altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-01-31

Ştiri muzicale din Bucuresti

Concert sifmonic şi lansare discografică-eveniment la Sala Radio

 Orchestra Naţională Radio îl are ca solist în această seară de 31 ianuarie 2014 pe violonistul Gabriel Croitoru. Acesta va interpreta, sub bagheta dirijorului David Crescenzi, Concertul nr.1 op.6 în Re major de Niccolò Paganini. Programul este completat de uvertura operei "Cenuşăreaşa" de Gioachino Rossini şi de Simfonia I op.38 în Si bemol major "a Primăverii" din creaţia lui Robert Schumann.
 Iar în pauza concertului, în jurul orei 19,45, Gabriel Croitoru va coborî de pe scenă în foaierul central al Sălii Radio, pentru o lansare discografică-eveniment pregătită de Editura Casa Radio. Este vorba despre albumul Recital Valentin Gheorghiu - Gabriel Croitoru, primul CD realizat împreună de cei doi muzicieni, pe care îi leagă o îndelungată colaborare pe scenă, dar şi o frumoasă prietenie. Albumul cuprinde înregistrări Radio România realizate în anul 2010: Sonata "Kreutzer" de Ludwig van Beethoven, Sonatina în sol major de Antonin Dvořak şi Sonata a III-a în caracter popular românesc de George Enescu.
 Concertul Orchestrei Naţionale Radio, precum şi lansarea discografică, vor fi transmise în direct la Radio Romania Muzical.


 

Christian Badea la pupitrul Filarmonicii George Enescu

Orchestra simfonică a Filarmonicii "George Enescu" este dirijată din nou astăzi, 31 ianuarie 2014, de Christian Badea. Programul se deschide la ora 19,00 cu "Halo", lucrare semnată de Vlad Hârlav Maitorovici şi prezentată ieri seară în primă audiţie românească şi continuă cu un Concert pentru pian şi orchestră din creaţia lui Wolfgang Amadeus Mozart, cel cu numărul 9, KV 271 în Mi bemol major, cu Alexandra Silocea - solistă. Programul se încheie cu Simfonia a VIII-a op. 93 în Fa major de Ludwig van Beethoven.


 

Spectacolul coregrafic Femei la ONB

Astăzi, 31 ianuarie 2014, Opera Naţională Bucureşti propune spectacolul coregrafic Femei de Gheorghe Iancu, după Anton Pavlovici Cehov. Coloana sonoră este alcătuită din lucrări de Rahmaninov, Şostakovici, Stravinski, Hindemith şi din cântece creştin-ortodoxe ruseşti. Din distribuţia reprezentaţiei programate pentru ora 19,00 fac parte doi invitaţi speciali - Letizia Giuliani în rolul Maşa şi Moret Amilcar - Amantul.


 

Povestea soldatului de Stravinski la Teatrul Odeon

La Sala "Majestic" a Teatrului "Odeon" din Bucureşti puteţi urmări astăzi, 31 ianuarie 2014, spectacolul "Povestea soldatului", pe muzica lui Igor Stravinski. Partitura naratorului îi revine actriţei Dorina Lazăr. Îşi dă concursul Ansamblul "Silvestri" condus de Tiberiu Soare."Povestea soldatului" este o capodoperă a muzicii secolului XX, în care compozitorul aduce un omagiu vechiului teatru popular rus, de care a fost fascinat încă din copilărie. Stravinski a compus această lucrare în timpul primului război mondial, când se afla în Elveţia împreună cu prietenul său, prozatorul elveţian Charles Ferdinand Ramuz, care semnează libretul.


 

Soacra cu trei nurori pe afişul Operei Comice pentru Copii

"Soacra cu trei nurori", muzical de Roman Vlad după povestea lui Ion Creangă, este din nou astăzi, 31 ianuarie 2014, pe afişul Operei Comice pentru Copii. Regia este semnată de Stela Popescu, cea care joacă de asemenea rolul principal al spectacolului. Din distriubuţie mai fac parte Oana Şerban, Roberta Enişor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitraşcu. Ora de începere este 17,00.


 

Ştiri muzicale din ţară

Dirijorul Mihnea Ignat - la Iaşi

Orchestra Filarmonicii din Iaşi concertează astăzi, 31 ianuarie 2014, sub bagheta lui Mihnea Ignat. Născut la Craiova în 1980, dirijorul este stabilit în Spania şi are o activitate internaţională bogată. Mihnea Ignat revine însă frecvent şi în ţara sa natală, de data aceasta pentru a dirija un program ce include Simfonia nr.36 în Do major "Linz" de Wolfgang Amadeus Mozart şi Simfonia a V-a în mi minor de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul este găzduit de Colegiul Naţional de Artă "Octav Băncilă" din Iaşi, de la ora 19,00.


 

Concert simfonic la Constanța

Sala Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa găzduieşte în această seară de 31 ianuarie 2014 un concert simfonic dirijat de Vlad Conta. Pe afiş figureză uvertura operei "Coţofana hoaţă" de Rossini, 12 Contradansuri de Beethoven şi Simfonia a V-a în do minor supranumită "a Destinului" din creaţia aceluiaşi compozitor. Ora de începere - 18,30.


 

L`heure d`or de Paris în 1 februarie la Brașov

Opera din Braşov prezintă mâine, 1 februarie 2014, premiera spectacolului L`heure d`or de Paris, balet pe muzică de Claude Debussy, Charles Gounod, Jules Massenet, Camille Saint-Saëns şi pe un colaj de şansonete, în reia şi coregrafia lui Horaţiu Cherecheş. 
 

Actualitatea internaţională

Violonistul Alexandru Tomescu în Festivalul La Folles Journées de la Nantes

Violonistul Alexandru Tomescu este invitat să concerteze astăzi, 31 ianuarie 2014, în cadrul prestigiosului Festival "La Folles Journées" de la Nantes, care în acest an a ajuns la cea de-a 20-a ediţie. Alexandru Tomescu va evolua ca solist al Orchestrei Simfonice din Auvergne sub bagheta dirijorală a lui Roberto Fores Veses şi va interpreta Concertul nr.2 op.4 de Philip Glass. 
 

Artiști români pe scena Operei din Viena

Patru artişti lirici români vor urca astăzi, 31 ianuarie 2014, pe scena Operei de Stat din din Viena, în distribuţia spectacolului "Boris Godunow" de Modest Mussorgski. Este vorba despre basul Dan Paul Dumitrescu, soprana Ileana Tonca, mezzo-soprana Aura Twarowska şi basul Alexandru Moisiuc. Rolul titular îi revine cunoscutului bas Italian Ferruccio Furlanetto iar conducerea muzicală va fi asigurată de dirijorul german Michael Güttler.


 

Ansamblul coral Voces8 lansează un nou CD

Luni, 3 februarie 2014, se lansează la nivel internaţional cel mai nou disc al ansamblului coral Voces8, descris drept unul dintre cele mai interesante şi versatile grupuri corale din prezent. Albumul, intitulat "Eventide", recreează atmosfera unui alt disc multipremiat - Officium, cu Jan Garbarek şi ansamblul Hilliard. Cei opt membri ai ansamblului Voces8 cântă alături de saxofonistul britanic Christian Forshaw noi aranjamente ale unor lucrări semnate de compozitori ai secolelor trecute, dar şi creaţii originale ale unor compozitori contemporani, ambianţa generală a albumului fiind o ilustrare a crepuscului, moment de reflecţie şi interiorizare.

Selecţiuni de pe albumul "Eventide" semnat de Voces8 vor fi difuzate marţi, 4 februarie, în cadrul rubricii CD Review a emisiunii Arpeggio. Albumul este inclus şi în cadrul campaniei "Votează discul de muzică clasică al anului 2014", derulată pe site-ul www.romania-muzical.ro.

Vizualizări: 73

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

24 state au un click

 

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

2. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

3. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

6 ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

7. DEPOZITUL DE CARTI 

http://www.calinblaga.ro/

8. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro/

9. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

10. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

11. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

12. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

13. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

14. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

15.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

16. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

17. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

18. TIMBREE

www.timbree.ro

19. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

20 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

21. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

22. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

23. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro/

24. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

25. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

26.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

27.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

http://www.editura.uaic.ro/produse/colectii/documenta/1

28. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

29. EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor