altmarius

cultură şi spiritualitate

Bucuresti

Un nou recital din seria "Viori de colecţie la Sala Radio"

In studioul "Mihail Jora", la sediul Radio Romania din Bucureşti sunteţi aşteptaţi la un nou recital din cadrul Festivalului "Viori de colecţie la Sala Radio". Se vor afla in faţa melomanilor violonistul Ştefan Horvath şi pianistul Horia Mihail. Puteţi asculta Scherzo şi Sonata a III-a op. 108 in re minor de Johannes Brahms, Vals-scherzo şi Melodie semnate Piotr Ilici Ceaikovski, Capriciu vienez şi Liebeslied de Fritz Kreisler şi, la final, Introducere şi Rondo Capriccioso de Camille Saint-Saëns. Recitalul poate fi urmărit şi in transmisiune directă, la Radio Romania Muzical, de la ora 19,00. 

 

Continuă, la Pavilionul "Romexpo", Targul Internaţional de Carte "Gaudeamus"

Ediţia cu numărul 18 a Targului Internaţional de Carte "Gaudeamus" continuă, la Pavilionul Central "Romexpo" din Capitală. Radio Romania se găseşte şi de această dată in postura de organizator al seriei de manifestări - deschise in urmă cu trei zile, pe 23 noiembrie. Astăzi, la standul Librăriilor "Humanitas", amplasat la nivelul 7.70 al Pavilionului, Cristina Comandaşu, realizatoarea emisiunii de actualitate discografică "Music box" de la Radio Romania Muzical va vorbi publicului despre colecţia de discuri realizate de dirijorul Sir John Eliot Gardiner şi dedicate muzicii lui Bach. Ora de incepere: 18,00. Continuă, de asemenea, şi concursul la care cei inscrişi vor putea caştiga monografii dedicate unor compozitori ca Mozart, Schubert şi Enescu. Premiile - stabilite prin tragere la sorţi - vor fi anunţate la Radio Romania Muzical luni, 28 noiembrie, in cadrul emisiunii "Drivetime". 

 

Concert "In Memoriam Johnny Răducanu" la Sala Radio, pe 1 decembrie

Concert "In Memoriam Johnny Răducanu" la Sala Radio de Ziua Naţională, joi, 1 decembrie: regretatul artist - pianist, contrabasist şi compozitor de faimă internaţională - va fi omagiat in chiar ziua in care ar fi implinit varsta de 80 de ani, printr-o seară muzicală dedicate in exclusivitate jazz-ului. Participă o serie de reprezentanţi ai genului - atat muzicieni consacraţi, cat şi reprezentanţi ai tinerei generaţii: concertul - inclus in Stagiunea 2011-2012 a Formaţiilor Muzicale Radio - ii va aduce in faţa publicului cu acest prilej pe membrii unor trio-uri conduse de pianistul Mircea Tiberian şi acordeonistul Emy Drăgoi, alături de care vor evolua, intre alţii, tanăra solistă vocală Nadia Trohin şi Marius Preda - la ţambal. Prezintă Florian Lungu, iar ora de incepere este 19,00. 

 

Concert Andre Rieu, transmis astăzi la "The Light Cinema" din Bucureşti

André Rieu, violonist şi dirijor olandez, poate fi urmărit pe marele ecran intr-un concert extraordinar, inregistrat in versiune HD şi care va fi transmis in această seară la "The Light Cinema Liberty Center" din Bucureşti. Concertul amintit a avut loc in acest an, pe 23 iulie, la Maastricht, oraşul natal al muzicianului, alături de care s-au aflat membrii Orchestrei "Johann Strauss". Ora de incepere: 16,00. 

 

Dublă lansare de disc, in cadrul "Hibernalului de Chitară 2011"

Sub genericul "Barochineria", in cadrul "Hibernalului de Chitară 2011" se va desfăşura, la sediul Bibliotecii Naţionale din Bucureşti, o seară de muzică barocă propusă de violonista Natalia Colotelo-Pancec impreună cu chitaristul Maxim Belciug. De la ora 19,00 vor putea fi ascultate cu acest prilej lucrări originale dar şi transcripţii semnate de Francesco Maria Veracini, Pietro Locatelli şi Johann Sebastian Bach. Programul muzical va fi completat de o serie de fragmente literare in lectura Marinei Constantinescu. Cu acest prilej va avea loc şi o dublă lansare de disc. Primul CD, intitulat AD FONTES, este o inregistrare live a unui recital pe care cei doi l-au susţinut in luna martie a anului 2010 la Sala Mică a Ateneului Roman. Albumul oferă un repertoriu de muzică renascentistă şi barocă, cu prelucrări pentru vioară şi chitară din colecţia "Second livre de guiterre", publicată de Adrian Le Roy in 1555, impreună cu pagini lirice din creaţia unor compozitori precum Antonio Caldara, Giambattista Pergolesi, Claudio Monteverdi, Giacomo Carissimi sau Giulio Caccini. Cel de-al doilea CD se intitulează EMOCIONES şi abordează universul muzicii latino-americane, propunand o colecţie de piese tradiţionale alături de lucrări ale unor compozitori precum Sergio Arriagada sau Celso Machado. 

 

Spectacol coregrafic, la Opera Naţională Bucureşti

Iubitorii baletului vor avea prilejul de a urmări, la Opera Naţională Bucureşti, spectacolul coregrafic "Frumoasa din pădurea adormită" de Piotr Ilici Ceaikovski. Incepand cu ora 19,00, tanăra balerină Marina Minoiu va da viaţă, pentru prima oară, personajului "Carabosse"; in cadrul reprezentaţiei ce va fi condusă dirijoral de Ciprian Teodoraşcu vor mai debuta in rol balerinii Mariya Lozanova, Mayara Pineiro şi Mihai Mezei. 

 

Recital la două piane, pe scena Ateneului Roman

Recital de duo pianistic astăzi, pe scena Sălii Mari a Ateneului Roman: pianistele Laura şi Beatrice Puiu vor prezenta lucrări şi transcripţii semnate, intre alţii, de Johannes Brahms, Bela Bartok şi Franz Liszt. Seara muzicală incepe la ora 19,00. 

 

Manifestări in organizarea Muzeului Naţional "George Enescu"

Salonul de Muzică al Muzeului Naţional "George Enescu" din București găzduieşte in această dimineaţă un recital dedicat exclusiv tinerelor talente. Pe scenă se vor afla, cu incepere de la ora 11,00, elevi ai Colegiului Naţional de Arte "Dinu Lipatti" din capitală. Şi tot in cadrul Stagiunii 2011-2012 a instituţiei se desfăşoară, de la ora 18,30, un recital cu arii şi duete din spectacole de operă şi operetă - in interpretarea sopranei Irina Ioana Baianţ, a tenorului Alin Stoica şi a pianistei Andreiana Roşca. Recitalul are loc la Centrul Cultural "Aurel Stroe" din Buşteni. 

 

Stiri din tara

Festivalul "Săptămana "Artelor Spectacolului Muzical" continuă

Festivalul "Săptămana Artelor Spectacolului Muzical" - ce şi-a deschis porţile pe 21 noiembrie, in scopul promovării spectacolelor de operă, balet, operetă şi muzical - se derulează astăzi pe scena Operei Naţionale Bucureşti şi pe cea a Teatrului Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovski" din Constanţa. In cadrul Secţiunii "Repere", ce cuprinde o serie de spectacole de referinţă ale unor instituţii lirice din Iaşi, Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca, Constanţa şi Bucureşti - va avea loc spectacolul cu opera "Bal mascat" de Giuseppe Verdi - programat la Teatrul Naţional de Operă şi Balet din Constanţa. Reprezentaţia incepe la ora 19,00. 

 

Premieră, pe scena Operei braşovene

Premieră pe scena Operei din Braşov: este vorba despre spectacolul cu opereta "Liliacul" - in versiunea regizoarei Alice Barb - cea care semnează totodată concepţia scenografică şi mişcarea scenică. Conducerea muzicală ii va reveni, de la ora 18,30, dirijorului Traian Ichim. Spectacolul va fi reluat la Opera braşoveană şi maine, incepand de la aceeaşi oră. 

 

Continuă, la Iaşi, Festivalul Muzicii Româneşti

Ediţia cu numărul 15 a Festivalului Muzicii Romaneşti continuă şi in această seară, in Sala "Eduard Caudella" a Casei Balş din Iaşi, cu un program muzical dedicat creaţiei unor compozitori basarabeni. Vor putea fi ascultate cu acest prilej, de la ora 19,00, lucrări semnate Eugen Mamot, Constantin Rusnac şi Tudor Chiriac - intre alţii. Festivalul se desfăşoară in organizarea Filarmonicii ieșene in parteneriat cu Universitatea de Arte "George Enescu" din Iaşi. 

 

Vizualizări: 38

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor