altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-05-30

Ştiri muzicale din Bucuresti

SIMN 2014 - la final

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, ediţia a XXIV-a, se închide astăzi, 30 mai 2014. Dimineaţa, de la ora 09.00, are loc în Sala "Dinu Lipatti" a Universităţii Naţionale de Muzică Simpozionul Internaţional de Muzicologie, cu tema "Curente şi tendinţe în muzica românească după 1990". Tot cu acest prilej are loc lansarea volumului "Muzica - sferă a interferenţelor", scris de Despina Petecel-Theodoru şi apărut la Editura Muzicală. Cartea va fi prezentată de prof. univ. dr. Grigore Constantinescu, începând cu ora 10.00.

 

În această ultimă zi a evenimentului dedicat muzicii noi au loc şi patru concerte. Primul se desfăşoară de la ora 17.00 în Aula Palatului Cantacuzino şi este susţinut de flautistul Matei Ioachimescu, violoncelista Ana Topalovici, de Alfredo Ovalles la pian şi de Edua Zadory la vioară. Reuniţi în "The Green Thing Ensemble" cei 4 muzicieni vor cânta opusuri de Cristian Lolea, Annie Gosfield, Daisuke Soga şi Kajia Saariaho, între alţii.

 

Al doilea concert este programat la Sala Radio, începând cu ora 19.00 şi le are soliste pe violonista Raluca Stratulat şi pe violoncelista Andreea Ţimiraş. Artistele interpretează partitura solistică a Dublului concert pentru vioară, violoncel şi orchestră de Anatol Vieru. Publicul mai poate asculta Simfonia de cameră de Dan Constantinescu şi Simfonia IV-a cu cor - lucrare de Adrian Iorgulescu interpretată în primă audiţie. Solistele, Orchestra Naţională Radio, Corul Academic Radio şi Corul de copii Radio se vor afla sub conducerea dirijorală a lui Horia Andreescu. Maeştri de cor: Dan Mihai Goia şi Voicu Popescu. Concertul va fi transmis în direct de Radio România Muzical.

 

În ţară, publicului timişorean îi este propus, de la ora 17,00, în Aula Bibliotecii Universitare "Eugen Tudoran", un recital vocal-instrumental în două părţi. În prima evoluează Anda Carmen Drăgan şi chitaristul Peter Daboczi în pagini de Leonardo Saraceni şi Carlo Domeniconi iar partea secundă este rezervată unor arii şi lieduri din repertoriul românesc şi universal. Cântă studenţi şi elevi de la Colegiul Naţional de Artă "Ion Vidu" şi Facultatea de Muzică a Universităţii de Vest. La pian: Rareş Păltineanu.

 


 

Concert al Filarmonicii bucureştene

Şi Concertul Orchestrei Filarmonicii bucureştene de astăzi, 30 mai 2014, este înscris în agenda Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi. Pe afiş figurează Uvertura "Prince of thieves" din coloana sonoră a filmului "Robin Hood" de Michael Kamen dar şi Simfonia a X-a în mi minor de Dmitri Şostakovici. În plus publicul poate asculta "Siciliana Blues", o creaţie semnată Cornel Ţăranu ce îi are solişti pe flautistul Ion Bogdan Ştefănescu, pianistul Sorin Petrescu şi pe percuţionistul Doru Roman. Concertul începe la obişnuita oră 19.00 şi are loc în Sala Mare a Ateneului Român.

 


 

Sherban Lupu înregistrează la Radio România

În studiourile Radio România invitat este astăzi, 30 mai 2014, apreciatul violonist Sherban Lupu, stabilit în Statele Unite ale Americii, un constant promotor al muzicii româneşti. Sherban Lupu înregistrează, cu acest prilej, Sonata pentru vioară solo de Paul Rogojină, compozitor contemporan născut în 1944 la Iaşi.


 

Audiţii pentru obţinerea bursei "Maria Ieronymaki"

Astăzi au loc la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti audiţiile pentru obţinerea Bursei "Maria Ieronymaki" oferită studenţilor din anul IV de studii sau anul I de Masterat la secţia de canto a universităţii bucureştene. Audiţiile au loc astăzi, 30 mai 2014, începând cu ora 17.00, la Studioul de Operă al instituţiei. Studenţii vor evolua în faţa unei comisii formate din Marina Krilovici, Luminiţa Arvunescu şi Gerasimos Vergotis. Doi studenţi de la canto vor primi câte o bursă în valoare de 6000 de RON fiecare.


 

Continuă Green Hours City Jazz Fest

Ediţia a VI-a a evenimentului "Green Hours City Jazz Fest" continuă astăzi, 30 mai 2014, cu două concerte derulate în Grădina clubului Green Hours din Bucureşti. De la ora 19.00 poate fi ascultată formaţia britanică "Troyka" (foto), ce îi are în componenţa sa pe pianistul Kit Downes, pe percuţionistul Joshua Blackmore şi pe Chris Montague la chitară. În acelaşi loc va cânta, cu începere de la ora 21.00, pianistul Steffano Battaglia, artist italian. Green Hours City Jazz Fest se desfăşoară până în data de 1 iunie în organizarea clubului bucureştean.


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert In Memoriam Radu Paladi

Concertul de astăzi, 30 mai 2014, de la Filarmonica din Botoşani este dedicat memoriei compozitorului Radu Paladi, stins din viaţă în urmă cu un an. Viniciu Moroianu va interpreta partitura solistică a Concertului pentru pian şi orchestră de Radu Paladi. Sub bagheta dirijorală a lui Matei Pop se mai cântă Triptic de Adrian Pop şi Simfonia a II-a în Re major de Johannes Brahms.


 

Turneul Stradivarius - concert la Sibiu

Turneul naţional Stradivarius - ajuns la ediţia cu numărul şapte - poposeşte astăzi, 30 mai 2014, la Sibiu. Violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Eduard Kunz cântă de la ora 19.00 la Sala Thalia a Filarmonicii din Sibiu opusuri de Serghei Prokofiev: 5 Melodii op. 35 pentru vioară şi pian, Sonatele nr. 1 în fa minor şi nr. 2 în Re major pentru vioară şi pian. Următorul recital va avea loc în data de 3 iunie la Piteşti.


 

Concerte în Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu/Hermannstadt

Festivalul Internaţional de Muzică Sibiu/Hermannstadt continuă. Astăzi, 30 mai 2014, au loc două concerte la Biserica Sfântul Ioan din localitate. De la ora 18.00 pot fi ascultaţi violonista Simina Croitoru, clarinetistul Radu Greluş şi pianista Diana Ionescu. Iar începând cu ora 20.00 se desfăşoară concertul susţinut de cornistul Martin Owen, violonistul Vlad Maistorovici şi de pianistul Dario Bonuccelli. Programul conţine opusuri de Gyorgy Ligeti, Olivier Messiaen, Franz Liszt şi Johannes Brahms şi va fi comentat de către interpreţi. 
 

Opusuri de Mozart şi Şostakovici la Filarmonica timişoreană

Filarmonica "Banatul" din Timişoara are programat astăzi, 30 mai 2014, un concert cu opusuri de Mozart şi Şostakovici. De la ora 19.00 se cântă Simfonia concertantă în Mi bemol major pentru vioară, violă şi orchestră de W.A. Mozart - cu violonistul Gabriel Popa şi violistul Dorin Matea solişti. Partea a doua a concertului de la Sala Capitol propune Simfonia a V-a în re minor de Dmitri Şostakovici.


 

Actualitatea internaţională

Elena Moşuc - din nou pe scena operei Germane din Berlin

Soprana Elena Moşuc este prezentă astăzi, 30 mai 2014, din nou pe scena Operei Germane din Berlin în spectacolul mozartian "Don Giovanni", unde dă viaţă rolului "Donna Anna". Din distribuţie mai fac parte baritonul Carlos Alvarez - interpretul rolului titular, basul Alex Esposito - "Leporello" şi soprana Dinara Alieva - în "Donna Elvira". Producţia poartă semnătura regizorală a lui Roland Schwab şi îl va avea la pupitrul dirijoral pe Friedemann Layer. Se încheie astfel seria celor 3 reprezentaţii cu "Don Giovanni" având-o pe compatrioata noastră în rolul amintit.


 

Cvartetul Belcea în concert la Tel Aviv

Cvartetul Belcea cântă astăzi, 30 mai 2014, la Tel Aviv, în Israel. Violoniştii Corina Belcea-Fisher, Axel Schacher, violistul Krzysztof Chorzelski şi violoncelistul Antoine Lederlin interpretează Cvartetele K. 499 "Hoffmeister" de W.A. Mozart, nr. 3 de Benjamin Britten şi op. 59 nr. 1 de Ludwig van Beethoven. Concertul are loc la Muzeul de Artă din Tel Aviv începând cu ora locală 13.00. 
 

Vizualizări: 88

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor