altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2016-03-03

Ştiri muzicale din Bucuresti

Big Bandul Radio cântă alături de Virgil Ianțu

Bookmark and Share

Astăzi, 3 martie 2016, Virgil Ianţu și Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor vă invită la Sala Radio pentru un concert special. Cu titlul "Femeia... Ieri şi azi", publicul va audia o suită de piese românești cunoscute, de la melodii ca Dorul - Aurelian Andreescu, Nu m-am gândit la despărțire - Dan Spătaru, Ce bine că ești - Nicu Alifantis, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generații, până la hit-uri din ultimii ani precum Vreau o minune - Holograf, Mi-e dor de tine - Mălina Olinescu, Dacă-ai ști - Direcția 5 sau Găsește-mi loc - Ștefan Bănică Jr. 
Concertul începe la ora 19.00 și poate fi ascultat și în transmisiune directă pe frecvenţele Radio România Muzical sau on-line pe site-ul nostru. 
 

Elena Moşuc şi Daniel Magdal la Opera Naţională Bucureşti

Bookmark and Share

Opera Națională București propune astăzi spectacolul "Boema" de Giacomo Puccini, în regia lui Ionel Pantea. 
”Am plasat acţiunea spre sfârşitul secolului al XIX-lea, şi nu în prima lui jumătate, aşa cum spunea libretul. Puccini însuşi a trăit această experienţă de boem, în timpul studiilor sale la Milano, când a împărţit camera cu Pietro Mascagni. Chiar a fost nevoit să-şi vândă paltonul pentru a face rost de bani, dar nu pentru a salva o tânără bolnavă de ftizie, ci pentru a invita o domnişoară la cină” - sunt cuvintele regizorului Ionel Pantea despre montarea sa. 
Rolul "Mimi" va fi interpretat de soprana Elena Moșuc, tenorul Daniel Magdal va fi Rodolfo, soprana Simonida Luțescu - Musetta, iar baritonul Florin Simionca - Marcello. La pupitrul dirijoral se va afla, de la ora 19.00, Vlad Conta. 
 

Round Table Bucureşti - invitat Dan C.Mihăilescu

Bookmark and Share

Invitatul special al spectacolului–conferință "Round Table București" este astăzi, 3 martie 2016, criticul literar şi eseistul Dan C. Mihăilescu. De la ora 19.00, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din Capitală, dialogul purtat cu Valentina Sandu-Dediu va fi completat de jazz cu solista vocală Ana-Cristina Leonte, acompaniată de chitaristul Ciprian Pop și de saxofonistul Alex Arcuș. Seara se va încheia cu prezentarea celor mai recente apariții editoriale semnate de Dan C. Mihăilescu şi cu o sesiune de autografe. 
 

'Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Epoque la interbelic' - expoziție și recital la Muzeul Național Cotroceni

Bookmark and Share

Muzeul Naţional Cotroceni organizează astăzi, 3 martie 2016, în Salonul Cerchez, vernisajul expoziţiei 'Eleganţă şi tradiţie în moda feminină. De la Belle Epoque la interbelic'. Evenimentul începe la ora 18.00 și va fi urmat de un recital cameral susţinut de baritonul Silviu Mihăilă şi pianista Teodora Ţepeş, programul fiind dedicat Zilei Internaţionale a Femeii, cu lucrări semnate George Enescu, Serghei Rahmaninov, Frédéric Chopin şi Gabriel Fauré. 
Baritonul Silviu Mihăilă este absolvent al Conservatorului Regal de Muzică din Manchester iar pianista Teodora Tepeş este studentă la Universitatea Naţională de Muzică din Bucuresti. 
Obiectele prezentate în cadrul expoziției sunt reprezentative pentru evoluţia modei feminine de la sfârşitul secolului al XIX-lea şi începutul secolului XX, perioadă cunoscută sub numele de 'belle epoque', şi până în perioada interbelică. Prin organizarea acestei expoziţii, Muzeul Național Cotroceni pune accentul pe reafirmarea valorilor tradiţionale româneşti. Vor putea fi văzute accesorii de vestimentaţie, sticle de parfum, servicii de toaletă, casete de bijuterii, dantele, cutii de pălării, alături de reviste şi jurnale de modă, fotografii, cărți poștale și costume populare din perioada anilor '20 - '30. Expoziția poate fi vizitată la Muzeul Național Cotroceni până în 29 mai 2016. 
 


 

Seară de jazz la Cafeneaua critică de la Club A

Bookmark and Share

Această seară de 3 martie 2016 este dedicată jazzului de "Cafeneaua critică" de la Club A din Capitală, cu ocazia recentei lansări a unui volum special: "Ladies in Jazz", o culegere de articole, eseuri şi mărturii privitoare la contribuţia în domeniu a vocalistelor. 
Iniţiatorul proiectului şi coordonator al volumului este Alexandru Şipa, iar printre autori se numără Zoltan Boroş, Adrian Enescu, Mihaela Gârlea, Bedros Horasangian, Petru Ilieşu, Virgil Mihaiu, Simona Miculescu, Virgil Popescu şi Anca Romeci. Invitaţi în cadrul evenimentului sunt, de la ora 19.00, Anca Romeci, realizatoare de emisiuni muzicale la Radio România, Ioan Cristescu, manager cultural, director al Muzeului Naţional al Literaturii Române, Alexandru Şipa şi co-autorii volumului "Ladies in Jazz". 
 

Luiza Zan - lansarea primului album de autor

Bookmark and Share

De la ora 20.00, la Clubul Țăranului din Capitală, Luiza Zan îşi lansează astăzi albumul de jazz "Heritage", primul de autor al interpretei și cel de-al șaselea din carieră, un material discografic presărat cu elemente folclorice, cu improvizații vocale și instrumentale variate. În formula Luiza Zan & Hungarian All Stars, prezentarea albumului "Heritage" va continua cu un turneu. În 4 martie, artiștii vor concerta la Filarmonica ”Paul Constantinescu” din Ploiești, în 5 martie la Rockstadt în Brașov, în 6 martie la Teatrul ”Andrei Mureșanu” din Sfântu Gheorghe. În data de 8 martie, artiștii vor fi prezenți la Cinema ”Florin Piersic” din Cluj-Napoca, turneul încheindu-se pe 9 martie la ”Casa Studenților” din Miercurea Ciuc. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Pianista israeliană Dorel Golan - solista Filarmonicii din Braşov

Bookmark and Share

La Filarmonica din Brașov, solista concertului de astăzi, 3 martie 2016, este pianista Dorel Golan. Reprezentantă de seamă a tinerei generații de artiști israelieni, Dorel Golan a apărut deja pe scene din peste 30 de țări ale lumii și va prezenta publicului brașovean, sub bagheta lui Cristian Oroșanu, Concertul nr. 2 în do minor pentru pian și orchestră de Serghei Rahmaninov. În partea a doua a programului găzduit de Sala Patria, de la ora 19.00, va fi interpretată Simfonia a 4-a în La major ”Italiana” de Felix Mendelssohn. 
 

Tenorii Cosmin Ifrim şi Pataki Adorján la Filarmonica din Târgu Mureş

Bookmark and Share

La Filarmonica din Târgu Mureş, concertul de astăzi, 3 martie 2016, este dedicat doamnelor şi domnişoarelor. Orchestra Filarmonicii târgumureşene, condusă de József Horváth, va interpreta momente din opere precum Carmen de Georges Bizet, Mireasa vândută de Bedrich Smetana, Tosca de Giacomo Puccini şi Rigoletto de Giuseppe Verdi, cu tenorii Cosmin Ifrim şi Pataki Adorján - solişti. Concertul va fi găzduit de Palatul Culturii, de la ora 19.00. 

 

Rock simfonic la Filarmonica Piteşti

Bookmark and Share

Filarmonica din Piteşti propune astăzi, 3 martie 2016, primul concert de rock simfonic al stagiunii. Dirijorul Mihail Ştefănescu revine alături de orchestra simfonică a instituţiei, de data aceasta cu un program inedit, alcătuit din cunoscute piese din repertoriul Rolling Stones, Queen, Deep Purple, Led Zeppelin sau Beatles. Concertul începe la ora 19.00 şi este găzduit de Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. 
 

Stagiunea Europa continuă la Craiova

Bookmark and Share

În cadrul Stagiunii Europa, serie de evenimente desfăşurată la Filarmonica "Oltenia" din Craiova, săptămâna aceasta este dedicată Bulgariei, ţară care îşi sărbătoreşte chiar astăzi, 3 martie, Ziua Naţională. De la ora 19.00, în Sala "Filip Lazăr", publicul poate dialoga cu protagoniştii concertului programat mâine, 4 martie - dirijorul Plamen Djouroff și saxofonistul Boris Petrov. Intrarea este liberă. 
 

Actualitatea internaţională

Radu Lupu - şi astăzi la Philharmonie, în Paris

Bookmark and Share

Radu Lupu poate fi ascultat din nou astăzi, 3 martie 2016, la Philarmonie de Paris. Programul este cel prezentat și ieri seară pe cunoscuta scenă din capitala franceză: Radu Lupu va interpreta, alături de Orchestre de Paris și dirijorul Paavo Järvi, partitura solistică a Concertului nr. 3 în do minor pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven. Din program fac parte și Concertul pentru flaut și orchestră de Carl Nielsen, cu Vincent Lucas solist şi Simfonia a III-a op. 52 în Do major de Jean Sibelius. 
Marele pianist Radu Lupu va mai putea fi urmărit pe scena Philarmonie de Paris în data de 23 mai 2016, când va susţine un recital cu opusuri de Mozart, Beethoven, Schubert şi Brahms. 
 

Ioan Hotea - nominalizat la International Opera Awards

Bookmark and Share

Tenorul Ioan Hotea a fost nominalizat la categoria Solist liric în cadrul Premiilor Internaționale de Operă 2016, al căror juriu este prezidat de John Allison, editor al publicației Opera magazine și critic muzical pentru The Daily Telegraph. Alături de Ioan Hotea sunt nominalizați la această categorie Javier Camarena, Stephane Degout și Gregory Kunde, între alții. 
Câștigătorii vor fi anunțați pe 15 mai într-o gală care va avea loc la Londra. 

Tenorul Ioan Hotea a absolvit în 2013 Universitatea Națională de Muzică din București și s-a afirmat la nivel internațional în 2015, prin câştigarea Concursului internaţional de canto "Operalia", iniţiat şi patronat de celebrul tenor Plácido Domingo. 
 

Angela Gheorghiu la Aalborg

Bookmark and Share

Soprana Angela Gheorghiu este astăzi, 3 martie 2016, protagonista unei gale de operă la Aalborg, eveniment ce deschide Festivalul de operă organizat anual în oraşul danez. Alături de Angela Gheorghiu vor urca pe scenă tenorul Călin Brătescu şi Orchestra Simfonică din Aalborg, condusă de tânărul dirijor american Kazem Abdullah. 
 

Violonistul Remus Azoiţei la Chişinău

Bookmark and Share

În cadrul Festivalul Internațional de Muzică ”Mărțișor” de la Chişinău, aflat anul acesta la cea de-a 50-a ediţie, are loc astăzi, 3 martie 2016, un concert condus de Mihail Agafiţa, prim-dirijor şi director artistic al Orchestrei Simfonice a Filarmonicii Naţionale „Serghei Lunchevici”. Seara muzicală se deschide la ora 18.00 prin Concertul op. 77 în Re major pentru vioară şi orchestră de Johannes Brahms, cu Remus Azoiţei solist, apoi pianistul lituanian Gintaras Janusevicius va prezenta Concertul în Fa de George Gerswhin, compozitor din creaţia căruia face parte şi ultimul moment din program - dedicat unicii opere a lui Gershwin, "Porgy şi Bess”. Îşi dă concursul vocalista Geta Burlacu. 
 

Ansamblul Imago Mundi la Londra

Bookmark and Share

Institutul Cultural Român din Londra organizează astăzi şi mâine, 3 şi 4 martie 2016, două concerte susţinute de ansamblul Imago Mundi, cunoscut pentru perspectiva contemporană asupra bogatei tradiţii muzicale româneşti. Flautistul Adrian Buciu, oboista Oana Ivaşcu, violonistul Ştefan Barbu, violoncelista Andreea Ţimiraş, chitaristul Călălin Ştefănescu, percuţionistul Daniel Ivaşcu şi Cristian Stănoiu – proiecţii video live, îşi vor prezenta la Londra cel mai recent proiect, intitulat "Isvor. George Enescu". Ansamblul Imago Mundi poate fi ascultat astăzi la sediul Institutului Cultural Român din Londra, iar mâine, la Biserica St. James. 
 

Ana Maria Avram şi Iancu Dumitrescu la New York

Bookmark and Share

Miller Theatre din New York prezintă avangarda inovatoare a Europei de Est prin două portrete de compozitor dedicate astăzi, 3 martie, şi sâmbătă, 5 martie, Anei-Maria Avram și lui Iancu Dumitrescu, doi dintre liderii internaţionali ai curentului hiperspectral, bazat pe experimentele inovatoare și pe o înțelegere mistică a sunetului. 
Cele două manifestări au fost precedate de concertul "Precursori şi paralele", prezentat tot la Miller Theatre din New York, în care au fost interpretate lucrări de George Enescu, Ștefan Niculescu, Ana-Maria Avram și Iancu Dumitrescu. 
Periplul american al celor doi compozitori români va continua în 7 şi 8 martie cu două concerte la Philadelphia. 

Vizualizări: 57

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor