altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2013-12-21

Ştiri muzicale din Bucuresti

Corul 'Preludiu' - concert de colinde la Ateneul Român

Ziua de luni, 23 decembrie 2013, vă aşteaptă la Ateneul Român cu un concert extraordinar de colinde susţinut de Corul de Cameră «Preludiu» condus de dirijorul Voicu Enăchescu. Membrii ansamblului coral vor urca la ora 19.00 pe scena instituţiei bucureştene pentru a da glas cântărilor tradiţionale specifice acestei perioade a anului. Radio România Muzical aduce armonia Sărbătorilor în casele dumneavoastră, astfel că dacă nu reuşiţi să ajungeţi la concertul de la Ateneul Român, trebui să ştiţi că el va fi transmis în direct pe frecvenţele noastre.

  
 

La Opera Naţională Bucureşti agenda evenimentelor de astăzi, 21 decembrie 2013 cuprinde două manifestări

De la ora 16.00 este programat un spectacol intitulat « Crăciunul copiilor ». Acesta va avea loc în Foaierul Operei Naţionale Bucureşti şi reuneşte muzică, poezie sacră şi profană, dar şi momente coregrafice. Spectacolul prilejuieşte participarea unor artişti precum interpreţii vocali Adriana Dumitriu, Sorana Negrea, Alexandru Zadacenko şi Irina Bălţat, printre alţii, dar şi a actorilor Ioana Chiriac, Tudor Morgovan şi Victoria Radu. De asemenea, în faţa publicului vor apărea balerinii Adina Manta, Lorena Negrea, Bogdan Plopeanu şi Andrei Nicolae. La pian acompaniază Lidia Butnariu şi Eugenia Ştirbu.

Atmosfera de Crăciun se prelungeşte la Opera Naţională Bucureşti cu spectacolul de balet "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski, programat pentru ora 19.00. Baletul va prilejui apariţia pe scenă a balerinilor Cristina Dijmaru - "Clara", Vlad Toader - "Spărgătorul" şi Antoanel Oprescu - "Drossenmayer", printre alţii. Regia şi coregrafia spectacolului sunt semnate de Alexa Mezincescu iar conducerea dirijorală îi revine lui Iurie Florea.


 

'Frumoasa din pădurea adormită' de la Moscova, la Bucureşti

Continuă, la Grand Cinema Digiplex, proiecţiile unor spectacole de la cele mai faimose teatre lirice din lume: mâine, 22 decembrie 2013, veţi putea urmări înregistrarea spectacolului "Frumoasa din pădurea adormită" de Piotr Ilici Ceaikovski, o producţie a Teatrului Mare din Moscova. Poveştii i-au dat viaţă balerinii Andrei Sitnikov, Maria Zharkova, Evgenia Obraztsova, Semyon Chudin şi Alexei Loparevich, printre alţii, toţi solişti ai celebrei instituţii moscovite. Proiecţia este programată să înceapă de la ora 18.00. 
 

Tiberiu Soare. Răzvan Stoica şi Andreea Stoica - într-un concert de Anul Nou

Anul 2014 începe sub auspiciile muzicii la Teatrul Odeon, printr-un concert extraordinar care îi aduce pe scenă în data de 4 ianuarie 2014 pe dirijorul Tiberiu Soare şi pe violonistul Răzvan Stoica, câştigător al Concursului Internaţional "New Talents" de la Bratislava, unde a participat la propunerea postului Radio România Muzical. Răzvan Stoica va interpreta ciclul de concerte "Anotimpurile" de Antonio Vivaldi. Programul este întregit de "Anotimpurile" de Astor Piazzolla, care se vor bucura de prezenţa în postură solistică a pianistei Andreea Stoica. Celor doi solişti le va fi alături Orchestra Silvestri, începând cu ora 19.00. 
 

Un nou stream on demand pe site-ul RRM

- Din 18 decembrie 2013, Radio România Muzical vă oferă un nou stream on demand, intitulat For Beginners. Un playlist generos a fost pregătit pentru cei care fac primii paşi în lumea muzicii clasice: lucrări dintre cele mai cunoscute, în interpretări prestigioase. De la Mica Serenadă de Mozart la lucrările lui Einaudi, un univers muzical foarte accesibil, într-o curgere continuă - pentru că ştim că ne ascultaţi lucrând, de exemplu, la calculator. Stream-ul on demand For Beginnerseste, aşadar, o posibilitate de familiarizare cu cele mai importante opusuri ale muzicii clasice, dar şi o oportunitate a a avea acces oricând la un ambient sonor de calitate.


 

Stagiunea Perpetuă la cafeneaua La Muzeu

Stagiunea Perpetuă vă aduce la Cafeneaua de la Muzeul Literaturii Române un nou recital organizat în colaborare cu Asociaţia Kitarodia. Astăzi, 21 decembrie 2013, îi veţi putea urmări pe actorul Ionuţ Achivioaie şi pe chitaristul Maxim Belciug într-un recital de muzică şi poezie. Organizatorii vă invită la « O seară eclectică, cu pilde, catrene şi poeme, presărate în acorduri de chitară, care îi aduce împreună pe François Villon, Ion Pribeagu, Julio Cortázar, Johann Sebastian Bach, Domenico Scarlatti şi alţii, la care poate nici nu v-aţi gândi. ». Spectacolul se intitulează « Melopoesis » şi este aşadar găzduit de Cafeneaua « La Muzeu » situată pe Bd. Dacia, lângă Muzeul Literaturii Române. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Paula Seling, Hector Lopez şi Florin Estefan - în concert la Cluj

Opera Română din Cluj-Napoca vă propune astăzi, 21 decembrie 2013, un concert de colinde care aduce pe scena instituţiei câţiva invitaţi speciali: Paula Seling, Hector Lopez şi Florin Estefan. Sub genericul "Stele de Crăciun", aveţi ocazia să ascultaţi o selecţie de cântece de sezon. Participă Corul şi Orchestra Operei Române din Cluj, Corul de copii "Junior VIP" al Liceului "Sigismund Toduţă", dar şi grupul coregrafic "Divertimento" al Liceului de Coregrafie şi Artă Dramatică "Octavian Stroia". Toate acestea sub conducerea dirijorală a lui Flavius Filip într-un spectacol a cărui regfie artistică este semnată de Marius Vlad Budoiu. Ora de începere - 18.30.   
 

Spectacol de Crăciun la Opera din Braşov

Spectacol de Crăciun şi la Opera din Braşov astăzi, 21 decembrie 2013 de la ora 18.30. Şi braşovenii vor putea asculta cântări de sezon în interpretarea unor artişti precum Ozana Barabancea, Adrian Daminescu şi Ana Donose. Îşi dau concursul Orchestra, Corul şi Corpul de balet aparţinând de instituţia lirică braşoveană, dar şi trupa de cabaret "Rising Sun" şi corul de copii "Unison" pregătit de George Dumitraşcu. Dirijează Traian Ichim. 
 

Crăciunul cu Filarmonica din Iaşi

Atmosfera festivă de sărbători se face simţită şi la Iaşi, unde astăzi, 21 decembrie 2013, are loc la Palas Mall un concert de Crăciun; alături de Filarmonica ieşeană se va afla în postură dirijorală şi solistică Adrian Petrescu. Participă Ciprian Ciotloş la orgă, dar şi un grup de elevi al Liceului "Octav Băncilă" din Iaşi pregătit de prof. Petronela Dârţu. Ora de începere - 19.00. 
 

Concert-evaluare la Oradea

Ziua de sâmbătă, 21 decembrie 2013 este una specială pentru Filarmonica din Oradea nu doar datorită concertului de Crăciun pe care îl susţine ansamblul de suflători al instituţiei, ci şi datorită faptului că evenimentul va fi urmărit de o comisie internaţională de evaluare, invitată special pentru a verifica nivelul muzicienilor. Rezultatele acestei evaluări au o importanţă semnificativă asupra viitorului Filarmonicii orădene, care va beneficia de o dechidere internaţională deloc de neglijat în cazul în care va reuşi să îi cucerească pe membrii juriului. Repertoriul este alcătuit din lucrări specifice acestei perioade a anului, menite în acelaşi timp să pună în valoare ansamblul orchestral. Concertul începe la ora 18.00 şi este găzduit de sala "Enescu-Bartok" din Oradea. 
 

Copncert de Crăciun şi la Craiova

După două seri cu muzică de Crăciun, Filarmonica "Oltenia" din Craiova este pregătită astăzi, 21 decembrie 2013, să reia programul la cererea publicului. Astfel craiovenii vor putea reasculta piesele de Crăciun interpretate de orchestra craioveană cu concursul Coralei aparţinând aceleiaşi instituţii. Toate acestea sub bagheta dirijorală a lui Diodor Nicoară. Ora de începere: 19,00.


 

Actualitatea internaţională

Baritonul George Petean - pe scena Operei din Strasbourg

George Petean dă viaţă personajului principal din "Rigoletto" de Giuseppe Verdi, pe scena Operei din Strasbourg. Artistul român va împărţi scena cu nume precum Dmytro Popov «Ducele de Mantua» şi Nathalie Manfrino "Gilda", într-o producţie montată de Robert Carsten şi dirijată de Paolo Carignani. Spectacolul în care evoluează artistul român va mai fi reluat încă o dată până la finele anului 2013 pe scena teatrului liric din Strasbourg.

Vizualizări: 49

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor