altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2013-05-24

Ştiri muzicale din Bucuresti

Jin Wang - din nou la pupitrul Orchestrei Filarmonicii George Enescu

La Ateneul Român puteţi asculta şi astăzi, 24 mai 2013, un program simfonic prezentat de Orchestra Simfonică a Filarmonicii "George Enescu" sub bagheta dirijorului chinez Jin Wang. Pe afiş figurează uvertura operei "Scara de mătase" de Gioachino Rossini, Concertul pentru flaut şi orchestră de Carmen Petra Basacopol, Fantezia "Carmen" de Georges Bizet/Francois Borne şi muzica baletului "Ritualul primăverii" de Igor Stravinski. În ipostază solistică va evolua Ion Bogdan Ştefănescu. Ora de începere, 19.00. 
 

Camerala Regală - 25 mai

"8 Anotimpuri - Vivaldi versus Piazzolla " se intitulează concertul susţinut mâine, 25 mai 2013, la Ateneul Român de membrii ansamblului "Camerata Raglă". Soliştii celor două cicluri "Anotimpurile" semnate de Antonio Vivaldi şi Astor Piazzolla sunt doi muzicieni consacraţi şi îndelung aplaudaţi pe scene româneşti şi din străinătate: violinista Rebeka Hartmann şi flautistul Ion Bogdan Ştefănescu. Concertul de sâmbătă, 25 mai 2013 se află sub Înaltul Patronaj al Alteţei Sale Regale, Principele Radu al României. 
 

Serate muzicale în Biserica Lutherană - 26 mai

În seria evenimentelor intitulate "Serate muzicale în Biserica Lutherană" este programat duminică, 26 mai 2013, un concert ce îi va aduce în faţa publicului pe membrii Cameratei "Lanto Arte". Sub bagheta tânărului dirijor Alexandru Mija, vor putea fi ascultate, cu începere de la ora 19,00, opusuri semnate Georg Friedrich Handel: este vorba despre suitele orchestrale intitulate "Muzica apelor" şi despre "Sosirea Reginei din Saba", pagină extrasă din oratoriul "Solomon" al compozitorului german. 
 

Violoncelissimo 100 - din nou la Ateneul Român

Tot duminică, 26 mai 2013 veţi putea urmări, la Ateneul Român, concertul "Violoncelissimo 100" ce va reuni pe scena instituţiei bucureştene 100 de violoncelişti sub bagheta dirijorală a lui Cristian Mandeal. Totodată vor putea fi urmăriţi în postură solistică violoncelişti de marcă ai scenei româneşti: Marin Cazacu, Alexandra Guţu, Răzvan Suma, Filip Papa şi Ştefan Cazacu printre alţii. În program se regăsesc aranjamente pentru orchestră de violoncele ale unor lucrări de Constantin Dimitrescu, David Popper, Tommaso Albinoni, Astor Piazzolla, Carl Orff sau Dmitri Şostakovitch. Concertul începe la ora 19.00. 
 

Asociaţia De gradul artei - atelier bazat pe metoda Dalcroze

Asociaţia "De dragul artei" organizează, pentru prima dată în România, în perioada 31 mai-2 iunie 2013, un atelier bazat pe metoda Dalcroze - metodă de învăţare a muzicii inspirată de ritm şi mişcare, cunoscută şi practicată în întreaga lume - care urmăreşte atât dezvoltarea personalităţii, cât şi crearea unei culturi muzicale. Metoda mizează pe principiul că educaţia muzicală începe de timpuriu şi este foarte importantă în dezvoltarea armonioasă a personalităţii umane şi în perfecţionarea mecanismului gândirii şi al sensibilităţii. Atelierele organizate de Asociaţia "De dragul artei" vor fi susţinute de o muziciană specializată în metoda Dalcroze, Anne-Claire Rey-Bellet, profesoară la Institutul Jaques Dalcroze din Geneva. Seria programelor de educaţie muzicală este dedicată copiilor încadraţi în mai multe categorii de vârstă: între 1 şi 8 ani şi părinţilor acestora. Acestea au avut deja un mare succes în străinătate, iar în România vor începe la începutul lunii iunie, în strânsă legătură cu Ziua Internaţională a Copilului. În cadrul atelierului, un program special va fi dedicat muzicienilor, profesorilor de muzică, respectiv studenţilor la universităţile de profil care doresc să cunoască această metodă. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Ultimul concert din Festivalul 'Timişoara muzicală'

Cea de-a 38-a ediţie a Festivalului Internaţional "Timişoara muzicală" se încheie printr-un concert susţinut de Filarmonica "Banatul", inclus de asemenea în programul Săptămânii Internaţionale a Muzicii Noi. În program figurează lucrări de Sabin Păutza, Doru Morariu şi Walter Michael Klepper. Concertul are loc astăzi, 24 mai 2013, de la ora 19,00 la Sala Capitol şi este dirijat de Doru Morariu. Participă Corul "Ion Românu" al Filarmonicii "Banatul" din Timişoara. 
 

Lansarea Festivalului Sibiu - Hermannstadt

Dirijorul Christian Badea va lansa anul viitor la Sibiu prima ediţie a Festivalului Internaţional de Muzică « Sibiu - Hermannstadt », organizat de Fundația Română pentru Excelență în Muzică şi Primăria din localitate. Concertul de gală organizat cu ocazia acestei lansări astăzi, 24 mai 2013, este găzduit de Biserica Romano-Catolică Sfânta Treime din Sibiu. Ansamblul de muzică barocă La Stravaganza va interpreta ciclul de concerte « Anotimpurile » de Antonio Vivaldi, avându-l ca solist pe cunoscutul violonist Giuliano Carmignola, iar ansamblul Mozart Kammerphilharmonie va prezenta publicului Simfonia nr.41 în Do major « Jupiter » de Mozart. Concertul, ce începe la ora 19,30, va fi înregistrat de Radio România Muzical şi urmează a fi retransmis în data de 4 iunie 2013 în cadrul emisiunii "Concertele Radio România Muzical". 
 

Festivalul La Stravaganza

Festivalul de muzică barocă La Stravaganza continuă la Cluj-Napoca printr-un recital susţinut de doi muzicieni din Germania : violonistul Vit Nermut şi clavecinista Zsófia Csákány, adică Ansamblul Fluentem vor putea fi ascultaţi astăzi, 24 mai 2013, de la ora 19,00, la Biserica piaristă din strada Universităţii. Festivalul La Stravaganza îşi propune să promoveze interpretarea autentică a muzicii baroce, cu procedee interpretative bazate pe studiul vechilor tratate şi cu instrumente de epocă sau copii ale acestora. Pe lângă concertele susţinute de artişti români şi invitaţi din străinătate, festivalul, desfăşurat până în 28 mai, propune cursuri de măiestrie susţinute de specialişti ai interpretării istoric informate şi un concurs de interpretare a muzicii de cameră baroce la care participă formaţii camerale din ţară şi din străinătate. 
 

EuropaFest - concurs de pian

În cadrul Concursului Internaţional de pian "Dinu Lipatti", inclus în EuropaFest, finaliştii categoriei mari de vârstă, între 18-30 ani, evoluează la Sibiu, alături de Orchestra Simfonică a Filarmonicii din localitate. Concertul este dirijat de Romeo Rîmbu cu începere de la ora 19,00, iar elevii şi studenţii au intrare liberă, în limina locurilor disponibile. 
 

Festivalul Leonard la Galaţi

Cea de-a 10-a  ediţie a Festivalului Muzical Internaţional „Leonard” continuă în 24 mai 2013 cu o gală de balet, având ca solişti invitaţi de la Opera Naţională Bucureşti: Mariya Lozarova, Sena Hidaka, Vlad Toader, Raul Opera şi Gabriela Popovici. Festivalul o are ca preşedintă de onoare pe soprana Leontina Văduva şi continuă la Teatrul „Nae Leonard” din Galaţi până în 15 iunie 2013. 
 

Concert la Filarmonica din Iaşi

-Filarmonica din Iaşi concertează astăzi, 24 mai 2013, sub bagheta lui Mihai Agafiţa şi având-o ca solistă pe violonista Alina Tudorache. De la ora,19,00, publicul va asculta uvertura operei "Răpirea din Serai" de Mozart, Concertul în Mi major BWV 1042 pentru vioară şi orchestră de Johann Sebastian Bach şi Simfonia a IX-a op. 95 în mi minor "Din Lumea Nouă" de Antonin Dvořák.


 

Actualitatea internaţională

Tenorul Ştefan Pop la Napoli

Tenorul Ştefan Pop îl întruchipează şi astăzi, 24 mai 2013 pe «Ducele de Mantua» din spectacolul «Rigoletto» de Giuseppe Verdi, prezentat pe scena Teatrului «San Carlo» din Napoli. Alături de Ştefan Pop, din distribuţie mai fac parte, între alţii, baritonul Carlos Almaguer, soprana Nadine Sierra şi mezzo-soprana Daniela Innamorati. Dirijor - Pier Giorgio Morandi. Tenorul Ştefan Pop poate fi ascultat în acelaşi rol la Napoli şi duminică, 26 mai.

Vizualizări: 111

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor