altmarius

cultură şi spiritualitate

12:00 Falsificatorii lui Hitler | Acum la TV
Povestea planului lui Hitler de a submina economia Marii Britanii prin introducerea în circulaţie a unor lire sterline false produse în lagărul de concentrare Ebensee din Austria.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, Adolf Hitler plănuia să introducă în circulaţie mari cantităţi de lire sterline false pentru a submina economia britanică. În acest scop au fost selectaţi dintre deţinuţii din lagărele de concentrare cei mai talentaţi tipografi, graficieni, gravori şi pictori, care urmau să producă bancnotele false. După ce au depăşit câteva dificultăţi majore, aceştia au tipărit aproximativ 140 de milioane de bancnote britanice perfect falsificate. Dar bancnotele nu au fost puse niciodată în circulaţie. Odată cu sosirea trupelor SUA şi cu capitularea Germaniei, banii falşi şi tiparniţele au fost distruse pentru a se acoperi orice urmă a operaţiunii. Acest documentar prezintă dezvoltarea şi implementarea îndrăzneţului plan.
 
13:00 Dumnezeu la judecată
Dându-şi seama că exterminarea lor este iminentă, prizonierii evrei de la Auschwitz încearcă să-şi explice soarta „aducându-l pe Dumnezeu la judecată”.
n 1943, într-o sumbră baracă din lagărul Auschwitz, un grup de bărbaţi printre care un fizician, un fabricant de mănuşi, doi rabini, un profesor de Drept şi cel puţin un criminal, se luptă cu disperare nu doar să supravieţuiască, ci şi să-şi explice propria soartă. Aşteptând să afle dacă vor fi sau nu trimişi la camera de gazare, aduşi la limita rezistenţei de cruzimea naziştilor, prizonierii caută răspuns la o întrebare dificilă: care este natura unui Dumnezeu ce permite atâta suferinţă ?
 
14:30 Martorul: De la balconul camerei 306
Cu ajutorul reverendului Samuel Kyles, care a fost martor la asasinarea lui Martin Luther King Jr, acest documentar investighează unul dintre cele mai importante evenimente ale secolului XX.
Pe 4 aprilie 1968, reverendul Samuel “Billy” Kyles stătea alături de Dr Martin Luther King Jr pe balconul motelului Lorraine din Memphis, Tennessee, şi a fost martor al asasinării acestuia. Prin intermediul amintirilor reverendului Kyles despre acele momente şi despre zilele care le-au precedat, acest documentar ne ajută să ne amintim de ce a făcut Dr King acea călătorie fatală către Memphis şi face cronica ultimelor ore ale vieţii sale. Încărcat de mărturii emoţionante din partea unor personalităţi-cheie ale luptei pentru drepturile omului cum sunt Maxine Smith şi Dr Benjamin Hooks, precum şi din partea altor contemporani ai Dr King, acest documentar este o poveste cutremurătoare despre un moment de cotitură în mişcarea pentru drepturile civile şi un viu memento al impactului Dr King asupra mişcării pentru drepturi civile din SUA şi asupra ţării înseşi.
 
15:00 Filmele războiului
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Filmări remarcabile ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi.
Câţiva dintre soldaţi şi-au adus camerele pe front şi au filmat aspectele vieţii de zi cu zi a trupelor de uscat şi aviatorilor aflaţi în luptă. În Marea Britanie această practică a fost descurajată, dar soldaţii germani erau încurajaţi să filmeze triumfurile iminente ale celui de-al Treilea Reich. Acest episod prezintă filmele de amator făcute de patru soldaţi, britanicii Derek Brown şi Leslie Fowler şi germanii Paul Kellermann şi Klaus Eismann. Prin imaginile filmate de ei pe frontul de Vest şi pe cel de Est, în timpul bătăliei de la Stalingrad sau al debarcării din Normandia, retrăim experienţele soldaţilor în focul bătăliei.
Al Doilea Război Mondial în Marea Britanie şi Germania, privit prin lentila camerelor de amator. Unii dintre aceşti cineaşti amatori au fost soldaţii care şi-au luat camerele pe front şi au filmat ostilităţile; alţii au fost oamenii rămaşi acasă, care au înregistrat aspecte din viaţa lor de zi cu zi. Aceste remarcabile filme de amator şi poveştile soldaţilor, femeilor şi copiilor din ele ne poartă în inima experienţelor trăite în război de oamenii obişnuiţi şi ne arată cum au supravieţuit aceştia unor împrejurări extreme.
 
16:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
Când Violet Sydney, cea mai vârstnică membră a unei familii din marea burghezie care locuia în Croydon la sfârşitul anilor 1920, a murit în urma unei suferinţe scurte, s-au născut suspiciuni că ar fi fost otrăvită. Autopsia a dezvăluit urme de arsenic. După încă două exhumări, poliţia a început să caute un criminal în serie. Julian Fellowes aruncă o incitantă privire în spatele perdelelor din suburbiile englezeşti ale anilor 1920.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
17:00 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Spionul de la poştă. Conform nepotului ei Brennan, diriginta poştei din satul Highworth, Mabel Stranks, a făcut spionaj pentru britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Se zvoneşte chiar că numele ei era pe „lista neagră” a lui Hitler.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
17:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Crimă la castelul Berkeley. Echipa trebuie să elucideze un mister vechi de peste 300 de ani şi să dezvăluie adevărul din spatele morţii ultimului măscărici de la castelul Berkeley, în 1725.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
18:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
n primul episod, constructorii se întâlnesc cu prof Dai Morgan Evans, arheologul care a proiectat vila romană pe care echipa va încerca s-o construiască folosind doar instrumente şi materiale de pe vremea romanilor. Acesta le ia majoritatea uneltelor moderne şi le arată cum să consulte augurii pentru a se asigura că zeii sunt de acord cu locul ales pentru construcţie.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
19:00 Orfanii lui Ochberg
Povestea lui Isaac Ochberg, un om de afaceri sud-african de origine rusă care a iniţiat o vastă campanie de strângere de fonduri pentru a salva măcar câţiva dintre orfanii evrei din estul Europei.
La mijlocul anului 1920, Isaac Ochberg, un om de afaceri sud-african de origine rusă, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru a salva măcar câţiva dintre orfanii evrei din estul Europei. La începutul anului 1921, el strânsese deja 10.000 de lire sterline (echivalentul de astăzi a două milioane de dolari) şi a plecat din Cape Town pentru a-şi îndeplini periculoasa misiune. Obiectivul său: acela de a salva cât de mulţi evrei putea din Polonia, Bielorusia şi Ucraina. Timp de două luni, el a călătorit cu căruţa, trenul, maşina şi pe jos în toată această regiune afectată de război, adunând copii. Deşi povestea centrală a documentarului este cea a salvării copiilor de către Ochberg, aflăm şi detalii despre istoria uitată a genocidurilor purtate împotriva evreilor în acele zone, cunoscute sub numele de „pogromuri”. În valul de antisemitism care a măturat Europa în acea vreme, aproximativ 150.000 de bărbaţi, femei şi copii de origine evreiască au fost ucişi de naţionaliştii ucraineni, polonezi sau germani, de cazaci, comunişti sau armata ţaristă. Aproximativ 50.000 de evreice au fost violate şi peste un milion de evrei au fost afectaţi, într-un fel sau altul, de pogromuri.
 
20:00 Fotografia unei vieţi
Povestea micuţei Kim Phuc, cunoscută ca subiect al unei fotografii câştigătoare a premiului Pulitzer, făcută la Trang Bang în timpul războiului din Vietnam.
n 1972, o fotografie făcea înconjurul lumii. Aceasta o înfăţişa pe micuţa Kim Phuc, de nouă ani, fugind pentru a-şi salva viaţa, cu faţa contorsionată de durere. Încercând să scape de bomba cu napalm care i-a distrus tot satul, Kim a suferit arsuri groaznice. Fotograful Nick Ut de la Associated Press a câştigat premiul Pulitzer pentru această imagine – şi clicul aparatului său i-a salvat viaţa lui Kim Phuc. El a dus-o la cel mai apropiat spital şi, mulţumită publicităţii câştigate, a fost apoi dusă la o clinică specială din Saigon. Acest documentar spune povestea acelei faimoase fotografii şi demonstrează cum o singură imagine poate schimba viaţa tuturor celor implicaţi.
 
21:00 Arta Rusiei
Istoricul de artă Andrew Graham-Dixon călătoreşte prin timp pentru a dezvălui lumea artei ruseşti – de la măreaţa eră a icoanelor până în prezent.
Spargerea tiparelor.
Istoricul de artă Andrew Graham Dixon dezvăluie misterul, diversitatea şi istoria artei unice a Rusiei în acest captivant serial. Începe cu prezentarea măreţei ere a icoanelor, când Rusia a fost cea mai intensă şi introspectivă. Andrew descoperă apoi revoluţia artistică a lui Petru cel Mare, retrăieşte epoca de glorie a barocului rusesc şi evaluează influenţa Rătăcitorilor – un extraordinar grup de artişti comparabil cu Impresioniştii. Serialul se încheie cu o privire asupra tumultosului secol XX în Rusia, de la Revoluţia din 1917 şi până azi.
 
22:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Războiul din insule. Din decembrie 1941, în Pacific se purta un război intens împotriva Japoniei. Japonezii erau împinşi înapoi peste ocean insulă cu insulă, în sălbatice confruntări corp la corp. Dominaţia americană pe mare a fost, în sfârşit, consacrată prin „Vânătoarea de curcani din Mariane”, când radarul a avertizat Marina SUA în legătură cu un uriaş atac japonez şi ultimele vestigii ale puterii aeriene navale japoneze au fost nimicite. Dar acest episod examinează şi războiul din junglă, din locuri ca Birmania, unde noi unităţi de luptă specializate au împins încet-încet japonezii înapoi în ciuda condiţiilor de luptă îngrozitoare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.
 
23:00 Giulgiul din Torino: Noile dovezi
Acest documentar analizează noile dovezi ştiinţifice privitoare la celebrul Giulgiu din Torino, considerat de mulţi ca giulgiu de îngropăciune al lui Iisus Hristos.
Giulgiul din Torino, o faimoasă pânză purtând urmele unui bărbat rănit, este şi astăzi subiectul unor dezbateri intense între oamenii de ştiinţă, credincioşi şi istorici. Păstrat în catedrala Sf Ioan Botezătorul din Torino, Italia, el este considerat de mulţi giulgiul de îngropăciune al lui Iisus Hristos. Acum 20 de ani, testele de datare C-14 realizate pe Giulgiul din Torino păreau să demonstreze că pânza sacră a fost, de fapt, ţesută la peste 1.200 de ani după moartea lui Iisus, distrugând orice pretenţie ştiinţifică de autenticitate a Giulgiului. Dar acum avem acces exclusiv la noi cercetări care dovedesc că acele concluzii au fost viciate. Aceste noi cercetări prezintă dovezi convingătoare că Giulgiul din Torino ar putea, totuşi, să poarte imaginea lui Hristos.
 
00:00 O crimă învăluită în mister
Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, porneşte într-o misiune detectivistică de elucidare a cinci misterioase crime petrecute în secolele XIX şi XX.
Când Violet Sydney, cea mai vârstnică membră a unei familii din marea burghezie care locuia în Croydon la sfârşitul anilor 1920, a murit în urma unei suferinţe scurte, s-au născut suspiciuni că ar fi fost otrăvită. Autopsia a dezvăluit urme de arsenic. După încă două exhumări, poliţia a început să caute un criminal în serie. Julian Fellowes aruncă o incitantă privire în spatele perdelelor din suburbiile englezeşti ale anilor 1920.
Un serial dramatic care povesteşte crime adevărate, rămase neelucidate. Scenaristul Julian Fellowes, premiat cu Oscar, se transformă într-un detectiv istoric care îşi duce publicul înapoi în timp pentru a observa şi investiga crime misterioase. Toate cele cinci cazuri neelucidate sunt deliberat unice şi distincte în ce priveşte vârsta, sexul şi clasa socială a victimei, mediul social, regiunea şi epoca, precum şi modul de operare al criminalului.
 
01:00 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Spionul de la poştă. Conform nepotului ei Brennan, diriginta poştei din satul Highworth, Mabel Stranks, a făcut spionaj pentru britanici în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Se zvoneşte chiar că numele ei era pe „lista neagră” a lui Hitler.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
01:30 Misterele istoriei
O echipă de experţi călătoreşte prin Marea Britanie pentru a elucida misterele legendelor locale: tunele ale contrabandiştilor, un oraş scufundat sau o întâlnire între o regină şi amantul său.
Crimă la castelul Berkeley. Echipa trebuie să elucideze un mister vechi de peste 300 de ani şi să dezvăluie adevărul din spatele morţii ultimului măscărici de la castelul Berkeley, în 1725.
Echipa de la „Misterele istoriei” caută adevărul din spatele legendelor locale din Marea Britanie, folosind resurse accesibile oricui. Experţii îi vor instrui cum să separe faptele de ficţiune, ajutându-i să navigheze prin arhive şi să descifreze arhitectura clădirilor şi peisajelor. Fiecare episod examinează un zvon local: despre tunele ale contrabandiştilor, despre un spion din vreme de război, despre un oraş scufundat şi uitat, despre o întâlnire dintre o regină şi amantul ei rănit şi despre o misterioasă crimă petrecută acum peste 300 de ani.
 
02:00 Roma n-a fost construită într-o zi
ase constructori moderni încearcă să construiască o vilă romană autentică lucrând doar cu instrumentele şi materialele pe care le-ar fi folosit romanii înşişi.
n primul episod, constructorii se întâlnesc cu prof Dai Morgan Evans, arheologul care a proiectat vila romană pe care echipa va încerca s-o construiască folosind doar instrumente şi materiale de pe vremea romanilor. Acesta le ia majoritatea uneltelor moderne şi le arată cum să consulte augurii pentru a se asigura că zeii sunt de acord cu locul ales pentru construcţie.
Ce se întâmplă când chemi şase constructori moderni, le iei instrumentele moderne şi le ceri să construiască o vilă romană doar cu ajutorul manualului roman de construcţii Vitruvius, scris în anul 25 î.Hr. ? Noi vom recruta o echipă contemporană de construcţii – de la director de şantier la zidar, instalator sau tencuitor – şi le vom impune provocarea de a construi o vilă romană autentică. Acest serial inedit, interesant şi plăcut ne oferă o nouă perspectivă asupra tehnologiei şi proiectării înaintaşilor noştri.
 
03:00 Orfanii lui Ochberg
Povestea lui Isaac Ochberg, un om de afaceri sud-african de origine rusă care a iniţiat o vastă campanie de strângere de fonduri pentru a salva măcar câţiva dintre orfanii evrei din estul Europei.
La mijlocul anului 1920, Isaac Ochberg, un om de afaceri sud-african de origine rusă, a iniţiat o campanie de strângere de fonduri pentru a salva măcar câţiva dintre orfanii evrei din estul Europei. La începutul anului 1921, el strânsese deja 10.000 de lire sterline (echivalentul de astăzi a două milioane de dolari) şi a plecat din Cape Town pentru a-şi îndeplini periculoasa misiune. Obiectivul său: acela de a salva cât de mulţi evrei putea din Polonia, Bielorusia şi Ucraina. Timp de două luni, el a călătorit cu căruţa, trenul, maşina şi pe jos în toată această regiune afectată de război, adunând copii. Deşi povestea centrală a documentarului este cea a salvării copiilor de către Ochberg, aflăm şi detalii despre istoria uitată a genocidurilor purtate împotriva evreilor în acele zone, cunoscute sub numele de „pogromuri”. În valul de antisemitism care a măturat Europa în acea vreme, aproximativ 150.000 de bărbaţi, femei şi copii de origine evreiască au fost ucişi de naţionaliştii ucraineni, polonezi sau germani, de cazaci, comunişti sau armata ţaristă. Aproximativ 50.000 de evreice au fost violate şi peste un milion de evrei au fost afectaţi, într-un fel sau altul, de pogromuri.
 
04:00 Fotografia unei vieţi
Povestea micuţei Kim Phuc, cunoscută ca subiect al unei fotografii câştigătoare a premiului Pulitzer, făcută la Trang Bang în timpul războiului din Vietnam.
n 1972, o fotografie făcea înconjurul lumii. Aceasta o înfăţişa pe micuţa Kim Phuc, de nouă ani, fugind pentru a-şi salva viaţa, cu faţa contorsionată de durere. Încercând să scape de bomba cu napalm care i-a distrus tot satul, Kim a suferit arsuri groaznice. Fotograful Nick Ut de la Associated Press a câştigat premiul Pulitzer pentru această imagine – şi clicul aparatului său i-a salvat viaţa lui Kim Phuc. El a dus-o la cel mai apropiat spital şi, mulţumită publicităţii câştigate, a fost apoi dusă la o clinică specială din Saigon. Acest documentar spune povestea acelei faimoase fotografii şi demonstrează cum o singură imagine poate schimba viaţa tuturor celor implicaţi.
 
05:00 Arta Rusiei
Istoricul de artă Andrew Graham-Dixon călătoreşte prin timp pentru a dezvălui lumea artei ruseşti – de la măreaţa eră a icoanelor până în prezent.
Spargerea tiparelor.
Istoricul de artă Andrew Graham Dixon dezvăluie misterul, diversitatea şi istoria artei unice a Rusiei în acest captivant serial. Începe cu prezentarea măreţei ere a icoanelor, când Rusia a fost cea mai intensă şi introspectivă. Andrew descoperă apoi revoluţia artistică a lui Petru cel Mare, retrăieşte epoca de glorie a barocului rusesc şi evaluează influenţa Rătăcitorilor – un extraordinar grup de artişti comparabil cu Impresioniştii. Serialul se încheie cu o privire asupra tumultosului secol XX în Rusia, de la Revoluţia din 1917 şi până azi.
 
06:00 Al Doilea Război Mondial în culori
Folosind cele mai recente tehnici de colorare, acest documentar în serial ne înfăţişează lumea celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu am mai văzut-o până acum.
Războiul din insule. Din decembrie 1941, în Pacific se purta un război intens împotriva Japoniei. Japonezii erau împinşi înapoi peste ocean insulă cu insulă, în sălbatice confruntări corp la corp. Dominaţia americană pe mare a fost, în sfârşit, consacrată prin „Vânătoarea de curcani din Mariane”, când radarul a avertizat Marina SUA în legătură cu un uriaş atac japonez şi ultimele vestigii ale puterii aeriene navale japoneze au fost nimicite. Dar acest episod examinează şi războiul din junglă, din locuri ca Birmania, unde noi unităţi de luptă specializate au împins încet-încet japonezii înapoi în ciuda condiţiilor de luptă îngrozitoare.
Acest serial prezintă cea mai bună colecţie de imagini rare din timpul celui de-al Doilea Război Mondial existentă în lume. Folosind cele mai recente tehnici de colorare, putem înfăţişa întreaga poveste a celui de-al Doilea Război Mondial aşa cum nu a mai fost văzută până acum. Cu ajutorul hărţilor de teren obţinute din satelit şi a graficii pe computer de ultimă generaţie, această poveste poate fi spusă cu ajutorul unor date de care niciunul dintre serialele mai vechi nu a dispus. Din ce în ce mai multe secrete au fost dezvăluite în ultimii 5-10 ani, datorită eliberării din arhive a unor documente, dosare şi fotografii. Revelaţii din domeniul spargerii codurilor şi documente oficiale recent desecretizate de pe ambele maluri ale Atlanticului adaugă o nouă dimensiune la înţelegerea celui mai amplu conflict care a avut loc pe glob.

Vizualizări: 42

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor