altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2015-10-22

Ştiri muzicale din Bucuresti

Recital susţinut de Bogdan Narloch la Sala Radio

Bookmark and Share

La Sala Radio are loc în această seară de 22 octombrie 2015 recitalul susţinut de organistul Bogdan Narloch. Lucrări de Johann Sebastian Bach, Edvard Grieg, Marco Enrico Bossi şi Dale Wood, între alţii, alcătuiesc programul prezentat începând cu ora 19:00. 
Manifestarea este organizată de Radio România în colaborare cu Institutul Polonez Bucureşti. 
 

Christian Badea şi Roxana Constantinescu - protagonişti ai concertului Filarmonicii 'George Enescu'

Bookmark and Share

Christian Badea dirijează cele două concerte ale săptămânii pe care le prezintă Orchestra Filarmonicii "George Enescu" din capitală. Programul cuprinde uvertura operei "La Clemenza di Tito" de Wolfgang Amadeus Mozart, urmând ca momentul solistic să fie semnat de mezzo-soprana Roxana Constantinescu, cea care va interpreta arii din operele semnate de acelaşi compozitor clasic. Simfonia a II-a de Edward Elgar încheie ambele concerte programate pentru ora 19:00 în Sala Mare a Ateneului Român, astăzi şi mâine, 22 şi 23 octombrie 2015. 
 

Recital Antal Zalai - la Institutul Balassi

Bookmark and Share

Violonistul Antal Zalai susţine astăzi, 22 octombrie 2015, un recital găzduit de Institului Balassi din Capitală. Muzicianul, laureat al Concursului Internaţional George Enescu în 2011, va interpreta Partita a II-a în re minor pentru vioară solo de Johann Sebastian Bach, Sonata a III-a op. 27 "Balada" de Eugène Ysaÿe şi Sonata pentru vioară solo de Béla Bartók. Ora de începere este 19:00. 
Antal Zalai va urca şi pe scena Sălii Radio în această săptămână. El va fi mâine solistul Orchestrei Naţionale Radio în Concertul nr. 1 op. 28 în la minor de Karl Goldmark, începând cu ora 19.00. 
 

'Nebunie şi Fantezie' pe scena Muzeului Enescu cu flautistul Matei Ioachimescu

Bookmark and Share

Flautistul Matei Ioachimescu susţine astăzi, 22 octombrie 2015, de la ora 18:00, în Salonul de Muzică al Palatului Cantacuzino, un recital intitulat "Nebunie şi Fantezie". Lucrări semnate de Marin Marais şi Georg Philipp Telemann se vor întâlni cu piese moderne de diverse facturi, de la ethosul compozitoarei Doina Rotaru, la pasiunea tangoului lui Piazzolla sau demonstraţii de virtuozitate în stil blues-rock. 
 

'După-amiezele muzicale Remember Enescu' - un nou recital

Bookmark and Share

Universitatea Naţională de Muzică din Bucureşti şi Fundaţia Culturală "Remember Enescu" din Bucureşti organizează astăzi, 22 octombrie 2015, un recital din seria "După-amiezele muzicale Remember Enescu". Publicul prezent în sala 46C a Universităţii va asculta lucrări ale unor compozitori celebri ca Johann Sebastian Bach, Franz Liszt, Franz Schubert sau Serghei Rachmaniinov în interpretarea unor tineri interpreţi, elevi şi studenţi ai Şcolii Gimnaziale de Arte "Iosif Sava", Colegiului Naţional de Muzică "George Enescu", Liceului de Arte "Marin Sorescu" din Craiova, Colegiului Naţional de Arte "Dinu Lipatti" şi ai Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti. 
Ei vor fi acompaniaţi la pian de Smaranda Ilea şi Olga Babadjan. Manifestarea începe la ora 18:00 
 

Mazurcile lui Chopin şi Skriabin: Dialog cu muzică pentru pian

Bookmark and Share

Publicul este invitat sâmbătă, 24 octombrie 2015, de la 17:00, la un recital susţinut de pianista Andreea Butnaru. Manifestarea are loc în Sala George Enescu a Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti şi stă sub semnul a doi mari compozitori care au excelat în lucrări pentru instrumentul cu claviatură - Frederic Chopin şi Alexandr Skriabin. 
Pianista Andreea Butnaru va cânta şi va povesti despre simbolică şi despre cei doi creatori, precum şi despre esenţele muzicale pe care le presupune genul mazurcii. La final, publicul va putea adresa întrebări, pe marginea temelor prezentate. 
 

Ştiri muzicale din ţară

'Vioara lui George Enescu la sate' - primul recital din cea de-a patra ediţie

Bookmark and Share

Astăzi, 22 octombrie 2015, începe cea de-a patra ediţie a turneului "Vioara lui George Enescu la sate". Gabriel Croitoru cântă pe vioara care i-a aparţinut lui George Enescu, instrument construit în anul 1730 de celebrul lutier Giuseppe Guarneri. Alături Gabriel Croitoru, pianistul Horia Mihail, doi muzicieni care vor putea fi ascultaţi în sate din judeţele Cluj, Braşov, Suceava şi Olt, dar şi, în finalul turneului, la Sala Radio şi la Teatrelli din Bucureşti. Prima manifestare, cea din această seară, are loc la Casa de Cultură din comuna Viișoara, judeţul Cluj. Recitalul susţinut de Gabriel Croitoru şi pianistul Horia Mihail începe la ora 18:00. 


 

Luiza Borac pe scena Filarmonicii din Piteşti

Bookmark and Share

Partitura solistică a Concertului nr. 25 KV 503 în Do major pentru pian și orchestră de Wolfgang Amadeus Mozart va fi interpretată în această seară de 22 octombrie 2015 de către Luiza Borac. Seara muzicală din cadrul stagiunii Filarmonicii din Piteşti este completată de două lucrări semnate de Ludwig van Beethoven - Uvertura "Coriolan" şi Simfonia a VIII-a op. 93 în Fa major, interpretate de ansamblul simfonic al instituţiei dirijat, începând cu ora 19:00, de Theo Wolters. Concertul are loc la Casa de Cultură a Sindicatelor din Piteşti. 
 

Valeriy Sokolov este solistul Filarmonicii din Târgu Mureş

Bookmark and Share

Valeriy Sokolov este astăzi, 22 octombrie 2015, solistul Orchestrei Filarmonicii din Târgu-Mureş. El va interpreta alături de ansamblul amintit Concertul nr. 1 op. 26 în sol minor de Max Bruch şi Concertul op. 77 în Re major de Johannes Brahms, ambele pentru vioară şi orchestră. Programul, dirijat începând cu ora 19:00 de Pablo Boggiano, va fi completat de Uvertura "Egmont" de Ludwig van Beethoven. Locul de desfăşurare - Sala Mare a Palatului Culturii din Târgu Mureş. 
 

Festivalul Internaţional de Chitară Timişoara - prima zi

Bookmark and Share

Începând de astăzi, 22 octombrie 2015 şi până în 25 octombrie se va desfăşura prima ediție a Festivalului Internaţional de Chitară Timişoara. În cadrul evenimentului vor avea loc cursuri de măiestrie, conferințe, recitaluri și concerte găzduite de Sala Capitol a Filarmonicii „Banatul” și Sala „Orpheum” a Facultății de Muzică și Teatru. 
În programul primei zile figurează conferința “Eduard Pamfil și chitara în România”, cu începere de la ora 16:00, în Sala "Orpheum", iar de la ora 19:00, în Sala Capitol, au loc recitalurile oferite de duoul format din chitariştii Daniel Castravete şi Lucian Naste, respectiv Ansamblul Melos - adică violonistul Titus Flueraş şi chitaristul Constantin Andrei. 
 

