altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştirile Ziarului Metropolis - 25 iulie 2022

Link to Ziarul Metropolis

600 de titluri publicate în „Top 10+”, una dintre cele mai îndrăgit...

Posted: 24 Jul 2022 10:30 PM PDT

Dedicată capodoperelor literaturii de pretutindeni și bestsellerurilor, în format poche, colecția „Top 10+” cuprinde titluri semnate de nume de prim rang ale literaturii universale, precum și ale literaturii autohtone, laureați ai Premiilor Nobel, Pulitzer sau Booker, autori traduși în întreaga lume. Titlul cu numărul 600, disponibil pe site și în librării, este „Toate bufnițele”, de Filip Florian.

Cele mai vândute titluri ale colecției:

 1. Pădurea norvegiană, Haruki Murakami
 2. O mie nouă sute optzeci și patru, George Orwell
 3. Lolita, Vladimir Nabokov
 4. Cele patruzeci de legi ale iubirii, Elif Shafak
 5. Să ucizi o pasăre cîntătoare, Harper Lee
 6. Idiotul, F.M. Dostoievski
 7. Cel care mă așteaptă, Parinoush Saniee
 8. Minunata lume nouă, Aldous Huxley
 9. Portretul lui Dorian Gray, Oscar Wilde
 10. Frații Karamazov, F.M. Dostoievski

Cele mai recente apariții:

 1. Femei fără bărbați, Shahrnush Parsipur
 2. Durere, Zeruya Shalev
 3. Ochii tuaregului, Alberto Vázquez-Figueroa
 4. Uimire și cutremur, Amélie Nothomb
 5. Cântec de leagăn, Chuck Palahniuk
 6. Sfârșit de sezon. + 5 povestiri noi, Marius Chivu
 7. Fiica Estului, Clara Usón
 8. Olga, Bernhard Schlink
 9. Dans grotesc, Aldous Huxley
 10. Întâlnirea, Gabriela Adameșteanu

În pregătire:

Scurtă istorie a tractoarelor în limba ucraineană, Marina Lewycka

Confesiunile unui opioman englez, Thomas De Quincey

Castelul de nisip, Iris Murdoch

Bàrnabo, omul munților • Secretul Pădurii Bătrâne, Dino Buzzati

Pentru a vizualiza toată colecția, click aici.

Articolul 600 de titluri publicate în „Top 10+”, una dintre cele mai îndrăgit... apare prima dată în Ziarul Metropolis.

Neo-western nominalizat la Oscar și un horror din anii ‘80, în augu...

Posted: 24 Jul 2022 10:20 PM PDT

Filmul de acțiune „Cu orice preț/ Hell or High Water” (2016; foto), regizat de David Mackenzie și scris de Taylor Sheridan, va fi difuzat pe 2 august, de la ora 21:00.

Lungmetrajul neo-western îi are în distribuție pe Chris Pine, Ben Foster, Jeff Bridges și Gil Birmingham și a primit patru nominalizări la Oscar, inclusiv la categoria „cel mai bun film”.

Un tată divorțat și fratele lui mai în vârstă, fost condamnat, apelează la un plan disperat pentru a salva ferma familiei din vestul statului Texas. Ei jefuiesc mai multe bănci și sunt urmăriți de doi rangeri texani.

Producția americană a avut premiera în secțiunea Un Certain Regard a Festivalului de la Cannes, a fost apreciată de critici și de public, iar American Film Institute a desemnat-o unul dintre cele mai bune zece filme ale anului.

https://www.ziarulmetropolis.ro/wp-content/uploads/2022/07/Hell-or-High-Water-@-Warner-TV-3-1024x683.jpg" alt="" width="1024" height="683" class="CToWUd a6T" data-bit="iit" tabindex="0" />

„Superstition” (1982), regizat de James W. Roberson și scris de Donald G. Thompson, va fi inclus în programul Warner TV pe 7 august, la ora 22:00.

Lungmetrajul horror cu elemente supranaturale îi are în distribuție pe James Houghton, Albert Salmi și Lynn Carlin.

În centrul acțiunii se află o familie care locuiește într-o casă ce a fost în trecut loc unde erau executate vrăjitoarele.

O vrăjitoare ucisă în 1692 a promis să se răzbune pe cei care au persecutat-o și revine pentru a-i pedepsi pe urmașii acestora.

Warner Bros. Discovery (NASDAQ: WBD) este o companie globală, lider în domeniul media și al divertismentului, care produce și distribuie cel mai popular și complet portofoliu de conținut și branduri din lume, prin televiziune, film și streaming. Disponibilă în peste 220 de țări și teritorii și în 50 de limbi, Warner Bros. Discovery inspiră, informează și distrează publicul din întreaga lume prin intermediul mărcilor și produselor sale emblematice, printre care: Warner Bros: Discovery Channel, discovery+, CNN, CNN+, DC, Eurosport, HBO, HBO Max, HGTV, Food Network, Investigation Discovery, TLC, TNT, TBS, truTV, Travel Channel, MotorTrend, Animal Planet, Science Channel, Warner Bros. Pictures, New Line Cinema, Cartoon Network, Adult Swim, Turner Classic Movies și altele. Pentru mai multe informații, vă rugăm să vizitați www.wbd.com.

Articolul Neo-western nominalizat la Oscar și un horror din anii ‘80, în augu... apare prima dată în Ziarul Metropolis.

Teatru, concerte și ateliere de educație, creație sau meșteșuguri, ...

Posted: 24 Jul 2022 10:15 PM PDT

Taraful de la Vărbilău, Johny Romano, artistele Alina Șerban, Katia Pascariu sau Niko G. x Kali sunt doar câteva dintre numele care se regăsesc în programul Zilelor Caleido. Accesul la evenimente este liber.

Timp de patru zile, publicul va întâlni personalități rome și adevărate modele de succes la evenimentele din cadrul Zilelor Caleido, care îmbină spectacole de teatru, concerte, DJ sessions și ateliere de fotografie, dans, pictură, teatru, meșteșuguri, educație civică și istoria culturii rome, alături de gastronomie.

„Programele pe care le-am derulat în Ferentari de-a lungul timpului au avut efecte vizibile în îmbunătățirea calității vieții, atât pentru copii, cât și pentru adulți. Totodată, ne-au ajutat și pe noi să vedem mai bine oamenii de aici și lucrurile cu care se confruntă în fiecare zi. Evenimentele din acest an au fost gândite pentru a aduce împreună oamenii din Ferentari și pe cei din afara lui, care îndrăgesc cultura romă, pentru a crea punți și colaborări, atât în comunitate, cât și în afara ei. Există motive reale de mândrie pentru ce au reușit oamenii de aici să facă în ultimii ani, de la un dialog constructiv cu autoritățile și până la depășirea stereotipurilor și afirmarea tinerilor pe mari scene din țară și străinătate. Toate acestea însumează sute de ore de muncă, ce au la bază un vis, o pasiune și încrederea într-un viitor mai bun.” spune Ion Borșan, președintele Fundației Amfiteatru, organizatorul evenimentului.

Taraful de la Vărbilău și Tanti Mioara, una dintre rarele femei – lăutar din România, recunoscuți pentru muzica cu tâlc de la sat, vor susține pe scena Zilele Caleido un concert Șaraimanic dedicat publicului de toate vârstele. Johny Romano, artistul fenomen descoperit și susținut de Connect-R, care combină rapul cu muzica lăutărească, precum și tinerele artiste Niko G. x Kali (Nicoleta Ghiță și Mihaela Drăgan), autoarele primului album de trap feminist din România, „Tehno-Vrăjitoarele”, care abordează teme antirasiste și sociale, dar și subiecte personale în versurile lor, alături de Dj Aldessa și Dj Skiller, completează un program eclectic.

Alina Șerban, actriţă, dramaturgă, scenaristă și prima regizoare romă de teatru şi film din România, va fi prezentă în cadrul Zilelor Caleido cu spectacolul autobiografic „Cel mai bun copil din lume”, o poveste a fetei de etnie romă, care descoperă încă din fragedă copilărie diferențele de rasă, culoare, mediu, dar care reușește să răzbată în viață și să transforme complexele în determinare și motivație. Spectacolul va fi urmat de proiecția scurtmetrajului realizat de Alina Șerban, „Bilet de iertare”, primul film despre sclavia romilor din perspectivă romă (Mențiune Specială la TIFF, Best Narrative Director la Female Voices Rock – SUA).

Katia Pascariu, românca inclusă de criticii de film în topul celor mai buni actori din 2021, realizat de New York Times, vine la Zilele Caleido cu un spectacol care se joacă și la 12 ani de la prima reprezentație, „Copii răi”, și care vorbește despre fractura de comunicare dintre copii şi părinţi/profesori.

Din programul Zilelor Caleido nu lipsesc nici producțiile marca Studiourile Ferentari, printre ele regăsindu-se „Povestiri din curtea școlii”, un spectacol creat împreună cu tineri care locuiesc în cartierul Ferentari, despre poveștile lor, din cartier și din viață.

Aldessa Georgiana Lincan, feministă activistă romă, cu expertiză în advocacy și organizare comunitară la firul ierbii cu grupuri de femei rome, tineri romi și tinere rome, va susține în cadrul Zilelor Caleido un atelier de limba romani și unul de activism civic.

Zilele Caleido este un eveniment organizat de Fundația Amfiteatru, care va avea loc între 25-28 august, în Piața Ferentari din București, iar accesul este liber.

Evenimentul se adresează tuturor bucureștenilor interesați să cunoască realitatea autentică și diversitatea culturii rome, precum și adulților și copiilor din comunitatea din Ferentari, scopul acestuia fiind acela de a crește coeziunea socială în Ferentari.

Detalii pe www.caleido.ro.

 

Articolul Teatru, concerte și ateliere de educație, creație sau meșteșuguri, ... apare prima dată în Ziarul Metropolis.

Cele mai noi cărți: „Repetiție pentru o lume mai bună” de Mihai Rad...

Posted: 24 Jul 2022 10:00 PM PDT

Realitatea adulților este complet diferită de realitatea copiilor – la asta se gândește Paul în ultima zi din noiembrie, în timp ce-și așteaptă tatăl în fața azilului „Conacul Speranței”, care urmează să fie închis. Faptul că este nevoit să-l ia acasă pe bătrânul diagnosticat cu demență nu este decât o altă provocare dintr-un lung șir: divorțul de Mădălina, pierderea mamei, legătura stranie cu fiica sa plecată în străinătate, relația paradoxală cu fosta lui soție, care îl roagă să-i recupereze cățelul ținut ostatic de iubitul pe care chiar ea l-a trădat. Peste toate acestea, odată cu moartea tatălui său, Paul dezvăluie un secret din trecut care a tulburat viețile tuturor. Protagonistul încearcă din răsputeri să facă față tuturor acestor provocări, reușind în final să evadeze din capcana propriei moralități. Un roman sinuos, ce urmărește complexitățile interioare ale omului care își simte viața trecând pe lângă el, cu efecte profunde asupra cititorului.

Mihai Radu (n. 1977) a absolvit Facultatea de Filosofie din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Este jurnalist la săptămânalul Cațavencii și scrie pentru emisiunea Starea Nației. După volumul de proză scurtă Hobby și alte povestiri, apărut în 2009, a publicat, împreună cu Simona Tache, Femeile vin de pe Venus, bărbații de la băut (2013) și Bărbații vin de pe Marte, femeile de la coafor (2015). De același autor, la Editura Polirom au mai apărut romanele Sebastian, ceilalți și-un câine (2014), Extraconjugal (2017, 2018) și Contaminare (2019).

FRAGMENT

Apoi, Patricia a stat pe marginea patului dez­brăcată. Îşi aprinsese o ţigară în tăcere, fumul plutea netulburat în jurul ei. Avea 55 de ani, eu 55, îmbrăcată, arăta relativ bine, era o femeie întreţinută şi umbla mereu aranjată. Mă rog, îmbrăcaţi, toţi arătăm altfel.

Eu nu am fost sedentar, am rămas scheletic, ajutat chiar prea mult de un metabolism impe­cabil. Îmi imaginam că goliciunea mea avea o umbră balneo‑climaterică şi mă scârbea chestia asta. Acea învolburare de corpuri din bazinele cu apă vindecătoare mă speria. Pare că acolo se bolboroseşte ceva indescifrabil despre bătrâ­neţe şi moarte. De fapt, să fim sinceri, puţini sunt pe acest pământ oamenii de peste 45 sau 50 de ani cărora le poţi privi admirativ corpurile goale. Se întâmplă cândva, la anumite vârste, când imaginea corpului nu mai aminteşte de viaţă, ci începe să prevestească ceva rău.

Să spunem că eu aveam un corp ca o gară de oraş mic, ca Lehliu, ca Ciulniţa – un bufet, câteva mese, bei o bere, două, dar nu vrei să‑ţi aminteşti.

Click pe imagine pentru mai multe detalii despre roman

Eram pe fotoliu, ziceam, am fumat şi eu o ţigară, iar când am dat afară ultimul fum mi s‑a părut că s‑a asemănat tare cu un oftat şi am zâmbit. M‑a întrebat de ce zâmbesc, dar nu am răspuns, am tăcut şi ea nu a insistat. Aveam o poveste cu sexul şi oftatul. Era una, o curvă tare mişto din Militari, pe care o futeam pe la 30 de ani. Ea ofta în disperare. I‑am zis enervat la un moment dat :

— Dacă aş avea coaiele de piatră, cât doi bolovani de‑ai lui Sisif, şi ar trebui să le urci în Poiana Braşov toată ziua, şi tot nu ai ofta aşa.

S‑a uitat la mine şocată, nu ştia cu ce a greşit, m‑a pufnit râsul şi i‑am explicat cine e Sisif şi cum mi se pare treaba asta cu sexul şi oftatul. Deşi o înţelegeam, era o mamă singură care locuia cu fie‑sa şi maică‑sa într‑o garsonieră. Putea să ofteze cât voia.

Patricia s‑a scărpinat pe picior, apoi s‑a aple­cat şi a privit locul în care s‑a scărpinat.

— Săptămâna viitoare ne vedem ? m‑a întrebat.

— Nu ştiu, am zis, hotărât chiar să „nu ştiu“ nimic şi să‑i las asta de înţeles pentru dresajul informal al relaţiei noastre.

Am făcut un duş, m‑am îmbrăcat, iar ea, ca de obicei, m‑a condus la uşă. Nu‑mi plăcea când mă săruta în prag, înfăşurată în cearşaf sau doar cu un maieu pe ea. Întârzia cu gura pe gura mea ca un semn de mulţumire.

În drum spre maşină, îmi amintesc că m‑am privit în geamul mare al unui magazin. Se poate să aibă dreptate Patricia, mi‑am zis : sacoul chiar mă făcea să par un om cumsecade, dintre cei care încă îşi notează mărunt chestii pe foi şi apoi le ţin cu anii împăturite prin portofel. Doamne, ce trist, să te prindă moartea cu foi şi foiţe împăturite, chestii importante cică, cu portofelul umflat de carduri de reduceri, abia închizându‑se, un om pregătit pentru eternitate, pentru reduceri infinite!

M‑am gândit atunci, nu ştiu de ce, privindu‑mă în geamul magazinului, că ar fi bine să n‑o mai văd pe Patricia. Aşa, pur şi simplu, o despărţire prin tăcere, cum ar trebui să fie toate. O pără­sesc, mi‑am zis, şi doar porcăria asta de cuvânt a produs atâta eliberare. Brusc, distanţa aceea liniştitoare dintre noi mi s‑a părut de fapt o capcană în care picasem, iar ea era o fiinţă egoistă şi toxică.

Mi‑au venit în minte cuvintele fostei soţii, folosite odată, în una dintre multele noastre despărţiri:

— Paul, poate ar fi mai bine să ne despărţim, a zis ea.

Mda, cum de nu luasem în calcul şi posibi­litatea asta. Poate că despărţiţi vom putea trăi

împreună fericiţi până la adânci bătrâneţi. Merită încercat. Nu ne‑o vom ierta niciodată dacă n‑o facem.

— E o mare contradicţie în treaba asta cu despărţirea: nu poţi s‑o propui, i‑am spus eu, de parcă ar fi ceva de negociat. E ca sinuciderea.

— Chiar nu am vreme de cuvintele tale, a zis ea atunci, încercând să spună că o obosesc nespus, iar asta de mult timp.

La câteva luni după ce chiar ne‑am despărţit definitiv şi am divorţat, i‑am dat un mesaj Mădălinei: Mi‑e dor să ne mai despărţim.

Nu mi‑a răspuns.

Însă poate că aşa sunt oamenii cei mai fericiţi împreună: despărţiţi.

Articolul Cele mai noi cărți: „Repetiție pentru o lume mai bună” de Mihai Rad... apare prima dată în Ziarul Metropolis.

You are subscribed to email updates from Ziarul Metropolis.
To stop receiving these emails, you may unsubscribe now.

Vizualizări: 8

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

206 state 

(ultimul: Ciad)

Numar de steaguri: 270

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 36

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2023   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor