altmarius

cultură şi spiritualitate

Bucuresti

Viori de colecţie la Sala Radio

Cunoscutul violonist Remus Azoiţei este, in această seară, solistul Orchestrei Naţionale Radio intr-un nou concert inscris in Festivalul "Viori de colecţie la Sala Radio". Pe langă bogata activitate solistică, Remus Azoiţei activează, din anul 2001, ca profesor la Academia Regală de Muzică din Londra, fiind cel mai tanăr violonist din istoria instituţiei care a ocupat această poziţie. Remus Azoiţei este membru fondator al Societăţii Enescu din Londra, acolo unde locuieşte şi cantă pe o vioară făurită in 1735 de Niccolo Gagliano, instrument ce face parte din colecţia Academiei Regale de Muzică din Londra. Incepand cu ora 19,00, in Studiul "Mihail Jora", Remus Azoiţei va interpreta Concertul in mi minor op.64 pentru vioară şi orchestră de Felix Mendelssohn. Din programul dirijat de Christian Badea mai fac parte lucrarea Atlantis de Dan Dediu, prezentată in primă audiţie absolută la Festivalul Internaţional "George Enescu" din acest an şi poemul simfonic Aşa grăit-a Zarathustra de Richard Strauss. Concertul este transmis in direct de Radio Romania Muzical, cu incepere de la ora 19,00. 

 

Evenimente in cadrul targului

In cadrul Targului "Gaudeamus", Radio Romania Muzical organizează astăzi, pentru iubitorii noutăţilor discografice, la standul Librăriilor Humanitas de la nivelul 7.70 al Pavilionului Central Romexpo, o nouă prezentare de disc: Cristina Comandaşu, realizatoarea emisiunii de actualitate discografică Music box de la Radio Romania Muzical va vorbi despre despre noile apariţii Alia vox avandu-l ca protagonist pe Jordi Savall, imprimări realizate şi cu participarea regretatei soprane Montserrat Figueras. Ora de incepere: 17,00. La aceeaşi oră este programată, in Ceainăria targului, lansarea albumului "George Enescu ? un exil supravegheat?", ce cuprinde o carte şi un CD. Lucrarea este semnată de Ladislau Csendes, fost preşedinte al Conciliului CNSAS, violonist, violist şi cadru didactic in cadrul Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. Realizat de Editura "Casa Radio" in colaborare cu Muzeul Naţional "George Enescu", volumul este scris sub forma unui eseu despre ultimii ani de viaţă ai lui Enescu, reunind 50 de documente din Arhivele Securităţii. La lansare participă, alături de autor, istoricul Marius Oprea şi muzicologii Valentina Sandu-Dediu şi Laura Manolache. 

 

Săptămana Artelor Spectacolului Muzical continuă

Săptămana Artelor Spectacolului Muzical, organizată de Revista VIP şi Fundaţia Amfiteatru continuă astăzi in Bucureşti şi Cluj-Napoca. Incepand cu ora 19,00, Opera Comică pentru Copiii din Capitală propune spectacolul intitulat "Copiii şi magia muzicii", ce cuprinde fragmente din baletul "Mirandolina" in regia şi coregrafia lui Mihai Babuşka; iar de la ora 19,30, Sala Studio a Operei Naţionale Bucureşti găzduieşte premiera spectacolului "Nijinski ? cealaltă faţă a geniului", un omagiu adus de Studioul Experimental "Ludovic Spiess" celebrului balerin şi coregraf rus de origine poloneză Vaslav Nijinsky. Iar Opera Naţională Romană din Cluj-Napoca găzduieşte, de la ora 18,30, concertul extraordinar "George Petean şi invitaţii săi", cu participarea Orchestrei instituţiei. In programul serii sunt inscrise arii celebre din repertoriul de operă dar şi cantece tradiţionale. Sub bagheta dirijorului Gheorghe Costin vor evolua, alături de baritonul George Petean, soprana Cellia Costea, mezzo-soprana Cristina Damian şi bas-baritonul Adrian Sampetrean. Invitaţi speciali: Grigore Leşe şi Ioan Gyuri Pascu. 

 

André Rieu la The Light Cinema

Cinematograful The Light Cinema din Capiltală propune, in condiţii HD, inregistrarea concertului susţinut de cunoscutul violonist, dirijor şi compozitor André Rieu in 23 iulie 2011 la Maastricht, oraşul său natal din Olanda. André Rieu a inregistrat discuri vandute in peste 20 de milioane de exemplare in intreaga lume. Muzicianul apare anual intr-o serie de concerte in oraşul Maastricht, din care face parte şi inregistrarea ce poate fi urmărită astăzi la The Light Cinema. Acelaşi concert va fi proiectat la cinematograful The Light Cinema sambătă, 26 noiembrie şi duminică, 27 noiembrie, incepand cu aceeaşi oră, 16.00. 

 

Stiri din tara

Concert in Festivalul "Craiova muzicală"

Violonistul Vlad Stănculeasa este solistul Filarmonicii "Oltenia" din Craiova, intr-un concert inclus in cea de-a 38-a ediţie a Festivalului Internaţional "Craiova muzicală". Programul dirijat de Alexandru Iosub, cu incepere de la ora 19,00, cuprinde Preludiu la după-amiaza unui faun şi cele 2 schiţe simfonice Marea de Claude Debussy, Romanţa pentru vioară şi orchestră op.11 de Antonin Dvořák şi Rapsodia pentru vioară şi orchestră "Tzigane" de Maurice Ravel. 

 

Concert vocal-simfonic extraordinar la Iaşi

Incepand cu ora 19,00 are loc, la Filarmonica din Iaşi, un concert vocal-simfonic extraordinar dirijat de Sabin Păutza, inscris in programul celei de-a 15-a ediţii a Festivalului Muzicii Romaneşti. In program sunt inscrise lucrări din creaţia compozitorilor Achim Stoia, Dan Dediu, Mihai Moldovan, Sabin Păutza şi Felicia Donceanu. Participă orchestra şi corul instituţiei, pregătit de Doru Morariu. 

 

Concert dedicat Zilei Naţionale a Romaniei la Botoşani

Filarmonica de Stat Botoşani organizează astăzi un concert simfonic dedicat Zilei Naţionale a Romaniei, sub bagheta lui Bogdan Chiroşcă şi avand-o ca solistă pe soprana Ana-Maria Donose-Marcovici. Programul cuprinde creaţii de Eduard Caudella, Viorel Munteanu, George Grigoriu, George Enescu, arii din opere de Giacomo Puccini, Alfredo Catalani şi Antonin Dvorak, precum şi două prime audiţii ale unor lucrări de Bogdan Chiroşcă şi Ciprian Ion. Concertul se desfăşoară la Casa de Cultură a Sindicatelor din Botoşani, cu incepere de la ora 19,00. 

 

Actualitatea muzicala internationala

Mezzo-soprana Violeta Paraschiv - recital la Paris

Institutul Cultural Roman din Paris organizează astăzi, la Biserica Temple du Luxembourg din capitala franceză un recital susţinut de mezzo-soprana Violeta Paraschiv, acompaniată la pian de Nathalie Duran. Din program fac parte arii celebre din opere de Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Pietro Mascagni şi Francis Poulenc. 

 

 

 

Vizualizări: 24

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor