altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2015-02-24

Ştiri muzicale din Bucuresti

Ana Silvestru şi Henter Tamas Bertalan la Sala Mare a Ateneului - Concert şi lansare de CD

Bookmark and Share

Iubitorii artei sonore a lui Franz Schubert sunt invitaţi astăzi, 24 februarie 2014, în Sala Mare a Ateneului Român, unde tenorul Henter Tamás Bertalan şi pianista Ana Silvestru propun integrala ciclului "Călătorie de iarnă" semnat de marele autor austriac. Interpretarea fără pauză a întregului ciclu este o provocare şi o performanţă, mai ales pentru doi artişti tineri, precum Ana Silvestru şi Henter Tamás. Audierea în întregime conturează percepţia că nu este vorba de lieduri puse alături într-o ordine mai mult sau mai puţin aleatorie, ci că avem de-a face cu lieduri care se contopesc într-o operă, o operă cu două personaje, în care cei doi interpreţi sunt parteneri egali, se completează, se susţin şi se evidenţiază reciproc. La final va fi lansat compact-discul ce cuprinde ciclul "Călătorie de iarnă" de Schubert, cu aceiaşi artişti. Îl vor prezenta Viniciu Moroianu, Sever Voinescu şi Ana Silvestru. Recitalul începe la ora 19.00.

 

Iulia Adriana Cazacu în Stagiunea de Marţi Seara

Bookmark and Share

În Sala Mică a Ateneului Român puteţi urmări astăzi, 24 februarie 2015 recitalul instrumental pe care îl vor susţine a Iulia Adriana Cazacu - la vioară şi violă - şi pianista Verona Maier. Momentul, înscris în cadrul Stagiunii de Marţi Seara, aduce pe afiş opusuri semnate de Serghei Prokofiev, Edvard Grieg, Manuel de Falla, Serghei Rahmaninov şi David Popper. Ora de începere este 19.00.

 

'Olandezul zburător`în direct astăzi la Grand Cinema and More

Bookmark and Share

În această seară de 24 februarie 2015, puteți urmări în direct la Grand Cinema and More o transmisiune directă a spectacolului 'Olandezul Zburător' de Richard Wagner de la Opera Regală "Covent Garden" din Londra. Producția întunecată a lui Tim Albery îl va aduce în faţa publicului pe baritonul Bryn Terfel în rolul titular. La pupitrul dirijoral se va afla Andris Nelsons. Proiecția începe la ora 21 și 30 de minute.

 

`Viva la Guitarra loca` cu Maxim Belciug şi Gabriel Bălaşa

Bookmark and Share

În această seară de 24 februarie 2015, Aula Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" din Bucureşti găzduiește un concert special susținut de chitaristul Maxim Belciug şi percuționistul Gabriel Bălașa. Având la bază un concept extras din dialectica avangardei artistice a Spaniei, programul anunță "păsări în noapte, litere și scântei, infinituri, balete romantice, păduri în flăcări, speranțe de condamnat la moarte, mâini zburând la stele și iarăși păsări, psihopompe". 
Concertul din această seară reprezintă debutul al unei noi serii de concerte "Viva la Guitarra" organizate de Institutul Cervantes în parteneriat cu Biblioteca Centrală Universitara "Carol I" și Asociaţia Culturală Kitarodia. Concertul începe la ora 18.00 iar intrarea publicului este liberă.

 

Lansare Editura Casa Radio la Cafe Cărtureşti Verona

Bookmark and Share

În această seară de 24 februarie 2015, Editura Casa Radio vă invită începând cu ora 19, la Café Cărtureşti Verona din str. Arthur Verona la o audiţie specială a audiobook-ului "Nunta în Someş", apărut în Colecţia "Lada de zestre" şi la o dezbatere care va sta sub semnul dragostei şi al obiceiurilor de nuntă. Alături de Vintilă Mihăilescu - autorul prefeţei "Slobod îi a veseli" prezentă în booklet - se vor afla etnomuzicolog Speranţa Rădulescu, antropologul Bogdan Iancu şi Florin Iordan (etnomuzicolog, membru fondator al formaţiei de muzică veche românească "Trei Parale"). Invitat special: Victor Rebengiuc, care rosteşte cu o extraordinară forţă povestea celui mai important ritual de trecere, nunta. Moderatoare: Maria Balabaş. 
Pe 8 noiembrie 1940, compozitorul, muzicologul şi etnograful Constantin Brăiloiu rostea la Radio, cu darul povestitorului, bazându-se însă pe fapte reale şi pe cercetările proaspăt efectuate pe teren, conferinţa "Nunta în Someş", ilustrată muzical cu documente sonore conservate până astăzi. 
În vara anului 2014, Editura Casa Radio l-a invitat pe Victor Rebengiuc să citească la microfon, în Studioul T1 al Radiodifuziunii conferinţa lui Constantin Brăiloiu, al cărei manuscris se află în Arhiva Scrisă a Radioului. Acest nou document, pus pe suport digital, face obiectul audiobook-ului Nunta în Someş. Lui i se adaugă zece înregistrări autentice realizate în Someş în 1940: peţitul miresei, strigături, Cântecul miresei, jocuri, doină cu noduri şi Horea miresei.

 

`Săptămâna Marin Constantin` la RRM

Bookmark and Share

Miracolul "Madrigal" - "monument natural al glasului în cântec", cum îi spunea Nichita Stănescu, fenomenul care ne-a transportat de atâtea ori în acel tărâm vrăjit, locuit de "fericire, bucurii şi tristeţi", ne luminează şi astăzi existenţa, în preajma împlinirii a nouă decenii de la venirea pe lume a magicianului care l-a creat, dirijorul Marin Constantin. Sunt cuvintele cu care Sorina Bobeico, realizatoarea emisiunii "Polifonii", ne invită în această săptămână, de la ora 13.10 pentru a asculta unele dintre cele mai reprezentative înregistrări ale Corului Naţional de Cameră "Madrigal" cu maestrul Marin Constantin la conducere. Nu pierdeţi, aşadar, emisiunea "Polifonii", pe care o puteţi urmări de luni până joi, începând cu ora 13.10.

 

Aura Twarowska şi Mihail Dogotari pe scena Operei de Stat din Viena

Bookmark and Share

Mezzo-soprana Aura Twarowska şi baritonul Mihail Dogotari evoluează din nou astăzi, 24 februarie 2015, în cadrul spectacolului "Andrea Chenier" de Umberto Giordano, programat pe scena Operei de stat din capitala Austriei. Aura Twarowska o întruchipează pe Contessa di Coigny iar Mihail Dogotari va fi Pietro Fléville. Rolul titular din spectacolul regizat de Otto Schenk şi dirijat de Marco Armiliato îi revine tenorului italian Massimo Giordano. Dirijează Marco Armiliato. 
 

Ansamblul `Profil` în Aula Palatului Cantacuzino

Bookmark and Share

Un concert dedicat creaţiei sonore contemporane are loc astăzi, 24 februarie 2015, în Aula Palatului Cantacuzino din Capitală. Ansamblul Profil va interpreta de la ora 18.00 lucrări semnate de Dan Dediu, Doina Rotaru, Diana Rotaru, Mihai Măniceanu, Megumi Okuda, Alexandru Mihalcea, Bogdan Pintilie, Vlad-Răzvan Baciu şi George Ţintilă. Programul include şi lucrările premiate la Concursul Naţional de Compoziţie "Paul Constantinescu" ce a avut loc anul trecut la Ploieşti.

 

Calendarul muzical al zilei - 24 februarie 2015

Bookmark and Share

1607 Premiera operei Orfeu de Claudio Monteverdi 408 ani

1842 S-a născut compozitorul italian Arrigo Boito (decedat 10.06.1918) 173 ani

1908 S-a născut muzicologul român Harry Brauner (decedat 11.03.1988) 107 ani

1912 S-a născut compozitorul român Norbert Petri (decedat 28.02.1978) 103 ani

1929 Comemorarea compozitorului francez André Messager 86 ani

1932 Aniversarea compozitorului francez Michel Legrande 83 ani

1934 S-a născut soprana italian Renata Scotto 81 ani

1946 S-a născut dirijorul ceh Jiri Belohlavek 69 ani

1975 Comemorarea harpistului Marcel Grandjany 40 ani

1997 Comemorarea violonistului român Ion Voicu 18 ani


 

Ştiri muzicale din ţară

Recital cameral la Filarmonica din Braşov

Bookmark and Share

"Magia muzicii în zi de Dragobete" se intitulează recitalul instrumental programat astăzi, 24 februarie 2015, pe scena Filarmonicii din Braşov. Începând cu ora 18.30 publicul îi poate urmări pe membrii ansamblului Academic Clarinet Quintette, care propun teme celebre din repertoriul universal de gen. Ansamblul cameral este alcătuit din clarinetiştii Iulian Rusu, Izsak Jeno, Marius Oprea, Ilie Carp, cărora li se alătură percuţionistul Ovidiu Nauncef.

 

Actualitatea internaţională

Valentin Răduţiu pe scena Filarmonicii din Berlin

Bookmark and Share

Tânărul violoncelist Valentin Răduţiu evoluează astăzi, 24 februarie 2015 pe scena Filarmonicii din Berlin ca solist al Orchestrei Simfonice Germane din capitala Germaniei, ce-l va avea la pupitrul dirijoral pe Gustavo Gimeno. Tânărul muzician va interpreta partitura solistică a Concertului în do minor pentru violoncel şi orchestră de Mieczysław Weinberg. Programul serii mai cuprinde pagini de Thomas Adès, John Foulds dar şi Simfonia I în Re major "Clasica" de Serghei Prokofiev. 

 

Sebastian Spanache Trio în capitala Austriei

Bookmark and Share

În această seară de 24 februarie 2015, Teatrul Pygmalion din Viena găzduieşte un concert de jazz acustic pe care îl va susţine Sebastian Spanache Trio. Ansamblul, format din pianistul Sebastian Spanache, contrabasistul Csaba Sánta şi percuţionistul Radu Pieloiu a luat naştere în a doua jumătate a anului 2011 şi a avut o activitate concertistică intensă, atât pe plan naţional cât şi internaţional, cu participări în cadrul unor festivaluri importante. La sfârşitul anului 2013, Sebastian Spanache Trio cucerea trofeul primei ediţii a Festivalului Internaţional de Jazz "Johnny Răducanu" de la Brăila. 
Evenimentul de astăzi este organizat de Institutul Cultural Român de la Viena. 

Vizualizări: 110

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor