altmarius

cultură şi spiritualitate

Infobuletin Muzical

Astăzi : 2013-12-19

Ştiri muzicale din Bucuresti

Două spectacole la ONB

Opera Naţională Bucureşti prezintă în 19 decembrie 2013 două spectacole. La ora 11 începe reprezentaţia cu "Hänsel şi Gretel" de Engelbert Humperdinck, pe care o dirijează Vlad Conta. În cele două roluri titulare - mezzo-soprana Maria Jinga şi soprana Mihaela Stanciu. Seara, Iurie Florea dirijează Orchestra şi ansamblul coregrafic ale Operei bucureştene în baletul "Spărgătorul de nuci" de Piotr Ilici Ceaikovski. Din distribuţie fac parte Oana Babuşka, Vlad Toader, Raul Oprea, Lucas Campbell. Spectacolul începe la ora 19,00. 
 

Concert Verdi - Wagner la Ateneul Român

Corul pregătit de Iosif Ion Prunner şi Orchestra Filarmonicii George Enescu susţin în 19 şi 20 decembrie 2013 concerte în care prezintă selecţiuni din creaţia a doi dintre compozitorii aniversaţi în acest an. Dirijează maestrul Horia Andreescu iar publicul poate asculta coruri din opere de Giuseppe Verdi şi lucrarea orchestrală "Inelul Nibelungului", un colaj din cele mai importante momente ale tetralogiei wagneriene realizat de Henk de Vlieger, percuţionist în Orchestra Filarmonică Radio Olandeză. Ora de începere - 19,00.


 

Recital Mihai Măniceanu în Aula Palatului Cantacuzino

În 19 decembrie 2103, pianistul Mihai Măniceanu este invitat să susţină în recital în Aula Palatului Cantacuzino. Muzicianul interpretează exclusiv lucrări româneşti - semnate Aurel Stroe, Dan Dediu, Cristian Lolea sau Diana Rotaru, precum şi compoziţii proprii. Recitalul începe la ora 18,00. 
 

Ştiri muzicale din ţară

Horia Mihail cântă pentru publicul din Târgu Mureş

În 19 decembrie 2013, Horia Mihail este solistul Orchestrei Filarmonicii din Târgu Mureş în Concertul nr. 2 în Si bemol major pentru pian şi orchestră de Ludwig van Beethoven. În partea a doua a serii, Ménesi Gergely dirijează Oratoriul de Crăciun de Heinrich Schütz, cu soprana Trózner Kincső, tenorul Szabó Levente şi basul Buta Árpád solişti. Participă Corul Filarmonicii din Târgu Mureş alături de organista Molnár Tünde. Concertul începe la ora 19,00. 
 

Gală de balet la Iaşi

La Opera Naţională Română din Iaşi este programată în 19 decembrie 2013 o gală extraordinară de balet. Soliştii şi ansamblul coregrafic evoluează într-un spectacol de dans de la clasic până la modern, care vă este propus cu începere de la ora 18,30


 

Muzică simfonică de Crăciun la Braşov

Concert de Crăciun astăzi, 19 decembrie 2013, în interpretarea Orchestrei Filarmonicii din Braşov: sub conducerea lui Constantin Martinez Ortis din Spania, vă aşteaptă cu un program de lucrări celebre dedicate acestei sărbători. Invitată este vocalista Anca Pârlea. Concertul are loc de la ora 19,00 şi se reia mâine, tot la Sala Patria din Braşov, de la aceeaşi oră.


 

Colinde la Filarmonica din Craiova

La Filarmonica din Craiova ascultaţi în această seară de 19 decembrie 2013 colinde, în versiunea Coralei Academice a instituţiei. Diodor Nicoară din Timişoara se află la pupitru şi va dirija câteva din cele mai cunoscute cântece de Crăciun din repertoriul românesc. Solişti - soprana Olga Sain, tenorul Cristian Radina, başii Florin Neagoe şi Ştefan Bonk. Ora de începere este 19,00 - programul este prezentat la Filarmonica din Craiova şi mâine.


 

Muzică de Crăciun pentru cor la Iaşi

Corul Academic "Gavriil Musicescu" al Filarmonicii din Iaşi cântă în 19 decembrie 2013 un concert de colinde. Sub conducerea lui Doru Morariu, poate fi ascultat la Palas Mall din oraş, începând cu ora 19,00.


 

Concert de Crăciun la Piteşti

Filarmonica din Piteşti a pregătit în 19 decembrie 2013 o seară de Crăciun, cu muzică de Sabin Păutza, Leroy Anderson, Theodor Grigoriu, Giacomo Puccini, Charles Gounod. Soprana Irina Iordăchescu este solista concertului dirijat, cu începere de la ora 19,00, de Mihail Ştefănescu.


 

Liszt şi Verdi la Oradea

Pad Zoltan din Ungaria conduce în 19 decembrie 2013 Corul şi Orchestra Filarmonicii din Oradea ca şi formaţia invitată în acest concert, Corul Kodaly din Debreţin, sub îndrumarea muzicianului dirijor. În program - Oratoriul de Crăciun de Franz Liszt, cu participarea tenorului Nicolae Bejan şi a sopranei Szerelem Csilla din Ungaria precum şi Patru piese sacre de Giuseppe Verdi. Concertul începe la ora 19,00. 
 

Actualitatea internaţională

George Petean, din nou 'Rigoletto' la Strassbourg

Rolul titular din opera "Rigoletto" de Giuseppe Verdi este interpretat astăzi, 19 decembrie 2013, la Opera din Strassbourg, de baritonul George Petean. Decorurile şi costumele spectacolului sunt semnate Radu şi Miruna Boruzescu, iar la pupitru se află Paolo Carignani. Reprezentaţia este programată şi pentru seara de 21 decembrie. 
 

Irina Lungu astăzi la Verona

În 19 decembrie 2013, soprana Irina Lungu cântă în opera "Don Pasquale" de Gaetano Donizetti, la Teatrul Filarmonic din Verona. Artista joacă rolul "Norina" în ultima sa prezenţă pentru 2013 la Verona cu acest titlu al lui Donizetti.


 

Cronică "Oedipe" de Enescu la Opera din Frankfurt

Numărul montărilor internaţionale ale capodoperei lirice enesciene "Oedipe" s-a mărit, din 8 decembrie 2013, cu cea propusă de Opera din Frankfurt.  Este subiectul cronicii pe care Monika Ritterhaus o semnează pentru The New York Times, şi din care reţinem:  „Producţia aparţine regizorului veteran Hans Neuenfels, ale cărui montări radicale i-au înfuriat pe mulţi amatori de operă tradiţionalişti. În cazul lui 'Oedip', controversa provine nu din felul în care montată operă, ci din ceea ce el şi dirijorul Alexaneder Liebreich au decis să omită. Este vorba de întregul Act 4, cu o durată de 30 de minute, care încheie opera pe o notă optimistă. Spectatorii vor fi astfel privaţi de momentul mântuirii 'creştine' a unui Oedip bătrân, aflat pe moarte, după nenorocirile pe care soarta i le-a adus de-a lungul vieţii.

 Regizorii sunt, uneori, prea preocupaţi de presupusa problemă a unui final fericit pentru operele serioase. Şi, cu toate acestea, nu se poate nega forţa unui final cu imaginea lui Oedip, cu faţa însângerată, după ce şi-a scos ochii, care se confruntă cu izgonirea din Teba şi cu o existenţă nomadă alături de fiica sa Antigona, singurul său companion. Pe de altă parte, Neuenfels  cu siguranţă nu şi-a pierdut capacitatea de a şoca.

 Un alt detaliu discutabil implică includerea unui arheolog din zilele noastre, care inspectează Teba la începutul operei şi, mai târziu, este transformat în Oedip. Liebreich dirijează o reprezentaţie de o intensitate concentrată, jucată cu convingere. Respectând dorinţa lui Enescu, aceea ca publicul să înţeleagă textul, 'Oedipe' este tradusă în germană din originalul în limba franceză, facilitând astfel accesul publicului din Frankfurt la forţa acestei lucrări importante, notează Monika Ritterhaus.  

Simona Mihai joacă în "Carmen" la Covent Garden

Bookmark and Share

La Opera Regală Covent Garden din Londra, în 19 decembrie 2013, soprana Simona Mihai dă viaţă rolului "Frasquita" din "Carmen" de Georges Bizet. Mezzo-soprana Anita Rachvelishvili şi tenorul Roberto Alagna sunt protagonişti, sub conducerea dirijorală a lui Daniel Oren. Simona Mihai cântă pe scena operei londoneze şi sâmbătă, 21 decembrie.


 

La Berlin evoluează Adrian Sâmpetrean

Basul Adrian Sâmpetrean întruchipează şi astăzi, 19 decembrie 2013, personajul "Ferrando" din "Trubadurul" de Giuseppe Verdi, la Opera de Stat din Berlin. Muzicianul îi are alături pe soprana Anna Netrebko şi pe tenorul Placido Domingo într-o reprezentaţie cu Daniel Barenboim la pupitru. Ultimul spectacol "Trubadurul" jucat în această stagiune la Berlin va avea loc în 22 decembrie 2013.


 

Distribuţie cu prezenţe româneşti la Teatrul din Duisburg

Artişti români la Teatrul din Duisburg, în 19 decembrie 2013: partitura lui "Tamino" din opera "Flautul fermecat" de Wolfgang Amadeus Mozart este interpretată de tenorul Ovidiu Purcel, iar rolul "Papagena", de soprana Luiza Fatyol. Cu aceşti doi muzicieni pe scenă, opera lui Mozart se reia în ziua de Crăciun.


 

Irina Marinaş cântă la Koblenz

În 19 decembrie 2013, soprana Irina Marinaş este "Rosalinda" în opereta "Liliacul" de Johann Strauss-fiul, la Teatrul din Koblenz. Artista română mai susţine acest rol de încă două ori până la finalul lui 2013, în datele de 26 şi 31 decembrie.

Vizualizări: 105

Adaugă un comentariu

Pentru a putea adăuga comentarii trebuie să fii membru al altmarius !

Alătură-te reţelei altmarius

STATISTICI

Free counters!
Din 15 iunie 2009

200 state 

(ultimul: Micronesia)

Numar de steaguri: 264

Record vizitatori:    8,782 (3.04.2011)

Record clickuri:

 16,676 (3.04.2011)

Steaguri lipsa: 42

1 stat are peste 660,000 clickuri (Romania)

1 stat are peste 100.000 clickuri (USA)

1 stat are peste 40,000 clickuri (Moldova)

2 state au peste 20,000  clickuri (Italia,  Germania)

1 stat are peste 10.000 clickuri (Franta)

6 state au peste 5.000 clickuri (Olanda, Belgia, Marea Britanie, Canada, UngariaSpania )

10 state au peste 1,000 clickuri (Polonia, Rusia,  Australia, IrlandaIsraelGreciaElvetia ,  Brazilia, Suedia, Austria)

50 state au peste 100 clickuri

16 state au un click

Website seo score
Powered by WebStatsDomain

DE URMĂRIT

1.EDITURA HOFFMAN

https://www.editurahoffman.ro/

2. EDITURA ISTROS

https://www.muzeulbrailei.ro/editura-istros/

3.EDITURA UNIVERSITATII CUZA - IASI

https://www.editura.uaic.ro/produse/editura/ultimele-aparitii/1

4. PRINTRE CARTI

http://www.printrecarti.ro/

5. ANTICARIAT ALBERT

http://anticariatalbert.com/

6. ANTICARIAT ODIN 

http://anticariat-odin.ro/

7. TARGUL CARTII

http://www.targulcartii.ro/

8. MAGAZINUL DE CARTE

http://www.magazinul-de-carte.ro/

9. ANTICARIAT PLUS

http://www.anticariatplus.ro/

10. CARTEA DE CITIT

http://www.carteadecitit.ro 11. ANTICARIAT ON-LINE
http://www.carti-online.com/

12. ANTICARIATUL DE NOAPTE

 http://www.anticariatuldenoapte.ro/

13. ANTICARIATUL NOU

http://www.anticariatulnou.ro

14. ANTICARIAT NOU

https://anticariatnou.wordpress.com/

15. ANTICARIAT ALEPH

https://www.anticariataleph.ro/

16. ANTIKVARIUM.RO

http://antikvarium.ro

17.ANTIKVARIUS.RO

https://www.antikvarius.ro/

18. ANTICARIAT LOGOS

http://www.anticariat-logos.ro/

19. ANTICARIAT.NET

http://www.anticariat.net/informatii-contact.php

20. TIMBREE

www.timbree.ro

21. FILATELIE

 http://www.romaniastamps.com/

22 MAX

http://romanianstampnews.blogspot.com

23. STAMPWORLD

http://www.stampworld.com

24. LIBMAG

https://www.libmag.ro/oferta-carti-polirom/?utm_source=facebook-ads-7-99-polirom&utm_medium=banner-facebook&utm_campaign=7-99-polirom-facebook&utm_content=new-3

25. DAFFI'S BOOKS

https://www.daffisbooks.ro 26. MAGIA MUNTELUI

http://magiamuntelui.blogspot.com

27. RAZVAN CODRESCU
http://razvan-codrescu.blogspot.ro/

28.RADIO ARHIVE

https://www.facebook.com/RadioArhive/

29.NATIONAL GEOGRAPHIC ROMANIA

https://www.natgeo.ro/revista

30. SA NU UITAM

http://sanuuitam.blogspot.ro/

31. MIRON MANEGA
http://www.certitudinea.o

32. CERTITUDINEA

www.certitudinea.com

Anunturi

Licenţa Creative Commons Această retea este pusă la dispoziţie sub Licenţa Atribuire-Necomercial-FărăModificări 3.0 România Creativ

Note

Hoffman - Jurnalul cărților esențiale

1. Radu Sorescu -  Petre Tutea. Viata si opera

2. Zaharia Stancu  - Jocul cu moartea

3. Mihail Sebastian - Orasul cu salcimi

4. Ioan Slavici - Inchisorile mele

5. Gib Mihaescu -  Donna Alba

6. Liviu Rebreanu - Ion

7. Cella Serghi - Pinza de paianjen

8. Zaharia Stancu -  Descult

9. Henriette Yvonne Stahl - Intre zi si noapte

10.Mihail Sebastian - De doua mii de ani

11. George Calinescu Cartea nuntii

12. Cella Serghi Pe firul de paianjen…

Continuare

Creat de altmariusclassic Dec 23, 2020 at 11:45am. Actualizat ultima dată de altmariusclassic Ian 24.

© 2021   Created by altmarius.   Oferit de

Embleme  |  Raportare eroare  |  Termeni de utilizare a serviciilor