Câştigatorii ediţiei 2015 a Festivalului Internaţional de Jazz 'Johnny Răducanu' de la Brăila

Bookmark and Share

Au fost desemnați câștigătorii celei de-a treia ediții a Festivalului Internaţional de Jazz "Johnny Răducanu". Saxofonistul Paolo Recchia din Italia a primit Trofeul "Johnny Raducanu", la categoria cel mai bun solist vocal câştigătoare a fost Ana Cristina Leonte din România, cea mai bună formaţie - grupul "Logo3o" din Bulgaria, cel mai bun solist instrumentist - chitaristul Sergey Chashkin din Rusia , în timp ce premiul pentru cel mai promiţător tânăr interpret a revenit grupului "The Twisters", reprezentând România-Moldova. Din juriu au făcut parte Ionel Tudor, Michael Creţu, Mircea Tiberian, Florian Lungu, Alex Simu, Alex Revenco şi Cornel Cristei. 
 

Continuă Festivalul de Jazz de la Sibiu

Bookmark and Share

Niccolò Faraci Quartet şi Vein Trio vor evolua astăzi, 22 octombrie 2015, în cadrul Festivalului de Jazz de la Sibiu. Pianistul Michael Arbenz, basistul Thomas Lahns şi Florian Arbenz – percuţie vor deschide cea de-a patra seară muzicală a Festivalului, pe scena Teatrului GONG, de la ora 19:00; urmând ca de la ora 21:00, pe aceeaşi scenă să urce basistul Niccolò Faraci şi membrii ansamblului său: Achille Succi – saxofon şi clarinet, pianistul Lorenzo Paesani şi percuţionistul Gianluca Brugnano. Festivalul de Jazz de la Sibiu se desfăşoară până duminică, 25 octombrie. 
 

Gaudeamus Quartet - la Filarmonica din Braşov

Bookmark and Share

La Filarmonica din Braşov are loc în această seară de 22 octombrie 2015 recitalul susţinut de Cvartetul "Gaudeamus". Prima lucrare interpretată de violoniştii Lucia Neagoe şi Raluca Irimia, Leona Varvarichi - violă şi violoncelistul Ştefan Neagoe este Cvartetul op. 29 în la minor de Franz Schubert, urmat de Cvintetul cu pian op. 36 în fa minor de Johannes Brahms. Această a doua partitură va fi interpretată cu participarea pianistului Andrei Licareţ. Manifestarea este programată pentru ora 19:00, în Sala Patria. 
 

Concert de muzică tradiţională românească în Festivalul 'Toamna Muzicală Clujeană'

Bookmark and Share

Ediţia cu numărul 49 a Festivalului Internaţional "Toamna Muzicală Clujeană" continuă astăzi, 22 octombrie 2015, cu o manifestare dedicată muzicii tradiţionale româneşti. Ansamblul vocal-instrumental al Academiei de Muzică "Gheorghe Dima" va interpreta un program alcătuit din Baladă şi dans de György Ligeti, Melodii de colinde româneşti pentru pian, selecţiuni din cele 44 de Duouri pentru două viori şi Jocuri poporale româneşti pentru vioară şi pian - acestea din urmă semnate de Béla Bartok. Recitalul are loc la Muzeul Etnografic al Transilvaniei, începând cu ora 19:00. 
 

Alexandre Myrat este dirijorul Filarmoncii Sibiu

Bookmark and Share

Uvertura operei "Fidelio" şi Concertul nr. 3 op. 37 în do minor pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven şi Simfonia a VI-a op. 60 în Re major de Antonín Dvořák sunt lucrările care alcătuiesc programul concertului din această seară de 22 octombrie 2015, de la Filarmonica din Sibiu. Dirijorul ansamblului va fi Alexandre Myrat, iar publicul prezent în Sala Thalia, începând cu ora 19:00, are ocazia de a o urmări în postură solistică pe pianista Ilinca Dumitrescu. 

Vizualizări: 55

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor