altmarius

cultură şi spiritualitate

Ştirile Ziarului Metropolis - 23 iulie 2022

Link to Ziarul Metropolis

Zilele unteatru 2022: o săptămână de teatru, muzică și prietenie, l...

Posted: 22 Jul 2022 10:56 AM PDT

Anul acesta, evenimentul sărbătorește 12 ani de #unteatu pentru #unpublic, printr-un program divers de spectacole noi și titluri deja consacrate, concerte, proiecții de film și activități pentru întreaga familie, desfășurate în aer liber, între 25 și 31 iulie. Programul complet și biletele de acces la Zilele unteatru sunt disponibile pe www.unteatru.ro.

https://www.ziarulmetropolis.ro/wp-content/uploads/2022/07/Clara-si-timpul-liber-Foto-Claudiu-Popescu.jpg" alt="" width="750" height="500" class="CToWUd a6T" tabindex="0" />

Clara și timpul liber (foto Claudiu Popescu)

Cele mai recente producții din repertoriul unteatru, dar și spectacolele aflate în ultimul an în topul preferințelor spectatorilor, se vor juca în aer liber în cele șapte zile de festival, pe scena amenajată în grădina urbană din centrul capitalei. Luni, pe 25 iulie, publicul va urmări aici Domnișoara Iulia, cu Dana Rogoz, Richard Bovnoczki și Mihaela Trofimov, iar marți, scena va fi cucerită de (IN)DEPENDENȚII – spectacolul tragi-comic care vorbește despre condiția lucrătorilor din sectorul cultural independent.

O co-producție unteatru și Teatrul Național Radu Stanca (Sibiu), Mass va avea premiera oficială în această toamnă, dar publicul este invitat să descopere un preview al spectacolului luni, pe 25 iulie, în prima zi de festival. Mihaela Trofimov, Ofelia Popii, Richard Bovnoczki, Marius Turdeanu vor da glas textului montat pentru prima dată în România, într-un spectacol-lectură cu acces gratuit.

https://www.ziarulmetropolis.ro/wp-content/uploads/2022/07/mail.png" alt="" width="750" height="1061" class="CToWUd a6T" tabindex="0" />

Miercuri, pe 27 iulie, actrița Dana Rogoz, alături de regizorul și scenaristul Radu Dragomir, intră în dialog cu publicul la proiecția specială a filmului MO – o poveste inspirată de abuzurile din sistemul universitar, care, din nefericire, continuă să rămână actuală. Comunitatea de spectatori unteatru, care a susținut proiectul chiar și în perioada în care activitatea sălilor de spectacol a fost suspendată, este invitată să vadă pe marele ecran s.a.m.d. – documentarul-manifest care urmărește protestul actorilor independenți, prezenți în fața camerei de luat vederi 24 de ore din 24, într-o transmisiune live care a durat 8 zile.

Scena 360 dedicată concertelor va aduce și la această ediție a festivalului câteva dintre cele mai iubite nume din muzica autohtonă – prezențe constante la evenimentele aniversare ale unteatru. Marți seară, Berti Barbera și Nicu Patoi vor anima atmosfera din grădină cu Blue Drops – o infuzie de blues autentic, iar miercuri, pe 27 iulie, spectatorii vor cânta alături de Ada Milea și Alex Neagu, într-un concert în care percuția va fi personaj, iar jucăriile, uscătoarele de păr și veiozele vor lua locul instrumentelor muzicale. Seara de joi, 28 iulie, este rezervată întâlnirii cu Dan Byron, nelipsit de la Zilele unteatru, încă de la prima ediție.

https://www.ziarulmetropolis.ro/wp-content/uploads/2022/07/Liviu-Pintileasa-in-S.A.M.D..png" alt="" width="750" height="415" class="CToWUd a6T" tabindex="0" />

Liviu Pintileasa în „ș.a.m.d.”

Pentru cei mici, unteatru a pregătit două momente speciale în weekend. Sâmbătă dimineață, noua generație de spectatori este invitată s-o cunoască pe Ana Turoș, protagonista spectacolului Clara și timpul liber, iar seara, întreaga familie va urmări pe marele ecran Străjerii Deltei (r. Liviu Marghidan), un film de aventură presărat cu suspans și întâmplări neașteptate, despre un grup de copii care participă la o tabără în Delta Dunării.

,,Poveștile vindecă și ne invită să ne deschidem mințile și inimile. De 12 ani, încercăm să le spunem la unteatru pe cele care dizolvă granițele dintre scenă și public. Pe cele care te urmăresc după ce ieși din sala de teatru, despre care simți nevoia să vorbești, pentru care sigur vei reveni. unteatru în sine este o poveste. Una despre oameni, despre pasiune, despre reziliență și despre curaj. E incredibil că au trecut deja 12 ani de când creștem împreună.’’, subliniază regizorii Andrei și Andreea Grosu, fondatorii teatrului unteatru.

Despre unteatru

Un proiect independent lansat în urmă cu 12 ani, unteatru s-a remarcat în peisajul cultural autohton prin producții de calitate, apreciate nu numai de publicul bucureștean, ci și de juriile marilor festivaluri de profil. O întreagă comunitate de artiști s-a format de-a lungul timpului în jurul acestui spațiu construit din dorința de a oferi un mediu al libertății totale de exprimare prin teatru.  În 2019, unteatru a fost distins cu Premiul de excelență UNITER – cea mai importantă recunoaștere oferită unei instituții artistice de către profesioniștii din lumea teatrului. În 2020 s-a lansat platforma VoD unteatru cinematic, o scenă virtuală care oferă spectatorilor ocazia de a urmări spectacole independente online, oricând, de oriunde. La începutul anului 2021, unteatru a fost distins cu Ordinul „Meritul Cultural” în grad de Cavaler de către Președintele României.

Articolul Zilele unteatru 2022: o săptămână de teatru, muzică și prietenie, l... apare prima dată în Ziarul Metropolis.

„Biblioteca la firul ierbii” revine în parcurile din București

Posted: 22 Jul 2022 10:50 AM PDT

Prima ediție va avea loc sâmbătă – 23 iulie 2022 – ora 17:00, în parcul Drumul Taberei (fost „Moghioroș”) din București!

Jocuri, concursuri, teatru de păpuși, experimente științifice și multe alte activități educative vor fi principalele atracții care vor mobiliza, prin creativitate, resursele corporale și mintale ale celor mici. Încurajarea stilurilor de viață sănătoase începe în interiorul bibliotecii și continuă în aer liber.

Alături de partenerii noștri, Centrul Cultural European al Sectorului 6, Studio BASAR, Bebeluc și Editura Frontiera, punem accent pe dezvoltarea personalității copiilor prin citire, comunicare și creativitate permițându-le, în același timp, să intre în lumea inedită a personajelor favorite. Scopul prezentelor activități este de a încuraja micii participanți în exprimarea, experimentarea și identificarea pasiunilor în diverse activități.

Serviciile bibliotecii sunt pentru toate vârstele, motiv pentru care Remorca de Cercetare și Activare (RCA) va susține o expoziție participativă intitulată „Drumul Taberei. Cartier Deschis” din cadrul proiectului Garaj DESCHIS/ OPEN Garage.

De asemenea, participanții vor avea oportunitatea de a-și face în mod gratuit un permis de bibliotecă și de a împrumuta o parte din cărțile ce vor fi expuse pentru consultare.

Pentru mai multe informații, rămâneţi conectaţi pe bibmet.ro, precum și pe paginile de Facebook și Instagram ale filialelor noastre pentru a avea acces la toate aceste activități și informații, alături de alte manifestări culturale care au un nivel artistic ridicat şi un impact semnificativ la nivel local.

Articolul „Biblioteca la firul ierbii” revine în parcurile din București apare prima dată în Ziarul Metropolis.

Mai multe producţii româneşti şi româno-maghiare la Festivalul de F...

Posted: 22 Jul 2022 08:38 AM PDT

OAMENI DE TREABĂ (2022), al patrulea lungmetraj al regizorului Paul Negoescu, îl are ca protagonist pe Ilie, un şef de post dintr-un sat din nordul Moldovei, care vrea să își clădească o viață liniștită și confortabilă, numai că mai multe alegeri greșite și întâmplări nefaste îl împing către o situație fără scăpare.

Filmul îi are în distribuţie pe Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian, Crina Semciuc, Daniel Busuioc, Oana Tudor, Vitalie Bichir. Companiile producătoare sunt Tangaj Production, Papillon Film, Screening Emotions şi Avanpost Production. Producători sunt Anamaria Antoci, Ana Voicu, Paul Negoescu şi Poli Angelova. Scenariul este scris de Radu Romaniuc şi Oana Tudor, imaginea este semnată de Ana Drăghici, muzica – de Marius Leftărache, montajul îi aparţine lui Eugen Kelemen, sunetul este făcut de Marius Leftărache, decorul – de Vanina Geleva, iar costumele – de Mălina Ionescu.

În cadrul competiţiei de lungmetraje au fost selectate opt titluri – patru vor fi proiectate în premieră mondială, iar alte patru, în premieră regională.

În competiţia de documentare de lungmetraj, care numără 22 de titluri, vor avea premiera producţia românească THE CHALICE. OF SONS AND DAUGHTERS / O TAHTAI. SAVENDAR TAI SEIANDAR (2022), de Cătălina Tesăr şi Dana Bunescu, şi co-producţia româno-maghiară TOO CLOSE, de Botond Püsök.

Printre cele zece producţii selectate în competiţia de scurtmetraje se numără şi AMOK (co-producţie Ungaria-România), în regia lui Balázs Turai.

Competiţia de scurtmetraje studenţeşti numără 11 titluri, printre care şi filmele româneşti MON AMI, regizat de Carina Daşoveanu, şi MY SISTER AND I / EU ŞI SORA MEA, regizat de Theodor Ioniţă.

Festivalul include patru secţiuni competiţionale: lungmetraj, documentar, scurtmetraj şi film studenţesc, în cadrul cărora vor fi proiectate 51 de filme – 21 de premiere mondiale, şapte premiere internaţionale, o premieră europeană, 21 regionale şi o premieră în Bosnia şi Herţegovina.

Festivalul de Film de la Sarajevo va avea loc în perioada 12-19 august.

Articolul Mai multe producţii româneşti şi româno-maghiare la Festivalul de F... apare prima dată în Ziarul Metropolis.

Vizualizări: 6

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

206 state 

(ultimul: Ciad)

Numar de steaguri: 270

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 36

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2023   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor