altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-05-26

Ştiri muzicale din Bucuresti

Continuă 'Săptămâna Muzicii Noi'

Două recitaluri sunt programate astăzi, 26 mai 2014, în cadrul celei de-a 24-a ediţii a "Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi", deschisă în 24 mai.

În ciclul "Mari interpreți de muzica nouă", începând cu ora 17:00, pianiştii Mihai Măniceanu şi Andrei Tănăsescu vor susţine un recital la Sala "George Enescu" a Universității Naționale de Muzică din București. Cei doi vor prezenta un program din care fac parte lucrări proprii şi opusuri semnate de Radu Paladi, Octavian Nemescu, György Ligeti, Aurel Stroe şi Nicolae Brânduș.

De la ora 19:00, în Studioul de Operă și Multimedia al Universității Naționale de Muzică din București, în ciclul "Formatii camerale prestigioase" este programat recitalul ansamblului Archaeus condus de Liviu Dănceanu. Acesta din urmă este şi semnatarul operei de cameră "Unu Plus Minus Unu" pe care o vor interpreta violonistul Marius Lăcraru, Anca Vartolomei - violoncel, Rodica Dănceanu - la instrumente cu claviatură, oboistul Dorin Gliga, Ion Nedelciu - clarinet, fagotistul Şerban Novac şi Sorin Rotaru - instrumente de percuţie. Soliştii ansamblului Archaeus vor fi soprana Simona Jidveanu şi tenorul Christian Alexandru Petrescu. 


 

'Săptămâna Muzicii Noi' la Sala Radio

Tot în cadrul "Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi" Orchestra de Cameră Radio va susţine miercuri, 28 mai, un concert dirijat de Gheorghe Costin. Din programul prezentat începând cu ora 19:00 fac parte lucrările "Yang şi Yin" de Cornel Ţăranu, "Nuferi" pentru vioară solo, ansamblu de corzi, pian şi trompetă de Dan Dediu, "Chantefleurs, Cantefables" pentru soprană solo şi orchestră de cameră de Witold Lutoslawski şi "Flori de câmp" pentru cvartet şi orchestră de coarde de Ulpiu Vlad, aceasta din urmă în primă audiţie. Îşi dau concursul violonistul Ladislau Csendes, soprana Bianca Manoleanu şi Cvartetul Ravvivando format din violoniştii Olga Berar şi Ciprian Oraveţ, Adrian Vasile - la violă şi violoncelistul Mircea Marian. Concertul va fi susţinut în Studioul Mihail Jora.  
 

'Figaro' la Opera Comică pentru Copii

La Opera Comică pentru Copii din Capitală figurează pe afiş astăzi, 26 mai 2015, spectacolul "Figaro" - adaptare după opera buffa "Precauţiuni inutile" de Giovanni Paisiello. În regia lui Traian Savinescu, pe un scenariu de Viorica Petrovici, "Figaro" îi reuneşe în distribuţie pe Oana Șerban, Mirela Deaconu, Ioana Bitere, Andrei Lazăr, Ștefan Schuller și Lucia Racoveanu. Spectacolul îl va avea la pupitrul dirijoral pe Ciprian Teodorașcu, iar la orgă se va afla Mădălina Florescu. Orele de începere sunt 11.00 și 13.00.  
 

Jeunesses International Flute Competition

Filarmonica de Stat din Sibiu a găzduit vineri, 23 mai 2014, în sala Thalia, finala Jeunesses International Flute Competition 'Dinu Lipatti'. Concursul a avut loc loc la Bucureşti în perioada 19-22 mai, iar faza finală s-a desfăşurat în cadrul unui concert simfonic, alături de Orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu condusă de dirijorul Cristian Sandu. Artiştii finalişti au interpretat concerte pentru flaut şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart dar şi piese solo de virtuozitate.  
 

Ştiri muzicale din ţară

Emilio Aversano este solistul Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea

Două piese în primă audiţie locală figurează astăzi, 26 mai 2014, în concertul propus de Orchestra Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea. Este vorba despre Simfonia nr. 60 în Do major "Distratul" de Joseph Haydn şi lucrarea "Dansuri din Galanta" de Zoltan Kodaly. Programul dirijat, începând cu ora 19:00, de Gutter Robert este completat de "Pavana pentru o infantă defunctă" de Maurice Ravel şi de Concertul nr. 23 KV 488 în La Major pentru pian şi orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart. În postură solistică va evolua Emilio Aversano. Concertul are loc în sala Lahovari a filarmonicii vâlcene. 
 

Turneul Naţional 'Stradivarius' ajunge la Oradea

Turneul Naţional "Stradivarius" va poposi mâine, 27 mai 2014, la Oradea. Concertul intitulat ,,In the mood for Prokofiev" va fi susţinut de violonistul Alexandru Tomescu şi pianistul Eduard Kunz. Programul celor doi propune o selecţie a celor mai îndrăgite lucrări pentru vioară şi pian ale compozitorului rus: ,,5 melodii" op.35 şi cele două sonate: op.80 în fa minor şi op. 94a în Re major. Evenimentul se desfăşoară la Filarmonica orădeană şi începe la ora 19:00.  
 

Două recitaluri în cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu/Hermannstadt

În cadrul Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu/Hermannstadt au loc astăzi, 26 mai 2014, două recitaluri. Ambele vor fi susţinute în Biserica Sfântul Ioan şi se înscriu în seria "Tineri artişti".

Începând cu ora 18:00, Niklas Walentin Jensen - vioară şi pianista Viktoria Fătu vor prezenta un program alcătuit din Sonata KV 305 de Wolfgang Amadeus Mozart, Sonata nr. 8 de Ludwig van Beethoven, Erlkönig de Heinrich Wilhelm Ernst şi Capriciu vienez de Fritz Kreisler.

În cel de-al doilea recital al zilei, începând cu ora 20:00, violoncelistul Tamás Varga va prezenta un program alcătuit din Sonata de György Ligeti, Suita a II-a de Johann Sebastian Bach şi Sonata de Zoltan Kodaly. Organizat de Fundaţia Română pentru Excelenţă în Muzică, al cărei preşedinte este dirijorul Christian Badea, Festivalului Internaţional de Muzică Sibiu/Hermannstadt aduce în fosta capitală culturală a Europei artişti de prestigiu internaţional: Cvartetul Borodin, violonistul Giuliano Carmignola, dirijorul Christian Badea. Festivalul se încheie în 31 mai.  


 

Turneul Naţional 'Bach în ShowBiz' ajunge la Deva

Turneul Naţional "Bach în ShowBiz" continuă. Alături de colegii săi - violonista Amalia Gîscă, violoncelista Flaminia Nastai şi percuţionistul Bogdan Pop - Zoli Toth prezintă un spectacol cu muzică de Johann Sebastian Bach regândită de compozitorul Adrian Enescu şi proiecţii 3D concepute de echipa Les Ateliers Nomad. Astăzi, 26 mai 2014, muzicienii concertează la Teatrul de Artă din Deva, începând cu ora 19.00. Turneul "Bach în ShowBiz", susţinut de percuţionistul Zoli Toth se încheie joi, 5 iunie, printr-un concert susţinut la Sala Radio.   
 

Vizualizări: 39

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor