altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-10-07

Ştiri muzicale din Bucuresti

Deschidere de stagiune pentru Orchestra de Cameră Radio

Orchestra de Cameră Radio îşi începe seria de evenimente miercuri, 8 octombrie 2014, propunând de la ora 19,00, o întâlnire specială cu violonistul multipremiat internaţional Răzvan Stoica, deţinător al premiului I la Concursul « New Talent » din Slovacia, ediţia din 2013, unde a participat la propunerea postului Radio România Muzical. Concertul se derulează sub bagheta dirijorului german Gerd Schaller, iar din program fac parte Concertul op. 61 de Ludwig van Beethoven şi Misa nr. 5 în La bemol major, creaţie a lui Franz Schubert. Îşi dau concursul membrii Corului Academic Radio, soprana Paula Iancic, mezzo-soprana Iulia Merca, tenorul Tiberius Simu şi basul Arpad Sandor. Concetul va fi transmis în direct de Radio România Muzical.


 

Lansare de carte şi mini-recital de pian la Banca Naţională a României

Astăzi, 7 octombrie 2014 are loc la Banca Naţională a României lansarea volumului « Ecleziastul vesel. O privire asupra artei » semnat de pianistul Andrei Vieru, o colecţie de eseuri noncomformiste asupra artei şi a artiştilor, de la compozitori şi interpreţi până la scriitori, la care se adaugă o serie de analize politico-istorice şi o analiză în perspectivă matematică a muzicii. Volumul va fi prezentat de editorul Grigore Arsene, matematicianul şi scriitorul Liviu Ornea, publicistul Sever Voinescu şi de Andrei Vieru. Moderator, George Virgil Stoenescu. În continuarea lansării de carte, Andrei Vieru va interpreta lucrări de Ludwig van Beethoven şi Johann Sebastian Bach. Ora de începere, 18,30.

 

Viorica Cortez în direct la Radio România Muzical

Celebra mezzo-soprana Viorica Cortez este invitata Luminiţei Arvunescu astăzi, 7 octombrie 2014 într-o ediţie specială a emisiunii "Seara de operă" la Radio România Muzical. Pentru prima dată în direct pe frecvenţele noastre, dar şi audio-video online pe site-ul românia muzical.ro, înainte de a fi sărbătorită vineri, 10 octombrie, printr-o Gala Aniversară pe scena Sălii Radio, mezzo-soprana Viorica Cortez va sta de vorbă cu Luminiţa Arvunescu, într-un dialog care se anunţă a fi un eveniment. Nu pierdeţi aşadar ediţia din această seară a emisiunii "Seara de operă", care va începe la ora 19.30.


 

Recital de chitară la Institutul Balassi din Bucureşti

Iubitorii sonorităţilor de chitară o pot asculta în această seară de 7 octombrie 2014 la Institutul Balassi din capitală pe Ana Maria Iordache, studentă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, muziciană care a cucerit până în prezent o serie de importante premii naţionale şi internaţionale. Recitalul inclus în ciclul "Tineri muzicieni lansaţi de Centrul de Cultură Arcuş" propune un program sonor alcătuit din opusuri semnate de Miguel Llobet, Agustin Barrios Mangore, Enrique Granados şi Mario Castelnuovo-Tedesco. Prezintă muzicolog Ecaterina Stan. Recitalul începe la ora 19.00.


 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul `Vioara lui Enescu` la Sibiu

Turneul "Vioara lui Enescu la sate" ajunge astăzi, 7 octombrie 2014, la Gura Râului, în judeţul Sibiu. De la ora 17.00, violonistul Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail vor interpreta lucrări de George Enescu, Giuseppe Tartini, Antonin Dvorak şi Fritz Kreisler. Turneul "Vioara lui Enescu la sate" se derulează în organizarea Centrului Cultural Media Radio România. Evenimentul se încheie în 15 octombrie, la Sala Radio din Capitală.


 

Un nou recital instrumental în Serile Lipatti

Un nou recital pianistic este programat astăzi, 7 octombrie 2014, în Festivalul "Serile Lipatti", ajuns la cea de-a treia ediţie. De la ora 18.00., la Conacul Lipatti de la Fundăţeanca - situat în satul Ciolceşti, judeţul Argeş - poate fi urmărită, într-un preambul pianistic, Teodora Ţepeş, tânăra interpretă propunând lucrări semnate de Debussy, Enescu şi Chopin. Seara va continua cu recitalul oferit de pianista Nicoleta Luca, cu un program romantic, axat pe creaţia lui Frederic Chopin, din care nu lipsesc însă nici lucrări semnate de Robert Schumann şi Serghei Rahmaninov. Prezintă muzicolog Saviana Diamandi.


 

La Filarmonica din Ploieşti se deschide Stagiunea muzicii de cameră

Stagiunea de muzică de cameră 2014/2015 se deschide astăzi, 7 octombrie 2014 la Filarmonica "Paul Constantinescu" din Ploieşti cu un recital instrumental susţinut de violoncelistul Dan Cavassi şi pianistul Viniciu Moroianu. Cei doi muzicieni propun un program sonor alcătuit din opusuri semnate de Paul Constantinescu, Ludwig van Beethoven, Serghei Prokofiev şi Johannes Brahms. Recitalul începe la ora 19.00 şi are loc în Sala de Concerte "Ion Baciu" din Ploieşti.


 

Concertul studenţilor timişoreni în cadrul Festivalului `Timorgelfest`

Un nou moment sonor are loc astăzi, 7 octombrie 2014 în cadrul Festivalului "Timorgelfest" de la Timişoara. La Biserica Adventistă din Strada Independenţei este programat recitalul de orgă susţinut de şase studenţi timişoreni: Adam Robert, Struţa Cristina, Klaudia Subonji, Camelia Carabaş, Denis Moldovan şi Minodora Luca. În program figurează lucrări semnate de Johann Sebastian Bach şi Max Reger. Recitalul începe la ora 20.00.


 

Concert simfonic la Filarmonica din Craiova

În această seară de 7 octombrie 2014 are loc la Filarmonica din Craiova un nou concert din seria "Seara Barolui Dolj", o iniţiativă care se înscrie în acţiunile de promovare a culturii desfăşurate de Baroul Dolj. Sub conducerea lui Alexandru Iosub, Orchestra simfonică a Filarmonicii din Craiova va interpreta lucrări din creaţia unor autori ca Wolfgang Amadeus Mozart, George Enescu şi Gioacchino Rossini. Solistul serii este violonistul Alexandru Marian. Ora de începere, 19.00.


 

Concert de de percuţie la Satu Mare

Bookmark and Share

Rossini, Vivaldi, Gounod, Liszt şi Kovats sunt autorii prezenţi în programul concertului susţinut astăzi, 7 octombrie 2014 la Filarmonica din Satu Mare. În Sala Filarmonicii pot fi urmăriţi membrii Ansamblului de percuţie "Sonus" al Conservatorului de Muzică din Debrecen, Ungaria. Participă pianistul Boda Balasz şi Pasztor Peter - voce. Dirijează Szabo Istvan.


 

Actualitatea internaţională

Orizonturi World Music cu Anca Andriescu - 9 octombrie 2014

In organizarea Departamentului pentru Cultură şi Evenimente Speciale din Chicago, manifestarea a început în 1999 şi ajuns la a 16-a ediţie, reunind - între 11 şi 21 septembrie 2014 artişti din 33 de ţări.

Se prezintă ca cel mai amplu Festival consacrat Statele Unite unui astfel de peisaj muzical internaţional şi ca participare şi ca durată. Folosind metafora , această ediţie World Music Festival din Chicago a fost numită "un paşaport" gratuit pentru o călătorie culturală, oferind contactul cu o multitudine de genuri muzicale ale întregii lumi.

Pe scurt: peste 50 de evenimente artistice cu intrare liberă, desfăşurate în 20 de spaţii diferite ale oraşului american. Astfel, în deschidere, 4 seri au adus publicul în Milenium Park (inaugurat în apropiere de ţărmul lacului Michigan acum un deceniu), pentru serie de concerte care a debutat cu cel al lui Vieux Farka Touré din Mali (un personaj foarte apreciat în peisajul muzicii africane, concurând prestigiul tatălui său, Vieux Farka Toure s-a numărat printre protagoniştii spectacolului de deschidere a Turneului final al Cupei Mondiale de Fotbal, în 2010 !)

Maraton de muzica indiană

A 2-a zi de festival a adus în prim plan rafinamentul artistic al muzicii indiene, într-un program intitulat simbolic " Ragamala: A Celebration of Indian Classical Music", pentru a doua oară inclus în derularea Festivalului World Music de la Chicago.

Muzici clasice din nordul Indiei ilustrând cultura Hindustani dar şi "stilul" Carnatic - asociat zonei de sud a subcontinentului indian au definit un afiş complex care s-a dorit şi o interesantă "punere în context" a unor ragacompuse pentru anumite momente ale zilei, cântate la ceasul corespunzător.

Un tur de forţă pentru artişti dar şi pentru public - dacă participanţii au dorit să parcurgă întregul traseu al evenimentului început la 9 seara şi încheiat după 12 ore ! Printre maeştri invitaţi - mulţi dintre ei nume de referinţă ale interpretării dar şi ale pedagogiei muzicale în acest domeniu s-au numărat şi Ramesh Mishra (renumit pentru arta sa la sarangi - instrument cu coarde şi arcuş,spectaculos ca formă, cu un "gât" scurt , lat şi sunet penetrant, mult folosit în cultura muzicală hindustani) şi Shyam Kane (mult apreciat la tabla, căutat acompaniator la acest tip de percuţie tradiţională pentru alţi virtuozi în dialoguri instrumentale specifice acestei culturi).

Invitaţi de tradiţie

Staruri din acest domeniu artistic au apărut pe afişul bogat al festivalului, care a cuprins însă şi nume în plină afirmare. Între formaţiile aplaudate şi în ediţii precedente şi aşteptate - se pare - cu mult interes s-a numărat şi "Nicolae Feraru &His Gypsy Band"; virtuozul ţambalului, pornit din România a figurat într-o companie selectă în închiderea întregii manifestări, la Chicago Cultural Center, într-un concert având un generic simbolic: "One World Under One Roof".

Aceeaşi seară finală a festivalului World Music din Chicago - ediţia 2014 a readus pe scenă ideea dialogurilor interculturale dincolo de timp şi spaţiu printr-un recital Catrin Finch & Seckou Keita . Despre un asemenea program s-a scris nu o dată dubliniindu-se că pe podium se află două harpe care sună ca una singură, chiar dacă vin din zone atât de diferite: Catrin Finch este numită în Ţara Galilor şi "regina harpei" - poate şi pentru că a deţinut între 2000 şi 2004 titlul de "Official Harpist to the Prince of Wales" ; ea explorează sonorităţile unor instrumente moderne cu multă fantezie în timp ce Seckou Keita din Senegal aduce în faţa publicului Kora , harpa tradiţională din a sa zonă africană, cu ale ei varriante şi cu virtuţile ei expresive.


 

O nouă apariţie discografică a lui Jordi Savall

În scurt timp, în 13 octombrie 2014 violistul Jordi Savall îşi va lansa a doua parte a ciclului "La lira d`Esperia", un album care cuprinde lucrări din zona Galiciei, o regiune spaniolă cu o bogată tradiţie muzicală. Cercetător neobosit al vechilor manuscrise iberice şi nu numai, Jordi Savall propune şi de această dată titluri inedite, printre care un manuscris celtic, dar şi alte piese datând din Evul mediu târziu. Alături de percuţionistul Pedro Estevan, Jordi Savall cântă în cadrul acestui album nu doar la violă, ci şi la rebec, un vechi instrument medieval cu coarde ce figurează de altfel şi pe coperta compact-discului. Albumul apare la aceeaşi casă de discuri, Astree, care a lansat şi primul CD La lira d`Esperia.


 

Lansări discografice în 7 octombrie 2014

În 7 octombrie 2014, casa Sony lansează două albume: Encanto del mar – Mediteranean Songs cu Placido Domingo şi Simfoniile 2 şi 4 de Ludwig van Beethoven, cu Orchestra Simfonică din Montreal, dirijată de Kent Nagano.


 

Vizualizări: 65

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor