altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2013-04-02

Ştiri muzicale din Bucuresti

`Cuerdas del alma`

La Ateneul Român, astăzi, 2 aprilie 2013, începând cu ora 19.00, în Sala Mare, Juan Manuel Canizares propune recitalul de chitară flamenco intitulat "Cuerdas del alma" - "Corzile sufletului", organizat de Institutul Cervantes din Bucureşti. Dintre lucrările care se regăsesc în programul lui Juan Manuel Canizares - compoziţii proprii - amintim "El Abismo", "Lejana", "Collar de Perlas", "Como dos Ninos" şi "Aroma de Libertad". Câştigător al Premiului Naţional de Chitară, în 1982 şi al Premiului pentru Muzică, în 2008, acordate în Spania, Juan Manuel de Canizares este profesor de chitară flamenco la Şcoala Superioară de Muzică a Cataloniei şi a colaborat de-a lungul anilor cu personalităţi din sfera genului dar şi jazzului, între care Al DiMeola şi Paco de Lucia. În 2011 Canizares a cântat partitura solistică a Concertului din Aranjuez de Joaquin Rodrigo la Madrid, alături de Orchestra Filarmonicii din Berlin condusă de Sir Simon Rattle. 
 

Concert de jazz în Sala Mică a Ateneului Român

În Sala Mică a Ateneului Român, sub genericul « Stagiunea de Marţi seara » este programat un concert de jazz ce va fi susţinut de formaţia condusă de vocalista Irina Sârbu şi de invitaţii acesteia, saxofonistul Dan Ioniţă, pianistul Andrei Tudor, chitaristul Alex Man şi violoncelistul Adrian Naidin. Publicul se va putea reîntâlni cu teme semnate de Duke Ellington, Paul Desmond, Bern Bernie şi Antonio Carlos Jobim. Ora de începere, 19.00.


 

`Classic meets Jazz` vineri, 5 aprilie 2013, la Sala Radio

"Classic meets Jazz" se intitulează concertul care va avea loc vineri, 5 aprilie 2013, la Sala Radio din Bucureşti, eveniment ce-l va aduce la conducerea Orchestrei Naţionale Radio pe maestrul Sabin Pautza, care în 8 februarie a împlinit vârsta de 70 de ani. Solişti: saxofonistul Nicolas Simion, unul dintre cei mai apreciaţi muzicieni români pe terenul jazzului, şi pianistul grec Antonis Anissegos, cu o activitate susţinută în zona muzicii contemporane şi a jazzului. Programul serii va cuprinde  "Poemul pentru Jancsy Korossy" de Nicolas Simion, Concertul pentru pian şi orchestră de Nicolae Coman, Bassklavier - Concert pentru clarinet bas, pian şi orchestră şi Antifonii de Richard Oschanitzky. Concertul de vineri, 5 aprilie, începe la ora 19.00 şi poate fi ascultat în direct la Radio România Muzical. 
 

`Frumoasa din pădurea adormită` la Opera Comică pentru Copii

La Opera Comică pentru Copii poate fi urmărit şi astăzi, 2 aprilie 2013, baletul "Frumoasa din pădurea adormită" în regia şi coregrafia lui Mihai Babuşka. Spectacolul are reprezentaţii în fiecare zi, până în data de 5 aprilie, de la orele 11.00 şi 13.00, fiind reluat începând cu 15 aprilie, în zilele de luni şi marţi ale lunii. Din distribuţia acestei noi producţii fac parte Alice Birjovanu, Alexa Corneanu, Andreea Soare, Claudia Iagăr şi A^^ndy Ardelean. Coloana sonoră este asigurată de Alexandru Istrate, care a realizat un colaj atractiv între muzica lui Piotr Ilici Ceaikovski şi banda sonoră a filmului de animaţie "Frumoasa din pădurea adormită" semnat de Walt Disney. 
 

Violoncelistul Razvan Suma si formatia rock `Viţa de Vie`

Violoncelistul Răzvan Suma, unul dintre cei mai activi tineri muzicieni români, se pregăteşte pentru o inedită colaborare cu formaţia rock "Viţa de Vie". Este vorba despre concertul ce va avea loc luni, 8 aprilie 2013, la Teatrul Naţional Bucureşti. Cu acel prilej, "Viţa de Vie" îşi va lansa noul album acustic, invitatul special al serii fiind violoncelistul Răzvan Suma. "Dacă este ceva ce marchează drumul meu prin muzică aceasta este dorinţa permanentă de deschidere, de experienţe noi. Colaborarea cu Viţa de Vie este o bucurie şi o ocazie de a mărturisi publicului că nu cred că există genuri muzicale care trebuie ţinute în nişte sertare bine definite; cred că stilurile şi instrumentele de orice fel pot face un superb mariaj în slujba muzicii de calitate dacă povestea pe care o spunem prin note e sinceră şi emoţionează." - a declarat Răzvan Suma cu privire la această colaborare. ACUSTIC - albumul cu numărul opt al formaţiei Viţa de vie, propune o reinventare a sonorităţilor cu care s-a obişnuit publicul, cele mai apreciate piese apărute în 16 ani fiind reorchestrate într-un stil ce merge uneori până la clasic, jazz sau bossa-nova.


 

Ştiri muzicale din ţară

Programe speciale de vizitare a Bisericii Negre

Cu ocazia programului national "Să ştii mai multe, să fii mai bun!", de astăzi şi până în 5 aprilie 2013, Biserica Evanghelică din România - Parohia Braşov, pune la dispoziţia profesorilor şi elevilor un program special de vizitare şi ghidaje în Biserica Neagră. Până vineri, programul de vizitare va fi prelungit până la ora 19.00 iar în zilele de marţi, miercuri şi joi, de la orele 12.00 şi 12.20, organiştii Bisericii Negre vor oferi scurte recitaluri la orga Buchholz, pentru grupurile care se vor afla în incinta bisericii în acest interval. 
 

Truneul `Pianul călător` la Piteşti

Continuă astăzi, 2 aprilie 2013, cea de-a treia ediţie a turneului "Pianul călător", pe care îl efectuează Horia Mihail, solist-concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio. Recitalul zilei are loc la Casa de Cultură din Piteşti. Horia Mihail va interpreta trei celebre sonate din creaţia lui Ludwig van Beethoven: Patetica, Sonata lunii şi Appassionata. Recitalul începe la ora 19.00. 
 

Recital de muzică de cameră la Timişoara

Un recital de muzică de cameră este găzduit astăzi, 2 aprilie 2013, de Sala Capitol a Filarmonicii "Banatul" din Timişoara, de la ora 19.00. Clarinetistul Cristian Miclea, violonista Ortensia Miclea şi pianista Adriana Dogariu vor interpreta triouri semnate de Aram Haciaturian, Edward Manukyan şi Alexander Arutiunian. 
 

Actualitatea internaţională

Remus Azoiţei în juriul Concursului `Whitgift`

Trei tineri muzicieni vor avea şansa de a câştiga câte o bursă în valoare de 150 000 de lire sterline şi oportunitatea de a evolua alături de Orchestra Filarmonică Regală şi de Orchestra de Cameră Whitgift din Marea Britanie, în urma Concursului Internaţional "Whitgift ». Competiţia se adresează doar celor care cântă la instrumente cu coarde, pe 3 categorii de vârstă: 12 - 13 ani, 14 - 15 ani şi 16 - 17 ani. Concursul este deschis în prezent doar băieţilor, iar doritorii sunt invitaţi să trimită până în data de 1 mai inclusiv, un videoclip încărcat pe YouTube cu ei înşişi interpretând o piesă la alegere şi o scurtă prezentare a programului. Câştigătorii vor fi aleşi de un juriu compus din Rosana Whitfield, directorul pentru dezvoltare artistică al Şcolii Whitgift din Londra, Philip Winter, directorul departamentului «Orchestră » al instituţiei, violonistul Remus Azoiţei, profesor la Academia Regală de Muzică din Londra, violoncelistul Guy Johnston, deţinător al premiului BBC « Tînărul Muzician al Anului » în 2000, Jessica Duchen, romancier şi jurnalist şi un membru din cadrul orchestrei şi un membru desemnat de Filarmonicii Regale din Londra. Candidaţii selectaţi vor interpreta un studiu, o sonată clasică şi un studiu de virtuozitate, în finală urmând să interpreteze prima parte dintr-un concert la alegere. Câştigătorii vor fi anunţaţi în cadrul unui concert special de gală, pe 3 iulie 2013 şi vor începe studiul la Whitgift în anul academic 2013-2014.

                                                                                                                                                                                       Ioana Marghita

Vizualizări: 30

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

209 state 

(ultimul: Eswatini)

Numar de steaguri: 273

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 33

1 stat are peste 700,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 50,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

4 state are peste 10.000 clickuri (Franta, UngariaSpania,, Marea Britanie,)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia,  Canada,  )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

20 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4.ANTICARIAT UNU

https://www.anticariat-unu.ro/wishlist

5. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

6. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

7. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

8. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. LIBRĂRIILE:NET

https://www.librariileonline.ro/carti/literatura--i1678?filtru=2-452

11. LIBRĂRIE: NET

https://www.librarie.net/cautare-rezultate.php?&page=2&t=opere+fundamentale&sort=top

12.CONTRAMUNDUM

https://contramundum.ro/cart/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15.OKAZII

https://www.okazii.ro/cart?step=0&tr_buyerid=6092150

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT URSU

https://anticariat-ursu.ro/index.php?route=common/home

19.EDITURA TEORA - UNIVERSITAS

http://www.teora.ro/cgi-bin/teora/romania/mbshop.cgi?database=09&action=view_product&productID=%20889&category=01

20. EDITURA SPANDUGINO

https://edituraspandugino.ro/

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23.LIBREX

https://www.librex.ro/search/editura+polirom/?q=editura+polirom

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/carti-la-preturi-sub-10-lei/filtre/edituri/polirom/

25. LIBRIS

https://www.libris.ro/account/myWishlist

26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.IDEEA EUROPEANĂ

https://www.ideeaeuropeana.ro/colectie/opere-fundamentale/

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

32. F.N.S.A

https://www.fnsa.ro/products/4546-dimitrie_cantemir_despre_numele_moldaviei.html

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24, 2021.

© 2024   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor