altmarius

cultură şi spiritualitate

Bucuresti

Christian Badea dirijează Orchestra Filarmonicii bucureştene

Orchestra Filarmonicii bucureştene evoluează in această seară sub bagheta dirijorală a lui Christian Badea. Concertul - programat in Sala Mare a Ateneului Roman incepe la ora 19,00 şi o va avea in postura de solistă - a Rapsodiei pe o temă de Paganini in la minor op. 43 de Serghei Rahmaninov - pe pianista rusă Katya Mecetina. Din program mai fac parte Fantezia simfonică "Francesca da Rimini" op. 32 de Piotr Ilici Ceaikovski şi suita "Tablouri dintr-o expoziţie" de Modest Musorgski - in versiunea orchestrată de Maurice Ravel.
 

 

Cursuri de măiestrie cu pianistul Dan Grigore, la Muzeul Naţional "George Enescu"

O nouă serie de cursuri de măiestrie susţinute de pianistul Dan Grigore se află in plină desfăşurare la Muzeul Naţional "George Enescu". La cursurile incepute in această dimineaţă participă 6 tineri pianişti. Seria lecţiilor se va incheia in data de 26 iunie şi este organizată de "Phoenix events".
 

 

Corul "Sound" concertează in Livada Muzeelor Minovici din Bucureşti

Proaspăt intorşi de la Festivalul Coral de la Cracovia, unde au obţinut două premii importante, membrii Corului "Sound", conduşi de dirijorul Voicu Popescu concertează in Livada Muzeelor Minovici din Bucureşti. Alături de ansamblu, vor mai evolua dansatorii Răzvan Mazilu, Monica Petrică, naista Cornelia Tihon şi actorul Silviu Biriş - intre alţii, iar cei prezenţi vor avea prilejul de a admira expoziţii de fotografie şi artă plastică. Ora de incepere - 19,00.
 

 

Stiri din tara

Cvartetul vienez "Aron" concertează astăzi la Sibiu

"Cvartetul Aron" din Viena - format din violoniştii Ludwig Müller, Barna Kobori, violistul Georg Harmann şi violoncelistul Christophe Pantillon - susţine un recital la Sinagoga din Sibiu. Inclusă in Festivalul "Pontus Musicae", organizat de Forumul Cultural Austriac, seara muzicală incepe la ora 19,00 şi cuprinde lucrări selectate din creaţia compozitorilor Viktor Ullmann şi Norbert von Hannenheim.
 

 

"Zilele Romano-Americane" continuă la Filarmonica din Sibiu

Cea de-a VIII-a ediţie a concertelor estivale "Zilele Romano-americane" continuă la Filarmonica de Stat din Sibiu: in această seară, publicul va putea asista la un spectacol de muzică şi poezie ce se derulează sub titlul "Campiile elizee intre două continente". Pe scena Sălii "Thalia" a instituţiei evoluează, cu incepere de la ora 19,30, pianistul Dan Franklin Smith, iar in postura de recitator se va afla Gregorij H. von Le?tis.
 

 

Inchidere de stagiune, la Filarmonica din Braşov

Filarmonica din Braşov işi incheie stagiunea cu un concert simfonic dedicat Zilei Internaţionale de luptă impotriva traficului şi consumului de droguri. Pe afişul evenimentului figurează Suita simfonică "Tablouri dintr-o expoziţie" de Modest Musorgski, in orchestraţia lui Maurice Ravel şi Uvertura "Anul 1812" de Piotr Ilici Ceaikovski. Concertul, dirijat de Gheorghe Costin, este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov şi are loc in Piaţa Sfatului cu incepere de la ora 19.00.
 

 

Final de stagiune şi la Opera Maghiară din Cluj-Napoca

Opera Maghiară din Cluj-Napoca incheie in această seară Stagiunea 2010-2011, cu un concert de gală intitulată "Vissi d`arte". Programul reuneşte selecţiuni din spectacole semnate de Francesco Cil?a, Umberto Giordano şi Giacomo Puccini, iar in postura de solişti se vor afla artişti ai instituţiei: Orsolya Veress, János Ádám şi Marton Fülöp - intre alţii. La pupitrul dirijoral se vor afla, alternativ, Petre Sbarcea, József Horváth, Zsolt Jankó şi Szabolcs Kulcsár. Regia ii aparţine lui András Kürthy, iar ora de incepere este 18,30.
 

 

Concert simfonic in inchiderea stagiunii 2010-2011 la Filarmonica din Targu Mureş

Inchidere de stagiune şi la Filarmonica din Targu Mureş: concertul simfonic programat in această seară, de la ora 19,00 este alcătuit din selecţiuni ale unor opusuri de Georg Friedrich Händel, Bedrich Smetana şi Richard Wagner, iar la conducerea serii muzicale se va afla dirijorul Franz Lamprecht.
 

 

Concert vocal-simfonic in memoria sopranei Maria Callas, la Filarmonica din Piteşti

Concert vocal-simfonic in memoria sopranei Maria Callas, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti: stagiunea 2010-2011 a Filarmonicii piteştene se incheie in această seară cu un program muzical alcătuit din selecţiuni din spectacole de operă create de Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini şi Charles Gounod. Interpretează: soprana Valetina Naforniţă - caştigătoarea ediţiei din acest an a Concursului BBC "Singers of the World" de la Cardiff, baritonii Mihai Dogotari şi Ştefan Popov - intre alţii. Dirijează Tiberiu Oprea, iar ora de incepere este 19,00. Sunt invitaţi la eveniment Giovanna Lomazzi - fostă asistentă şi prietenă a Mariei Callas, Gianni Tangucci - Directorul artistic al Teatrului Liric "San Carlo" din Napoli, regizorul Giampiero Zazzara şi soprana Laura Niculescu.
 

 

Actualitatea muzicala internationala

Orchestra Naţională Radio concertează in cadrul Festivalului Internaţional de la Varna!

Orchestra Naţională Radio concertează astăzi in cadrul Festivalului Internaţional de vară de la Varna, sub conducerea dirijorală a lui Iurie Florea. Alături de membrii ansamblului se va afla cu acest prilej şi mezzo-soprana Ruxandra Donose - care va interpreta arii din opere cunoscute de Gioacchino Rossini, Georges Bizet şi Camille Saint-Saëns. Pe afiş mai figurează selecţiuni din muzica baletului "Romeo şi Julieta" de Serghei Prokofiev.
 

 

Marian Talabă evoluează pe scena Operei de Stat din Viena

Tenorul Marian Talabă interpretează, pe scena Operei de Stat din Viena, rolul "Tichon" din spectacolul "Katya Kabanova" de Leoš Janáček. Din distribuţia reprezentaţiei conduse de dirijorul Franz Welser-Möst şi regizate de André Engel mai fac parte soprana Janice Watson - interpreta rolului titular, soprana Deborah Polaski - "Kabanicha" şi basul Wolfgang Bankl - in rolul "Dikoj". Spectacolul va mai fi reluat, tot cu Marian Talabă in distribuţie, de două ori in această lună, pe 27 şi 30 iunie.
 

 

Spectacol cu muzică şi poezie, la Institutul Cultural Roman din New York

Institutul Cultural Roman din New York prezintă o seară cu muzică şi poezie, dedicată creaţiei lui Mihai Eminescu şi care va fi oferită, in limba romană, de cunoscutul actor Ion Caramitru. Alături de artist se va afla cu acest prilej şi clarinetistul Aurelian-Octav Popa, care a declarat că propria contribuţie in spectacolul imaginat de Ion Caramitru este "de sorginte simfonică", asemănătoare unei "ferestre către poezie. Nu este o ilustraţie, ci un discurs aparte". Ineditul spectacol se inscrie intr-un turneu ce se derulează in organizarea Institutului Cultural Roman in colaborare cu Ambasada ţării noastre din Washington D.C., capitala Statelor Unite ale Americii.
 

 

Dana Ciocarlie, pe scena Teatrului "Capitôle" din Toulouse

Pianista Dana Ciocarlie evoluează pe scena Teatrului "Capitôle" din Toulouse,in spectacolul "Aventuri, noi aventuri" pe muzică de György Ligeti şi Raymond Murray Schafer. Pe afiş mai figurează şi numele sopranei Jody Pou, mezzo-sopranei Katalin K?rolyi şi al baritonului Paul-Alexandre Dubois.
 

 

Teodor Ilincăi, in rolul "Macduff" la Opera din Hamburg

Opera de Stat din Hamburg prezintă spectacolul "Macbeth" de Giuseppe Verdi, cu tenorul Teodor Ilincăi in rolul "Macduff". La pupitrul dirijoral al reprezentaţiei realizate de regizorul Steven Pimlott se va afla Marcus Bosch, iar in rolurile principale evoluează baritonul Andrzej Dobber - "Macbeth" şi soprana Iano Tamar - "Lady Macbeth".
 

 

Elena Moşuc interpretează, la Torino, rolul "Lucia di Lammermoor"

Soprana Elena Moşuc interpretează rolul titular din spectacolul "Lucia di Lammermoor" de Gaetano Donizetti, programat la Teatrul "Reggio" din Torino. Dirijează Bruno Campanella, iar din distribuţie mai fac parte, alături de muziciana romană, tenorul Francesco Meli - in rolul "Edgardo" şi baritonul Fabio Maria Capitanucci - "Enrico".
 

Vizualizări: 86

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

207 state 

(ultimul: Grenada)

Numar de steaguri: 271

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 35

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2023   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor