioadă care a avut un efect profund nu doar asupra Germaniei de azi, ci şi asupra restului lumii. Datorită unei noi generaţii de istorici, care au avut acces la informaţii recent desecretizate, şi disponibilităţii celor implicaţi de a purta un dialog deschis, a fost posibilă o analiză în profunzime a evenimentelor istorice din perioada respectivă.
 
22:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Tofi din Crowhurst, proaspăt căsătorit, şi prietenul său, fermierul Leofric, sunt luaţi din căminele lor din Sussex şi chemaţi la arme pentru a apăra coasta Angliei de invadatori. Dar în timp ce armata regelui Harold aşteaptă în sud, un trib porneşte către Anglia din fiordurile Nordului – ferocii vikingi Snorri „skaldul”, Gyrd „uriaşul” şi căpitanul lor, Hakon.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.
 
23:00 Adevărul din culise
De la cercurile din lanuri la Triunghiul Bermudelor – acest captivant serial testează veridicitatea diverselor credinţe populare sau teorii ale conspiraţiei şi încearcă să separe adevărul de ficţiune.
Cercurile din lanuri sunt unul dintre cele mai discutate fenomene din toate timpurile. De la forme simpliste la desene geometrice complexe, cercurile au captivat imaginaţia publicului. Apar sub vălul întunericului nopţii şi sunt descoperite abia de dimineaţă. Întrebarea este: sunt aceste desene rezultatul efortului uman sau dovezi ale intervenţiei extraterestre pe Pământ ? Singurul lucru sigur este că opiniile asupra originii lor sunt ferm divizate. Călătorim în comitatul Wiltshire din Anglia în căutarea dovezilor directe şi folosim cea mai modernă tehnologie pentru a examina descoperirile noastre. Pasionaţii cercurilor din lanuri ne explică de ce cred că formaţiunile din lanuri nu sunt făcute de mâna omului, iar oamenii de ştiinţă explică de ce cred ei că acestea sunt nişte înşelătorii.
Pot cele mai cunoscute mituri şi fenomene să ţină piept analizei ştiinţifice ? Acest incitant documentar serial testează credinţe populare şi teorii ale conspiraţiei. De la cercurile din lanuri la Arca lui Noe şi la misterele care înconjoară Triunghiul Bermudelor – alăturaţi-vă experţilor care încearcă să separe adevărul de ficţiune.
 
00:00 Prinţesa-vampir
Acest documentar se concentrează asupra „isteriei vampirilor” care cuprinsese Europa centrală la mijlocul secolului XVIII.
O echipă de arheologi a găsit la Krumlov, un mic sat din Republica Cehă, scheletul unei femei îngropate conform ritualurilor referitoare la vampiri: capul fusese tăiat şi aşezat între picioare, iar toracele fusese străpuns cu o ţepuşă de lemn. Originea scheletului nu a fost identificată, dar se bănuieşte că este scheletul unei prinţese despre care în secolul XVIII se credea că se transformase în vampir. Cum a murit aceasta ? Se află oare povestea ei la originea miturilor noastre despre vampiri ?
 
01:00 Geniul designului
Acest program examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
Iată ce nu se predă la şcolile de arte: când naţiunile pornesc la război, designerii sunt în linia întâi, folosindu-şi talentul pentru a inventa moduri mai eficiente de a ucide. Examinăm al Doilea Război Mondial prin prisma maşinăriilor rivale de război proiectate şi construite în Germania, Marea Britanie, SUA şi URSS. Fiecare aruncă o lumină fascinantă asupra priorităţilor ideologice ale naţiunilor şi regimurilor care le-au produs. De la improvizaţia puştii semiautomate Sten, produsă în cantităţi uriaşe de fabricanţii britanici de jucării, până la eleganţa mortală a bombardierului din lemn Mosquito, descris drept "cea mai frumoasă mobilă făcută vreodată" - poveştile din spatele acestor produse relevă cum se modifică dramatic definiţiile "proiectării eficiente" când miza este supravieţuirea unei naţiuni.
Un documentar care urmează după seria „Geniul fotografiei”, acest serial examinează istoria designului, concentrându-se asupra unor invenţii – precum inelul de desfacere sau bucătăria utilată – care au transformat viaţa modernă.
 
02:00 Voiaje ale descoperirilor
Acest documentar ne prezintă numele pionierilor mărilor şi evenimentele majore din istoria descoperirilor geografice.
n 1892, Fridtjof Nansen şi-a anunţat un plan aparent suicidar: acela de a fi primul care ajunge la Polul Nord. Astăzi, el este considerat unul dintre părinţii explorării polare.
Bogata tradiţie a navigaţiei a avut un impact dramatic asupra vieţii noastre de astăzi. Acest serial cartografiază influenţa puternică a cinci voiaje uimitoare. Exploratorul şi inginerul Paul Rose recreează aventuri maritime legendare pentru a investiga cum au influenţat direct descoperirile făcute în timpul acestora toate aspectele lumii moderne în care trăim. De la remarcabilul voiaj de opt ani încărcat de dispute care a adus cauciucul, scorţişoara şi sistemul metric în Europa, la „micşorarea globală” generată de umila busolă magnetică, dragostea autentică a lui Paul Rose pentru ştiinţă şi aventură şi darul povestirii aduc aceste poveşti pasionante la viaţă.
 
03:00 Florence Nightingale
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului şi creează un portret evocator al vremurilor sale.
Această dramă-documentar bazată pe scrisorile şi jurnalele lui Florence Nightingale ne dezvăluie femeia din spatele mitului. Membră a aristocraţiei engleze, Florence a renunţat la viaţa în opulentul său conac în favoarea sinistrelor spitale de campanie din Crimeea. Înfuriată de proasta îngrijire de care „beneficiau” răniţii de pe front, ea s-a întors acasă pentru a purta de una singură un război cu Parlamentul şi Coroana şi a asigura o îngrijire adecvată pentru soldaţii britanici. Victoria ei a rezonat dincolo de dispensarele militare şi a revoluţionat întreaga medicină occidentală. Cuprinzând reconstituiri de neuitat ale epicului „Atac al cavaleriei uşoare”, ale veselelor săli de muzică ale vremii şi frumuseţii pastorale a Angliei, acest documentar surprinde pe peliculă un simbol şi spiritul unei epoci.
 
04:00 Odiseea inuită: Cucerirea Lumii Noi
O uimitoare călătorie prin nordul lumii, în urmă cu o mie de ani, pentru a descoperi originile inuiţilor moderni într-o extraordinară odisee arctică din Siberia până în Groenlanda.
Antropologul arctic Niobe Thompson face o călătorie prin nordul lumii şi se întoarce înapoi cu o mie de ani, urmărind originile inuiţilor moderni într-o extraordinară odisee arctică din Siberia până în Groenlanda. Descoperirile sale demontează stereotipul „eschimosului paşnic” şi aruncă o nouă lumină asupra primei întâlniri dintre coloniştii asiatici şi europeni în Lumea Nouă.
 
05:00 Aliaţii în Germania postbelică
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică.
Foame şi speranţă
Combinând părerile istoricilor şi relatări ale martorilor oculari din ambele tabere, a „ocupaţilor” şi a „ocupanţilor”, acest serial ne oferă o privire inedită asupra vieţii din Germania postbelică de la ocupaţia Aliată din 1945 şi până la apariţia celor două Germanii în 1949, perioadă care a avut un efect profund nu doar asupra Germaniei de azi, ci şi asupra restului lumii. Datorită unei noi generaţii de istorici, care au avut acces la informaţii recent desecretizate, şi disponibilităţii celor implicaţi de a purta un dialog deschis, a fost posibilă o analiză în profunzime a evenimentelor istorice din perioada respectivă.
 
06:00 1066
Acest serial face cronica anului 1066 şi spune povestea conflictului dintre Anglia şi vikingi din perspectiva soldatului de rând.
Tofi din Crowhurst, proaspăt căsătorit, şi prietenul său, fermierul Leofric, sunt luaţi din căminele lor din Sussex şi chemaţi la arme pentru a apăra coasta Angliei de invadatori. Dar în timp ce armata regelui Harold aşteaptă în sud, un trib porneşte către Anglia din fiordurile Nordului – ferocii vikingi Snorri „skaldul”, Gyrd „uriaşul” şi căpitanul lor, Hakon.
n anul 1066, Anglia s-a schimbat pentru totdeauna. Această poveste epică despre invazie, rezistenţă şi război descrie evenimentele acelui an din punctul de vedere al soldaţilor de rând şi al familiilor acestora, surprinse de tumultul războiului. Doi tineri, Tofi şi Leofric, sunt recrutaţi în armata regelui Harold şi ajută la înfrângerea vikingilor în bătălia de la podul Stamford. Dar până să apuce să se refacă, sosesc veşti că normanzii au debarcat în Sussex. Satul lor este atacat şi trebuie să fugă spre sud... pentru a lupta în epica bătălie de la Hastings.

Vizualizări: 33

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor