altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2014-03-24

Ştiri muzicale din Bucuresti

Radio România Muzical aniversează 17 ani împreună cu dumneavoastră

Astăzi, 24 martie 2014, împlinim 17 ani alături de dumneavoastră: 24 martie 1997 a fost prima zi de emisie a postului Radio România Muzical, cel care rămâne unicul post românesc dedicat exclusiv muzicii clasice. Sub deviza "Muzică clasică pentru toţi", Radio România Muzical propune zi de zi cea mai bună muzică clasic, jazz & more, transmisiuni directe de la cele mai importante evenimente naţionale şi internaţionale, ştiri, emisiuni de educaţie muzicală, cele mai noi producţii discografice ale momentului. În 24 martie 2014, ne dorim ca Radio România Muzical să fie şi mai aproape de dumneavaostră: fiecare mesaj transmis cu ocazia aniversării este recompensat cu un mic cadou şi va fi citit în cadrul emisiunilor "Musica viva" (orele 7.20-9.55) şi "Perpetuum mobile" (orele 17.05-18.55). În aceleaşi emisiuni vor putea fi ascultate declaraţii ale muzicienilor români promovaţi de Radio România Muzical în reţeaua Uniunii Europene de Radio, declaraţii referitoare la importanţa faptului de a putea fi ascultat nu numai în România, ci şi în alte ţări ale Europei, la posturi ca BBC3 sau France Musique. Pe această listă se regăsesc numele violonistei Alexandra Bobeico, câştigătoare a concursului "Concertino Praga" în 2013 şi al violonistului Răzvan Stoica, deţinător al Marelui Premiu la concursul "New Talent" de la Bratislava 2013.

 

Declaraţia managerului postului, Liliana Staicu, la aniversarea RRM 17

24 martie 1997 a fost ziua în care panopliei de posturi Radio România i s-a adăugat încă unul, mult-aşteptat, necesar - atunci ca şi acum - pentru a întregi spectrul cultural pe care îl acoperă Radioul public. Au trecut 17 ani şi Radio România Muzical este astăzi, aşa cum aflăm zilnic din partea celor care ne ascultă, din ţară sau din afara graniţelor ei, spaţiul sonor în care se regăsesc, evadând din tumultul vieţii cotidiene.

În decursul acestor 17 ani, depăşind multe greutăţi într-o anumită perioadă a evoluţiei sale, RRM şi-a extins continuu paleta ofertei radiofonice din dorinţa de a aduce muzica clasică în casele cât mai multora dintre dumneavoastră. Şi pentru aceasta, echipa singurului post de muzică clasică şi de jazz din peisajul media românesc a căutat fără încetare noi forme de exprimare, noi formate de emisiuni, noi teme, menite a crea acel cadru firesc prin care oricine să poată avea acces la marea muzică. Ne-am străduit mereu să fim sursa de informaţie cea mai promptă şi mai corectă în domeniul muzicii clasice, să vă ţinem la curent cu toate realizările artiştilor români de aici şi de pretutindeni, să aducem la microfon muzica dar şi vocea marilor muzicieni ai momentului, să vă oferim spre audiţie cele mai noi discuri (uneori chiar înaintea lansării lor internaţionale) şi să vă dăm prilejul de a simţi emoţia degajată de o transmisiune live, de a vă afla, prin intermediul undelor, într-o sală de concert sau într-un mare teatru liric, simţind pulsul trăirii artistice în direct.

Dacă am reuşit toate acestea, numai dumneavoastră, publicul nostru, puteţi afirma. Şi o faceţi zilnic, ascultându-ne, împărtăşindu-ne gândurile, aprecierile sau criticile, toate însă la fel de valoroase, pentru că acestea ne determină să ne dorim a fi cu fiecare zi, mai buni.


 

Muzicieni premiaţi în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural

Soprana Angela Gheorghiu, violonistul Răzvan Stoica şi actorul Victor Rebengiuc sunt câştigătorii premiilor speciale acordate în cadrul Galei Premiilor Radio România Cultural. Evenimentul are loc astăzi, 24 martie 2014 şi recompensează artişti şi oameni de cultură pentru activitatea desfăşurată în 2013. Secţiunilor poezie, proză sau educaţie şi învăţământ li se adaugă muzica, unde între cei trei nominalizaţi se află şi saxofonistul de jazz Nicolas Simion. Muzicianul este propus pentru două proiecte - seria de discuri "Classic meets jazz" şi dublul CD "American impressions - Romanian landscapes", reunind înregistrări solo ale pianistuluii Jancy Körössy. Soprana Angela Gheorghiu primeşte premiul special "Lux Mundi", iar violonistul Răzvan Stoica premiul "In memoriam Iosif Sava", acordat şi pentru a marca reuşita la Concursul "New Talent" de la Bratislava: artistul a câştigat această competiţie în 2013, fiind primul român din istoria concursului care a obţinut un astfel de rezultat. Participarea sa la concursul New Talent s-a făcut la propunerea postului Radio România Muzical. Gala Premiilor Radio România Cultural are loc în această seară, de la ora 19,00, la Teatrul Odeon.


 

Începe Concursul "Mihail Jora"

În perioada 24 - 30 martie 2014 are loc a XXIV-a ediţie a Concursului Naţional de Creaţie, Critică şi Interpretare muzicală "Mihail Jora". Această din urmă secţiune este dedicată pianului, violoncelului, duoului vioară-pian precum şi tinerilor artişti lirici. Astăzi se prezintă în faţa juriului alcătuit din Maria Slătinaru-Nistor, Eleonora Enăchescu, Ionel Voineag, Cristina Soreanu, Claudia Codreanu şi Mariana Colpoş candidaţii de la secţiunea canto. Concursul Naţional "Mihail Jora", prezidat de muzicolog Grigore Constantinescu şi la care s-au înscris studenţi din Bucureşti şi din ţară, se desfăşoară la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti. Instituţia este co-organizator al concursului, alături de Uniunea Critcilor, Redactorilor şi Realizatorilor Muzicali din România "Mihail Jora".


 

Miercuri, 26 martie 2014, are loc Gala Twin Art

Cea de-a doua ediţie a Galei Twin Art, dedicată Fundaţiei Hope and Homes for Children România, vă aşteaptă la Ateneul Român miercuri, 26 martie 2014. Ideea acestei gale a pornit în 2013 de la premisa că arta este cel mai bun mediu de propagare a ideilor generoase şi că prin intermediul artiştilor şi alături de aceştia se poate transmite cel mai eficient şi puternic mesajul HHC România: acela că fiecare copil merită o casă şi o familie. La eveniment participă o serie de personalităţi ale vieţii culturale româneşti: violonistul Alexandru Tomescu, actorul Mircea Diaconu, scriitorii Filip Florian şi Matei Florian, pianistul Andrei Licareţ, Zoli Toth Quartet şi Cvartetul Ad Libitum. Gala Twin Art dedicată Fundaţiei Hope and Homes for Children din România se desfăşoară cu sprijinul extraordinar al Filarmonicii "George Enescu", iar componenta muzicală care va completa seara de 26 martie propune lucrări de Johann Sebastian Bach, Robert Schumann, Joseph Haydn, Johannes Brahms şi Adrian Enescu.


 

"Don Pasquale" la Opera Comică pentru Copii


 

Ştiri muzicale din ţară

Concert la Filarmonica din Râmnicu Vâlcea

Paul Luculescu - vibrafon şi Lucian Simon - marimbă sunt în 24 martie 2014 soliştii Orchestrei Filarmonicii din Râmnicu Vâlcea. Muzicienii interpretează o transcripţie a Concertul BWV 1043 în re minor pentru două viori şi orchestră de Johann Sebastian Bach. În programul pe care îl dirijează Mihail Ştefănescu mai este inclusă şi "Muzica apelor" de Georg Friedrich Händel. Concertul începe la ora 19,00.


 

Actualitatea internaţională

La Opera din Tel Aviv cântă Ionuţ Pascu

Baritonul Ionuţ Pascu dă viaţă personajului "Niklausse" din opera "Povestirile lui Hoffmann" de Jacques Offenbach, la Opera Naţională Israeliană din Tel Aviv. Colaborarea ICR Tel Aviv cu instituţia lirică din oraş pentru stagiunea 2013-2014 a debutat în luna ianuarie a acestui an: baritonul Ionuț Pascu și tenorul Cristian Mogoșan au interpretat roluri principale în opera "Bal mascat" de Giuseppe Verdi. Seria de spectacole în care sunt invitaţi artiști lirici români va continua până în iunie 2014. Prezența compatrioţilor noştri la Tel Aviv face parte din seria evenimentelor care marchează 10 ani de la înființarea ICR Tel Aviv și se desfășoară sub înaltul patronaj al Ministerului Afacerilor Externe din București.

 

Vizualizări: 27

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor