altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2013-05-25

Ştiri muzicale din Bucuresti

Astăzi, 25 mai, începe Săptămâna Internaţională a Muzici Noi

Astăzi, 25 mai 2013 începe şi se desfăşoară până în 31 mai ediţia cu numărul 23 a "Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi", cel mai prestios festival organizat la noi în ţară şi dedicat creaţiei sonore contemporane. Director artistic este compozitorul Dan Buciu. Ediţia a 23-a a Festivalului îsi propune programarea unei suite foarte variate de evenimente artistice, spectaculare prin calitatea artistilor participanţi, atât în ceea ce priveşte numele importante de compozitori incluse în programele concertelor, precum şi interpreţii invitaţi în această ediţie a festivalului, mulţi dintre ei vârfuri în muzica românească sau mondială. În cele 7 zile vor avea loc peste 20 de manifestări în Capitală, de la recitaluri camerale la spectacole de operă şi multimedia.

Festivalul se deschide, la ora 19,00, la Opera Naţională Bucureşti, cu spectacolul "O scrisoare pierdută" de Dan Dediu. Dirijează Vlad Conta.

Iar începând cu ora 21 şi 30 de minute, în Studioul de Operă şi Multimedia al Universităţii Naţionale de Muzică are loc primul concert din seria dedicată tinerilor compozitori români. Opusuri de Sabina Ulubeanu, Diana Gheorghiu, Gabriel Mălăncioiu, Darie Nemeş-Bota şi Dan Variu vor fi prezentate de ansamblurile SeduCânt şi SonoMania, având-o ca director artistic pe Diana Rotaru. Conducerea muzicală: Lucian Bechiu.

Tot în cadrul "Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi" este înscris şi concertul pe care Corul Naţional de Cameră Madrigal îl va susţine în studioul "Mihail Jora" - un concert de muzică contemporană dedicat compozitorului Sabin Păutza. Veronica Bojescu va împărţi conducerea dirijorală a ansamblului cu cel omagiat, într-un program ce reuneşte o mare parte din creaţiile acestuia din urmă ce vor sta alături de lucrări semnate Miriam Marbé, Sigismund Toduţă sau Cornelia Tăutu, printre alţii. Concertul are loc de la ora 17.00. La pian - Verona Maier.


 

Europafest, la final

Astăzi, 25 mai 2013, are loc închiderea Festivalului Europafest, după 17 zile de muzică clasică dar jazz, blues şi pop. De la ora 10.00 la Şcoala de Muzică nr. 5 are loc ultimul curs de măiestrie propus de ediţia din acest an a evenimentului. Acesta este susţinut de prof. Gabriela Mayer din Irlanda. Seara de la ora 19.00 Europafest pune punct ediţiei din acest an a festivalului prin tradiţionala sa Gală ce se va desfăşura în Sala Majestic a Teatrului Odeon, începând cu ora 19.00. Veţi avea prilejul să urmăriţi în prima parte a serii Finala competiţiei de Jazz « New Generation », iar după o scurtă pauză, premierea la Concursul « Jeunesses Internaţional Piano competition Dinu Lipatti ». Seara va lua sfârşit odată cu decernarea premiilor şi la competiţia de Jazz. Spre deosebire de alţi ani, în 2013 premiile nu vor putea fi acordate de Alteţele lor Regale, întrucât acestea se află într-o vizită oficială. Au delegat însă o personalitate care îi va reprezenta la Gala Europafest 2013.


 

Angela Gheorghiu şi Cezar Ouatu, alături de alţi invitaţi speciali, în concertul susţinut de Andrea Bocelli la Romexpo

La Romexpo are loc în această seară de sâmbătă, 25 mai 2013, concertul pe care îl va susţine Andrea Bocelli, alături de Orchestra Naţională Radio şi de Corul Academic Radio. Printre invitaţii speciali ai acestui concert eveniment dirijat de Marcello Rota, se numără sopranele Angela Gheorghiu, Paola Sanguinetti, grupurile DIV4S, Carisma şi contratenorul Cezar Ouatu. Concertul începe la ora 20.00.


 

Camerata Regală, un nou concert în seria "Royal Sound"

Un nou regal muzical astăzi, 25 mai 2013, la Ateneul Român, propus de Camerata Regală. Invitaţii serii sunt violonista Rebekka Hartmann şi flautistul Ion Bogdan Ştefănescu care vor evolua în concertul "8 anotimpuri"; acesta va pune în oglindă ciclul de concerte "Anotimpurile" creat de compozitorul baroc Antonio Vivaldi, cu cel compus de Astor Piazzolla în secolul XX. Concertul vă propune o întâlnire memorabilă între baroc şi modern, în care muzica va fi completată de poezie, graţie actorului Eusebiu Ştefănescu. Acesta va recita poezii ce vor face legătura între diferitele Anotimpuri. Concertul are loc de la ora 19.00.


 

Seratele Muzicale la Biserica Luterană continuă

Mâine, 26 mai 2013, sunteţi invitaţi la o nouă Serată Muzicală la Biserica Luterană. De la ora 19.00 în lăcaşul amintit veţi audia Suitele I, II şi III "Muzica Apelor" de Georg Friedrich Händel şi Sinfonia "Sosirea Reginei din Saba" de acelaţi compozitor. Interpretează Camerata lanto Arte sub bagheta dirijorală a lui Alexandru Mija.


 

O sută de violoncele pe scena Ateneului Român

Mâine, 26 mai 2013 veţi putea urmări, la Ateneul Român, concertul "Violoncelissimo 100" ce va reuni pe scena instituţiei bucureştene 100 de violoncelişti sub bagheta dirijorală a lui Cristian Mandeal. Totodată vor putea fi urmăriţi în postură solistică violoncelişti de marcă ai scenei româneşti: Marin Cazacu, Alexandra Guţu, Răzvan Suma, Filip Papa şi Ştefan Cazacu printre alţii. În program se regăsesc aranjamente pentru orchestră de violoncele ale unor lucrări de Constantin Dimitrescu, David Popper, Tommaso Albinoni, Astor Piazzolla, Carl Orff sau Dmitri Şostakovitch. Concertul începe la ora 19.00.


 

Noi programe educative pentru copii propuse de Asociaţia 'De dragul Artei'

- Copii şi părinţi sunt invitaţi astăzi, 25 mai 2013, sediul Muzeului Naţional "George Enescu", pentru a urmări spectacolul "Pe-un picior de-arcuş jucăuş" prezentat de Asociaţia "De dragul artei". Scopul este introducerea publicului în fascinanta lume a copilăriei lui George Enescu. Muzica de flaut, vioară şi pian este completată de jocuri inedite pe ritmuri diverse, totul formând un spectacol de neuitat.

Nu uitaţi că mai aveţi timp să vă înscrieţi la atelierul « Dalcroze în România » derulat de Asociaţia "De dragul artei". În perioada 31 mai-2 iunie 2013 puteţi participa alături de copiii dv. la un atelier bazat pe metoda Dalcroze - metodă de învăţare a muzicii inspirată de ritm şi mişcare, cunoscută şi practicată în întreaga lume.


 

Ştiri muzicale din ţară

Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics - la Constanţa

Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics a ajuns astăzi, 25 mai 2013, la Constanţa, unde muzica Sonatelor şi Partitelor de Johann Sebastian Bach va răsuna în biserica romano-catolică "Sf. Anton de Padova", începând, ca de obicei, cu ora 20.00. Recitalul este acompaniat de un spectacol de lumini menit să creeze o atmosferă deosebită pentru fiecare lucrare în parte. Turneul Naţional Stradivarius Bach to Basics este dedicat Fundaţiei Hopes and Homes for Children România, organizaţie care are ca misiune închiderea orfelinatelor de tip vechi şi relocarea copiilor în sisteme cât mai apropiate de mediul familial. Intrarea la concertele Turneului Stradivarius este gratuită, iar publicul este invitat să doneze în măsura posibilităţilor pentru HHC România. Până acum s-au strâns peste 8.000 de euro ce se vor îndrepta către fundaţie, pentru a oferi o casă şi o familie fiecărui copil.


 

Actualitatea internaţională

Festivalul de la Glyndebourne - în plină desfăşurare

Festivalul de la Glyndebourne, Marea Britanie, continuă mâine, 26 mai 2013, cu prezentarea operei «Falstaff» de Giuseppe Verdi. Producţia a cărei regie este semnată de Richard Johnes îi aduce sub bagheta dirijorală a lui Mark Elder pe Laurent Naouri (Falstaff), Ailyn Perez (Alice Ford) şi pe Roman Burdenko (Ford), printre alţii. Spectacolul va putea fi urmărit pe pagina de internet a Festivalului - glyndebourne.com - începând cu data de 21 iunie.

Vizualizări: 74

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor