altmarius

cultură şi spiritualitate

Bucuresti

Radio România Muzical împlineşte 14 ani şi lansează a doua ediţie "Ascultă 5 minute de muzică clasică"

Radio Romania Muzical, unicul post romanesc "classic, jazz & more", aniversează astăzi 14 ani de existenţă, prilej cu care lansează o nouă ediţie a proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică". Manifestarea işi propune difuzarea muzicii clasice zilnic, in cat mai multe spaţii neconvenţionale, acolo unde afluxul de public şi vizitatori este foarte mare. Din 24 martie pană in 23 aprilie, proiectul se va derula malluri, hipermarketuri, muzee, dar şi in instituţii de invăţămant. De altfel, Radio Romania Muzical iniţiază şi un concurs cu premii dedicat elevilor şi profesorilor; "Ce-mi spune muzica clasică?" este tema concursului pentru elevii claselor a doua pană la a cincea, iar profesorii şi invăţătorii sunt invitaţi să-şi expună ideile unei "Ore ideale de muzică in vederea formării de melomani". Detalii legate de proiectul "Ascultă 5 minute de muzică clasică" şi de concurs găsiţi pe pagina noastră de internet, www.romania-muzical.ro, la secţiunea dedicată proiectului.
 

 

Carolin Masur si Camil Marinescu la Ateneul Român în Simfonia a III-a de Mahler

Corul şi Orchestra Filarmonicii "George Enescu" interpretează astăzi Simfonia a 3-a de Gustav Mahler, un eveniment prilejuit de aniversarea a 60 de ani de existenţă a Corului instituţiei şi de implinirea unui secol de la stingerea din viaţă a compozitorului german. Participă Corul de Copii Radio pregătit de Voicu Popescu şi Corul Liceului de Muzică "Dinu Lipatti" sub indrumarea Lăcrămioarei Pauliuc. Ansamblul vocal-simfonic o va avea ca solistă pe mezzosoprana Carolin Masur şi va fi condus de Camil Marinescu, realizatorul emisiunii "Agora" difuzată la Radio Romania Muzical sambăta. Concertul incepe la ora 19,00 şi va fi reluat şi maine, la Ateneul Roman.
 

 

Etapa a II-a a Concursului "Maeştrii artei lirice - Petre Ştefănescu-Goangă"

Concursul Internaţional de Canto "Maeştrii artei lirice - Petre Ştefănescu-Goangă", organizat de Opera Naţională Bucureşti, continuă cu etapa a II-a. Au promovat in această etapă Alexandru Aghenie, Lavinia Mamot, Victoria Goia, Irina Baianţ, Marius Boloş, Nadejda Cerchez, Alexandra Tărniceru, Florentina Soare, Adrian Mărginean, Emanuela Pascu, Jean Kristof Bouton, Igor Ţurcan, Iurie Maimescu, Veronica Anuşca. De la ora 13,00, concurenţii interpretează, in faţa juriului prezidat de profesor universitar doctor Grigore Constantinescu, două arii cu acompaniament de pian.
 

 

Madama Butterfly la Opera bucuresteana

Soprana Madeleine Pascu, mezzosoprana Oana Andra, tenorul Gabriel Năstase şi baritonul Vicenţiu Ţăranu interpretează in această seară rolurile principale din opera "Madama Butterfly" de Giacomo Puccini, la Opera Naţională Bucureşti. La pupitrul dirijoral se află, de la ora 19,00, Cornel Trăilescu.
 

 

Stiri din tara

Premieră la Teatrul Liric din Craiova

Teatrul Liric "Elena Teodorini" din Craiova prezintă o premieră - "Văduva veselă" de Franz Lehar. Regia este semnată Arabela Tănase, conducerea dirijorală - Florian George Zamfir, iar in roluri solistice cantă tenorul Stelian Negoescu, sopranele Magda Gruia Negoescu şi Diana Ţugui. Spectacolul incepe la ora 19,00 şi se inscrie in Festivalul "Zilele Teatrului Liric Elena Teodorini", ce se desfăşoară intre 22 şi 25 martie.
 

 

Concertul Orchestrei Filarmonicii din Braşov

Ovidiu Dan Chirilă dirijează Orchestra Filarmonicii din Braşov. Programul se deschide cu o creaţie a şefului de orchestră, Variaţiuni pe o temă ungurească şi prezintă in continuare Concertele in re minor de Alessandro Marcello şi in re minor op. 8 nr. 9 de Antonio Vivaldi - ambele, pentru oboi şi orchestră; in final - Simfonia nr. 28 in Do major de Wolfgang Amadeus Mozart. Solistul serii este Emin Curtgeafar. Concertul are loc la Complexul Militar din Braşov, de la ora 19,00.
 

 

Se deschide Targul Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov

Tot la Braşov, se desfăşoară, in perioada 24 - 27 martie, a cincea ediţie a Targului Internaţional de Carte şi Muzică. Găzduit de Aula Sergiu Chiriacescu a Universităţii Transilvania, evenimentul propune lansări de carte şi CD, recitaluri de muzică şi poezie. Astăzi sunt programate două manifestări muzicale, susţinute de Corul de Copii "Unison" din Braşov dirijat de George Dumitraşcu - de la ora 12,00 şi, respectiv, de naista Georgia Gulea - de la ora 14,30. Deschiderea oficială a Targului Internaţional de Carte şi Muzică de la Braşov are loc la ora 12,00.
 

 

Program de momente din creaţii lirice la Cluj Napoca

La Muzeul de Artă din Cluj Napoca susţin un recital solişti ai Operei Naţionale Romane din oraş. Baritonii Geani Brad, Fülöp Martin, sopranele Lucia Bulucz, Veronica Fizeşan, mezzosoprana Carmen Gurban, tenorul Sorin Lupu şi basul Viorel Săplăcan propun o serată muzicală in compania pianistului Ovidiu Moldovan. Ora de incepere - 18,30.
 

 

Muzică de operă la Constanţa

Seară lirică şi la Teatrul Naţional de Operă şi Balet "Oleg Danovschi" din Constanţa: solişti ai instituţiei şi invitaţi din Italia, Spania şi Ungaria evoluează, de la ora 19,00, in compania Orchestrei Teatrului. Dirijor - Cristian Sandu.
 

 

Filarmonica din Târgu Mureş comemorează un coleg trecut în eternitate

Orchestra Filarmonicii din Targu Mureş dedică in această seară concertul lui Laszlo Alexandru, fost concert-maestru al ansamblului, stins din viaţă in urmă cu o lună. Ilarion Ionescu-Galaţi dirijează Uvertura operei "Ifigenia in Aulida" de Christoph Willibald Gluck, Concertul nr. 3 in si minor pentru vioară de Camille Saint-Saens cu Florin Paul in ipostază solistică şi lucrarea "Via Crucis" pentru solişti, cor şi orchestră de Franz Liszt, cu participarea Corului Filarmonicii targu-mureşene pregătit de Vasile Cazan şi a cvartetului vocal alcătuit din soprana Trozner Kincz?, mezzosoprana Boros Emese, tenorul Szabo Levente şi basul Buta Arpad. Ora de incepere este 19,00.
 

 

Lucrări americane în interpretarea Orchestrei Filarmonicii din Bacău

Program de muzică americană la Filarmonica din Bacău: in primă audiţie europeană, "Northwest Triptych" de Don Appert, compozitor care se află şi la pupitrul ansamblului, lucrarea "Knoxville: vara lui 1915" pentru soprană şi orchestră de Samuel Barber şi Simfonia a 3-a in Fa major de George Whitefield Chadwick, autor american modern. Solista concertului care incepe la ora 19,00 este soprana Linda Appert.
 

 

Program Mozart la Filarmonica din Arad

Filarmonica din Arad propune un medalion Wolfgang Amadeus Mozart. Dorin Frandeş va dirija Uvertura operei "Don Giovanni", Concertul nr. 5 KV 219 in La major pentru vioară şi orchestră - solist Ciprian Balint - şi Simfonia nr. 40 KV 550 in sol minor. Ora de incepere este 19,00.
 

 

Concert la Sala Thalia din Sibiu

Daniel Podlovoschi este solistul Orchestrei Filarmonicii din Sibiu, in Concertul in re minor pentru vioară şi orchestră de Aram Haciaturian. Programul dirijat de la ora 19,00 de Theo Wolters mai cuprinde Simfonia I in Re major "Titanul" de Gustav Mahler.
 

 

Muzicieni din Coreea de Sud - în compania Orchestrei Filarmonicii Ploieşti

Orchestra Filarmonicii din Ploieşti are doi invitaţi din Coreea de Sud: dirijorul Eugene Sungchul Lee şi violonista Kayla Hajoo Lee. Programul cuprinde Uvertura "Hebridele" de Felix Mendelssohn, Concertul nr. 2 in re minor pentru vioară şi orchestră de Max Bruch şi Simfonia a 4-a op. 120 in re minor de Robert Schumann. Concertul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Ploieşti, de la ora 19,00.
 

 

Invitaţi japonezi la Filarmonica orădeană

Invitaţi din străinătate şi la Filarmonica din Oradea: dirijorul Shungo Moriyama, pianista Noriko Matsuda, flautistele Kumiko Asahara şi Chihiro Uchimiya din Japonia. De la ora 19,00 puteţi asculta Uvertura operei "Nunta lui Figaro" şi Concertul nr. 20 KV 466 in re minor pentru pian de Wolfgang Amadeus Mozart, Concertul in Sol major pentru două flaute de Domenico Cimarosa, Marş slav de Piotr Ilici Ceaikovski şi Rapsodia ungară nr. 2 de Franz Liszt, in versiune orchestrală.
 

 

Muzica de Bach la Timişoara

La Biserica Piaristă din Timişoara, mezzosoprana Camelia Fornwald Docea, violonista Alexandra Haţeg, oboistul Gabriel Drăgoiu şi pianista Adriana Dogariu propun un recital cu muzică din creaţia lui Johann Sebastian Bach. De la ora 18,00, sunteţi invitaţi să ascultaţi arii din Oratoriile "Patimile după Matei" şi "Patimile după Ioan", din Magnificat şi din Missa in si minor. Intrarea la acest recital este liberă.
 

 

Concert Mike Godoroja la Râmnicu Vâlcea

Filarmonica din Ramnicu Valcea găzduieşte un concert de blues. Mike Godoroja & Blue Spirit pot fi ascultaţi de la ora 19,00.
 

 

Actualitatea muzicala internationala

Lecţie deschisă Enescu la Verona

La Conservatorul Evaristo Felice dall'Abaco din Verona are loc astăzi o lecţie deschisă dedicată lui George Enescu. Laura Manolache, directoarea Muzeului Naţional George Enescu, Alexandra Şolea, reprezentant al Festivalului Internaţional George Enescu şi Ioana Croitoru, lector universitar doctor la Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti vor vorbi despre George Enescu şi ecourile paganiniene in creaţia sa. Lecţia deschisă are ca scop prezentarea şi promovarea vieţii şi operei lui George Enescu şi a Festivalului care-i poartă numele in randul studenţilor italieni de la conservatoarele din cele patru oraşe unde se desfăşoară turneul "Enescu in Italia", organizat de Institutul Cultural Roman.
 

 

Iurie Ciobanu şi Theodora Varga la Regensburg

Tenorul Iurie Ciobanu este "Contele Almaviva" din opera "Bărbierul din Sevilla" de Gioachino Rossini, pe scena Teatrului din Regensburg. Muzicianul cantă sub bagheta dirijorală a lui Arne Willimczik şi alături de soprana Theodora Varga - in rolul "Berta".
 

 

Ruxandra Donose la Berlin

La Opera Germană din Berlin, mezzosoprana Ruxandra Donose interpretează rolul "Compozitorul" din opera "Ariadna la Naxos" de Richard Strauss. Sub bagheta lui Jaques Lacombe evoluează sopranele Michaela Kaune - "Ariadna", Jane Archibald - "Zerbinetta", baritonul Lenus Carlson - "Maestrul de muzică". Alte două spectacole, in 27 martie şi in 1 aprilie, sunt programate la Berlin cu participarea mezzosopranei Ruxandra Donose.
 

 

Iulia Elena Surdu la Düsseldorf

Soprana Iulia Elena Surdu este "Pamina" din spectacolul "Flautul fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart, la Opera din Düsseldorf. Tenorul Michael Pflumm va da viaţă personajului "Tamino", iar soprana Lisa Griffith va fi "Regina Nopţii". Dirijor - Christoph Stöcker.
 

 

Cvartetul Danel la Düsseldorf

Tot la Düsseldorf, la Tonhalle, concertează şi Cvartetul Danel. Violoniştii Marc Danel, Gilles Millet, violistul Vlad Bogdănaş şi violoncelistul Guy Danel intepretează Cvartetul in Fa major de Maurice Ravel, Cvintetul in fa minor cu pian de Cesar Franck şi Cvintetul cu pian de Bruno Mantovani. Invitat - Jean-Efflam Bavouzet.
 

 

Enescu în versiune interpretativă engleză

The Schubert Ensemble cantă astăzi la Londra o lucrare de Enescu. Cvintetul alcătuit din Simon Blendis - vioară, Douglas Paterson - violă, Jane Salmon - violoncel, Peter Buckoke - contrabas şi William Howard - pian interpretează, la Imperial College din capitala Angliei, Cvintetul op. 29 in la minor de George Enescu.
 

 

Cvartetul Belcea la Middlebury

Violoniştii Corina Belcea, Axel Schaher, violistul Krzystof Chorzelski şi violoncelistul Antoine Lederlin, reuniţi in Cvartetul Belcea, susţin un concert cameral la Colegiul din Middlebury, in Anglia. Muzicienii prezintă Cvartetele nr. 15 D. 887 in Sol major de Franz Schubert şi nr. 15 op. 132 in la minor de Ludwig van Beethoven.
 

Vizualizări: 81

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor