altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2015-04-30

Ştiri muzicale din Bucuresti

Bucharest International Jazz Day

Bookmark and Share

În capitală continuă evenimentul "Bucharest International Jazz Day", derulat în perioada 29 aprilie - 1 mai 2015. Astăzi are loc, de la ora 15 și 30 de minute o conferinţă susținută de Jeff Levenson: «The Business of Jazz» - teme actuale ale artei jazz-ului. Conferința, ce poate fi urmărită la hotelul Golden Tulip de pe Calea Victoriei, va fi urmată de o sesiune de discuții cu publicul. Vor fi prezenţi specialişti, producători, muzicieni, promotori culturali, manageri ai unor cluburi din Bucureşti şi reprezentanţi media. Seara, de la ora 20.00, este programat un concert al Trio-ului John Betsch Trio, cu pianistul Mircea Tiberian şi contrabasistul Michael Acker alături de invitații lor, moment urmat de jam session la Jazz Pong Social Club din Şoseaua Olteniței nr. 103. 
 

Big Bandul Radio în direct la TVR 2 de Ziua Internaţională a Jazz-ului

Bookmark and Share

Astăzi, 30 aprilie 2015, de Ziua Internaţională a Jazz-ului, Big Band-ul Radio, condus de Ionel Tudor, este invitat să evolueze în direct pe canalul 2 al Televiziunii Române, în cadrul ediţiei speciale a emisiunii prezentate de Mike Godoroja şi Florian Lungu: "Noapte indigo - Jazz, Blues and more". Între orele 20.00 şi 22.00, iubitorii jazz-ului din România se vor putea bucura de un program variat, alături de o parte dintre cei mai activi reprezentanţi ai genului. 
Două momente speciale în programul emisiunii vor fi cele dedicate memoriei lui Johnny Răducanu, momente marcate cu participarea actorului Ion Caramitru și a pianistului Dan Grigore. Big Band-ul Radio va cânta alături de Berti Barbera, Hanno Hofer şi de Mike Godoroja. Ziua Internaţională a Jazz-ului se sărbătoreşte anual în data de 30 aprilie, după ce în noiembrie 2011 UNESCO a ales această zi drept sărbătoare mondială a genului. Bucureştiul se alătură anul acesta manifestării internaţionale, eveniment a cărui "capitală mondială" în 2015 este Parisul. Pe 30 aprilie, la sediul UNESCO din capitala franceză va avea loc un concert de gală cu cele mai mari personalităţi ale jazz-ului mondial, dar se estimează că toate statele membre ale Uniunii Europene vor marca prin diverse evenimente această sărbătoare. 
 

Recital instrumental la Muzeul Theodor Aman

Bookmark and Share

În cadrul Stagiunii Muzicale "Theodor Aman", organizate de Muzeul Municipiului Bucureşti, are loc astăzi, 30 aprilie 2015, un recital de fagot susţinut de Maria Chifu. Invitate sunt pianista Olga Podobinschi şi soprana Mihaela Pletea. Recitalul are pe afiș opusuri de Francis Poulenc, Jules Massenet, Frederic Chopin, Leonard Bernstein și se derulează la Muzeul Theodor Aman de la ora 19.00. 
 

Corul Radio sărbătoreşte împlinirea a 75 de ani cu un concert

Bookmark and Share

Corul Academic Radio sărbătorește în 2015 75 de ani de existență, fiind cea mai longevivă formaţie vocal-simfonică din România. După un prim concert aniversar a cappella, susținut în luna februarie şi dedicat muzicii corale universale, astăzi, 30 aprilie 2015, ansamblul propune publicului un concert cu muzică românească. Dirijorul corului, Dan Mihai Goia, a selectat creații corale compuse, între alții, de Radu Paladi, Irina Odăgescu-Țuțuianu, Felicia Donceanu și Vasile Timiș. Acompaniază la pian Carmen Săndulescu. Solist: Nicolae Simonov. Invitați sunt actorul Ionuț Kivu și percuționistul Alexandru Matei. Concertul are loc la Sala Radio și poate fi ascultat și în transmisiune directă la Radio România Muzical, de la ora 19.00. 
 

Opusuri de Rahmaninov şi Puccini pe afişul Filarmonicii bucureştene

Bookmark and Share

Pianistul rus Andrei Gavrilov cântă în seara aceasta, 30 aprilie 2015, pe scena Ateneului Român. În compania Orchestrei Filarmonicii bucureștene muzicianul va interpreta Concertul nr. 2 în do minor pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov. În partea a doua a serii publicul va putea asculta Missa di Gloria de Giacomo Puccini, cu participarea Corului instituției, pregătiti de Iosif Ion Prunner. Horia Andreescu se va afla la pupitrul dirijoral al acestui concert, ce începe la obișnuita oră 19.00. 
 


 

Ştiri muzicale din ţară

Cristina Anghelescu interpretează Bruch la Oradea

Bookmark and Share

Violonista Cristina Anghelescu, solistă concertistă a Orchestrelor Radio, cântă astăzi pe scena Filarmonicii din Oradea partitura solistică a Concertului nr. 1 în sol minor de Max Bruch. În cadrul aceluiași concert de astăzi, 30 aprilie 2015, va mai urca pe scenă și flautistul Marian Ioan Olaru. El va interpreta Fantezia pe teme din opera "Carmen" de Georges Bizet, opus pentru flaut și orchestră de Francois Borne. Sub bagheta dirijorală a lui Josef Suilen orchestra instituției va mai interpreta, în partea a doua a serii, Simfonia nr. 1 în Si bemol major "Primăvara" de Robert Schumann. Ora de începere este 19.00. 
 

Concert simfonic la Filarmonica din Târgu-Mureş

Bookmark and Share

Konrad von Abel conduce astăzi, 30 aprilie 2015, Orchestra Filarmonicii din Târgu-Mureș. în program figurează Uvertura „Visul unei nopţi de vară” de Felix Mendelssohn, Concertul nr. 5 în La major pentru vioară și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart și Simfonia a VI-a în Fa major „Pastorala” de Ludwig van Beethoven. Solista serii este violonista Roxana Oprea. Concertul începe la ora 19.00. 
 

'Pianul călător'- astăzi recital la Deva

Bookmark and Share

Cea de-a V-a ediţie a Turneului Pianul călător continuă astăzi, 30 aprilie 2015, cu un recital la Deva. Horia Mihail va interpreta Piesele op. 118 de Johannes Brahms, Sonata "După o lectură de Dante" de Franz Liszt, Carnavalul op.9 şi Mici scene pe patru note de Robert Schumann. Recitalul are loc la Centrul cultural "Drăgan Muntean" din localitate, cu începere de la ora 19.00. 
 

Opusuri de Haydn, Beethoven şi Schoenberg pe afişul concertului de la Filarmonica din Iași

Bookmark and Share

"Noapte transfigurată" este titlul concertului prezentat de la ora 19:00 la Colegiul de Artă "O. Băncilă din Iași de Orchestra Filarmonicii "Moldova". Genericul concertului face referire la una dintre creațiile din program: Noapte transfigurată op. 4 de Arnold Schoenberg. Publicul va mai putea asculta Simfonia nr. 104 în Re major din ciclul simfoniilor "londoneze" de Joseph Haydn și Simfonia a VII-a în La major de Ludwig van Beethoven. Dirijor: Johannes Meissl din Austria. Concertul are loc astăzi, 30 aprilie 2015. 
 

Recital de flaut, violă şi harpă programat de Filarmonica din Piteşti

Bookmark and Share

Filarmonica din Pitești prezintă la Casa de Cultură din localitate un recital susținut de flautistul Matei Ioachimescu, de violistul Sandor Antal și de Tina Zerdin la harpă. Cei trei muzicieni vor cânta, solo, în duo sau în trio opusuri compuse, între alții, de Claude Debussy, Bela Bartok, Johann Sebastian Bach și Astor Piazzolla. Recitalul are loc astăzi, 30 aprilie 2015, cu începere de la ora 19.00 și se înscrie în cadrul turneului național "Culorile sunetelor". 
 

Actualitatea internaţională

Evenimente muzicale în cadrul întâlnirilor European Broadcasting Union de la New York

Bookmark and Share

Confirmând rolul de important creator şi promotor de evenimente culturale în rândul radiodifuziunilor publice din media internaţionala, Radio România a iniţiat la New York organizarea unui recital ce deschide seria evenimentelor muzicale prilejuite de participarea la întâlnirile European Broadcasting Union, desfăşurate la New York, în perioada 29 aprilie - 3 mai 2015. Evenimentele reunesc reprezentanţi ai radiourilor publice europene şi americane în cadrul unui program de seminarii, dezbateri, concerte şi vizite de lucru, având ca centru de interes difuzarea producţiilor muzicale, schimburile de programe muzicale, între radiourile publice şi Opera la radio. 
Între evenimentele întâlnirii, primul reper este recitalul din 30 aprilie al pianistului de origine română Matei Varga, organizat la iniţiativa Radio România de ICR New York, găzduit de The Concert Space din Manhattan şi inclus în calendarul evenimentelor EBU. 
Opera la radio este tema seminarului programat pe 1 mai în cadrul European Broadcasters Day, organizat de conducerea Operei Metropolitan şi prezidat de Peter Gelb, directorul operei, în intenţia de a oferi membrilor EBU un cadru de dezbatere cu privire la istoricul şi oportunităţile de transmisie a spectacolelor oferite de celebrul teatru de operă american. Lansate în 1931, matineele de sâmbătă de la Metropolitan, transmise în toată lumea, multe dintre ele programate astfel încât să fie accesibile ca orar publicului european, reprezintă cel mai longeviv program de transmisii de muzică clasică din istoria radioului. Transmisiunile în direct ale spectacolelor de operă şi concertelor de la Metropolitan sunt un reper esenţial pentru melomanii români în programele Radio România Muzical și Radio România Cultural din ultimii ani. 
Carnegie Hall va fi cel de al doilea punct pe harta prestigioaselor săli de concerte newyorkeze pe care delegaţia Radio România le va vizita, la invitaţia WFMT, postul public de radio american dedicat muzicii clasice şi artelor spectacolului, şi unde va asista, în aceeaşi seară, la concertul cu opera Orfeo de C. Monteverdi, sub bagheta dirijorului Sir John Eliot Gardiner. 
Calendarul întâlnirilor EBU va continua cu invitaţia lansată delegaţiilor prezente de către Metropolitan Opera de a participa la un tur al teatrului şi la reprezentarea spectacolului Bal mascat, de G. Verdi, dirijat de James Levine, actualul director muzical de la Metropolitan, spectacol din seria celor care pot fi ascultate sâmbăta seara şi în România, preluate în direct sau înregistrat, pe frecvenţele Radio România Muzical şi Radio România Cultural şi online pe www.radioromaniacultural.ro si www.romania-muzical.ro. ;
 

Vizualizări: 43

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor