altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2016-03-31

Ştiri muzicale din Bucuresti

Daisuke Soga dirijează Orchestra Filarmonicii 'George Enescu'

Bookmark and Share

Orchestra Simfonică şi Corul Filarmonicii George Enescu vor fi dirijate astăzi şi mâine, 31 martie şi 1 aprilie 2016, de Daisuke Soga. Muzicianul japonez este şi autoru primei lucrări din program, "Libera me" pentru mezzo-soprană, cor și orchestră, creaţie scrisă în memoria victimelor catastrofei naturale din 11 martie 2011, din Tohoku, Japonia. Şi partea a doua a concertului de la Ateneul Român este dedicată muzicii vocal-simfonice. Publicul va asculta Aria “Alma grande e nobil core” şi Recviemul de Wolfgang Amadeus Mozart (partea originală). Soliştii sunt Mădălina Stan, Yurie Tanako, Ionuţ Popescu şi Marius Boloş. Din program face parte şi Concertul op. 77 pentru vioară şi orchestră de Johannes Brahms, cu Remus Azoiţei - cunoscutul interpret român stabilit la Londra - solist. Ora de începere este 19.00. 
 

Opera FANtastica, soprana Nelly Miricioiu în dialog cu Luminiţa Arvunescu

Bookmark and Share

La sala Cerchez a Muzeului Naţional Cotroceni se va desfăşura astăzi, 31 martie 2016, primul eveniment din seria Opera FANtastica, organizată de Fundaţia Calea Victoriei. Serata va aduce în atenţia publicului un dialog între Luminiţa Arvunescu, realizator Radio România Muzical, şi soprana britanică de origine română Nelly Miricioiu. O voce care a răsunat pe toate marile scene ale lumii, Nelly Miricioiu va deschide seria de evenimente dedicată lunar iubitorilor operei. Fiecare întâlnire va avea spaţiul ei, în funcţie de invitat şi de tematica discuţiei. Melomanii se vor putea bucura de muzică şi proiecţii video, discuţii libere cu protagoniştii şi vor avea parte de surprize bine ascunse. Evenimentul începe la ora 19,00. 


 

Omagiu lui Charlie Parker şi Dizzz Gillespie, la Sala Radio

Bookmark and Share

În seria Jazz Syndicate Live Sessions este programat astăzi, 31 martie 2016, un concert care îi celebrează pe legendarii muzicieni de jazz Charlie Parker şi Dizzy Gillespie. Concertul este reprogramat din toamna anului trecut, iar biletele cumpărate atunci sunt valabile. De la ora 20.00, pe scena Sălii Radio vor urca saxofonistul Cătălin Milea, stabilit în Olanda, trompetistul Sebastian Burneci - liderul Bucharest Jazz Orchestra, câştigătorul “Jacksonville Piano Jazz Competition - 2015”, Sorin Zlat la pian, basistul Adrian Flautistu și Laurenţiu Zmău la baterie. 

 

Suflet în culori - concert în beneficiul copiilor cu autism

Bookmark and Share

Cea de-a III-a ediție a evenimentului “Sulfet în culori”, concert caritabil în beneficiul copiilor cu autism, va avea loc sâmbătă, 2 aprilie 2016, începând cu ora 19.00, la Ateneul Român din București. Soprana Leontina Văduva, care sărbătoreşte 30 de ani de carieră, Grigore Leșe, organistul Nicolae Licareț și pianista franceză Laure Cambau sunt artiștii ce vor da culoare acestei ediţii a concertului caritabil programat chiar în data la care este marcată Ziua Internațională a Conștientizării Autismului, 2 aprilie. 
 

Dan Dediu încheie seria 'Round Table' Bucureşti

Bookmark and Share

Astăzi, 31 martie 2016, de la ora 19.00, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București, Dan Dediu va fi invitatul ultimei ediții Round Table București din sezonul de primăvară. Dialogul purtat cu muzicolog Valentina Sandu–Dediu, în rol de soție și moderator, promite să ofere un final de sezon „boem, plin de surprize și cel puțin diferit față de restul celor 17 ediții desfășurate până în prezent”, au anunțat organizatorii. Dan Dediu este unul dintre cei mai apreciați compozitori ai muzicii clasice contemporane, pianist, muzicolog și rector al Universității Naționale de Muzică din București în perioada 2008 – 2016. 



 


 

Ştiri muzicale din ţară

Dirijorul Cristian Mandeal - concert aniversar la Târgu Mureş

Bookmark and Share

Dirijorul Cristian Mandeal împlineşte, pe 18 aprilie, 70 de ani de viaţă şi este sărbătorit astăzi, 31 martie 2016, la Filarmonica din Târgu Mureş. Concertul dirijat de Cristian Mandeal la Palatul Culturii, de la ora 19.00, are în program două creaţii semnate Ludwig van Beethoven - Uvertura “Coriolan” şi Simfonia a V-a în do minor, ce încadrează Concertul op. 54 în la minor de Robert Schumann, cu pianistul Eduard Stan - solist. 
 

Concert vocal-simfonic la Filarmonica Transilvania din Cluj-Napoca

Bookmark and Share

Orchestra şi corul Filarmonicii de Stat „Transilvania” din Cluj-Napoca vor concerta astăzi, 31 martie 2016, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea. Programul începe la ora 19.00 cu Burlesca în re minor pentru pian şi orchestră de Richard Strauss, interpretată de Oxana Shevchenko din postură solistică. Pe scenă vor urca apoi soprana Rodica Vică, tenorul Ştefan von Korch şi baritonul Adrian Mărcan, pentru a interpreta, alături de Orchestra şi corul Filarmonicii clujene, de corul „Cappella Transylvanica” şi de corul de copii „Junior Vip”, cantata Carmina Burana de Carl Orff. 
 

Duo Cello Jaya încheie astăzi turneul Tales

Bookmark and Share

Duo Cello Jaya încheie astăzi, 31 martie 2016, turneul "Tales". La Casa de Cultură a Sindicatelor Piteşti, de la ora 19.00, violonceliştii Ella Bokor şi Mircea Marian vor urca pe scenă alături de actrița Ioana Flora - recent câştigătoare a unui premiu Gopo - şi de soprana Veronica Anuşca. Programul muzical include creaţii semnate Jean-Baptiste Barrière, Sebastian Lee, Jacques Offenbach, Camille Saint-Saëns și Diana Gheorghiu - a cărei lucrare „La capătul lumii” a fost compusă special pentru acest turneu, pe versurile poetului Ioan Flora, tatăl actriței invitate. 
 

Pianistul Viniciu Moroianu cântâ Lipatti la Sibiu

Bookmark and Share

Solistul acestei seri de 31 martie 2016 la Filarmonica din Sibiu este pianistul Viniciu Moroianu. De la ora 19.00, în Sala Thalia, acesta va intepreta Concertino în stil clasic pentru pian şi orchestră din creaţia lui Dinu Lipatti şi Variaţiunile simfonice pentru pian şi orchestră de César Franck. În partea a doua a programului, publicul sibian va audia Simfonia a IX-a în mi minor „Din Lumea Nouă” de Antonin Dvořák. La pupitrul dirijral - Mihail Agafiţa. 
 

Actualitatea internaţională

S-a stins din viață interpretul de jazz Roger Cicero

Bookmark and Share

Interpretul german de jazz de origine română Roger Cicero a părăsit această lume în 24 martie, în urma unui infarct cerebral. Roger era fiul cunoscutului pianist de jazz Eugen Ciceu, cu numele de scenă Eugen Cicero, născut, în 1940, la Vad, în judeţul Cluj, al cărui tată fusese preot ortodox şi care la începutul anilor 1960 s-a stabilit în Germania. Roger Cicero a văzut lumina zilei la Berlin și a urmat pașii tatălui său, studiind mai întâi pianul, apoi chitara şi canto-ul la Conservatorul din Trossingen, iar mai apoi canto-jazz în Olanda. Roger Cicero a cântat în mai multe formaţii de jazz şi soul, printre care şi Eugen Cicero Trio, iar în 2003 a fondat propriul său grup - Roger Cicero Quartett. În luna aprilie, muzicianul urma să își continue turneul "Cicero sings Sinatra", început anul trecut, un turneu deja sold out.


 

Continuă, la Chişinău, Festivalul Bach

Bookmark and Share

La Chişinău are loc în această perioadă ediţia a VI-a a Festivalului Internaţional „Johann Sebastian Bach”. Cel de-al treilea dintre cele patru concerte programate are loc astăzi, 31 martie 2016, în Sala cu Orgă, de la ora 18.00. Ansamblului "Kiev Brass Quintet" va interpreta aranjamente după lucrări de Johann Sebastian Bach, Antonio Vivaldi, Dmitri Şostakovici şi Astor Piazzolla. 
Festivalul Bach de la Chişinău se va încheia pe 2 aprilie 2016, invitat fiind interpretul spaniol Juan de la Rubia, organistul Catedralei La Sagrada Familia din Barcelona. În prima parte a concertului, Juan de la Rubia va susține un recital de orgă, iar în partea a doua, acestal va interpreta alături de Corul Național de Cameră, condus de Ilona Stepan, Missa Corală nr. 4 de Charles Gounod, în premieră la Chişinău

Vizualizări: 72

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor