altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-05-29

Ştiri muzicale din Bucuresti

SIMN la Sala Radio

La Sala Radio are loc în 29 mai 2014 un concert coral înscris în Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi. În prima parte cântă Corul de Cameră Preludiu al Centrului Naţional de Artă "Tinerimea Română". Maestrul Voicu Enăchescu îi invită la pupitrul dirijoral şi pe câţiva din colegii săi de cor - Luminiţa Guţanu, Gabriel Marica, Răzvan Rădos, ca şi pe compozitorul Grigore Cudalbu, care va dirija o lucrare proprie. În partea a doua urcă pe scenă Corul Academic Radio condus de maestrul Dan Mihai Goia. Cele două formaţii interpretează muzică de Paul Constantinescu, Felicia Donceanu, Richard Oschanitzky sau Elena Apostol. Concertul începe la ora 19,00 şi este transmis în direct la Radio România Muzical.


 

'Madama Butterfly' la ONB

Opera Naţională Bucureşti prezintă în 29 mai 2014 spectacolul "Madama Butterfly" de Giacomo Pucini. În rolul titular cântă soprana Li Keng, iar în rolul "Pinkerton" - tenorul Călin Brătescu. Dirijează Adrian Morar. Reprezentaţia începe la ora 19,00.


 

Săptămâna Internaţională a Muzicii noi la Ateneul Român

Orchestra Filarmonicii George Enescu susţine concertele de astăzi şi mâine, 29 şi 30 mai 2014, sub genericul Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi. Adrian Petrescu dirijează un program cu uvertura "Prince of thieves" de pe coloana sonoră a filmului "Robin Hood" semnată Michael Kamen, urmată de Siciliana Blues de Cornel Ţăranu - solişti membrii Trio-ului Contraste - şi de Simfonia a X-a op. 93 în mi minor de Dmitri Şostakovici. Concertul începe la ora 19,00.


 

SIMN şi în Aula Palatului Cantacuzino şi la UNMB

Mai multe evenimente astăzi, 29 mai 2014, în Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi. De la ora 16,30, în Aula Palatului Cantacuzino, soprana Bianca Manoleanu şi pianistul Remus Manoleanu interpretează muzică vocală de Nicolae Coman, Viorel Munteanu, Theodor Grigoriu. Invitaţi - clarinetistul Emil Vişenescu şi fagotistul Gödri Orban. De la ora 21,00, în Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti concertează Ansamblul SIMN 2014 dirijat de Lucian Beschiu. Va prezenta lucrări semnate de tineri compozitori: Cristina Uruc, Diana Gheorghiu sau Veronica Anghelescu.


 

Începe Green Hours City Jazz Fest

În perioada 29 mai - 1 iunie 2014 se desfăşoară Green Hours City Jazz Fest, organizat de Clubul Green Hours, la care sunt invitaţi muzicieni din România, Germania, Marea Britanie sau Portugalia. Astăzi, 29 mai 2014, de la ora 19,00 în grădina de la Green Hours îi puteţi asculta pe cei din Paolo Profeti Quintet & Romanian All Stars alături de invitatul lor, pianistul Mircea Tiberian. De la ora 21,00, tot la Green Hours concertează pianistul Carsten Daerr, Carlos Bica la contrabas şi percuţionistul Janis Görlich. Iar de la ora 23,00, în Control Club evoluează Vlaicu Golcea & Uţu Pascu.


 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul 'Stradivarius' la Hunedoara

Turneul Stradivarius pe care îl susţin violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Eduard Kunz ajunge în 29 mai 2014 la Hunedoara. La Castelul Corvinilor, cei doi muzicieni interpretează lucrări ale compozitorului rus căruia îi este dedicată ediţia 2014 a turneului Stradivarius, intitulată "In the mood for Prokofiev".


 

SIMN la Arad

Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi oferă în 29 mai 2014 concerte şi în ţară. La Filarmonica din Arad puteţi asculta, sub bagheta dirijorală a lui Constantin Râpă, lucrările "Peace for everyone" pentru ansamblu de percuţie de Alin Văcean şi muzica de balet "Tânărul şi moartea", compusă de dirijorul serii. Concertul are loc de la ora 19,00.


 

SIMN la Bacău

Orchestra Filarmonicii din Bacău, dirijată de Petronius Negrescu, interpretează în 29 mai 2014 Nocturna de Valentin Doni şi Suita brevis de Vasile Spătărelu alături de două opusuri clasice semnate Wolfgang Amadeus Mozart. Solista serii muzicale care începe la ora 18,30 - Ioana Balaşa.


 

SIMN la Piteşti

La Piteşti sunteţi invitaţi în 29 mai 2014 la un program cu "Olteneasca" de Paul Constantinescu, Concertul pentru vioară şi orchestră de Carmen Petra Basacopol, Trei dansuri româneşti de Theodor Rogalski şi Rapsodia română op. 11 nr. 1 în La major de George Enescu. Dirijor - Mircea Holiartoc. Solist - Mădălin Sandu. Ora de începere este 19,00.


 

SIMN la Târgovişte

În Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi este înscris şi concertul Corului Appassionato care concertează în 29 mai 2014 la Teatrul Tony Bulandra din Târgovişte. Florin Emil Nicolae Badea dirijează de la ora 18,00 creaţii de Alexandru Paşcanu, Adrian Pop, Cornelia Tăutu, între alţii.


 

SIMN la Târgu Mureş

Şi Filarmonica din Târgu Mureş participă la Săptămâna Internaţională a Muzicii Noi, prin lucrarea care deschide această seară de 29 mai 2014, Concerto breve nr. 2 de Cornel Ţăranu. Alpaslan Ertüngealap va mai dirija opusuri de Piotr Ilici Ceaikovski, Bedrich Smetana şi Antonin Dvorak. Îşi dă concursul Corul Filarmonicii târgumureşene. Solişti - violonistul Valeriy Sokolov din Ucraina, soprana Kincső Trozner şi basul Árpád Buta. Concertul, dirijat de Cristian Oroşanu, începe la ora 19,00.


 

Cvartetul Borodin la Sibiu

Cvartetul Borodin susţine al doilea concert în cadrul Festivalului Sibiu/Hermannstadt. Legendara formaţie interpretează lucrări de Joseph Haydn, Franz Schubert, Anton Webern şi Johannes Brahms. Concertul are loc la Sala Festivă a Bibliotecii ASTRA, de la ora 20,00.


 

Oaspeţi de peste hotare la Ploieşti

La Filarmonica din Ploieşti sunt invitaţi astăzi 29 mai 2014 trei artişti de peste hotare: dirijorul Ovidiu Marinescu din Statele Unite ale Americii, pianistul Denis Ivanov din Germania şi oboistul Omri Raveh din Israel. În program – poemul simfonic „Moarte şi transfiguraţie” alături de Burlesca pentru pian şi orchestră de Richard Strauss, ca şi Concertul în Do major pentru oboi şi orchestră de Joseph Haydn. Ora de începere este 19,00. 
 

Actualitatea internaţională

Roxana Constantinescu la Los Angeles

Mezzo-soprana Roxana Constantinescu este şi astăzi, 29 mai 2014, "Dorabella" în opera "Cosi fan tutte" de Wolfgang Amadeus Mozart, prezentată în versiunea dirijorală a lui Gustavo Dudamel la Sala Walt Disney din Los Angeles. Compatrioata noastră evoluează în compania Orchestrei Filarmonicii din oraşul amintit încă o dată, sâmbătă, 31 mai.


 

Teodora Gheorghiu cântă la Glyndebourne

O prezenţă lirică românească şi în Festivalul de la Glyndebourne, unde soprana Teodora Gheorghiu dă viaţă din nou personajului "Sophie" din "Cavalerul rozelor" de Richard Strauss. Robin Ticiatti conduce acest ultim spectacol cu titlul amintit, la pupitrul Orchestrei Filarmonicii din Londra şi al Corului din Glyndebourne.

Vizualizări: 29

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor