altmarius

cultură şi spiritualitate

13:00 Călătoria omului | Acum la TV
Descoperiţi originile noastre urmărind călătoria făcută de primii Homo sapiens porniţi din Africa de Est cu misiunea de a popula planeta şi felul cum ne-am schimbat pe parcurs.
Examinăm felul în care oamenii moderni au călătorit din Africa în inima Europei şi ce s-a putut întâmpla pe parcursul acestei călătorii care să le schimbe culoarea pielii din brun în alb. Cum au reuşit aceşti vânători-culegători să suporte inimaginabilele condiţii din ultima eră glaciară şi cum au ajuns stăpânii unui ţinut deja locuit de puternicii şi rezistenţii oameni de Neanderthal ?
Când Homo sapiens a pornit din Africa de Est într-o periculoasă călătorie pentru a popula lumea, nu era singura specie umanoidă de pe planetă. Dar a fost singura care a supravieţuit, până la final. De ce ? Şi cum ne-am schimbat pe parcursul cele mai mari călătorii din istorie, devenind cei care suntem azi ? Acest fascinant serial face cinci călătorii epice pe întregul glob, urmând traseele antice ale strămoşilor noştri pentru a dezvălui extraordinarele şi durele provocări cu care s-au confruntat. Folosind ultimele dovezi genetice şi arheologice, arătăm cum oamenii s-au adaptat gradat, cultural şi fizic, ca răspuns la mediul în care au trăit.
 
14:00 Ferma victoriană
Istoricul Ruth Goodman şi arheologii Alex Langlands şi Peter Ginn se întorc la moşia Acton Scott pentru a afla cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi.
n sfârşit, a sosit timpul mesei de Crăciun, organizată în Sala de Educaţie a moşiei. Cu un încântător toast închinat reginei Victoria şi un drum rapid către staulul vacilor, ziua trece, se lasă seara şi este timpul pentru jocurile victoriene de salon. În dimineaţa următoare, echipa îşi va lua la revedere de la dl Acton şi va părăsi moşia Acton Scott pentru totdeauna.
După succesul serialului „Ferma victoriană”, au mai apărut trei episoade despre viaţa fermierilor din secolul al XIX-lea. La moşia Acton Scott din Shropshire Ruth, Peter şi Alex se întorc pentru a învăţa o serie de noi sarcini agricole, pentru a explora viaţa la ţară şi a descoperi cum au creat oamenii epocii victoriene tradiţiile de Crăciun, aşa cum le cunoaştem azi: de la felicitările de Crăciun şi colinde la paleta largă de mâncăruri de Sărbători pe care le puneau pe mese.
 
15:00 Bun venit în anii '80
O fascinantă călătorie muzicală prin anii 1980, prezentând toate faţetele acestei incitante perioade.
Goth, Industrial & Black Metal.
n anii 1980, percepţia oamenilor era formată de liste cu ce este la modă şi ce nu, iar formatorii de opinie erau hotărâţi să bage la naftalină hainele largi şi tunsorile neîngrijite ale anilor 1970 şi să se lanseze într-o bătălie cu autenticitatea însăşi, pe muzica unor formaţii ca Talking Heads, ABC sau Yazoo. Filozofii pop post-modernişti vorbeau despre curente şi hipsteri, raliindu-se împotriva oricărui lucru care le amintea de era hippie, iar oamenii obişnuiţi dansau pe muzica Madonnei, a trupei Modern Talking sau a lui Michael Jackson în discoteci uriaşe. Acasă, lumea începea să recicleze selectiv deşeurile şi să folosească detergenţi ecologici pentru a face rufele mai albe. De la influenţa curentului punk, a cărui opoziţie faţă de „hipioţi” a marcat un întreg deceniu, s-a ajuns la comercialismul total al muzicii pop. De la primii paşi nesiguri ai contraculturii negrilor, sub forma muzicii rap şi house, iniţial încă influenţate de „disco”, s-a ajuns la uriaşele evenimente rave care au anunţat anii 1990. De la primele experimente cu echipamente Casio sau C64, s-a ajuns la synthpopul care avea să definească soundul unui deceniu, în care tehnologia digitală şi samplingul au multiplicat exponenţial posibilităţile de producţie.
 
16:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Incitanta poveste a lui John Jacob Astor, care a devenit primul multimilionar din Statele Unite.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
 
17:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi încheie explorarea sculpturii printr-un voiaj prin America de Nord şi de Sud, pentru a urmări plasarea acestei forme de artă în peisajul local.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
18:00 Arme vii
Acest documentar povesteşte cursa mondială pentru crearea de arme biologice din timpul secolului XX, provocările cu care s-au confruntat oamenii de ştiinţă şi dilemele morale aduse de succesul lor.
Războiul Rece şi cursa înarmării nucleare au dominat politica externă a SUA timp de decenii. A afectat teama de armele nucleare şi viaţa dv ? Trebuia ca Statele Unite să se implice în crearea celor mai puternice bombe din lume ? Care este cea mai periculoasă armă de astăzi ? Şi care este relevanţa cursei înarmărilor din anii 1950 pentru noi, cei de astăzi ? Acest documentar ne oferă o privire fără precedent asupra a mai mult de două decenii de întâlniri cu uşile închise, teste secrete, savanţi hotărâţi şi subiecţi umani care au încercat să transforme câţiva dintre cei mai puternici microbi din lume într-unele dintre cele mai eficiente arme din lume.
 
19:00 Banii: Cum a schimbat Bill Gates lumea
l cunoaştem pe Bill Gates şi aflăm cum a creat cea mai mare companie de soft din lume şi a devenit cel mai bogat om de pe glob.
l cunoaştem pe Bill Gates şi aflăm cum a creat cea mai mare companie de soft din lume şi a devenit cel mai bogat om de pe glob. Cu ajutorul unor mărturii din partea prietenului din şcoală al lui Bill Gates, Paul Allen, primul său partener de afaceri, şi multora dintre componenţii echipei Microsoft de la începuturile sale din Albuquerque, explicăm cum a folosit Bill Gates un contract cu IBM pentru a crea un fenomen al lumii afacerilor. Ne aplecăm şi asupra sfârşitului „erei Bill Gates” şi investigăm ascensiunea unor companii precum Google care domină acum internetul, punând Microsoft în postura neobişnuită de a se strădui să ajungă din urmă concurenţa.
 
20:00 Fortul cruciaţilor
Arheologi şi antropologi de frunte spun povestea din spatele sângeroasei bătălii purtate în secolul XII între creştini şi musulmani la Vadul lui Iacob.
n 1178, creştinii şi musulmanii erau în pragul războiului total. Cucerirea înecată în sânge a Ierusalimului de către primii cruciaţi înfuriase Islamul şi pe sultanul kurd Saladin. Această ciocnire a titanilor este una dintre cele mai importante bătălii ale perioadei, în care atacatorii musulmani au asediat forţele numeric superioare ale creştinilor din fortul de la Vadul lui Iacob.
 
21:00 Nefertiti şi dinastia pierdută
Acest documentar prezintă investigaţia realizată de o echipă internaţională, hotărâtă să elucideze soarta celebrei regine.
Cu peste 3.000 de ani în urmă, acest cuplu revoluţionar a zguduit din temelii Egiptul antic, încercând să reinventeze o civilizaţie. Nefertiti, frumuseţea legendară, femeia perfectă, şi Akhenaton, faraonul radical. Ei au renunţat la vechile forme de guvernământ, la vechea capitală şi au înlocuit chiar şi vechii zei. În mai puţin de 20 de ani, au întors Egiptul cu susul în jos şi apoi au dispărut din istorie. Ce s-a întâmplat cu ei ? Dezbaterea durează de decenii întregi. Acum, o nouă investigaţie este pe cale să înceapă. Pentru a doua oară, o echipă internaţională aduce tomografe performante în Valea Regilor, în căutarea acestei misterioase familii de faraoni… Familia care a devenit celebră în lumea de azi datorită băiatului considerat fiul lui Akhenaton – viitorul faraon Tutankhamon.
 
22:00 Primul război aerian
Acest documentar urmăreşte doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii, care pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în Primul Război Mondial.
Doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii (acum piloţi civili în echipa de acrobaţii aeriene The Blades) pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în timpul Primului Război Mondial. Ei descoperă cum, în doar patru ani, avioanele s-au transformat din delicate maşini zburătoare în aeronavele de război pe care le cunoaştem azi şi află că toate aspectele războiului aerian modern – de la spionaj la bombardamente de la mare altitudine – au fost deja rafinate de pionierii zborului care au trăit cu aproape o sută de ani în urmă. Cei doi pilotează avioane de epocă şi replici ale acestora şi se confruntă cu provocări similare celor întâlnite de piloţii din Primul Război Mondial. Ei pornesc în misiuni simulate de recunoaştere, misiuni de testare a distanţelor de tragere şi misiuni de bombardament, culminând cu o luptă aeriană unu la unu în avioane de epocă echipate cu camere video.
 
23:30 Banii: Cola-Cola pe sponci ?
Acest documentar examinează publicitatea negativă care afectează faimoasa marcă internaţională Coca-Cola şi încercările companiei de a-şi păstra poziţia pe piaţă.
Marca Coca-Cola este în pericol. Băuturile lor cu zahăr au fost acuzate că provoacă obezitate şi acum unele şcoli refuză să le pună elevilor la dispoziţie Coca-Cola. În America, până şi guvernatorul Californiei, Arnold Schwarzenegger, s-a exprimat împotriva prezenţei Coca-Cola în şcoli. Marca mai este atacată şi pentru că este simbolul celui mai rapace imperialism american. Acum, preţul acţiunilor Coca-Cola a înregistrat o scădere marcată. Urmărim încercările companiei de a răspunde atacurilor prin lansarea unor sucuri sănătoase de fructe, în timp ce luptă să recâştige o parte din teritoriul pierdut în faţa rivalilor de moarte, Pepsi. A apus oare vremea Coca-Cola ?
 
00:00 Pionieri milionari
De la Levi Strauss la Henry J Heinz, acest serial spune poveştile a cinci giganţi ai afacerilor care şi-au lăsat amprenta asupra economiei şi culturii americane.
Povestea lui Levi Strauss – un imigrant evreu din Germania care a înfiinţat prima companie producătoare de blugi.
Cinci întreprinzători vizionari din „lumea veche” au redefinit economia „lumii noi” şi au lăsat o amprentă majoră asupra culturii americane. Levi Strauss, Henry E Steinway, William E Boeing, John Jacob Astor şi Henry J Heinz – numele sau produsele lor sunt cunoscute peste tot în lume. Inovaţia, curajul, perseverenţa şi hărnicia au fost atributele care le-au asigurat succesul într-o ţară nouă şi deosebită. Cu ajutorul reconstituirilor de înaltă calitate şi a materialelor de arhivă, acest serial ne prezintă una dintre cele mai fascinante şi incitante epoci din istoria economică a Statelor Unite. Cum au reuşit aceşti cinci bărbaţi, care au început ca imigranţi, să devină prin propriile forţe milionarii prin excelenţă care simbolizează şi astăzi succesul american ?
 
01:00 Jurnal de sculptură
Criticul de artă Waldemar Januszczak ne prezintă forma sa de artă preferată, sculptura, explorând motivele pentru care aceasta a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
Waldemar Januszczak îşi încheie explorarea sculpturii printr-un voiaj prin America de Nord şi de Sud, pentru a urmări plasarea acestei forme de artă în peisajul local.
Criticul britanic de artă Waldemar Januszczak călătoreşte spre câteva dintre cele mai spectaculoase locuri din lume, cum ar fi Nigeria, Insula Paştelui sau Lituania, unde explorează o „grădină” a statuilor din era sovietică, şi îi vizitează pe câţiva dintre cei mai respectaţi sculptori contemporani, printre care Antony Gormley, Marc Quinn, James Turrell şi fraţii Chapman. În cursul a trei călătorii epice, Januszczak foloseşte sculptura pentru a explora atitudinile omului faţă de sex, putere sau Univers şi pentru a demonstra de ce sculptura a fost, este şi va rămâne în inima vieţii noastre culturale.
 
02:00 Arme vii
Acest documentar povesteşte cursa mondială pentru crearea de arme biologice din timpul secolului XX, provocările cu care s-au confruntat oamenii de ştiinţă şi dilemele morale aduse de succesul lor.
Războiul Rece şi cursa înarmării nucleare au dominat politica externă a SUA timp de decenii. A afectat teama de armele nucleare şi viaţa dv ? Trebuia ca Statele Unite să se implice în crearea celor mai puternice bombe din lume ? Care este cea mai periculoasă armă de astăzi ? Şi care este relevanţa cursei înarmărilor din anii 1950 pentru noi, cei de astăzi ? Acest documentar ne oferă o privire fără precedent asupra a mai mult de două decenii de întâlniri cu uşile închise, teste secrete, savanţi hotărâţi şi subiecţi umani care au încercat să transforme câţiva dintre cei mai puternici microbi din lume într-unele dintre cele mai eficiente arme din lume.
 
03:00 Banii: Cum a schimbat Bill Gates lumea
l cunoaştem pe Bill Gates şi aflăm cum a creat cea mai mare companie de soft din lume şi a devenit cel mai bogat om de pe glob.
l cunoaştem pe Bill Gates şi aflăm cum a creat cea mai mare companie de soft din lume şi a devenit cel mai bogat om de pe glob. Cu ajutorul unor mărturii din partea prietenului din şcoală al lui Bill Gates, Paul Allen, primul său partener de afaceri, şi multora dintre componenţii echipei Microsoft de la începuturile sale din Albuquerque, explicăm cum a folosit Bill Gates un contract cu IBM pentru a crea un fenomen al lumii afacerilor. Ne aplecăm şi asupra sfârşitului „erei Bill Gates” şi investigăm ascensiunea unor companii precum Google care domină acum internetul, punând Microsoft în postura neobişnuită de a se strădui să ajungă din urmă concurenţa.
 
04:00 Fortul cruciaţilor
Arheologi şi antropologi de frunte spun povestea din spatele sângeroasei bătălii purtate în secolul XII între creştini şi musulmani la Vadul lui Iacob.
n 1178, creştinii şi musulmanii erau în pragul războiului total. Cucerirea înecată în sânge a Ierusalimului de către primii cruciaţi înfuriase Islamul şi pe sultanul kurd Saladin. Această ciocnire a titanilor este una dintre cele mai importante bătălii ale perioadei, în care atacatorii musulmani au asediat forţele numeric superioare ale creştinilor din fortul de la Vadul lui Iacob.
 
05:00 Nefertiti şi dinastia pierdută
Acest documentar prezintă investigaţia realizată de o echipă internaţională, hotărâtă să elucideze soarta celebrei regine.
Cu peste 3.000 de ani în urmă, acest cuplu revoluţionar a zguduit din temelii Egiptul antic, încercând să reinventeze o civilizaţie. Nefertiti, frumuseţea legendară, femeia perfectă, şi Akhenaton, faraonul radical. Ei au renunţat la vechile forme de guvernământ, la vechea capitală şi au înlocuit chiar şi vechii zei. În mai puţin de 20 de ani, au întors Egiptul cu susul în jos şi apoi au dispărut din istorie. Ce s-a întâmplat cu ei ? Dezbaterea durează de decenii întregi. Acum, o nouă investigaţie este pe cale să înceapă. Pentru a doua oară, o echipă internaţională aduce tomografe performante în Valea Regilor, în căutarea acestei misterioase familii de faraoni… Familia care a devenit celebră în lumea de azi datorită băiatului considerat fiul lui Akhenaton – viitorul faraon Tutankhamon.
 
06:00 Primul război aerian
Acest documentar urmăreşte doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii, care pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în Primul Război Mondial.
Doi foşti piloţi din RAF şi Săgeţile Roşii (acum piloţi civili în echipa de acrobaţii aeriene The Blades) pornesc în misiunea de a descoperi originile războiului aerian purtat în timpul Primului Război Mondial. Ei descoperă cum, în doar patru ani, avioanele s-au transformat din delicate maşini zburătoare în aeronavele de război pe care le cunoaştem azi şi află că toate aspectele războiului aerian modern – de la spionaj la bombardamente de la mare altitudine – au fost deja rafinate de pionierii zborului care au trăit cu aproape o sută de ani în urmă. Cei doi pilotează avioane de epocă şi replici ale acestora şi se confruntă cu provocări similare celor întâlnite de piloţii din Primul Război Mondial. Ei pornesc în misiuni simulate de recunoaştere, misiuni de testare a distanţelor de tragere şi misiuni de bombardament, culminând cu o luptă aeriană unu la unu în avioane de epocă echipate cu camere video.

Vizualizări: 22

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor