altmarius

cultură şi spiritualitate

11:00

Pe urmele lui Haydn | Acum la TV

http://programetv.program24.ro/post/viasat-history/

Un portret complex al vieţii şi operei compozitorului Haydn, realizat cu ajutorul interpretărilor muzicale şi interviurilor cu cei mai admiraţi muzicieni clasici de astăzi.
Haydn (1732-1809) a fost unul intre cei mai mari inovatori din istoria muzicii. Mozart şi Beethoven aveau pentru el o deosebită admiraţie şi îi spuneau „tata Haydn”. Şi totuşi, în sălile de concert de astăzi, el este adesea ignorat în favoarea contemporanilor săi mai tineri. Discutând cu cei mai importanţi exponenţi contemporani ai muzicii lui Haydn, acest documentar încearcă să restabilească echilibrul şi să arunce lumină asupra acestui maestru uitat şi operei sale.
 
12:00 Răscoala de pe Meermin
Narat de Liev Schreiber, acest documentar spune povestea sclaviei şi injustiţiei rasiale din Africa prin intermediul extraordinarei poveşti a corăbiei de sclavi Meermin, naufragiată în 1766.
ngropată în apele de lângă coasta sudică a Africii, zace corabia de sclavi Meermin, al cărui voiaj fatal ilustrează un capitol uitat din istoria comerţului cu sclavi şi spune povestea unuia dintre primii luptători pentru libertate africani: Massavana. Povestea a început la sfârşitul lui ianuarie 1766, când Meermin a plecat din Madagascar, transportând sclavi către Africa de Sud. Înlănţuiţi sub punte şi atât de înghesuiţi încât abia se puteau mişca, aceştia erau destinaţi coloniei de la Cape Town a Companiei Olandeze a Indiilor de Est. Dar printr-o întorsătură dramatică a sorţii, vasul nu a ajuns niciodată la destinaţie. Un om remarcabil, care a refuzat să fie înrobit, şi-a condus compatrioţii într-o răscoală, în urma căreia aceştia au preluat controlul asupra navei. Apoi, sclavii au ordonat echipajului olandez să facă cale-ntoarsă şi să îi ducă înapoi acasă, către libertate. Dar experimentaţii marinari olandezi i-au păcălit şi au îndreptat corabia către Cape Town. Când sclavii şi-au dat seama ce s-a întâmplat, o sângeroasă luptă a izbucnit cu miliţia de pe uscat. Supravieţuitorii au fost înrobiţi din nou, iar Meermin s-a scufundat. Narat de către actorul Liev Schreiber, acest documentar urmăreşte eforturile de a descoperi întreaga poveste a acestui eveniment istoric. Cu ajutorul unor arhive detaliate şi a stenogramelor tribunalului, aflăm ce s-a întâmplat pe Meermin, cum au reuşit sclavii să-i supună pe cei care-i ţineau prizonieri şi de ce a eşuat corabia pe o plajă sălbatică şi bătută de vânturi la 320 de kilometri est de Cape Town.
 
13:00 Moştenirea celtică
Acest documentar explorează cultura arheologică unică a celţilor, cu originea în zona acoperită astăzi de regiunea autonomă Galicia, din nord-vestul Spaniei.
Folosind Castro de Baro?a ca element central al poveştii, descriem cultura unică a „castro”-urilor, care îşi are originea în zona acoperită astăzi de regiunea autonomă Galicia, din nord-vestul Spaniei. Ne întoarcem în timp până în Epoca Pietrei şi comparăm aşezările din Galicia cu cele din Anglia, Irlanda sau Scoţia şi în special cu ansamblul de la Stonehenge. Dolmenele, tumulurile şi stelele funerare ne dezvăluie evoluţia primilor locuitori ai Galiciei. Moştenirea celtică a fost decisivă pentru cultura „castro”-urilor. Prin reconstituiri 3D şi scene interpretate de actori şi figuranţi, vom dezvălui treptat cum trăiau oamenii din acea perioadă, în ce zei credeau şi cu ce inamici se confruntau.
 
14:00 Diete uitate de vreme
n acest experiment unic, nouă voluntari supraponderali din secolul XXI se supun unor diete şi regimuri de slăbit inventate de generaţiile precedente. Dar au muşcat oare mai puţin decât pot mesteca ?
Sora-şefă cere probe de scaun de la toţi voluntarii şi le distribuie ploşti în acest scop. Probele sunt apoi examinate de un gastroenterolog. Ideea pe care sir Roy Strong vrea să o demonstreze este că există o legătură între ce intră şi ce iese din corp. Victorienii erau obsedaţi de funcţionarea intestinelor şi doctorii vremii promovau tratamente precum laxativele şi clismele. Eduardienii au inventat dispozitive de purgaţie a colonului şi în anii 1920 irigatoarele erau în mare vogă. Dintr-o piaţă de unde voluntarii trebuie să cumpere mâncare sănătoasă, Dave fuge la o cârciumă de ţară unde dă pe gât câteva beri. Când află, sir Roy se supără rău şi viitorul lui Dave în programul de slăbit este în pericol.
Ar putea oare dietele trecutului să-i ajute pe cei care vor să slăbească în prezent ? În acest serial, nouă voluntari din secolul XXI petrec 24 de zile încercând diete şi regimuri de slăbit care erau populare în perioada victoriană, în cea eduardiană şi în „sălbaticii ani '20”. Examinăm influenţele care ne-au format de când am devenit conştienţi că suntem graşi şi sfaturile practice reieşite din eforturile, evident mai fructuoase, ale înaintaşilor noştri de a rămâne în formă. Şi vom afla ce dietă funcţionează cel mai bine – dieta Banting, publicată pentru prima oară în 1863, „dieta mestecatului” din anii 1900 sau dieta Lulu, bazată pe numărarea caloriilor, cea mai bine vândută publicaţie neficţională din 1922 ?
 
15:00 Partizanii
Acest documentar spune povestea filmelor cu partizani – un gen special de filme, creat de poliţia secretă a partidului comunist pentru a glorifica războiul de gherilă al partizanilor.
n timpul celui de-al Doilea Război Mondial, unul dintre cele mai sângeroase conflicte s-a desfăşurat pe teritoriul fostei Yugoslavii. Pe baza lui a fost creat un gen special de filme – filmele cu partizani. Dar după 40 de ani de existenţă, acest gen s-a dezvoltat dincolo de motivele iniţiale ale apariţiei sale şi a devenit unul dintre cele mai importante genuri de film din Europa de Est. Trei filme cu partizani au fost nominalizate la Oscar; pentru realizarea acestora au fost distruse sate şi poduri; actori mari ai vremii (Yul Brynner, Richard Burton, Orson Welles, Franco Nero şi Irene Papas, printre alţii) au jucat în ele; Pablo Picasso a realizat posterul pentru unul dintre ele; iar un altul ("Valter brani Sarajevo", „Valter apără Sarajevo”) este cel mai vizionat film din toate timpurile. Acest documentar spune povestea filmelor cu partizani, un gen special de filme, creat de poliţia secretă a partidului comunist pentru a glorifica războiul de gherilă al partizanilor.
 
16:00 Pe urmele lui Chopin
Biografia legendarului compozitor şi pianist polonez Fréderic Chopin – de la copilăria sa petrecută la Varşovia până la ultimii ani, petrecuţi la Paris, unde Chopin a trăit în exil.
Cu toţii credem că îl cunoaştem pe Fréderic Chopin – un compozitor esenţial al curentului romantic – dar câte dintre cele 225 de piese ale sale am ascultat de fapt ? Să fie 60 ? Poate 80 ? Deşi este considerat un simbol al etosului polonez, Chopin era pe jumătate francez, şi-a trăit cei mai mulţi ani în Franţa şi cea mai importantă femeie din viaţa sa a fost inimitabila franţuzoaică George Sand. Originea sa dublă îl urmăreşte şi după moarte. Chopin este înmormântat în cimitirul P?re-Lachaise din Paris, dar inima sa se află la Varşovia. În acest documentar pornim pe urmele lui Chopin, din anii copilăriei petrecute la Varşovia, până la verile creative petrecute la Nohant; extraordinarii ani din Majorca, unde şi-a compus incomparabilele Preludii şi, în final, anii petrecuţi la Paris, unde şi-a încheiat „exilul”. Renumitul pianist polonez Janusz Olejniszak, care a interpretat muzica lui Chopin în filmul lui Roman Polanski, ne prezintă copilăria acestuia la Varşovia, iar pianistul Yves Henry, director artistic al „Rencontres internationales”, relevă Parisul lui Chopin şi cântă muzica sa la Nohant.
 
17:00 Rechizitoriul lui Rembrandt
Rechizitoriul lui Rembrandt” e un documentar eseistic în care critica lui Peter Greenaway la adresa analfabetismului vizual de azi e susţinută printr-o analiză a „Rondului de noapte” de Rembrandt.
n tabloul „Rondul de noapte” este prezentată o conspiraţie. Noul documentar al lui Peter Greenaway explică totul – întâmplările, motivul, conspiratorii, criminalii, numeroasele indicii şi deznodământul. Şi toate dovezile sunt conţinute în acest rechizitoriu pe pânză, pictat de Rembrandt. Cele mai multe „acuzaţii artistice” sunt cuprinse în texte scrise, precum celebrul „J’accuse”, publicat de Zola în 1898. Aici, însă, avem pe pânză un adevărat episod CSI, cu Rembrandt în rol de detectiv, procuror şi judecător. Regizorul Peter Greenaway examinează cele 50 de indicii din tablou şi dezvăluie crima care i-a încurcat pe istoricii artei din 1642, când a pictat-o Rembrandt. Greenaway mai dezvăluie şi de ce bogatul şi elegantul Rembrandt şi-a pierdut averea şi faima în numai 15 ani şi a ajuns sărac, singur şi discreditat. Dar Rembrandt ar fi fericit să constate că marele său portret de grup a fost recunoscut în acest documentar al lui Greenaway drept rechizitoriul intenţionat de artist.
 
19:00 Milos Forman
Milos Forman îşi aminteşte primii săi ani ca regizor în Cehoslovacia socialistă, înainte să imigreze în SUA.
nainte de exilul său la Hollywood începând din 1968, Milos Forman a regizat filme independente şi nesupuse sub regimul totalitar din Cehoslovacia. În acest documentar, el îşi aminteşte de această perioadă şi îşi deschide arhivele pentru noi. Doi dintre colaboratorii săi apropiaţi, Ivan Passer şi Jean-Claude Carri?re, ne oferă opiniile lor.
 
20:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Principala temă a acestui episod este folosirea categoriilor rasiale ca şi concepte ştiinţifice credibile în secolul XIX. Arătăm cum cultura europeană a vremii le-a furnizat colonialiştilor şi imperialiştilor un imperativ moral, „ştiinţific” de a ocupa noi teritorii, a zdrobi rezistenţa localnicilor şi a-şi impune stăpânirea. Ştiinţa le-a oferit rasiştilor europeni justificarea teoretică pentru a-şi îndeplini „menirea”, impunându-şi dominaţia asupra tuturor „raselor inferioare”. Această pseudoştiinţă a pavat drumul pentru principiul „igienei rasiale”, una dintre ideile care au slujit ca justificări ale genocidurilor din secolul XX, inclusiv ale Holocaustului.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
21:00 Sora reginei
Această dramă prezintă viaţa prinţesei Margaret, rebela monarhiei britanice contemporane, caracterizată de strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală.
Prinţesa Margaret a fost rebela monarhiei britanice contemporane şi s-a definit prin strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală. Prima prinţesă a Marii Britanii care a îmbrăţişat stilul de viaţă al celebrităţilor, Margaret a ajuns, din model de comportament şi idol care dădea tonul în modă, ruda cu care tuturor le era ruşine. Această dramă pune sub microscop personalitatea colorată, complicată şi controversată a prinţesei, urmărindu-i relaţia mult discutată din anii 1950, viaţa rebelă şi boemă pe care a dus-o în „sălbaticii ani 60” şi încheind cu izolarea unei femei respinse de clasa ei socială.
 
23:00 Cine crezi că eşti cu adevărat?
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora.
Timp de aproape două decenii, artista britanică Tracey Emin a şocat lumea. Operele ei explorează iubirea, sexualitatea şi despărţirea şi sunt puternic înrădăcinate în trecutul ei. Tracey ştie că nu va avea copii, aşa că vrea măcar să îşi exploreze rădăcinile. Ştie foarte puţine despre linia maternă a familiei sale şi vrea să afle mai multe despre rădăcinile ei din East End. Ea descoperă că bunicul ei, Henry Hodgkins, a avut o copilărie dură şi plină de privaţiuni, care l-a dus mai întâi la şcoala de corecţie, apoi la închisoare şi, în cele din urmă, la muncă silnică. Sondând mai adânc, însă, Tracey descoperă cu uimire o moştenire neconvenţională care o poartă departe de East End – una pe care nu şi-ar fi putut-o imagina, dar care i se potriveşte.
Acest serial reconstituie arborele genealogic al celor mai iubite celebrităţi din Marea Britanie, revelând surprinzătoarele, extraordinarele şi adesea emoţionantele poveşti ale strămoşilor acestora. În acelaşi timp, el ne oferă o privire alternativă asupra istoriei moderne a Marii Britanii – o istorie a oamenilor.
 
00:00 Pe urmele lui Chopin
Biografia legendarului compozitor şi pianist polonez Fréderic Chopin – de la copilăria sa petrecută la Varşovia până la ultimii ani, petrecuţi la Paris, unde Chopin a trăit în exil.
Cu toţii credem că îl cunoaştem pe Fréderic Chopin – un compozitor esenţial al curentului romantic – dar câte dintre cele 225 de piese ale sale am ascultat de fapt ? Să fie 60 ? Poate 80 ? Deşi este considerat un simbol al etosului polonez, Chopin era pe jumătate francez, şi-a trăit cei mai mulţi ani în Franţa şi cea mai importantă femeie din viaţa sa a fost inimitabila franţuzoaică George Sand. Originea sa dublă îl urmăreşte şi după moarte. Chopin este înmormântat în cimitirul P?re-Lachaise din Paris, dar inima sa se află la Varşovia. În acest documentar pornim pe urmele lui Chopin, din anii copilăriei petrecute la Varşovia, până la verile creative petrecute la Nohant; extraordinarii ani din Majorca, unde şi-a compus incomparabilele Preludii şi, în final, anii petrecuţi la Paris, unde şi-a încheiat „exilul”. Renumitul pianist polonez Janusz Olejniszak, care a interpretat muzica lui Chopin în filmul lui Roman Polanski, ne prezintă copilăria acestuia la Varşovia, iar pianistul Yves Henry, director artistic al „Rencontres internationales”, relevă Parisul lui Chopin şi cântă muzica sa la Nohant.
 
01:00 Rechizitoriul lui Rembrandt
Rechizitoriul lui Rembrandt” e un documentar eseistic în care critica lui Peter Greenaway la adresa analfabetismului vizual de azi e susţinută printr-o analiză a „Rondului de noapte” de Rembrandt.
n tabloul „Rondul de noapte” este prezentată o conspiraţie. Noul documentar al lui Peter Greenaway explică totul – întâmplările, motivul, conspiratorii, criminalii, numeroasele indicii şi deznodământul. Şi toate dovezile sunt conţinute în acest rechizitoriu pe pânză, pictat de Rembrandt. Cele mai multe „acuzaţii artistice” sunt cuprinse în texte scrise, precum celebrul „J’accuse”, publicat de Zola în 1898. Aici, însă, avem pe pânză un adevărat episod CSI, cu Rembrandt în rol de detectiv, procuror şi judecător. Regizorul Peter Greenaway examinează cele 50 de indicii din tablou şi dezvăluie crima care i-a încurcat pe istoricii artei din 1642, când a pictat-o Rembrandt. Greenaway mai dezvăluie şi de ce bogatul şi elegantul Rembrandt şi-a pierdut averea şi faima în numai 15 ani şi a ajuns sărac, singur şi discreditat. Dar Rembrandt ar fi fericit să constate că marele său portret de grup a fost recunoscut în acest documentar al lui Greenaway drept rechizitoriul intenţionat de artist.
 
03:00 Milos Forman
Milos Forman îşi aminteşte primii săi ani ca regizor în Cehoslovacia socialistă, înainte să imigreze în SUA.
nainte de exilul său la Hollywood începând din 1968, Milos Forman a regizat filme independente şi nesupuse sub regimul totalitar din Cehoslovacia. În acest documentar, el îşi aminteşte de această perioadă şi îşi deschide arhivele pentru noi. Doi dintre colaboratorii săi apropiaţi, Ivan Passer şi Jean-Claude Carri?re, ne oferă opiniile lor.
 
04:00 Istoria rasismului
Acest documentar face cronica concepţiilor schimbătoare despre „rasă” şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia.
Principala temă a acestui episod este folosirea categoriilor rasiale ca şi concepte ştiinţifice credibile în secolul XIX. Arătăm cum cultura europeană a vremii le-a furnizat colonialiştilor şi imperialiştilor un imperativ moral, „ştiinţific” de a ocupa noi teritorii, a zdrobi rezistenţa localnicilor şi a-şi impune stăpânirea. Ştiinţa le-a oferit rasiştilor europeni justificarea teoretică pentru a-şi îndeplini „menirea”, impunându-şi dominaţia asupra tuturor „raselor inferioare”. Această pseudoştiinţă a pavat drumul pentru principiul „igienei rasiale”, una dintre ideile care au slujit ca justificări ale genocidurilor din secolul XX, inclusiv ale Holocaustului.
Acest documentar în serial face cronica ideilor despre rasă şi a istoriei rasismului în Europa, cele două Americi, Australasia şi Asia. Ne va arăta cum au evoluat ideile despre diferenţele rasiale ca răspuns la diverse evenimente istorice şi va identifica impactul profund pe care ideea de „rasă” şi realităţile rasismului le-au avut asupra ştiinţei, culturii, societăţii şi istoriei universale. Explorând istoria rasei de la începuturile apariţiei conştiinţei rasiale şi până la manifestările rasismului în societatea şi cultura contemporană, vom examina natura „peisajului rasial” care, de cinci secole încoace, ocupă un loc atât de important în imaginaţia colectivă a Occidentului.
 
05:00 Sora reginei
Această dramă prezintă viaţa prinţesei Margaret, rebela monarhiei britanice contemporane, caracterizată de strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală.
Prinţesa Margaret a fost rebela monarhiei britanice contemporane şi s-a definit prin strălucire, controversă şi suferinţă sentimentală. Prima prinţesă a Marii Britanii care a îmbrăţişat stilul de viaţă al celebrităţilor, Margaret a ajuns, din model de comportament şi idol care dădea tonul în modă, ruda cu care tuturor le era ruşine. Această dramă pune sub microscop personalitatea colorată, complicată şi controversată a prinţesei, urmărindu-i relaţia mult discutată din anii 1950, viaţa rebelă şi boemă pe care a dus-o în „sălbaticii ani 60” şi încheind cu izolarea unei femei respinse de clasa ei socială.

Vizualizări: 11

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor