altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2015-11-25

Ştiri muzicale din Bucuresti

Pianistul Toma Popovici cântă în compania Orchestrei de Cameră Radio

Bookmark and Share

În această seară, de 25 noiembrie 2015, puteți asculta un nou concert susținut de Orchestra de Cameră Radio, care este conceput în jurul a doi dintre cei mai mari compozitori ai repertoriului simfonic german: Beethoven și Mendelssohn. Veți asculta unul dintre cele mai cunoscute concerte beethoveniene - Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră - partitură a cărei premieră absolută a avut loc la Viena, în 1795. Îndatoririle de solist îi vor reveni în această seară pianistului Toma Popovici, muzician care a mai cântat alături de Boston Pops Orchestra, Orchestra Naţională Radio, Orchestra de Cameră Radio și orchestrele filarmonicilor din ţară. La pupitrul ansamblului se va afla dirijorul Tiberiu Oprea, iar programul va mai fi completat de Povestea frumoasei Melusine op. 32 și Simfonia nr. 4 în la major - Italiana op. 90 de Felix Mendelssohn. Concertul va începe la ora 19 și poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical. 
 

Al șaptelea concert al 'Serilor de chitară'

Bookmark and Share

Astăzi, 25 noiembrie, la Muzeul Naţional „George Enescu”, se va desfăşura cel de-al şaptelea concert din cadrul Festivalului „Serile de chitară”. Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu şi Costin Soare propun un concert intitulat „Musica per due” care va conţine două lucrări în premieră absolută scrise de compozitori români („Campus Stellae” de Gabriel Mălăncioiu şi „Gerar” de Cătălin Ştefănescu-Pătraşcu), alături de piese cunoscute transcrise pentru duo de chitare: „Dansurile gitane” de Joaquin Turina, „Trois gnossiennes” de Erik Satie și „Sons de Carilhoes” de Juan Pernambuco. Într-un an în care se aniversează 330 de ani de la naşterea lui Johann Sebastian Bach, cei doi muzicieni vor prezenta la începutul concertului o transcripţie a celei de-a treia „Suite franceze” în si minor, BWV 814. Ora de începere este 18. 
 

Simpozion Lipatti 65 organizat de Radio România Muzical

Bookmark and Share

Mâine, 26 noiembrie, de la ora 14.00, Radio România Muzical organizează, la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti, Simpozionul Internaţional de Muzicologie "Dinu Lipatti - personalitate plurivalentă a muzicii româneşti şi internaţionale". 12 lucrări vor fi prezentate în cadrul simpozionului de muzicologi din România, Germania, Belgia, Canada, printre lectori regăsindu-se cercetători pasionaţi ai vieţii şi creaţiei lui Dinu Lipatti, ca Grigore Bărgăuanu şi Mark Ainley (Canada), alături de numele a trei realizatori Radio România Muzical: Monica Isăcescu, Ioana Marghita şi Ştefan Costache. Intrarea publicului este liberă. 
 

Aniversare Dante Alighieri la Institutul Italian

Bookmark and Share

În această seară, de 25 noiembrie 2015, sunteți așteptați la Institutul Italian din București, din Aleea Alexandru nr.41, pentru a urmări spectacolul 'Călătorie în Divina Comedie'. Evenimentul va fi susținut de ansamblul de muzică veche Canavasium, format din lutistul Paolo Lova și flautistul Daniele Montagner, dar și actorul Riccardo Monopoli. Vor fi recitate cânturi din Infern, Purgatoriu și Paradis și veți putea asculta de asemenea muzică medievală. 
Celălalt protagonist al serii este Franco Palmieri, creatorul și directorul artistic al spectacolului "All'improvviso Dante, 100 canti per Firenze", ajuns anul acesta la cea de-a XV-a ediție. Franco Palmieri va recita fragmente din Divina Comedie, dar ne va și povesti despre acest eveniment extraordinar pe care îl organizează anual, în care circa 1500 de persoane citesc, pe străzile din centrul Florenței, toată Comedia lui Dante într-o singură după-amiază. 
Spectacolul de la București va începe la ora 19 și 30 de minute. 
 

 

Ştiri muzicale din ţară

Festival de Cvartet la Iași - ziua a II-a

Bookmark and Share

Continuă ce-a de-a doua ediție a Festivalului de Cvartet de la Iași. Astăzi, în cea de-a doua zi a evenimentului, la Biblioteca Centrală Universitară „Mihai Eminescu” puteți urmări un concert susținut de Cvartetul Passione. Acesta are în componența sa pe violonistele Diana Jipa și Cristina Paşa, violista Mădălina Penciu și voloncelista Violeta Tuta-Popescu. Muzicienele propun un prgram ce va cuprinde Cvartetul op. 1, nr. 1, în Si bemol major „Vânătoarea” de Joseph Haydn, Cvartetul nr.1, K80/73F in Sol major de Wolfgang Amadeus Mozart și Cvartetul op.18, nr.4 in do minor de Ludwig van Beethoven. Concertul va începe la ora 19. 
 

Concerte la Filarmonicile din Pitești și Râmnicu Vâlcea

Bookmark and Share

În această seară, de 25 noiembrie 2015, pianiștii Valentin Gheorghiu și Roxana Gheorghiu aduc publicului piteștean o 'Invitație la vals'. De la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor din oraș, veți putea asculta valsuri celebre semnate de Franz Schubert, Frederic Chopin, Antonin Dvorak, Johannes Brahms, Aram Haciaturian și Serghei Rahmaninov, dar și celebrul vals 'Valurile dunării' de Iosif Ivanovici, într-un aranjament pentru pian la patru mâini, semnat de Valentin Gheorghiu. 
Tot de la ora 19, la Filarmonica 'Ion Dumitrescu' din Râmnicu Vâlcea sunteți așteptați să luați parte la concertul susținut de Corala academică 'Euphonia', dirijată de Aurel Poenaru. Concertul intitulat 'Nostalgii de toamnă' va cuprinde opusuri semnate de Johann Sebastian Bach, Antonin Dvorak, George Enescu, Dumitru Georgescu Kiriac și Sabin Păutza, printre alții. 
 

Opusuri enesciene prezentate în premieră la Cluj Napoca

Bookmark and Share

Astăzi, 25 noiembrie 2015, începînd cu ora 19, în sala Auditorium Maximum, Orchestra Simfonică „Antonin Ciolan” a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca va susţine un concert simfonic extraordinar. La pupitrul dirijoral se va afla Cristian Sandu, iar o pondere mare în repertoriul prezentat o vor avea lucrări de George Enescu, unele fiind interpretate în primă audiţie absolută. Este vorba despre Concertul pentru vioară şi orchestră, a cărui a doua mişcare va fi prezentată în primă audiţie absolută şi despre Suite roumaine, partea I, „Deşteaptă-te, române”, o altă primă audiţie absolută. Compozitorul Cornel Ţăranu, cunoscut şi pentru finalizarea şi recuperarea mai multor opusuri enesciene, a selectat şi asamblat manuscrisele lucrării Suite roumaine, pregătindu-le astfel pentru editare şi interpretare. 
 

Actualitatea internaţională

Laura Tatulescu dă viață din nou Helenei în 'Visul unei nopți de vară'

Bookmark and Share

Soprana Laura Tatulescu va da viață şi astăzi, 25 noiembrie 2015, rolului Helena din spectacolul "Visul unei nopți de vară" de Benjamin Britten, la Operă de Stat din Klagenfurt. Din distribuție mai fac parte Yosemeh Adjey în rolul Oberon, Elsa Benoit este Titania, Anna Pennisi o va întruchipa pe Hermia, iar rolul Demetrius va fi interpretat de Nikos Kotenidis. La pupitrul dirijoral - Alexander Soddy. Spectacolul va mai avea încă 3 reprezentații în luna noiembrie. Soprana Laura Tătulescu a debutat în rolul Helena în 29 octombrie 2015, fiind prima sa participare într-o operă compusă de Benjamin Britten. În anul 2016, Laura Tătulescu va juca în roluri precum Norina din Don Pasquale de Donizetti şi Marzelline din opera Fidelio de Ludwig van Beethoven, marcând apariţii la Operele din Santa Fe sau Cincinnati. 
 

Simina Ivan și Aura Twarowska în distribuția operei ´Elektra´ la Opera din Viena

Bookmark and Share

Pe afişul spectacolului cu opera "Elektra" de Richard Strauss, propus de Opera vieneză, figurează astăzi în distribuţie şi numele a două interprete române. Este vorba despre soprana Simina Ivan, care va întruchipa rolul Vertraut şi de mezzosoprana Aura Twarowska. Din distribuţia spectacolului mai fac parte soprana Nina Stemme, tenorul Herbert Lippert, baritonul Matthias Goerne şi soprana Gun-Brit Barkmin. La pupitrul Orchestrei Operei de Stat din Viena se va afla dirijorul Peter Schnaider. Spectacolul poartă semnătura regizorală a lui Uwe Eric Laufenberg. Aceasta este ultima reprezentație a spectacolului din această lună. 
 

Vizualizări: 55

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor